Jump to content
Sign in to follow this  
vbocan

Drumul spre litoral

Recommended Posts

ca sa fac prima mie am luat-o cu catel purcel si un pui de matiz legat de coviltiru' de la caruta spre LITORAL

Am ales nu stiu daca inspirat A 2-ul + Fetesti + Carnavoda = Constanta

 

Pe A2 am mers superb imi fugea picioru la 110 fara sa simt, desi mi-am propus sa nu trec de 100 in prima mie.

Pe urma de la Lehliu - Gara la Fetesti, drum destul de solicitant, cu depasiri dese. (Am vazut cu ocazia asta ca fortat Maty se duce bine cu v3 la 110 si in plus te strecori destul de usor datorita dimensiunilor)

Pe Cernavoda s-a mers OK iar ultimul tronson pina in statiuni max 45 de minute.

 

In schimb vineri la intoarcere am rupt-o in fericire: 5 radare numai pina in Cernavoda, Coloane de weekendari de 20-30 de pe contrasens, un camion care pe Cernavoda n-a putut mai mult de 40, alte coloane de camioane cam 4-5 pe medie unii dupa altii. Multi nervosi care nu anticipeaza bine, si pe urma trebuie sa le faci loc tu. Seara diversi crestini fara pozitii aprinse pe contrasens, coloane interminabile, oarece nervi si depasiri riscante (n-am mai avut rabdare)

Am ajuns pe la 21,00 pe A2, plecat din Neptun pe la 17,00 si de-acolo din nou fericire si acul numai intre 110 - 120 (mi s-a parut ca acolo-i place lui). Plus mi-a fost frica sa-i dau mai mult ca era totusi noapte, si mi-era deja somn

 

Concluzia e ca decit sa mergi ca omu 50 de km, sa scutesti 100 km (cam 5 kg benzina) mai bine o iei batrineste pe Urziceni

Share this post


Link to post
Concluzia e ca decit sa mergi ca omu 50 de km, sa scutesti 100 km (cam 5 kg benzina) mai bine o iei batrineste pe Urziceni

 

...pai vezi ca stii?....ne-am tot dat cu parerea mai multi berbeci pe aici, pe un alt topic...drumul spre mare parca ii spunea...si am ajuns la concluzia ca daca vrei sa mergi mai relaxat mergi pe urzici, daca vrei mai repede si cu draci mai multi mergi pe fetesti...

Share this post


Link to post

sa faca nenorocitii astia o data :rambo: restul de strada sa ne dam pe A 2 pina simtim valu' de mare sub roti

Ca nu mai rabd :wallbanger: Vreau sa merg si eu ca omu'

Incep sa cred ca am gresit fatal cind am luat-o pe portiunea de autostrada. Ce nu stii nu te omoara. acum am prins pofta si m-am invatat

Share this post


Link to post

Maine plec spre mare. Dupa ce am citit post-urile voastre am ales varianta Urziceni (oare de ce? :twisted: ) Mie imi place sa merg mai batraneste si sa nu stau sa-i feresc pe toti meseriasii care se grabesc. Sper sa am un drum relaxant. Cat despre A2, autostrada p$$$$$ masii, astept sa o termine k lumea, sa fie si strazile ddin Bucuresti care dau in ea k lumea si sa fie si ea terminata. Ca asa e bataie de batjocura la adresa noastra. Ce Mitrea mananca mancarea pe jumate gatita? 'tii masii de jnapan. M-am saturat de campania asta electorala interminabila.

 

Asta e Romania. Mai intai merg doar camioanele pe dreapta. :)

Share this post


Link to post

Am venit de la mare. Am mers pe Urziceni. La dus a fost mai gol. Recomand cu caldura acel traseu daca tineti la nervii vostrii.

Share this post


Link to post
Am venit de la mare.

 

:o fftopic: Cumva sambata erai pe litoral ? Ca am vazut la TV ce inundatii au fost; circulatia pe drumul Constanta-Mangalia a fost orpita. Ca sa nu mai vorbim de vijelia de pe plaja. Poate ne dai mai multe amanunte (bineinteles daca ai fost in aceea perioada la mare).

Share this post


Link to post

Da, sambata eram pe litoral. Eu m-am cazat in 2 Mai. Sambata deoarece a fost timp urat ( :) dupa cum stiti) am zis sa ne plimbam prin alte statiuni care au si distractii "indoors", ca in Vama era cam frig sa stai. Nu am ajuns mai sus de Costinesti si pe unde am mers a fost ok. Prin Neptun am facut un pic de surf cu masina. Prin Costinesti apa iesea din canale in loc sa curga in ele. Dar nu am avut probleme deosebite. Nu stiu cand au fost inundatiile alea naspa in Mangalia dar cand am trecut eu pe acolo era ok. Bine pe soseaua dintre statiuni erau bucati de copaci, crengi, frunze, nimic grav, dar se vedea ca a fost cam naspa vijelia. A fost fun per total.

A, super faza, eram cu un prieten si la "cazinoul" din Neptun s-a dus si el la toaleta k omu. Toaleta era la subsol. Nu zici ca a iesit inot de acolo. Se innundase tot subsolul pana a iesit el de la buda. Am ras 3 ore de el dupe aia. I-am zis ca data viitoare cand se mai duce la buda in Neptun sa-si ia si surf-ul.

Share this post


Link to post

Sezonul asta cum e mai bine de mers la Constanta?

De pe Autostrada Pitesti-Bucuresti, centura Bucuresti, Autostrada Soarelui, Cernavoda

sau traversat Bucuresti si Urziceni, Slobozia?

Voi merge vineri noaptea, deci si traversatul Bucurestiului va fi ok.

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Daca mergi noaptea, evita centura! Risti sa ramai fara masina in zona tunari-stefanesti-voluntari! Ziua, si chiar noaptea pana la ora 1 e ok, pentru ca nu-s probleme, este trafic, dar pana pe la 4,30-5 e periculos de-a dreptul, asa ca ia-o prin bucuresti, treci prin colentina si tai-o mai departe. Ambele variante de drum sunt bune adica si A2 si urziceni slobozia. Radare gasesti peste tot, inclusiv pe A2 si inclusiv in bucuresti.

Centura bucurestiului este ok, dar de evitat sunt orele pranzului din cauza traficului si noaptea tarziu din cauza pericolelor.

Ca sa traversezi bucurestiul spre A2 e un pic mai complicat, dar acum sunt indicatoare, insa A2 e pustie, daca doamne fereste faci o pana esti in camp, fara prea multe posibilitati, asa ca ia-o pe urziceni

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Am si eu o nedumerire, am mers pana acum de 4 ori (eu la volan) spre mare si de fiecare data m-am ratacit in Constanta. Voi veni din Bucuresti, ies pe A2 prin comuna Pantelimon pe la Antilopa, ajung in Drajna, Fetesti, Cernavoda si Constanta. Cum am ajuns in Constanta o sa o iau pe bajbaite. De fiecare data a fost distractie, am mers linistit nu ma grabeam, gaseam eu drumul intr-un final, dar acum trebuie sa fiu in Olipm la ora 10 AM si nu imi permit sa stau sa opresc de 5 ori ca sa intreb lumea.

 

Am vazut cu sunt useri din constanta la greu, sunt sigur ca si multi din alte localitati stiu asta .. spre deosebire de mine :redface: , asa ca pe aceasta cale ii rog sa ma ajute si pe mine.

 

Nici nu stiu ce m-ar ajuta, un step by step guide (ar fi mult prea mult ce va cer ... ati sta 30 de minute sa scrieti postul), poate ar fi la fel de folositor un guide de indicatoare, unde se afa acestea sau dupa ce anume din indicator sa ma ghidez. Reamintesc ca de fiecare data cand am cautat indicatoarele nu le-am zarit si am ajuns ... din memorie .. dar, repet, pe bajbaite.

 

Multumesc foarte mult.

 

PS: Stiu ca cer cam mult, dar poate gasiti timp.

Share this post


Link to post

Well.. nu m-au desemnat oficial, dar raspund pt userii din CT.

 

Varianta I-a: Cand vii pe Fetesti-CT, dupa intrarea in oras, treci pe sub un pod (cel ce duce in zona industriala). Dupa pod, vine un semafor cu linie de tramvei perpendicular pe directia ta de mers si o tii tot inainte. (daca treci prea repede o sa-ti dai oricum seama... ca la ce denivelate sunt...)

 

La al doilea semafor, faci dreapta pe o straduta ingusta, treci prin fata autogarii, prin fata garii, pe langa o (fosta) statie de tramvai, pana ajungi la un semafor la care virezi dreapta, prin scuar.

 

Drumul cu 4-6 benzi pe care ai ajuns este drumul de Mangalia. Mergand pe el in continuare lasi in dreapta farul ce deserveste portul, Billa, etc...

 

Exista si varianta a II-a de a merge prin zona industriala dar nu o recomand(gaze esapament, tiruri, gropane, etc)

 

Varianta a III-a: Intri in oras si o tii tot inainte pana ajungi la a doua linie de tramvai. Nu treci de intersectie si faci dreapta prin scuar. Urmand drumul cu 4-6 benzi ajungi spre Mangalia... (partea urata este ca tramvaiele s-au inlocuit cu autobuze(MAZ... ce coincidenta!) si nu stiu cat o sa mai reziste liniile de tramvai pana o sa le scoata. Totusi, ma intreb: autobuzul e mai ecologic? sau cineva din primarie avea relatii cu ei? concluzionati singuri...)

 

Sper ca e suficient...

 

Drum Bun ! (sau vant din pupa !) :P

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Deci de asta au nevoie constantenii de GPS :>

 

Deci, pe langa faptul ca Google Earth te poate ajuta ti-am pus un print screen care sa te lamureasca. Bvd-ul pe care intri tu in CT se numeste I.C. Bratianu si prima intersectie mare si cu semafor pe care o intalnesti este intersectia no.1 de pe harta. De acolo mergi inainte(pe aceeasi denumire de strada) sau faci dreapta spre intersectia no.4 iar apoi la intersectie faci stanga si mergi cu toata lumea sprea iesirea din oras. Problema e ca pe ruta asta, asa cum s-a scris mai sus sunt Camioane si masini care merg greu, polueaza mult dar si cratele din asfalt iti vor aduce aminte ca inca n-ai parasit romania :)

 

Daca mergi inainte(ai grija la vit max de 50 ca sunt radare!) ajungi prima data la intersectia no.2 (semaforizata dar cu posibilitatea de a face la dreapta pe galben clipitor) unde faci dreapta pe o straduta si ajungi cum s-a mai scris pe langa Autogara si gara. Dupa ce treci de autogara mai e o intersectie(semaforizata) unde trebuie sa mergi inainte(o sa vezi in dreapta gara) si apoi treci peste liniile de tramvai(valuri multe) si poti face dreapta pe langa un scuar sub forma de triunghi si ajungi pe Bvd. 1 Mai care te scoate din oras(trebuie sa mergi drept dupa instructiunile de mai sus), confirmarea se va petrece dupa ce treci podul de la Doraly(la baza podului dupa ce treci te asteapta o benzinarie MOL) Bvd. se va numi Sos. Mangaliei.

 

Revenind la intersectia no.3 ea te duce la ICIL unde vei intalni Bvd. 1 dec. 1918(sau Lapusneanu pt cei din zona) dotat cu linii de tramvai. Acolo faci dreapta si mergi drept inainte trecand de parcul garii(gara tot in dreapta va fi) prin 2 semafoare.

 

Drum bun! :thumbl:

post-64-1150456498_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Extraordinar de bune raspunsurile, ambele, va multumesc foarte foarte mult!!!!!!!

Share this post


Link to post

Foarte bune raspunsurile daca vrei sa te scarpini la ureche cu laba piciorului.

In primul rand, daca iesi prin Pantelimon, cred ca va trebui sa vii pe varianta Bucuresti ca sa ajungi pe A2, iesirea direct pe A2 e fie pe langa Dambovita fie prin cartierul Vitan (parca ala e - Nicolae Grigorescu - nu cunosc exact denumirile).

Pe A2 toate bune, apoi Drajna - Fetesti e un drum foarte misto, mie imi place cel mai mult, urmeaza Fetesti - Cernavoda - autostrada perfecta, dar se circula doar pe o parte, apoi Cernavoda - Basarabi, aproximativ 30 km destul de buni si in fine portiunea care iti va face masina sa sara din toate balamalele este Basarabi - Constanta, cam 18km - in afara ca drumul e distrus, muncitorii lucreaza la greu la reabilitare iar asfaltul e pe o buna portiune decopertat si se circula pe un singur fir. Oricum poti ajunge in siguranta si daca te consoleaza cu ceva, prin octombrie va fi un drum ca-n palma.

Ei si ajungi in Constanta - mergi pur si simplu drept cam 2-3 km pe str. I.C.Bratianu, n-ai cum sa o iei pe alta parte - treci de primul semafor (unde este si o cale de tramvai), treci si de al doilea, iar la al treilea faci dreapta - nu trebuie sa stai la semafor. Dupa asta mergi iarasi numai drept, tii firul drumului (este cu 4 benzi) pana la iesirea din Constanta si gata!

Mergand mai departe, de la iesire mai faci cam 45km si ajungi la intrerea spre Neptun-Olimp. Faci stanga si mergi vreo 3km si ajungi exact intre staiunile tale preferate (sper sa nu fii singur pe acolo).

Drum bun si distractie placuta.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

eu stiu ca din bratianu intram pe b. aurel vlaicu, apoi faceam dreapta cand ajungeam la intresectia cu sos. mangaliei.

Share this post


Link to post

Ai mare dreptate, dar Frankie vrea la Neptun si daca intrii pe Aurel Vlaicu si-o tii tot drept, ajungi ata-n barierele dezafectate ale lui Mazare de la Mamaia.

Share this post


Link to post
Ai mare dreptate, dar Frankie vrea la Neptun si daca intrii pe Aurel Vlaicu si-o tii tot drept, ajungi ata-n barierele dezafectate ale lui Mazare de la Mamaia.

 

nu ai inteles. din bratianu faci la dreapta...nu la stanga spre barierele lu' mazare :)

Share this post


Link to post

@Dreamlike: Ti se pare ca in raspunsurile care le-am dat(impreuna cu Mike) noi ne scarpinam cu ceva dupa ureche? I-am dat omului raspuns in mai putin de 30min. Scurt si la obiect.

 

PS: La ce a spus adostar: Maestre dreamlike, pe vlaicu se poate face si dreapta si se intra direct pe pod in zona industriala.. ce mai, cititi mai copii ce scrie...

 

Ca sa nu mai vorbesc ca Frankie zice ca se pierde in CT, nu ca nu gaseste Bega in TM sau de serpentine in delta !?!?!? Raspundeti si voi concret... :D

 

@Frankie: nu te poti plange ca nu ti s-a raspuns... dupa cum vezi parerile sunt impartite... o dregem noi maine la intalnirea din CT... pasnic! ; <img src= ">

 

Oricum, cert este ca toti stiu drumul... :D Data viitoare o sa-ti dam indicatii functie de nr de plopi de pe margine, tomberoane stradale, garaje de depasit, nr de linii de marcaj de pe mijlocul drumului.. etc.

 

ATENTIE mare in schimb cand intri in CT: nu depasi viteza si ai grija la trecerile de pietoni.. sunt multe "organe" prin zona.

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

@midnight_racer: Propun sa facem cheta si sa oferim membrilor din alte judete cate o harta a Constantei si de ce nu chiar membrilor locali :D

 

PS: sa va spun ca daca nu faceti dreapta pe podul de la Dobrogea(cum spune Adostar) si mergeti drept inainte(nu la stanga spre Mamaia) tot in Bratianu ajungeti?  <img src= )">

Share this post


Link to post

Baieti, ajutati omul, nu-l zapaciti mai rau! :)

Share this post


Link to post

Sau mai bine faceti demersuri sa se puna niste indicatoare ca lumea, acum nu vreau sa fiu rau sa zic ca nu sunt, insa in urma cu ceva ani (vreo 10) a trebuit sa "invat" singur drumul asta spre statiuni, indicatiile rutiere fiind varza sau lipsind cu desavarsire. In zilele nostre nu mai stiu cum e, fiindca de fiecare data am mers mecanic pe drumul stiut si nu am observat daca au aparut sau nu ceva indicatii. Totusi mai vin si oameni din strainatate, si oameni din toate colturile tarii, nu este admisibil sa fii nevoit intrebi pe forum inainte de-a pleca la drum... indiferent de destinatie.

Share this post


Link to post

@Mike: ai fost rautacios... :P dar mi-a placut !

 

din pacate Dreamlike nu poate citi replica ta... zicea ca se duce la plaja sa nu mai faca reclama la "branza"... :D

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

CEVA DEOSEBIT!!!

 

Eu cred ca am multumit tuturor celor care mi-au dat indicatii ... nu stiu de unde aceasta mica doza de ironie ... cu nr de plopi dupa margine, garaje de depasit, etc etc etc. In sfarsit ...

 

Am ajuns exact pe bulevardul I.C. Bratianu si am facut dreapta la al treilea semafor dupa prima linie de tramvai, am tinut drumul si am ajuns la Neptun.

 

La plecare stiind drumul ... doar de curiozitate m-am tot uitat dupa niste indicatoare, un semn cu A2, un semn cu Bucuresti. Asta e, romania are lipsa de indicatoare. Am vazut si la TV ceva asemanator. Cuiva din Militari, daca nu stie pur si simplu drumul, ii este aproape IMPOSIBIL sa ajunga in centru deoarece nu sunt indicatoare.

 

Oricum, multumesc inca o data celor care mi-au raspuns si au fost chiar multi. nici nu va dati seama cat m-ati ajutat, raman dator.

Sa aveti o zi superba.

Share this post


Link to post

Si Doamne fereste daca te ratacesti prin Constanta e bine sa ai o busola :) (stiu suna hilar sa mergi in oras dupa busola) dar cum intri in Constanta o tii spre sud, nu prea ai cum sa gresesti ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...