Jump to content
Sign in to follow this  
raz_sor

Probleme Electrice

Recommended Posts

Cand porneshte supraventilatia motorului se incinge siguranta, va-ti mai lovit careva de asta?

:>

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

O siguranta se incinge de obicei cand este sub-dimensionata.

Da, cum ti-a venit ideea sa verifici cat de tare se incinge cutare siguranta? Sau se tot ardea?

 

In principiu poti incerca sa pui o siguranta mai mare sa vezi ce se intampla si daca iti place.

Numai vezi cum o alegi ca ampmeraj ca trebuie sa ai grija sa nu dispara efectul de protectie ;) Ce putere are consumatorul tau ... ventilator imi imaginez?

In mod normal daca e sa pui o siguranta pentru un consumator regula era ca

siguranta trebuie sa se arda (efectul de protectie) la un curent de cca 3 ori mai mare decat cel normal de functionare al consumatorului.

Share this post


Link to post

Multam. Chestia asta au incercat-o cei de la service si nu s-a rezolvat nimic. Se incinge blocul de sigurante la: ventilatorul de Ac pe viteze mici 1-3, supraventilatia motorului si faza lunga. Miroase a incins si iese fum din blocul de sigurante. Acum am schemele electrice si o sa vad ce este. Cred ca este un scurt pe undeva sau o lipsa de masa! Sau motoarele electrice merg prost! Sigurante mai mari nu sunt solutia! Daca nu se pun cele recomandate exista posibilitatea de ardere a circuitelor electrice si nu se merita riscul!

Share this post


Link to post

Incearca si un spray de curatat contacte (de contacte, nu WD40).

Share this post


Link to post

Aceiasi problema am avut-o si eu la Espero din pacate am rezolvat masina prin vanzare nu prin reparare :D

Incearca sa vezi clar ce sigurante se incing ,la mine era numai cea de la ventilator ,cind dadeam drumu la AC se ardea si se incalzea si motorul si se oprea AC ,noroc ca am depistat-o la timp .Problemele la mine erau de la sigurante care erau luate de la benzinarii deci cea mai proasta calitate ,am luat unele mai de calitate si am rezolvat problema .

Share this post


Link to post
Se incinge blocul de sigurante la: ventilatorul de Ac pe viteze mici 1-3, supraventilatia motorului si faza lunga. Miroase a incins si iese fum din blocul de sigurante.

Contact imperfect/Oxidat.

Siguranta mai mica decat cea nominala = poc siguranta:

Siguranta mai mare decat cea nominala = se poate incinge in conditiile unui consum prea mare => defectare instalatie electrica.

MARE Grija!!!

Share this post


Link to post

Salut .. am avut un proiector ars... am cumparat un inlocuitor ... marg la garaj sa il schimb .. desfac capacul proiectorului ca sa schimb becul ars cu cel nou .. accidental dupa ce l-am inlocuit ating firele ... face scurt ... se arde siguranta ... inlocuiesc siguranta pe loc deoarece aveam un sen in masina ... prima surpriza .. lipsa luminilor din bord si a pozitiei ... incerc sa pornesc a 2 -a surpriza nu mai pornea ! Am pus atent contactul sa vad daca pompa de benzina trage ... si nu tragea ... ce este oare ...???? S-au ars mai multe sigurante ???? Este ceata fatza spate in legatura cu pompa de benzina ? Si inca ceva Becul de la frana de mana ramane aprins ...cand pun contactul ... mentionez in continuare ca faza scurta si cea lunga functioneaza ... AstePt sfaturi ... pareri ... ffffff urgent ...!!!!!!!!!! :osanale:

Share this post


Link to post

Cand sta becul de la frana de mana aprins si nu ar trebui sa fie aprins, de obicei sunt probleme cu alternatorul, sau cu partea electrica a masinii. mergi in service e cel mai sanatos.

 

Succes.

Share this post


Link to post

1.Foloseste functia si nu mai deschide subiecte gen :HELP,AJUTOR,ETC.

2.Verifica toate sigurantele din cele 2 tablouri si eventual bornele la baterie.

Share this post


Link to post

Ok o sa am in vedere chestia cu Topicul !!!! eu am verificat numai tabloul de sigurante din masina ... din stanga volanului ... !!!! Are vreo` legatura Cu pompa de benzina ???? Ca nu mai porneste Nu am cum sa ajung la service :  <img src= (">

Si problema cu martorul de la frana de mana care ramane aprins a aparut cand s-a intamplat treaba cu scurt-circuitu ...

Edited by Onyx_Esp

Share this post


Link to post

Eu ieri am avut surpriza sa nu se mai aprinda lumina din bord cand aprindeam farurile...era arsa siguranta de la lumins pozitie dreapta fata care are legatura cu lumina din bord...siguranta se afla in tabloul de sub capota(la leganza) :D

Edited by MariusZMC

Share this post


Link to post

Ce alarma ai? Eu am patit-o cu alarma ce aveche. Aia cu doar un buton negru si unul verde pe breloc.

Identic ca simptome, 110%.Eu m-am speriat de ECM. Dar trebuie verificate si cele doua sigurante ale alarmei.

Trebuie mult calm, ceva lumina si nu sta in frig, ca incepi sa te enervezi prea tare. Eu eram pe Valea Oltului, anul trecut pe vremea asta... :wallbanger: cu problema...

 

Cu stima,

Costel

Edited by pavcostel

Share this post


Link to post

:o ff topic: Alarma "aia" este cred Alcar 21H. Din aia am si eu.

Share this post


Link to post

MUltzam pt sfaturi ... chestia e azi chiar a fost frig rau la Constanta ... si mi-am pierdut rabdarea imediat .. am zis sa o bag in garaj ... si cand am vazut ca nici nu mai porneste ... nu i-am dat decat vreo` 3 chei si nu am mai incercat de frica sa nu ard pompa de benzina ... am rugat pe cineva sa puna contactul .. am rabatat bancheta spate si am ascultat sa vad daca pompa de benzina "Lucreza" si nu se auzea nimic...  <img src= ("> am lasat-o asa am bagat`o in garaj am scos o borna de la baterie si acolo a inlemnit  <img src= ("> !!!!

 

Revin cu simptome :

1. Lumina bord + pozitie = canci

 

2. Martot frana de mana Aprins continuu

 

3. Lumina portbagaj Aprinsa continuu

 

4.Pompa benzina nealimentata

___________________________________________

 

---->Cum imi dau seamadaca o siguranta este prajita ... trebe sa fie neaparat inegrita ... asta care am schimbat-o cand a facut scurt era scrum, plasticul cu indicativul in mA era sarit ...poate avea si alte forme "avarie" intreb pt ca as vrea ca maine sa cumpar un set de sigurante si sa fac inlocuirile necesare !!!

Share this post


Link to post

Folosesti un multimetru pe functia ohmetru. Daca iti arata rezistenta infinita ( un 1 simplu la astea digitale) e intrerupta. Daca nu ai asa ceva cred ca ar merge sa o pui in serie cu un bec si cu o baterie. Daca se aprinde becul e buna.

Share this post


Link to post

Siguranta pt lumini pozitie este a-II-a de pe primul rind incepind de la STG la Dr de 10 A rosie (cred ca imi mai aduc bine aminte) .Becul la frina de mina ramine aprins(cu contactul pus si motorul nepornit) chiar daca lasi levierul de frina de mina jos pt ca impreuna cu cel de baterie se afla inseriate pe circuitul alternatorului si ii ofera curent pt amorsarea incarcari.Ca nu mai porneste probabil ca prima siguranta de pe rindul de sus tot rosie si de 10 A nu mai face contact sau este chiar arsa , teoretic neavind nici o legatura.Si acum morala :Nu era mai bine daca ii dadeai electricianului la service 50 de mii si scapai de toata beleaua. Siguranta pt proiectoare se afla pe spatele tabloului de bord si o sa o vezi cu greu daca te bagi cu capul pe sub bord (mai este una pt dezaburire linga ea). Becul la porbagaj ramine aprins pt. ca daca ai alarma porbagajul a fost legat impreuna cu usile.Bafta

 

Acum vad ca ai Espero si se schimba treaba cu dispunerea sigurantelor care se afla atit in bord cit si in compartimentul motor. Pt ca nu porneste verifica integritatea sigurantei de 10 A din comp. pasageri in dreptul careia scrie "injector"

 

Ps tu nu stii nici sa verifici o sig. Mai bine laso balta si cheama un electrician inainte de a mai strica ceva.Sfatul meu

Edited by NINI

Share this post


Link to post

Martor frana de mana aprins continuu e puntea redresoare arsa asa am patit si eu la a mea :( cat despre restu incearca sa verifici fiecare siguranta din panou sa vezi care e buna si care e arsa ..

Share this post


Link to post

-Ok Vaxxi ! Am inteles mesaju.Oricum,apelez la acest forum pt a primii sfaturi nu observatii.Nu am sa te mai "deranjez" d p d v lexico-gramatical de acum inainte (am sa ridic si mana inainte sa raspund promit :D )

Reluam :

 

NINI Postat Today, 10:26 AM

Ps tu nu stii nici sa verifici o sig. Mai bine laso balta si cheama un electrician inainte de a mai strica ceva.Sfatul meu

 

-Stiu cand o siguranta este buna si una nu !

-Am scris intr-un mesaj postat anterior,care a fost sters pentru lipsa "inteligibilitatii" mele morfo-sintactice!

-Iti multumesc pentru sfatul cu "injector",cu ocazia asta am rasfoit bine de tot manualul de utilizare Espero.

 

Ps: Nu am 2 maini stangi! Daca aveam ,plateam un electrician dar graba strica treaba (in acest caz arde sigurante ).Sunt pe departe " a fi nepriceputeanu". :lavolan:

 

SpyDer_ThE Postat Today, 10:28 AM

Martor frana de mana aprins continuu e puntea redresoare arsa asa am patit si eu la a mea cat despre restu incearca sa verifici fiecare siguranta din panou sa vezi care e buna si care e arsa ..

-Eu te intreb : :-?

-Ai ars si tu in aceleasi conditii ca si mine puntea redresoare ? Te intreb ,pentru ca am primit si alta explicatie, cu privire ,la permanenta martorului ce indica tragerea franei de mana.

-Astept cu nerabdare raspuns ! :osanale:

 

Satori: Citeste regulamentul. Atentionarea moderatorilor sau administratorilor in public este interzisa

Edited by Satori

Share this post


Link to post

Of :( ! Am verificat sigurantele,le-am inlocuit pe cele intrerupte si tot nimic.Trebuie sa o vada neaparat un electrician.Am fost la un mag daewoo si vanzatorul m-ia sugerat ca poate sa fie si de la relee nu numai de la sigurante,sfatuindu-ma sa inlocuiesc releul de la pompa de benzina.Totusi trebuie ca o vada un electrician mai intai , pt a nu cumpara piese aiurea.Pe zi nici un electrician nu face munca de "teren" asa ca astept seara dupa program sa vina unul din ei (pt ca am vb cu mai multi).

In continuare tot ramane aprins martor bord frana de mana ,pozitiile + lumina din bord nu merge, si nici ceck engine nu imi apare (nu se aprinde ceck` cand pun contactul),pompa de benzina nu trage.

 

Astept pareri , sugestii ,sfaturi de la cei care stiu clar problema.

Share this post


Link to post

Eu zic sa cumperi toata instalatia electrica si sa o schimbi daca tot ti-ai bagat tu nasul in ea fara sa apelezi la cineva specializat... I-|

Asa e romanu' pana nu isi baga si el nasul un pic parca nu se simte bine...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Maestre Onyx_Esp, ce ansamblu le concentreaza pe toate astea care le spui tu? Verifica omule alarma! vezi macar daca lucreaza, daca suna! Are releele de anulare a pornirii pompei de benzina, taie o tensiune care (lipsa ei) duce la aprinderea becului de frana, si culmea, mai are si un intermediar pe electromotor! Ce te costa sa verifici asta? Si alarma mai are si o alta calitate: monitorizeaza tensiunea. Daca vrei sa spargi o masina, teoretic, ar fi de ajuns sa faci un scurt pe bec, nu? In cazul asta, dupa un scurt tare, ori scoti borna de la baterie, ori verifici alarma si sigurantele ei, care nu sunt in tablou, sunt pe firele ce duc la alarma!

 

Cu stima,

Costel

 

P.S. - m-am cam ambalat, scuza-ma si tu, te rog...

Share this post


Link to post

Multumesc mult Costel!

Te salut si in legatura cu "ambalatul" nu ai de ce sa te scuzi! Si eu m-as fi ambalat daca cineva nu mi-ar fi ascultat sfatul !!!

Alarma`i buba masinii.Am constat dupa cand s-a stins in seara asta martorul din bord ce indica inchiderea usilor dupa ce a fost "zgaltaita" (balansata tip -->"vrerificat amortizoare") maine va rezolva electricianul problema si imi voi schimba si alarma!

 

Nu mai cita mesajele anterioare.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Grav de tot.Asta e concluzia.Nici alarma nu era,nici sigurantele ,nici releele ,nici pompa de benzina ci calculatorul de bord.In seara asta este dus la un specialist pt a fi remediat,daca se poate remedia.Sansele sunt destul de bune : din 10 cazuri el a spus ca rezolva 7,pentru a-mi da o idee despre ce sanse sunt.Un calculator de bord stie cineva exact cam la ce suma se ridica ? Am auzit ca peste 1000 de E.

Daca aveti info exacta spuneti-mi.Astept sfaturi, indicatii.As aprecia fara morala sunt constien de situatie !

Va Multumesc!

Share this post


Link to post

S-a spus ca romanul isi baga nasu pe unde nu trebuie si este foarte adevarat,dar mai este adevarat un alt fapt ca romanul pune intotdeauna raul in fata.Voi fi roman si voi pune raul in fata!Daca este iremediabila problema chiar nu am idee ce pot face,pentru ca ,bani pentru a cumpara unul nou, care s-a dovedit a fi 500 E, nu 1000 E, nu am momentan.

O intrebare : Se gasesc ECM Sh ?si daca da ,un pret estimativ.

Alta intrebare : A efectuat careva operatiunea asta ? ma refer la schimbatul Ecm`ului !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...