Jump to content
Sign in to follow this  
Paul_Ferrari

Conducatorii Auto Cu Logan...

Recommended Posts

Inca din momentul(glorios) aparitiei pe strada al primelor exemplare din "Noua masina natioanala" aka Logan, analizandu-l pe cel ce ocupa "locul cu volan in fata" am remarcat in expresia fetei in pozitia pe scaun etc o "superioritate" o mandrie ...

Initial m-am gandit : Ok si-a luat omu masina noua, a dat-o pe aia si 1978 avans si acum realizeaza diferentele ... Numai ca de atunci a trecut ceva timp, toata lumea a laudat sau dimpotriva aceasta masina s-au tras concluzii , au urmat teste de elan si alte animale, s-au tras alte concluzii si mai toata lumea s-a convins despre ce este vorba cand spui Logan(oare?). Zic mai toata lumea pentru ca cei de la volanul Logan-elor au ramas la fel. Faceti un exercitiu : Uitati-va in jur la oamenii de la volanul masinilor din trafic. Uitati-va la ei facand abstractie de masina in care se afla ... Faceti zoom in ... O sa remarcati un individ intre varsta a doua si a treia, cu o expresie pe chip care parca spune : Mercedes Benz S 600 sau Bentley Arnage ... Individul sta intr-ul fel anume pe scaun ... unflat in pene as putea spune . Sta parca mai sus ca ceilalti in asa fel incat sa fie vazut... Se uita mai de sus cu o privire superioara, aroganta... Daca in dreapta se afta o prezenta feminina indiferent de varsta (dar mai cu seama in palierul 17-25 ani :) ) aceasta va sta ceva mai jos pe scaun, dar fiind totusi foarte vizibila ... aceiasi privire superioaro-aroganta... Acum dati zoom out . Nu puteti sa prindeti in imagine ochilor toata masina ? Mai faceti odata zoom out sau faceti un pas in spate ... :) Ei bine da ... nu este o masina germana , si nici una englezeasca ... esta mandria industriei auto din Romania, da este un Logan ! Daca nu v-ati convins repetati exercitiul ... Ii mai puteti analiza si in parcarile centrelor comerciale cand parcheaza "L-ul" ... dureaza cam 5-15 minute si se incheie cu ocuparea a 1,5-2 locuri de parcare ... Se dau jos apoi cu aceiasi superioritate indreapta cheia spre masina cum facea Dark Veder cu laseru' si masina face "piu" si clipeste si semnalizatoare ... Apoi pleaca de langa vehicul tot cu cheia in mana merg incet intorcand capul din cand in cand catre acesta ...

 

Intrebarea mea este : De ce ? De ce aceasta mandrie ? Sunt patrioti ? Sunt superiori ? Nu e Logan o simpla masina din segmentul de pret 5000-9000 E ? E mai mult si noi astia fara Logan nu avem cum sa stim? Hai sa ne gandim la asta ...

Share this post


Link to post
masina din segmentul de pret 5000-9000 E ?

Mai nou in segmentul de pret 7.000-10.000E...

Share this post


Link to post

Daca apare versiunea gip, va fi 10.000-15.000 Euri  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu m-am plimbat cu logan rosu cu stampila de incepator, nu m-a claxonat nimeni.

 

Ce-i drept, majoritatea masinilor circulau la o distanta apreciabila.. habar n-am de ce :)

 

Dar nu tot nu inteleg indignarea unora pe loganisti ..

 

Cine ii opreste sa-si ia masini mai tari si sa le dea fum la semafor, in panta, in curbe, pe autostrada?

Share this post


Link to post

Nenea Ferrari, da' de ce esti tu asa uimit de oamenii din jur? Ce, n-ai mai vazut oameni bucurosi ca si-au luat masina noua?

Intamplarea face ca am si eu un logan (de la munca, ce-i drept) pe linga nubira, asa ca nu te mai lua de oameni care nu-ti pot raspunde, ca se numeste barfa si e specific "tzatzelor" si denota proasta crestere.

Parerea mea! :drinkers:

Share this post


Link to post

Este de inteles aceasta mandrie. Mandria de a avea o masina noua cu motor strain. Este absolut normal. Unii sunt la prima masina dupa rate si alte chinuri si sentimentul este si mai puternic. Nu are nimic in comun cu patriotismul. Chestia de a avea masina noua, nu conteaza ca e romaneasca sau nemteasca...nu stiu ce sa zic am sa analizez mai in amanunt acest fenomen si am sa va dau un raspuns psihanalitic (glumesc nu dati :P )

Share this post


Link to post

Nu sunt genul de om care sa generalizeze anumita tipuri de persoane/caractere,dar totusi ii dau dreptate lui paul_ferrari (macar 80% ii dau dreptatea).

Numai atat:tin mainte cand am fost la mare asta vara si am avzut o gramada de soferi cu loganuri care faceau depasiri "la mustata".Mai grav am vazut unul care a provocat un accident si cativa care au fost pe aproape.

Nu stiu,oamenii cred ca isi supra-evalueaza masina .

 

Adevarul ca Loganul este bun pt ce a fdost facut,dar doar atat!Nu mai mult si multi nu tin cont de asta...

Share this post


Link to post

Totuşi ceva ceva are dreptate omul. Şi eu am sesizat oarecum această chestie... am o expresie a mea ”condamnati la logan”.

 

Am văzut una la mine în cartier cu portbagaj deasupra dintr-ăla grătar (vechi probabil luat de pe berlină). Mi s-a părut cea mai tare - păcat că nu am avut apartul foto să-i trag o poză.

 

Este o maşină care se vinde sub impresia că e ”pentru oameni mai amărâţi, clasa muncitoare, tinerii muncitori de azi” dar în realitate îi jupoaie de bani.

 

Pe mine asta mă oftică cel mai tare: maşină de 5000 euro care de fapt se vinde la 8 - 9000 pentru că ”ce mai contează acolo 3- 4 sute de mii la credit pe lună mai ales că sunt facilităţi” - citez din replica unuia care şi-a luat logan deşi abea câştigă 10 mil pe lună şi stă cu părinţii încă (la 27 ani).

Share this post


Link to post

probabil ca nu a vorbit numai de cei cu numere rosii sau nu, care o au de un an de zile, dar mai au plasticul pe scaunele din spate, daca nu si in fata..

stilul de condus este total aparte la soferul de logan..

eu ma feresc de cei cu logan ca si de taximetristi.. spre binele meu.

hai sa inteleg daca tocmai ce a iesit de la dealer... mai inteleg si daca are nr rosii.. dar...e mare diferenta intre restul lumii ZKR-isti

Share this post


Link to post

@Alexmohora

 

Stii cati wannabies isi cumpara BMW si stau cu parintii (si eventual platesc ratele din ajutor social)? Si dupa aia ii pun neoane dedesubt ca sa-i vada tot satul?

Chestia asta tine de om, nu de masina. E plina lumea de looseri peste tot.

Share this post


Link to post

Eu nu am nimic cu nici un sofer care se comporta cat de cat normal ... cum am mai zis in alte parti ... calc si eu pe bec ... da' de la un bec din cand in cand ... la cateva baxuri pe saptamana e cale lunga :thumbl:

 

Revenind la descrierea "loganistului" facuta de @Paul_Ferrari ... pe la sfarsitul lui septembrie 2004, poate inceputul lui cotombrie :-? ... cand le-au dat drumu' pe strazi era unu' cu Logan roshu care a tot facut ture prin Braila (pe Calarasi ... din bariera pana la danubiu ... pentru cunoscatori), de dimineata pana seara tarziu, timp de vreo saptamana. Fara incetare ... cred ca manca numai biscuiti ... in masina bineinteles. Ajunsese sa se uite de sus si la baietii cu Z3/Z5-uri sau alte avioane decapotabile :o ... ca doar daduse spaga grasa sa-si ia Loganu' printre primii. Stateam cand ieseam de la job cu un amic ... in fatza la dealerul Honda ... si ne distram cum i se scurge greatza prin cotul scos pe geamul deschis la maxim. Partea frumoasa este ca erau maxim 10 grade afara ... da' merita sa-i inghetze cotu ... sau "greatza" care se scurgea erau de fapt tzurtzuri :-?

 

@draQ ... si eu sunt la prima mea masina noua cu motor strain ... si eu platesc rate ... da' asta nu inseamna ca trebuie sa-i dau pe toti la o parte ca sa trec eu, sa nu tin seama de nici un fel de reguli, ca doar ... ce pana lu' hercule ... am masina bengoasa!!! Asta tine de multe ... printre altele tine si de marketing-ul alora de la Renault ... ti-ai luat Logan esti cel mai tare din parcare.

Edited by george03

Share this post


Link to post

N-ai vazut si VW ce marketing are?

Iti da sampanie de 5 dolari si-ti ia 100 pe presuri?

Share this post


Link to post

Hai totusi sa nu generalizam,nu este nici asa.Stiu o gramada de prieteni/amici/cunostiinte care si-au luat logan si nu se comport asa.

 

Categ celor care ii descrieti este reprezentata dupa mine de "tarani" (la figurat),oameni cu putina cultura si multi altii,printre care pustani care vor sa impresioneze tinerele "tarancute".Foarte multi sunt tot cei care au avut dacii si le-au inzorzonat ,le-au facut "tuning"( taranisme de tot felul) si apoi au dat-o la remat si au trecut la noua masina a poporului ...

Share this post


Link to post

Ma bag si io... clar ca se generalizeaza, insa in mare proportie e corecta observatia, anume ca ceea ce mai demult se numea "tzaran cu scoala", a devenit acum "tzaran urbanizat cu Logan".

Acest model de autovehicul, coroborat cu o anumita crestere a veniturilor ce coincide cu perioada lansarii si comercializarii Golanului, ofera in Romania de azi posibilitatea de a avea masina noua exact unei categorii (foarte numeroasa dealtfel) care nu ar fi putut cumpara o masina pana acum si nu ar fi acceptat un second-hand la acelasi pret. Majoritatea oameni de buna credinta dar care in viata lor ori nu au avut masina, ori au avut un harb de dacie.

Si cand astia s-au vazut la volan mai tata, tulaaaaaiiiii!

Share this post


Link to post

Si eu cunosc posesori de Logan care conduc corect ... dar crede-ma .. sunt putini ... din pacate.

Share this post


Link to post

IAR incepem un topic de katerinca?!?!!?! Domnu' Ferrari daca ai dat numai peste tarani pana acum in trafic care aveau aer de superioriate si intamplarea face ca aveau si logan nu trebuie sa generalizezi cu faze gen "atitudine de loganist" poate se uitau asa ca aveai tico si stiau ca te fac :) )

 

Acum serios, nu mi se pare corect sa se extinda discutiile in acest topic fiindca cu sau fara intentie unii membrii cu logan(dintre care si eu recunosc) se vor enerva !

Edited by BAD_MF

Share this post


Link to post

Fie vorba intre noi.. topicul era de caterinca nu de logan, pardon de diverse.

Dar ai vazut ce frumos am scris eu ? ;)

Share this post


Link to post

Da tommy =D> , nu te recunosc :D !

Share this post


Link to post

Foarte simpatic eseul lui PF, a nu se generaliza totusi ...

Exista un motiv obiectiv pentru care soferul de Logan " te priveste de sus", respectiv inaltimea masinii si mai ales a scaunului. Restul tine de mentalitate si mai putin de educatie, parerea mea.

 

Conduc una din cele mai amarite masini de pe piata (mica, puturosica, ieftina) si totusi reusesc sa trezesc spiritul de competitie in cele mai diverse categorii de soferi, de la berlinezi la tedeisti cu de 3 ori mai multi naravasi sub capota decit mine - distractiv. Nu masina face pe om, ci invers ...

 

PS: va rog sa tratati subiectul dpdv al comentariului literar, ca sa zic asa ... sau daca va tine pixul sa scrieti mai adinc, poate facem o colectie de eseuri, cine stie.

Share this post


Link to post

@FLEX, te referi la Matiz?

Aici tre' sa recunosc ca inca nu m-a "luat" nici un Logan, nici la semafor, nici pe autostrada. Nu c-ar conta.

Agree with you.

Share this post


Link to post

Eu,am oftica pe unii taximetristi,desi,recunosc,ca am dat si peste taximetristi cumsecade(de ex.: i-mi dadeau voie sa ies dupa o str. laturalnica...) si daca este sa-i huiduim pe cei cu Logan,atunci,ce sa mai spunem de taximetristii care au Logan...

Raman,la parerea unor membrii forumisti ca,nu are nici o legatura tipul de masina cu stilul de condus lipsit de bun simt fata de ceilalti participanti la trafic!

Gandit-va la pustimea teribilista care,conduce BMW-uri sau masini cu multi cai putere si la accidentele care sunt prezentate la televizor!

Share this post


Link to post

Inca nu mi-a venit 120i-ul, asa ca inca conduc Matiz ... citiva ani, hehe ...

 

Asta cu "luatul" e o prostie, da' se pare ca stilul mai agresiv la volan combinat cu o masina inferioara provoaca greturi profunde in unele minti ...

Share this post


Link to post

Atitudinea asta a multor posesori de Logan exista, a observat-o prea multa lume ca sa nu fie adevarata :) cert este ca intr-adevar depinde de sofer si de nivelul lui.

 

Ganditi-va nitel care e profilul cumparatorului tipic de Logan (si aici nu ii includ pe cei care activeaza pe forumuri, deja chestia asta presupune depasirea nivelulului de sofer cu plastice pe scaune si senzatie de Enzo la volan de 1.4): pana acum a avut Dacia 1300/1310 sau o masina SH terminata (gen diesel prost intretinut "din afara" cu 200-300 mii kilometri), care i-au mancat zilele prin piese, improvizatii in loc de reparatii ca la carte, senzatia unei masini nesigure la drum lung ("daca ma lasa nu stiu ce piesa ?") etc.

 

Acesti oameni au facut un efort perceput ca fiind relativ usor: ratele la o masina NOUA (mai nou am vazut ca Logan se vinde in rate pe 8 ani, deci e lesne de inteles de unde succesul asta nebun pe piata; mi se pare de neconceput sa te bagi la plata pentru o masina timp de 8 ani, dar in fine, fiecare cum isi asterne). Bun, deci a trecut de la Dacia 1300 la o masina moderna; acum are AC, poate sa mearga cu 100 km/h fara sa-i segmenteze motorul in viitorul apropiat, mai un geam electric, mai un cd player, are garantie la ea (iar chestia asta ii da un mare confort psihic).

 

Normal ca e o evolutie imensa, simte c-a realizat ceva, un scop in viata (vorba cuiva plecat multa vreme prin State: "idealurile romanilor au ramas tot aceleasi ca si inainte de '89: televizor color, masina si casa"). De-aici sentimentul asta de "umflat in pene", "nimeni nu e mai tare ca mine" samd: are sentimentul unei mari realizari, e cuprins de o ... euforie aproape bahica ! iar Bachus are efecte nebanuite asupra mintii umane :)

 

Poate ca aceasta euforie la cumpararea unei masini noi e mai greu de inteles pentru cine n-a avut Dacie, sau conduce de ceva vreme o masina care nu i-a ridicat probleme majore (Daewoo included). Insa ganditi-va asa: castigati la loto, si maine va puteti permite o masina la care nici nu indrazneati sa visati; ceva sport, rosu, cu motor de 500 CP, 2 locuri si decapotabila. V-ati comporta absolut ca inainte, cand conduceati Cielo/Matiz/Daewoo ? absolut ca inainte ? ati rezista unor sprinturi pe DN sau A2 ? nu cred :)

Share this post


Link to post

da, "luatul" e o prostie, de-aia am si zis ca nu ar conta. Totusi, cand iti face unul disperat cu farurile din urma sa-l lasi sa treaca, iar el are 5 km/h mai mult ca tine, nu poti sa nu te gandesti si la de-astea...

(iar atitudinea aste pomenita mai sus, am intalnit-o d emulte ori la soferi de: 1. dacia 1300, 2. Dacia Logan.

Share this post


Link to post

I-mi aduc aminte ca,prin '95-'96,eram la un spectacol la Sala Polivalenta cu Romica Tociu si Cornel Palade si aveau ei o gluma in genul :acolo unde este un Cielo este si un bou(apropo de reclama cu taurul) si ce mai se amuza lumea in sala!....

Cielo,pe vremea aceea,era o masina care nu si-o permitea oricine...dar pretul era aproximativ cu cel al Loganului insa,cu creditele era mai greu si cu puterea de cumparare din acea perioada!

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...