Jump to content
Sign in to follow this  
Tommy

Cine Va Incurca In Trafic?

Recommended Posts

Cei care merg sub limita legala de viteza in conditiile in care nu e cazul. Nu am auzit de vreun sofer amendat pt. ca mege prea incet si inca si pe banda 2.

Share this post


Link to post

Pamflet (ca se potriveste)

BUCURESTENII ANONIMI

Autor: JULIUS CONSTANTINESCU

 

Ma duc pana la un amic.

Desi sta aproape, iau si masina, s-o spal in drum.

Urmariti-ma, va rog, urmatoarele 30 de minute.

 

Aproape de spalatorie, intru pe o straduta neasfaltata.

In mijlocul drumului, e parcata o masina mare si scumpa (cand am spus in mijlocul strazii, nu m-am referit la faptul ca nu era parcata aproape de trotuar - era literalmente in mijlocul drumului).

Claxonez, dar proprietarul masinii nu catadicseste sa apara.

In cele din urma, ma strecor incet prin stanga.

Aproape trecusem, cand omul apare linistit, trece prin fata mea si da sa se suie in masina.

Cum nu mai avea loc sa deschida portiera, incepe sa gesticuleze, extrem de iritat de faptul ca sunt un nesimtit si nu ma dau inapoi, sa plece el.

Intrucat gesticula, il lovesc cu masina peste mana.

Apuca sa-mi dea un pumn in geam, dupa care il vad in oglinda ca fuge dupa mine.

N-am oprit, mi-a fost de ajuns ca l-am vazut ca alearga sa-si ceara scuze.

La spalatorie, ii las baiatului un bacsis echivalent cu o treime din cat am platit la casierie pentru spalatul masinii.

Plec spre amic.

La primul semafor, incepe sa ploua.

Mizeria de pe plafon incepe sa se scurga incet pe parbriz.

Ajung la amic si parchez undeva in strada.

N-apuc sa opresc motorul, ca in dreptul meu opreste o masina rosie.

Tipul lasa geamul jos si-mi comunica faptul ca m-am pus pe locul lui.

Desi e in strada si, prin urmare, nu poate fi vorba de nici o parcare, imi fac datoria si-l intreb:

"Ati platit locul asta?".

Tipul se uita la mine intr-o dunga si spune:

"Dom'ne, te-am rugat frumos".

Asta asa e, cand o sa-mi dea niste bocanci in gura o sa fie perfect indreptatit sa-mi reproseze:

"De ce nu ti-ai luat, ma, masina!? Nu te-am rugat frumos, ma, tu-ti pastele ma-tii?".

Ma mut.

Ajung la amic.

N-am iesit din casa decat de 30 de minute si am vrut deja sa impusc un om, sa-i dau doua palme altuia si sa-l dau cu capul de bordura pe un al treilea.

Ar trebui sa ma duc la un psiholog.

 

PS: Ma intreb daca nu exista cumva organizatia "Bucurestenii Anonimi", ca m-as duce si eu.

"Buna, sunt Julius si, de 5 ani, sunt bucurestean".

"Buna, Julius", ar trebui sa-mi raspunda corul.

Dupa care moderatorul, ca sa-mi mai ridice moralul, l-ar ruga pe Adrian sa-mi povesteasca experienta lui.

"Buna, Julius.

Eu sunt Adrian si, inainte, eram si eu bucurestean.

Acum, de cand sunt berlinez, sunt mult mai calm".

Share this post


Link to post

Totusi nu cred ca se poate intampla asa ceva in romania. Suntem o tara civilizata ce naiba.

Nu mai mai tarziu decat sambata doua masini (un bmw si un peugeot) s-au oprit in mijlocul strazii pentru ca cei doi conducatori auto (frumos bronzati, tunsi foarte scurt, cu ochelari de soare si cu tricouri mulate peste care atarnau agale niste frumoase lanturi de aur) aveau sa-si spuna ceva. Au dat dovada de foarte mult bun simt, cand, dupa ce s-a format o coloana suficient de mare pe ambele sensuri si nu se mai puteau intelege de claxoane, au pornit agale fiecare in treaba lui fara a face talente sau scandal.

Daca traiam intr-un oras ca cel de care povestesti probabil ca ar fi coborat din masina si i-ar fi luat la poceala pe toti cei care indrazneau sa le tulbure conversatia. Asa ca va rog frumos.

Share this post


Link to post

Faza cu opritul in mijloc a doua masini se intampla foarte des la tara,deci concluziile le trageti voi.

 

O categorie noua:militia.In primul rand ca acum zile am descoperit cu stupoare ca avand proioritate ,un passat albastru se tot baga sa imi ia fata (eram in mijlocul intersectiei si eu eram pe la jumatea coloanei),iar militianul din intersectie staea cu mainile-n san si se uita cum ne blocam.Bineinteles ca i-am adus aminte militianului pe unde a iesit din burta mamei,ca deja explodam de nervi ,a comentat el ceva ,dar probabil ca vreo rotita in cap i s-a miscat si a realizat ca e "varza".

Tot militienii pentru ca atunci cand sunt in intersectie si vreo masina mai cu pretentii (si obligatoriu cu geamuri negre) trece pe rosu,se intorc cu spatele si se fac ca nu vad... :wallbanger:

Share this post


Link to post

Apropo de BA (bucurestenii anonimi)

 

Eveniment la o trecere de pietoni.

La ora de trafic pietonal maxim (iesire de la schimbul 1), un barbat traverseaza regulamentar. Un Peugeot 407 condus de un pustan opreste cu scartait de roti, soferul se da jos si-l ia la injuraturi pe pieton. Ghinionul lui, restul pietonilor se coalizeaza si "matura" la propriu strada cu el (inclusiv testare daca soferul are loc sub masina prin indesare cu bocancii). Politia, chemata de cineva, a aparut repede, pentru formalitati si declaratii.

Share this post


Link to post

Am vrut sa ignor patzania ... da' inca ma roade ... de mult nu m-a mai afectat atat de mult comportamentul unui sofer. Si ce ma oftica cel mai tare ... nu era de Logan ... era de Matiz :( Matiz de firma, numere de Bucuresti ...

 

Dupa o zi groaznica: sculat la 3.00 (dupa doar 2 ore de somn), plecat la 4:15 spre Bucuresti, ajuns la 7 in Otopeni, pierdut aproape 2 ore prin aeroport ... ocolit Bucurestiul pe centura de la Otopeni pana la iesire in A2 (groaznic fratilor ... cozi de 3-4 km!!!! asta-i trafic ??? Daca stiam ma duceam prin Ploiesti-> Urziceni->Slobozia) ... "vizite" (de lucru) la 2 firme in Slobozia ... ce sa mai zic ... mort de oboseala ... da' la 16:30 ajung in Braila.

 

Plec pe la 6 seara spre Galati, sa-mi iau sotia de la munca. Starea de spirit ... buna foc (am dat de cap la o chestie cu care-mi mancasem nervii pe paine in ultimele 3 zile) ... dar cum am mai zis ... obosit.

Inca in Braila, la o intersectia in care eu aveam prioritate, veneam si din dreapta ... deci toata prioritatea din lume ... un Matiz imi taie calea si intra in fata mea. In afara de asta, dupa ce intra vijelios in fata mea franeaza si merge cu 30-35 km/h calare pe ambele benzi. Ca sa-l depasesc ... trebuia sa intru pe contrasens (4 benzi ... linie continua dubla ... deci riscant). Nu-i zic nimic, dar in momentul in care se elibereaza banda din dreapta intru in paralel cu el ... si merg asa pana la un semafor cu liber la dreapta. Ma incadrez, semnalizez si ma opresc pentru ca un maxi-taxi care mergea inainte ocupa banda ... si mai era inca o masina in fata mea, care si ea facea dreapta. Cum ala cu maxi-taxi nu se da nici mort la o parte, nici macar nu ma obosesc ca mai claxonez ... si astept. Ala cu Matizu incepe sa claxonexe si sa faca semne disperate catre mine ... cum ca de ce nu inaintez!!! Asta in conditiile in care el era incadrat pe banda a doua (de inainte) ... iar eu aveam 2 masini in fata. Il ignor din nou ... si se face verde. Plec incetishor ... masina din fata se incadreaza si da prioritate la pietoni. Eu in spate, matizaru il dubleaza pe cel din fata si mai sa ia o baba pe capota. Cum baba venea spre mine ... el pleaca si dupa cateva secunde si eu in spatele lui. Nu-i fac semne, nu claxonez ... nimic (doar daca idiotu' nu a interpretat clipirea luminilor din cauza denivelarilor ca fiind flash-uri ... da' atunci nu e vina mea). Ajungem la iesirea pe dig unde este o curba larga, pe 4 benzi, pe care o iau de obicei la 100-110 (am reusit si la 125 fara sa ies de pe banda ... da' e deja raliu). Matizul in fata, eu in spate. El intra in curba cu o viteza ... oarecare si ca un sofer care se respecta taie curba intrand pe prima banda. Cum eu deja veneam mai tare din urma pe banda 2 ... dau sa trec pe langa el ... numai ca la cativa metri in fata mea imi taie calea si pune frana!! Franez si eu ... in timp ce aveam ambele degete pe claxon ... intru pe prima banda si ma plasez in paralel cu el. Si atunci il vad pe idiot cum gesticula ca apucatu' la mine ... de ziceai ca i-am omorat-o pe ma-sa. Dupa care face prostia sa se "dea" la mine ... adica sa-mi taie fata. Nu-l las, intru eu in fata lui si-i pun o frana de a zburat pe contrasens (in realitate ... am franat cu stangul ... ca sa am acceleratia pregatita in cazul in care in vedeam gata gata sa treaca de scoala!!!)

La halul de draci in care ma adusese am vrut sa-l arunc de pe drum ... la propriu ... da' mi-a fost mila de gagica de langa el ... ca avea o fata prea speriata ... si m-am gandit ca o sti ea ceva. Oricum soferul era complet pafarist ... din modul in care se incadra pe benzi, depasea pe 4 benzi cu dunga dubla continua intre roti ... in conditiile in care cel depasit era lipit de margine ... si intram si eu fara emotii intre ei ... etc.

 

Tot nu pot sa inteleg cine le da astora voie sa iasa pe strada. Ce m-a ofticat si mai tare a fost ca ... desi nu am depasit 110 km/h pana la intrarea in Galati, nici macar nu s-a apropiat de mine ... am oprit 1 minut la Danubius, la intrarea in Galati (vb. la telefon) si nici macar nu se vedea in spate ... deci nu pot intelege de ce trebuia sa-mi taie mie calea ca sa mearga cu 70 ... maxim 80 km/h.

Share this post


Link to post

Probabil nu-si putea domina muierea.

Share this post


Link to post

De obicei ma incurc in trafic de frigiderul autohton care daca mai are si "mustiuc la tzava de esapament " e si mai fioros ...deja au devenit obositoare aceste combine frigorifice si nu mai am loc de ele ...si se intimpla des sa ma sicaneze ...fapt pentru care se mai intimpla sa le mai pun o frina brusca sau sa le imping usor pe contrasens ...dar mai sunt si sofeori falosi care nu se lasa ...si trebuie sa insist :D

Cea mai tare faza care am patit-o vreodata ...eram azi la semafor si tot inaintam smechereste desi era rosu ...cind au trecut pietoni deja 1/2 din masina era trecuta ...in stinga un LGN albastru ..cu 2 pusti ...cu geamurile deschise ...la mine curgea muzica din difuzoare "The 80's" ...si tot inaintam ...dupa care ma gindesc sa bag si o tigara ...ma tot intindeam eu dupa pachet ...scot tacticos tigara...dau sa o aprind si in stinga mea o sumedenie de zgomote semn ca pusti au chef de concurs ...aprind repede ...bag 1 ...pedala -2 pedala-3 pedala... deja LGN disparea in retrovizoare ...desi plecase inaintea mea ...m-am spart de ris ...noroc ca era liber pe Grivita si nici un radar :D

 

De asemenea ma mai sperie unele femei care conduc ...sau simuleaza :scarpin: nu-mi dau seama ...dar cind ma apropi de ele de fapt eu ma indepartez si ajung sa rulez si cu 40km/h dar deh trebuie sa fim precauti ca nu se stie cum se transforma in Tommy Makinnen si baga o intoarcere brusca a la WRC ...ma inspaimanta cu adevarat unele soferite ...altele chiar sunt superdriver .

 

Cel mai tare ma amuza "tzaranoi cu Passat T D I"(copyright Laurentiu83) care desi nu au bani sa-si ia gume de vara au avut bani de folie sa nu le vezi parul negru si fata bronzata ...dupa ce le explic ce inseamna cu adevarat un TDI si scot limba la ei pe evacuare ...si le arat "fundul" tatuat cu TCM turbo ...uni inteleg si o lasa moarta ...alti continua sa stea in fundul meu si sa-mi dea flashuri ...desi ...nu am unde sa ma dau ...ca nu vreau :D

 

Problema cea mai nasoala este ca masina te schimba ...cu cit ai mai multi cai cu atit esti mai agresiv...am vazut azi chiar un omulet pe la 50ani cu un RX8 care chiar dadea in masina ...si eu dupa el ...dar cu respect pt ceilalti nu cu fite si nu unde nu se putea dar cum gaseam loc cum bagam amandoi bara la bara dar fara sa ne scoatem limba unu' la altu' chiar s-a uitat lung la masina mea cind am ajuns la semafor ...probabil nu intelegea cum de ma tin dupa el ...cu dricu'

 

O sa incerc sa ma linistesc ca a dat caldura si am innebunit de tot ...

Share this post


Link to post

Iar militia...  <img src= (">

 

Domne militianul statea in mijlocul intersectiei ,se plimba ca vita ca era sa dau peste el,n-avea treaba,se credea pe bulevard.Inutil sa spun ca erau niste blocaje fenomenale!!!

Share this post


Link to post

Am dat si eu de unu' cam in stilul povestit de george03, dar la volanul unui papuc rosu carosat cu numar de Bucuresti. S-a ma scris pe aici despre soferii de papuc, cred ca se verifica :)

Mergeam in coloana si cel din fata mea gaseste liber si depaseste un Oltcit. Eu accelerez sa ma apropii de Oltcit si aud din spate un claxon - atunci l-am observat, tipul cu papucul dadea tare sa ma depaseasca si a crezut ca eu accelerez intentionat sa nu-l las. I-am murmurat ceva, i-am semnalizat scurt cu avariile si l-am lasat in pace, dar n-a reusit sa ma depaseasca. La prima ocazie insa face ce face si-mi trece in fata, depasind vreo trei masini la rand. Ma rog, nu l-am bagat in seama o vreme, dar incet incet mi-am dat seama ca incearca sa ma sicaneze mergand lipit de axul drumului si penduland in fata mea intre benzi pe portiunile in panta (Pitesti-Slatina), facandu-ma sa pierd demarajul din cauza lui. Mare dobitoc. Cand ne apropiam de Craiova, pe la Pielesti, se facuse ditamai "busonul", veneau si multi din fata, se mergea in coloana, si tipul nu mai are rabdare si se apuca de cascadorii de parca avea vreun Tuareg, a bagat vreo doi din contrasens pe acostament ca sa treaca el.

No comment.

Share this post


Link to post

Trebuie sa ai mare grija la papucisti sunt foarte neatenti si nu le pasa de masina ca deh este de servici ...afara merg cu viteza mare ...si dizelisti ajutati de cuplu chiar se baga in depasiri ...chiar daca nu au cai ...ci magari sub capota ...de aia e sunt drumurile pline de singe ca se circula foarte violent cu niste conserve numite Dacia ...papuc .

PS> nici cei cu Touareg nu merg in halul asta ...aia vor se le mai tina macar citiva ani :D

Share this post


Link to post

Azi cu ploaia de dimineata a dat dracu-n toti dacistii si soferii de duminica!

La astia chiar nu le spune nimeni sa stea acasa?

Share this post


Link to post

Stai sa vezi ce o sa fie maine ...tata socru al meu este si acum la Politie de la ora 18.oo ...a atins usor pe cineva ocolind o groapa ...el nu are absolut nimic ...o zgirietura pe bara fata dreapta ...iar ala este indoit bine din ce am inteles ...vina cica nu se stie a cui este pt ca amandoi au schimbat banda ...unu sa ocolesca o groapa ...altu sa ocoleasca o masina parcata "jmechereste" ...dupa ora 21.oo de cind a inceput mai bine ploaia ..cica sau dublat nr de accidente ...o sa fie o noapte plina pentru Brigada de Politie Rutiera Bucuresti :D

Share this post


Link to post

Atentie mare la soferii de la pompe funebre :D

Nu stiu cum e prin alte orase dar la noi in CT au rasarit niste firme care te ajuta sa duci pe cineva pe ultimul drum. Si au prosperat in ultimii ani achizitionand dube mari, negre si cu soferi tampiti! :wallbanger:

 

Au ajuns sa conduca mai rau ca cei de pe Maxi Taxi, se baga in fata, depasesc pe linia de tramvai chiar daca vor sa faca dreapta 50 de m mai incolo si tot asa. Eu cred ca astia isi cauta clineti  <img src= S">

Share this post


Link to post

Cea mai proasta combinatie posibla pentru mine este urmatoarea: femeie - blonda - in dacie alba, nu stiu cum se face dar absolut decate ori intalnesc combinatia asta trebuie sa-mi faca ceva sa ma enerveze la maxim. Trecere aiurea dupa o banda pe alta, frana cand nu este cazul, facut manechiura la semafor si uitat sa mai plece etc.

Share this post


Link to post

...cine ma incurca in trafic...NIMENI..sau toata lumea...am devenit prea nepasator...am incercat sa ma "destept" si am ajuns la o singura concluzie...cand esti in trafic si te gandesti ce manevre vor face 80% din cei din jur...gandeste-te la cea mai putin logica posibil...si ACEEA O SA FIE OPTIUNEA lor... nu vreau sa jignesc pe nimeni ...dar...asta am invatat pana acum...fiecare opreste unde vrea nesimtirea din el si merge la fel...blonda cu a6 care m-a lovit acum 6 luni mi-a zis ca "n-aveam de unde sa stiu ce bot lung are masina asta..." :wallbanger: :wallbanger: iar un individ de nici nu mai stiu unde s-a oprit cu mercedesul in aceeasi bara de pe spate a mea ...acum 1 luna spunandu-mi ca el se uita dupa tramvai...ca la el in oras nu are...

 

 

 

deci..nu ma incurca nimeni... e un singur lucru care ma enerveaza...CEASUL...si secundele minutele si in final ...viata ...pe care ne-o petrecem in jurul acestor elemente de vegetatie...suite la volan...

cu incepatorii n-am nimic...cu totii am fost candva in pielea lor...or sa invete si ei..si or sa-i injure si ei pe altii la randul lor...

 

 

PS prostii, proastele, nesimtitii, oamenii care nu stiu sa conduca (sunday driver), masinile si proprietarii lor cu faruri mult prea puternice (mai bine de duc la oftalmolog...poate sufera de ceva decat sa-si modifice farurile), oamenii care nu pot parca pe 1 sg loc, masinile "abandonate" pe langa trotuar...adica..parcate cum a vrut masina sa intre ...si de ce ocupa cel putin jumate` din banda 1 ..e si mai bine...

si...lista poate continua pana maine...

aaaa...si aia care nu stiu ca semnalizarea e montata...nu doar pt varianta "avarii" cand stationezi unde ai chef...ci pt folosit cand schimbi directia de deplasare...

+ mijloacele de transport cu tractiune animala...adica...diverse carucioare pt gunoaie si ...carutele

+ pietonii care refuza sa deschida ochii si sa se spele prin urechi cand circula

 <img src= "> :spumelagura:

 

 

Foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Asta este Bucurestiul, nu ai ce sa-i faci  <img src= )">

Ieri m-am trezit in mijlocul intersectiei (Ion Mihalache/Calea Grivitei) cu o tipa ,era chiar in mijlocul intersectiei si se circula pe 6 benzi era haos si ea taia fata la masini ca sa traverseze.Cind am claxonat mi-a facut cu ochiul si mi-a tras un pupic dulce :o WTF am ramas blocat, m-am uitat la masina din dreapta si se radea in hohote desi i-a sarit si lui in fata, toata lumea radea dar sincer daca o lua cineva pe capota cine mai radea ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...