Jump to content
Sign in to follow this  
Tommy

Cine Va Incurca In Trafic?

Recommended Posts

...

oamenii care merg pe linia de tramvai...ok nimik de zis nu scrie nicaieri ca e interzis ...

 

Ba este interzis, cu exceptia strazilor care au o singura banda pe sens.

Share this post


Link to post

corect...nu am specificat :)

Share this post


Link to post
Ba este interzis, cu exceptia strazilor care au o singura banda pe sens.

Read the manual... linia de tramvai este considerata cale de rulare si este marcata ca atare cu linie punctata, cu exceptia refugiilor de tramvai, marcate cu linie continua si cu indicatorul ocolire la dreapta.

Share this post


Link to post

Se pare ca in noul decret, ala pe care il tot astept (ca cica se legalizeaza detectoarele), va fi permisa circulatia pe linia de tramvai numai daca exista o singura banda pe sens. Daca nu, nu!

Share this post


Link to post

Pai poate, dar pana una alta e valabil ala care spune ce am zis eu mai sus.

Share this post


Link to post
Mai sunt...dar sa nu fim misogini...  <img src= ">

Ete ca eu is misogin,si de cand am vazuto p'aia in Anglia care se farda la volan ma apuca groaza  <img src= S"> .

Share this post


Link to post

Cine ma supara in trafic?

 

De obicei am probleme cu cate o masina cu un spoiler si/sau un eleron meseriash, sau care are geamurile nu fumurii ci de-a dreptul negre, sau din care se difuzeaza manele sa asculte tot bulevardul. Astfel de masini sunt foarte imprevizibile in trafic si am un comportament destul de prudent cand vad asa ceva pe linga masina mea.

 

Mai este o categorie cu probleme, cea a masinilor "puternice": bemveuri, audiuri, vw pasaturi, mercedesuri, si nu in ultimul rand gipanele. N-as putea generaliza, exista si masini cuminti la aceasta categorie, dar sunt destule care genereaza aceleasi probleme ca cele carora le-am descris mai sus semnele particulare.

Am si un exemplu proaspat (azi la ora 10:10). Rulam pe banda 1 pe o strada cu doua benzi pe sens intentionand sa fac dreapta la prima intersectie. Ma apropii de semafor si acesta se face galben. Franez lejer, opresc si din spate ma loveste o masina. Ma uit in spate si vad un gipan lipit de bara mea. Ma dau jos sa vad rezultatul, il vad pe sofer foarte agitat si din comentarii inteleg ca m-a lovit intentionat ca n-am trecut pe galben.

 

Tacsiurile sunt o alta categorie. Nu detaliez ca s-a discutat mult pe tema asta.

 

Ma opresc si a LOGAN, dar nu impartasesc parerile multora dintre cei ce au scris pe acest forum. Pe mine ma deranjeaza doar fapctul ca dac am un Logan in fata este ca si cum as rula in spatele unui TIR. Nu reusesc sa vad nimic in fata din cauza portbagajului imens.

Edited by Yeti

Share this post


Link to post

cei mai enervanti in trafic mi se par urmatorii:

 

- taximetristii (zilele trecute stateam la semafor la Carrefour Orhideea si in fata mea era un taximetrist cu un Logan. aveam destul de mult spatiu intre noi si il vad cum vine spre mine ... claxoane , claxoane, flashuri, dat in spate cat am putut si s-a oprit foarte aproape de mine cand si-a dat seama ca trebuie sa puna frana. Tocmai imi vopsisem bara fata ... il mancam daca ii facea ceva....)

 

- 80% din soferii de Dacia , in special Logan ... ei cred ca e super masina si se simt niste mici Schumy la bordul lor ( chiam am vazut pe autostrada un idiot cu o solenza rosie de AG care avea mare scris pe bara spate(adica pe toata bara) SCHUMACHER =)) )

 

- cei care stau pe banda a 2-a cu nesimtire si cei care stau pe banda a 2-a si dupa ce stai un pic in spatele lor si te decizi sa depasesti prin dreapta ei se gasesc sa treaca pe banda 1 si incep sa accelereze sa iti arate ei ce destepti sunt si dupa care o lasa moale si iar ii prinzi (mergand cu aceeasi viteza) si se repeta prima faza!

 

Am avut pe autostrada (buc - pitesti) un incident de genul asta! Eu mergeam cu 120 pe banda a 2-a si la un moment dat am prins din urma un logan de BH. Dat flash ... nimic ... depasit prin dreapta desi el incepuse sa accelereze si eu aveam masina destul de incarcata(4 pers si bagaj de 200 kg), am reintrat pe banda 2 ca prima era ocupata si dupa putin timp imi da flash loganul, am trecut pe prima banda, a trecut si dupa 5 min l-am prins din urma mergand cu aceeasi viteza si iar nu a vrut sa treaca pe prima banda, a accelerat si am vrut sa depasesc tot prin dreapta, dar mai in fata era un papuc si am zis sa merg in spatele lui pana trecem de papuc. Buunn ... a ajuns paralel cu papucul si mergea paralel cu el!! Dat flash, nimic ... Dupa putin timp i-am depasit pe amandoi pe banda de siguranta dupa care s-au luat amandoi dupa mine de parca le-as fi facut ceva! A trebuit sa ajung la 160 sa scap de ei! Nu inteleg ce vor sa demonstreze astfel de oameni!! Si zici sa nu ai ceva cu cei care conduc Dacii!!! N-am avut nici un fel de problema cu cei cu Bmw, Mercedes Audi sau alte masini de soi! de ce oare? O sa mai treaca ceva timp pana cand o sa invete unii dintre colegii nostrii de trafic ce inseamna respectul! Astefel de lucruri tin de buna crestere a fiecaruia!

Edited by Mad MAX

Share this post


Link to post

Eu am 1 singura alternativa cu Loganurile pe Autobahn;

Dau 2-3 flashuri scurte din timp daca nu schiteaza nimic trec ca satelitu' pe langa el pe banda unu,nu mai imi bat capu sa stau in spatele lor de #$%$@*&%@...se fac ca nu ma vad...am stat si cate 5 min in spatele unora de proba ca sa vad cand au de gand sa se miste de pe b2 pe b1...

Acum sa vedem cum e cu obligativitatea de a circula pe banda 1 daca drumul e liber...

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

:) ) pai aceste specimene o sa spuna ca nu e liber.. e un tir pe banda 1 cu 1 km in fata lor si ei au intrat din timp in depasire... patit pe A2, tot cu loganii.. :wallbanger:

Share this post


Link to post

Stati linistiti ca sunt multi care inca stiu ca giratoriul e cu prioritate de dreapta :) )

Share this post


Link to post

..si sunt si mai multi care fac stanga ocolind prin dreapta centrul imaginar al intersectiei...

Share this post


Link to post

Deja prea multa lume se plange de soferii de Logan..si eu care credeam ca sunt singurul!

 

Locul 1: manipulatorii de logan,este chiar incredibil ce se intampla,8 din 10 loganisti au impresia ca si-au luat cea mai tare masina din lume,asadar incep problemele..expuse mai sus pe forum.

Ma intreb,oare cu ce i-au convins sa renunte la folia de plastic de pe scaune?!? :-?

 

Locul 2: "baietasii de cartier",genul care se urca cu "tovarasii" in masina,cate 4,5,6, iar cu neuronul lor amortit,impartit frateste,sunt un adevarat pericol!

 

Locul 3:"animalele" care isi parcheaza masinile in gang,pe centru,ca asa vrea muschiul lor,nu conteaza ca prin acel gang se ajunge intr-o parcare si ca exista un semn mare la intrare:Interzis cu exceptia riveranilor!

E foarte "dragut" cand ajungi seara sau noapte acasa si trebuie sa-ti lasi masina pe bulevard!?! ca de...a venit unul "destept" care a crezut ca l-a prins pe Dumnezeu de picior,cand a vazut gang-ul...gol,a incuiat si a plecat...! Ca sa nu mai vorbesc de situatia cand te grabesti sau ai o urgenta si vrei sa pleci de acasa...

 

Locul 4:cei care iti ocupa locul de parcare platit...din fata blocului... :wallbanger:

 

Locul 5:carutele,vacile(desi imi place laptele :dizzy: ) si soferii de prin sate, care se opresc la magazinul universal, "parcand" cu rotile din stanga aproape de linia continua sau intrerupta. :wallbanger:

 

Suficient pt azi,fara gluma, e un logan cu numere rosii parcat in locul meu, ma duc sa-i pun vaporul in c_r...sa-l vad cum mai iese,poate se foloseste de celofanul de pe scaune! :-W

Share this post


Link to post

Hai sa spun si eu:

1) Smecherasii care nici nu li s-a uscat bine cerneala pe permis si se suie la volan cu pretentii de Schumi. Mai rai sunt aia care au primit o masina benga si cred ca toata soseaua e a lor (si trebuie sa-i mai si pazesc pe deasupra)

2) Soferii de taxi, maxi taxi, camioane, carute, autobuze si altele asemenea lor.

3) Soferii care provin de pe Dacia berlina si si-au luat o masina de clasa superioara (includ si Logan si Nubira si Cielo samd) si vor sa-mi arate cat sunt de "sportivi".

4) Soferii care atunci cand vad un Logan in spatele lor accelereaza ca sa-mi arate ce benga de masina au ei. La fel si cei care daca am facut cumva greseala sa incerc sa-i depasesc vad rosu in fata ochilor si la propriu si la figurat (vina mea ca-i rosu toreador) si accelereaza doar ca sa-mi arate ce masina nenorocita mi-am ales si nu e in stare sa-i "faca".

5) mormolocii care nu au invatat ca banda dinspre axul drumului este pentru viteza maxima legala pe acea portiune si, chiar daca au o banda mai la dreapta libera, se incapataneaza sa stea pe banda.

6) telefonistii, care au mereu de rezolvat probleme grave la telefon, chiar daca sunt in trafic.

7) Idiotii, adica cei care circula cu peste 70 km/h prin localitate (am avut ocazia ca, pe E85, sa vad un idiot care nu a suportat ca l-am depasit (asta se intampla in afara localitatii la 120 km/h), sa ma depaseasca cu peste 100 intr-o localitate - eu aveam 65 si sa spulbere in fata mea la vreo 300m o pereche de batrani)

As putea sa mai continui dar nu vreau sa ma gandesc prea mult ca-mi vand maine masina...

Share this post


Link to post

In primul rand taximeTRISTII, care alearga fiecare sa mai insele cate un client. Tot timpul sunt grabiti, nu respecta nici o regula de circulatie, sunt agresivi si nesimtiti. Imi cer scuze fata de taximetristii care nu se includ in categoria descrisa mai sus, sunt sigur ca exista si asa ceva, poate si printre colegii nostri de forum.

In al doilea rand, maxi - taxi -urile, care opresc unde nu te astepti, de obicei brusc in fata ta, de-ti vine sa te dai jos si sa-i tragi vreo doua soferului.

In al treilea rand babalacii, care ies la plimbare cu masinile prin oras si incurca pe toata lumea din cauza vitezei prea mici, reflexelor intarziate si gesturilor obscene pe care le arata in caz ca ii claxoneaza cineva exasperat de faptul ca iar a prins rosul al semafor.

Cam atat...

P.S. In sfarsit mi-am varsat si eu nervii pe taximetristi...Ce bine ma simt.. :tongue:

Share this post


Link to post

Se pare ca de cand nu am mai scris pe aici am mai descoperit o categorie de "soferi".

Nu au o masina anume (de la berline de 20 ani la megane II sedan si bmw ... nu stiu de care da' cred ca avea un 5 in fatza :D ), nici un sex anume, nici o experienta anume ... da' au o frica inexplicabila cand vad o masina de politie!!!

 

Explicatii:

In ultima saptamana am "patit-o" de 3 ori. Este o masina de politie, cu radar pe ea, care permanent face ture intre Lacu Sarat si Valea Canepii (vreo 15 km ... intre Braila si Slobozia). Numai ca merge cu viteze "fenomenale": azi avea 60 km/h, joi ... la dus 80, la intors 70. Iar in spatele ei se formeaza cozi imense de masini care merg cu aceeasi viteza!!! De fiecare data pun FIX 100 in bord si depasesc coloana. Niciodata nu m-a oprit echipajul cum ca de ce depasesc. Azi i-am intalnit pe o portiune cu 2 benzi pe sens ... si cum coada era formata pe banda 2, unde mergea masina de politie, i-am depasit frumos pe prima banda.

 

Ce m-a distrat este ca joi politzaiu' de la volan mi-a facut cu mana :D , cred ca si el se mira ca-l depaseste cineva ... si atunci mergea cu 80 :lavolan: !!!

 

Revenind la idiotii care accelereaza cand vrei sa-i depasesti: azi dimineatza, pe A2, mergeam eu incetishor (120) spre Bucuresti. La un moment dat, in fata mea un nene cu un Focus care mergea cu maxim 110. In momentul in care am semnalizat sa schimb banda a inceput sa accelereze. L-am ajuns din urma la 140 ... am mers in paralel cu el pana la 150 si l-am depasit la 160. Bineinteles ca dupa ce l-am depasit (m-am abtinut cu greu sa nu-i tai fata si sa-i pun o frana de sa-l arunc prin parbriz) am redus la 120 si el a ramas in urma. Din pacate pe astia nu putem sa-i impushcam ... ca nu se merita sa faci pushcarie pentru toti dobitocii.

Ce m-a uimit cel mai tare era ca dobitocu' nu era vre-un pushtan ... avea peste 50 ani, cu nevasta langa el si un copil mic in spate (nepot banuiesc). Alta chestie ... care ma face sa cred ca era proaspat coborat din berlina ... mergeau toti imbracati, el cu sapca pe cap si palton, nevasta (amanta ... ce-o fi fost) cu caciula de blana pe cap si haina cu guler de blana ... ca cine stie poate nu da focusu' caldura.

Share this post


Link to post

Asa am patit eu pe centura cand veneam din c4 am dat de un bosorog d'asta la vreo 60 de ani sa vezi faza omu mergea cu 80 (Logan) eu abia o dadusem pe a5a aveam vreo 100la ora si am zis hai ca e lejer(ploua in draci) dau sa il depasesc pe martalog 110 si cand ajung in dreptul lui cretinu' incepe sa accelereze din fata venea un camion asa ca am renuntat...a 2 a incercare de depasire s-a efectuat altfel,am dato in a 4 a la 11o la un metru in curu loganului si cand am avut o portita scurt 140 de nu a mai apucat sa schiteze nimic martalogu. Acu alta faza,dupa vreo 200m de iesim din mazga si ploaia aia idioata bosorogu imi face semn ca is nebun su incetinesc pana la 70 la ora si nenorocitu mergea cu 60 :spumelagura: pai pa astia nu ii vede nimeni??? si eu am avut ghinion ca nu am gasit nici o masina de politie pe drum X( .

De atunci(3 luni)m-am lecuit,toate depasitile pana in 130km/h daca nu mai mult le fac cu a4a.

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Nu-mi sta in fire si-s total off-topic, dar m-a provocat Alezz :)

Pe camil ressu, chiar la intersectie cu grigorescu, vine unu' cu-n logan alb de 1.6 cu eleron,

cred ca avea vreo 40 de ani si agresiv ma claxoneaza sa-i fac loc.

Ma retrag pe banda din dreapta (a 2-a, sunt 3, una mai mereu ocupata cu masini parcate).

Trece indarjit, vin moderat pina la primul semafor, doar noi 2.

Deschid geamul pina jos, trag adanc din tigara, ma uit la el, imi pun tacticos ochelarii de soare, dau tare Tatu,

si.. let's rock!

Pleaca violent loganul cu scartaieli, eu nu, schimb a 2-a in jur de doar 4 mii, violent pina in 80,

si apoi a 3-a, deja la 100 eram in fata lui, pe banda 3.

La urmatorul semafor, cel de la ramnicu sarat cred ca se cheama,

se uita ca un buhai la mine, si fomei-sa la fel.

F..k up man.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Toata lumea critica taximetristii, nu ca i-as apara, dar ginditi-va de cite ori nu v-a taiat calea un papuc rominesc sau versiunea straina? Daca taximetristii sunt periculosi numai in oras, in afara fiind cuminti...DISTRIBUITORII sunt neamul cel mai periculos atacind si in localitate si in afara!

Edited by WooDoo

Share this post


Link to post

mai e o categorie de oameni (soferi) care ma enerveaza la culme. La un semafor care are verde fatza si stanga in acelasi timp cu cei de pe contrasens, ma enerveaza cei care nu pleaca la verde si vor sa faca stnag, si stau pana trece sirul din fatza, si abia apoi pleaca, facand in asa fel incat sa puierdem multi semaforul. E normal sa mergi pana la centru si sa astepti acolo, mai incap inca 2-3 masini in intersectie si dac nu trec, la rosu trecem toti, dar... unii nu "gandeste" :)

Si mai sunt si cei care stau in spatele politie si cu 30 km/h. Eu daca e politia stau in spatele ei numai daca are peste viteza legala si are girofarul stins. O data mergeam in spatele unui passat de politie cu 140 km/h intre agigea si constanta. Si culmea, nu mi-a facut nimic, ar fi avut si tupeu sa zica ceva.

Edited by test_driver

Share this post


Link to post

In aceasta dimineata, pe o ploaie torentiala, ma aflam ca in fiecare dimineata pe str. Mircea Vulcanescu (pe sensul dinspre Spitalul Militar spre str. Dinicu Golescu). Exista bineneteles soferi care depasesc coloana aflata la semafor. In fiecare dimineata este aceeasi poveste, nimeni…sau mai exact nimeni din Directia Politiei Rutiere nu face nimic pe aceasta strada.

 

Sa revin la ziua de astazi, un sofer al RATB cu un autobuz plin de calatori depasea fara nici un pic de respect si discernamant coloana care era stationata la semafor. Dupa ce a facut slalom printre masinile care se opreau pentru a-i ceda prioritate (datorita dimensiunilor mari ale acestui autobuz) a depasit si intrat foarte periculos, pe interzis, spre Gara de Nord.

 

La Gara de Nord a decis ca este bine sa opreasca pe banda 2..si sa deschida usile calatorilor pentru a cobora/urca in timp ce masinile stationau in spatele lui..semaforul fiind verde.

 

Eu incerc sa trimit toate astea la Politia Capitalei, la RATB (unde din fericire mai cunosc niste lume)..poate iese ceva din asta. Sunt satul de nesimtirea celor de la RATB.

post-1446-1142235400_thumb.jpg

post-1446-1142235409_thumb.jpg

post-1446-1142235416_thumb.jpg

post-1446-1142235427_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Smecher ce mama naibii! Cati d-astia nu vad eu zilnic, n-am memorie la telefon sa-i pozez.

Test_driver, cred ca ai vrut sa zici cu girofarul aprins! Ca ma indoiesc ca daca il au aprins ii depasesti, ca atunci ti-o furi!

Si nu mai merge cu 140 dupa passaturile de politie, ca iti pot face figura! Pornesc radarul si girofarul simultan si apoi te trag pe dreapta. Ei erau in misiune tu nu :P si ti-ai furat-o!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Aseara m-am enervat teribil din cauza unui taxi. Pe straduta de la blocul meu un taxi oprit ca naiba. Dupa lupte grele am vazut cea mai proasta combinatie. Sofer de taxi...femeie. :-W Soferii de taxi imi par cei mai nesimtiti pentru ei a da semnal este egal cu a se face de ras...

 

TAXI: astia ma deranjeaza se vede...

Edited by dreaQ

Share this post


Link to post

cei care la drum in afara localitatii uita sa mai schimbe faza de drum cu faza de intalnire...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...