Jump to content
Sign in to follow this  
Spank

Chevrolet la NCAP (Aveo, Kalos si altele)

Recommended Posts

Am vazut azi o emisiune unde doua Renault-uri Scenic erau ciocnite frontal la 35mile/h adica cam 56kmh.

Un Scenic avea 9 ani vechime avea doar un airbag ptr sofer iar celalalt era noul/ultimul model care avea o puzderie de airbaguri si care are 5 stele Ncap.In momentul ciocnirii Scenicul vechi s-a oprit brusc de parca ar fi lovit un zid iar Scenicul nou a oprit relativ frinat datorita deformarii treptate a caroseriei.In final manechinul din

Am vazut si eu emisiunea...Noul Scenic nu a "considerat" necesara declansarea air-bag-urilor , a declansat doar centurile...

Spune totusi ca noul Scenic este cea mai sigura masina dupa testele EuroNcap...

Share this post


Link to post

chiar nu stie un nimeni unde as putea trimite email spre gm ?! :( poate aflam si noi ceva noutati...niste explicatii plauzibile. sunt foarte curios... :> plz help me !!!

Share this post


Link to post

Suna la linia Chevrolet si intreaba. :)

Share this post


Link to post

satori, probabil ca imi vor spune acelasi lucru (cum i-a zis la un coleg de forum...e pe pagina cealalta). vreau un respuns "occidental" :D o sa caut singurel mai incolo. daca mi se va raspunde, o sa aflati primii.

EDIT : am gasit aici : http://www.chevrolet.com/contactus/

pe www.gm.com sau www.gmeurope.com nu am gasit nici un "contact". sa dau un email aici ? ce parere aveti ?

Edited by zack

Share this post


Link to post

Din cate am citit aici pe forum voi ziceti ca Aveo a luat 2 stele la testele NCAP.Eu nu stiu ce sa cred, cand am cumparat masina l-am intrebat pe ala de la reprezentanta daca a luat 2 stele la teste.El a zis ca pana acum s-a facut un test la americani unde a luat 5 din 6 stele posibile si punctaj maxim la impact lateral. Zicea ca nu a avut loc nici un test NCAP ci doar au facut cei de la Chevrolet un test,asemanator cu cel NCAP si a mers ceva prost.Eu mai degraba merg pe mana celui de la reprezentanta deorece cei de la NCAP mai intai asteapta ca masina sa intre pe piata si apoi o testeaza: de exemplu in cazul Loganului teste s-au realizat dupa ce masina se vindea de aproape un an.Dpdv tehnic e la fel ca si Kalosul in 4 usi si nu cred ca Kalosul doar cu 2 airbaguri scoate puncataj mai mare decat Aveo cu 4 airbaguri.

Share this post


Link to post

Si daca eu iti arat pe Kalosul meu 4 airbaguri, ce faci?

Da, dealerul a preferat sa iti scoata ochii cu rezultatul Kalosului la NHTSA decat sa iti confirme ce a facut Aveo la NCAP. Adica aceiasi masina la doua teste diferite.

Share this post


Link to post

Daca are coloana de directie diferita si/sau pozitia diferita poate scoate punctaje diferite. In acelasi timp, nu-mi aduc aminte sa fi fost testat kalos la NCAP. Dealerul te-a MINTIT, ca de-obicei. vezi primele posturi din acest topic cu linkurile la pagina oficiala EuroNCAP.

Share this post


Link to post

Am incercart sa citesc tot dar nu am reusit din cauza lipsei de timp ( sunt la munca )

Parerea mea : testele, indiferent pe ce continent sunt facute NU sunt foarte relevante dar dau o idee despre ce si cum se intampla.

Indiferent daca o masin ia 4 sau 5 stele, diferenta doar de 1 stea nu spune absolut nimic.

In realitate sunt imens de multi factori care influenteaza comportamnentul masinii si pasagerilor in cazul unui accident :

- pozitia in momentul impactului ( pentru ca la teste pozitia papitoiului este intotdeuna cea perfecta, recomandata, pozitie in care real sa fim seriosi , cine sta ? ( cine sta cu spatarul la 90 grade fata de perna ??? Nutoata lumea in realitate lasa putin sau mult scaunul pe spate ?? )

- obiectele din masina ( e incredibil cat de fatidic poate fi un obiect precum sa zicem o umbrela in cazul decelerarii bruste )

- ungiul in care este lovita masina ( sunt mii de variante in timp ce la teste se probeaza pana in 10 pozitii )

- inaltimea pozitionarii centurii de siguranta ( te poate strangula si la 40 km/ora daca nu ai pus-o bine ) , pe de alta parte daca nu o ai e fff posibil sa iti spargi fata in bord/ volan sau chiar sa iesi prin parbriz. Deasemenea decelerari foarte bruste de la mai mult de 35-40 km/ ora provoaca leziuni interne ( pe romaneste , se rup organele in tine ) caz in care centura mai mult te incurca.

- grautatea pasagerilor ( am un coleg care are 1.70 m si 140 kg, credeti-ma abia intra in fata la Cielo. In cazul lui oricat de mica ar fi deformarea habitaclului ar insemna leziuni.

- mediul inconjurator in cazul accidentului ( daca de ex. lovesti un camion plin cu tevi si intra vre-una pe geam sa te viziteze la plamani te caci in el de NCAP, sau daca te dai peste cap la 50 km/ ora totul e relativ ok, insa nu si daca te opresti cu plafonul intr-un pom. Masina se va mula pe pom si .. surpriza, tu esti in masina )

- vechimea masinii ( din pacate mie imi plac masinile cu design mai vechi, mai agresiv, mai masiv, acum cele noi parca sunt toate prea rotunjite , prea buburuze, DAR vizualizand crashteste intre acelasi model de masina productii in ani diferiti si se constata cu claritate ca masinile mai noi sunt mai sigure desi se distrug mult mai mult decat cele vechi. MOTIVUL : in urma cu ceva ani se condidera ca daca masina este solida rezista mai bine la impact . GRESIT. Masinile noi sunt facute de asa natura sa se dezintegreze absorbind astfel socul si deasemenea prelungind distanta pana la oprire, decelerand astfel mai lin. Singura parte care chair s-a consolidat este habitaclul. )

- si astfel de factori mai sunt mmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuulti.

 

Concluzie : testele , indiferent de continent, iti dau o idee despre cat de sigura este masina. +- 1 stea nu este relevant . Masurile de siguranta, in anumite conditii pot sporii damageul provocat ( centura te stranguleaza, iti poate rupe si coloana, airbagul te poate sufoca samd

 

Intrebarea mea este , s-au facut vre-odata teste de sigurant apentru Cielo si daca da un link ceva se poate >>?? Merci !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

alx mi-a adus aminte de o chestie.

Exista sau nu o conventie privind pozitia scaunului in cadrul testului?

Share this post


Link to post
alx mi-a adus aminte de o chestie.

Exista sau nu o conventie privind pozitia scaunului in cadrul testului?

 

 

La teste nu stiu dar daca citesti mai toate manualele de utilizare de la aproape orice masina, unghiul dintre perna si spatar trebuie sa fie cat mai apropiat de 90 grade

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Poate unghiul trebuie sa fie cat mai apropriat de 90 de grade :D

 

P.S. nu shiam ca unghiurile se masoara in procente :) )

Share this post


Link to post
Poate unghiul trebuie sa fie cat mai apropriat de 90 de grade :D

 

P.S. nu shiam ca unghiurile se masoara in procente :) )

 

 

scuze, aveam o colega sub birou si ma cam perturba :>

Share this post


Link to post

Nu se poate sa nu fie, pentru ca e o conditie critica pentru relevanta testului.

Oricum, zic ca aici e destul loc de "ghidonat" rezultatul (1 cm mai in fata, 1 grad mai pe spate...). Geometria interioara a masinilor difera si nu prea vad ce sistem de referinta absolut ar putea avea. Unele referinte relative au cu siguranta.

Share this post


Link to post

Conteaza ca o masina sa fie proiectata cu "stele"? Esti in GIP mai protejat? Unele pareri de aici sunt confirmate de acest studiu:

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=49836

Share this post


Link to post

Euro NCAP a publicat ieri rezultatele pentru Chevrolet Kalos: 3 stele.

CHEVROLET Kalos Datasheet

Comunicatul de presa si poze

 

Au testat masina fara airbaguri laterale :-? . In fisa am gasit si o mica eroare: ei spun ca masina nu are lampa avertizare centura sofer. O alta chestie ce nu mi s-a parut clara a fost ca, la habitaclu, ei zic ca fost instabil desi deformarea spatiului pasagerilor a fost mica (va puteti uita la alte masini unde deformarea a fost mai mare si au zis ca a fost stabil, dar poate sunt alte criterii).

Share this post


Link to post

Pacat ca nu baga si Lacetti-ul in test. Chiar as fi curios ...

Share this post


Link to post

Astia sunt chiar prosti.

Vreau sa vad si eu filmul. Unde naiba loveste capul bordul? Unde loveste pieptul volanul? Unde s-a deformat celula de siguranta? De cand apreciaza ei masina pe baza "la o viteza mai mare nu s-ar fi descurcat"? De ce fac testul cu varianta 'englezeasca' (piata pe care a rupt gura targului Daewoo si acum o faci GMDAT) cand cea mai vanduta masina este cea 'continentala'? De ce aleg motorul de 1.2 (naiba stie ce influenta o avea asta)?

Astia sunt prosti.

 

Un instrument de marketing STUPID! Eu unul am terminat-o cu EuroNCAP, e prea de tot. Imi pare rau ca nu au reusit sa o scoata la 1,2(9) stele si un quasar.

Share this post


Link to post

@Alinutz, n-ai vrea sa stii  <img src= S">

Asa cum bine zice Sato, EuroNCAP se transforma din ce in ce mai mult intr-un instrument de influentare a opiniei cumparatorilor. Cei mai multi fabricanti optimizeaza deja masinile pentru test, si nu e un lucru rau in sine. Numai ca rezultatul testului nu face decat sa amageasca din pacate pe cei cu 4-5 stele. GM -in particular GMDAT- nu a luat in considerare aceste teste pana acum si din cauza asta sunt "loviti" constant sub centura. Dupa mine -stiu, sunt subiectiv- Kalosul arata mai bine dupa impact decat "by Renault".

Share this post


Link to post

Kalos a fost testat de EURONCAP si a obtinut 3 *.

 

http://www.euroncap.com/images/results/sup...20Datasheet.pdf

 

Versiunea testata a fost HB 5 usi, motor 1.2 fara ABS si airbag-uri laterale.

 

O chestie ciudata - a fost depunctata (ma rog, a "primit" 0 puncte) si pentru faptul ca nu are "Seatbelt reminder" ... atunci ce #### i-mi tiuie cand nu pun centura ????

Share this post


Link to post

De asta nu pot sa ma leg. Stiu sigur ca am un martor prin bord. Dar nu am auzit bipait sau altele niciodata pentru ca port tot timpul centura :D asa ca habar nu am daca tipa sau nu...

Share this post


Link to post

Si eu (port intotdeuna centura).

Dar se intampla, cand vreau sa o misc catva metri prin curte/parcare sau pur si simplu sa deschid geamurile (pun numai contactul).

Si bipaie de 5 ori. Da' tare !

Share this post


Link to post

:o fftopic: vin si eu cu o informatie care e cat de cat legat de subiect. Asta pentru cei care sunt increzatori in euroncap(si in stele primite la test, de kalos si aveo),si pentru cei care nu stiu ce inseamna GM. :dizzy:

 

When did GM first introduce air bags?

GM introduced the first regular frontal production driver/passenger air bag systems as an option in selected 1974 to 1976 model year vehicles.

sursa : http://www.gm.com/company/gmability/safety..._how_work1.html

pentru mai multa documentatie va invit pe : http://www.gm.com/company/gmability/safety...tory/index.html si dati clik pe interactive tour.

ps: abia astept comentariile voastre :mrgreen:

Share this post


Link to post

Să încerc să-ţi spun pe scurt.

Când tu ai o faimă şi iei sub aripa ta ceva, atunci vei avea în principiu grijă ca acel ceva să nu-ţi afecteze faima.

Capisci?

Asta nu înseamnă că nu vor fi alţii care vor profita ca să te dea la fund.

Got it?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...