Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Uleiuri recomandate - MATIZ

Cele mai utilizate uleiuri la MATIZ !  

1180 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Am citit vreo cateva pagini din forum, dar totusi as dori sa va intreb daca uleiul Mol 10W40 este potrivit la matiz. Am avut o problema majora la motor si l-am schimbat cu totul, adica bloc, chiuloasa etc. Masina este de munca asa ca nu prea stiu ce i-au facut exact decat ca dupa reparatie au bagat ulei Elf 5W40 Excellium in ea si in 10000 km a consumat cam 1.5 litri de ulei e normal? Acum nu mai vreau sa ma duc la acel service, insa la serice-ul la care vreau sa ma duc acum mi-au zis ca recomanda 10W40 si ca ei lucreaza cu uleiuri MOL. Merita sa bag Mol sau sa cumpar altceva si ce vascozitate?

Edited by poe

Share this post


Link to post

Eu am fost multumit de produsele MOL ( am avut ulei si antigel, acum am cumparat si lichid de frana ); daca ti-a mancat atat 5w40 , incearca un 10w40 ( macar este mai ieftin ).

Share this post


Link to post

Se pare ca Elf nu are ulei bun, la service mi-a fost recomandat alt ulei tot 10w40 dar nu mai tin minte marca, caci nu era una foarte circulata.

Motivul a fost ca, consumul era foarte mare (de ulei) asa ca mi-a fost recomandat altul. Eu oricum am probleme cu semeringurile de la supape, trebuie sa le rezolv cat de urgent se poate, dar deocamdata sunt in pana de cash.

Edited by matizdepitesti

Share this post


Link to post

Am avut o problema majora la motor si l-am schimbat cu totul, adica bloc, chiuloasa etc. ... si in 10000 km a consumat cam 1.5 litri de ulei e normal?

Nu e normal. Mai degraba ai o problema cu rezultatul/calitatea reparatiei. Mai degraba nu e problema de calitatea uleiului, ci faptul ca motorul consuma/pierde ulei.

Share this post


Link to post

Ba aici te contrazic tomis, catdeodata un ulei are consum destul de mare iar 10k km nu este o distanta oarecare. Daca era vorba de 1000 km atunci as fi zis ca are o problema.

Chiulasa a zis ca e noua, deci se presupunem ca nici acolo nu e problema, mai raman atunci 2 variante:

Ori pierde ulei pe undeva, ori uleiul trebuie schimbat cu alt tip, eventual mai gros adica 10w40. Dar nu Elf.

Edited by matizdepitesti

Share this post


Link to post

Era util de observat, pe primii 7.000 km consuma ulei mult ? Daca Elf-ul s-a depreciat prea devreme, e posibil sa fi inceput sa-l pape, indiferent ca a completat cu ulei proaspat, dar asta mai pe final

Share this post


Link to post

Acum se mai merge si pe ideea ca a schimbat si totul functioneaza ca la carte, no problem. Ca multi nu mai fac verificari.

Share this post


Link to post

Salut tuturor! De cateva zile am facut scimbul de ulei la Spark fab. 2008, 76000 km fara prea multa documentatie si din lipsa de optiuni (si cu masina pe rampa cu uleiul scurs) am gasit la magazin Daciaoil 5w30 care respecta API SL/CF si ACEA A5/B5. E bun ce am pus sau sa-l dau jos cat mai curand? Am citit de alte uleiuri pe forum. Aralul nu e bun pt astfel de motoare? Am pe logan si se simte diferenta in bine. Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Ceva ca DaciaOil am si eu de un an (ii zice Versus Eco-Tech 5w30, fabricat de Total Lubrifin Brasov). Astea duc toata gama de Dacii actuale, pana peste 100.000 km. Nu e rau, dar nici nu rupe gura targului.

De Aral zicea lumea ca da sedimente prin motor ( dar asta mai demult si parca la 10W40 semisintetic, de ceva vreme nu mai zice nimeni nimic). Mai nou, au un 5W40 foarte ieftin... Oricum, pe piata germana (si pe site-ul german) e cam alta marfa.

Share this post


Link to post

M-am mai linistit... Defapt am verificat inca o data ce scrie in manualul de utilizare Spark si nu zice nimic de ACEA sau A3, A4, B3,B4... Sa vad cum e la consumul de ulei. Daca il papa ca e mai subtire am sa trec pe 10w40.

post-38172-0-73458000-1346269691_thumb.png

post-38172-0-42894400-1346269700_thumb.png

Share this post


Link to post

...Versus Eco-Tech 5w30, fabricat de Total Lubrifin Brasov...

 

Pe forja se simte ceva dubios la motor ? Cat ai dat pe litru si de unde l-ai cumparat ?

Share this post


Link to post

Forja absoluta nu i-am tras, dar oricum nu se simte nimic rau.

L-am cumparat din Bucuresti, pe Pantelimon la capat, magazin cu foarte mult ulei. Pret de rahat, 20 lei (cred ca d'aia l-am luat), parca avea si la 4 litri... mai ieftin

Oricum, "poducatorul" a ales sa ramana in anonimat, face parte din Grupul Total. Functiona undeva la Cristian - Brasov, ambala Total, DaciaOil, DaewooOil, Versus, Perform (se vinde la Rompetrol). Nu stiu daca azi mai exista !

Share this post


Link to post

Salutare tuturor,

 

M-am gandit ca ar fi dragut sa fac un schimb de ulei la Tico-ul meu. Dar cum la un schimb de ulei facem si unul de filtre, vin cu doua intrebari la voi.

Unde se afla filtrul de ulei la Tico? Unde se afla dopul de scurgere?

 

Ma gandesc ca nu mi-ar strica sa invat cum se face si de unde.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Si dopul si filtrul se afla in manualul de service :P Exact ca la matiz... Cheie de filtre sau o mana puternica pentru desfacut filtrul din stanga jos langa galeria de evacuare si cheie de 17 pentru desfacut surubelul de sub baia de ulei , partea spre spatele masinii. Apropos, filtrul nou se umple cu ulei apoi se monteaza strangand doar cu mana, fara cheie. Bineinteles, intai pui surubelul de golire inapoi si il strangi dar nu tare tare cu cheia de 17(cheia de 17 e cheia pentru suruburi metric 10). Uleiul nou (2,7 litri) se toarna pe la busonul 710, sau OIL, depinde ... :mrgreen:

Share this post


Link to post

Uleiul nou (2,7 litri) se toarna pe la busonul 710, sau OIL, depinde ... :mrgreen:

 

Scurt si la obiect, cu tema pentru acasa :) )

Share this post


Link to post

ATENTIE : daca bagati si in filtru ulei si mai bagati si 2,7 litri in motor o sa aveti ulei peste nivelul maxim admis pe joja. Un 2,5 litri + uleiul din filtru este arhisuficient. Acelasi lucru trebuie avut in vedere la verificarea nivelului uleiului, daca functioneaza supapa din filtru o parte din ulei va fi retinut in acesta si nivelul nu va fi la maxim chiar daca bagi 2,7 litri.

Share this post


Link to post

nu se baga ulei in filtru,doar se da pe garnitura,cine baga ulei in filtru e un inconstient.

Share this post


Link to post

se poate strica pompa de ulei din cauza presiunii si dupa motorul . :spumelagura:

Share this post


Link to post

Fugi bre` d`aci ! Pai, daca nu am supapa functionala in filtru, uleiul curge in secunda 2 din din acesta. Ai facut vreodata schimbul de ulei singur ? Dupa schimbul de ulei ai vazut cat ii trebuie sistemului sa se amorseze ? Daca pui ulei in filtru scurtezi perioada in care becul de presiune iti sta aprins dupa schimb, la prima cheie. Singurul lucru ce trebuie avut in vedere in astfel de situatii este nivelul uleiului , adica sa nu pui mai mult de 2.5 litri la prima umplere, dupa, mai adaugi pana ajungi la maxim. Ce se intampla cu filtrele la care functioneaza supapa si retin ulei in ele, ar trebui sa strice pompa si apoi motorul dupa ratiunea ta ?

Share this post


Link to post

Augustine, am scos filtru GM dupa 2 zile de stationat si nu avea pic de ulei in el ( stiu ca tu de asta folosesti ), ei, in cazul asta cine iti unge segmentii pana se umple din nou filtrul ? De asta e bine sa ai filtru cu supapa functionala.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Nush daca e functionala dar nu sta becul aprins la pornire. Nici nu stiu daca e GM crazy.gif

Share this post


Link to post

Sunt 3 tipuri de filtre pentru noi : cel mai prost ( GM ) la care nu functioneaza deloc supapa ( nu retine ulei si nici nu face presiune ); cele medii care retin ulei dar nu fac presiune ( becul ramane pentru putin timp aprins la pornire ) si cele foarte bune ( MANN 67/2 ) care retin si ulei si fac si presiune de la prima rotire a electromotorului ( becul se stinge imediat, inainte de pornirea efectiva a motorului ).

Share this post


Link to post

vad ca tema se dezbate serios!eu utilizez inca de la cumpararea masinii in 2010 si pana acum o luna ulei gm 5w30 si filtru gm.rezultate bunicele,insa consumul de ulei e destul de mare(cam 0,8l intre schimburi).acum am trecut la 10w 40 tot gm si am deja 1000 km parcursi ,iar uleiul nu a scazut deloc.motorul toarce frumos.referitor la filtrul de ulei(daca il umpli cu ulei inainte de al monta,cu siguranta ca atunci cand il vei pune in pozitia lui de lucru ,mare parte din ulei va curge si vei murdari si motorul). eu imi fac schimbul intotdeauna singur.becul de presiune a uleiului este absolut normal sa se stinga dupa 2-3 secunde la schimbarea filtrului de ulei.in mod normal cu uleiul schimbat si filtrul amorsat becul se stinge dupa pornirea motorului in max 1 secunda. eu atat am avut de spus!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...