Jump to content
Sign in to follow this  
CT_ZDB

Trepidatii Si Vibratii La Relanti

Recommended Posts

Am verificat fisele (prin inlocuire)...sunt ok,doar la fisa centrala trebuie sa-i pun o protectie.Am facut siresetarea ECM-ului si initializare IAC.Acum sunt f rare cresterile de turatie (creste brusc f putin...cam pana la 950-1000).Poate fi avansul cam mare?

Share this post


Link to post

Verifica sa nu ai si pierderi de vacuum pe la furtunule din galeria de admisie.

Share this post


Link to post

Am mai redus putin avansul de aprindere,ieri a mers rotund...sper sa nu mai am probleme.Ms pt raspunsuri Ovi

Share this post


Link to post

Intrebare: O variatie de +/- 25 rpm se poate considera normala? Atat in mers, cat si pe loc? Poate fi si de la avans?

De la fise, conexiuni, bujii - nu este. Au fost schimbate si/sau verificate.

 

Acum vad ca in momentul in care creste avansul peste 13, scade turatia. Asta la relanti, in mers se pastreaza aceeasi crestere/scadere chiar daca avansul este constant.

Timpul de deschidere al injectoarelor vad ca variaza si el, la relanti, cu 0.05ms

 

Cum dau avansul "mai mic"? Scuze de exprimare :P

Adica, stand in stanga masinii, cu fata la delcou, il rotesc spre stanga sau spre dreapta?

 

Merci.

Share this post


Link to post

Spre stanga.Valorile cu ce sunt citite?

Share this post


Link to post

Merci.

Valorile sunt citite cu MyALDL si interpretate cu softuletul meu, care se bazeaza pe MyALDL si daewoo_ro.exe

Share this post


Link to post

Cand turatia variaza pasii la iac raman la fel?

Share this post


Link to post

La asta nu ma uitasem.

Nu, IAC-ul este constant, la relanti undeva pe la 29 si in mers pe la 80.

 

BTW, +/-25 rpm e relativ, pentru ca turatie = X (valoare citita) * 25. O rezolutie mai buna nu se poate obtine (cel putin din ce stiu eu).

Dar se simte si in zgomotul motorului.

 

Iar variata este continua, adica am 2-3 citiri 800, una 775, si din cand in cand cate un 825. ( ~ 10 citiri / secunda)

Share this post


Link to post

Fratilor banuiesc ca am sa ma repet cu topicu asta, imi cer scuze ... am cautat o saptamana pe forum inainte sa postez dar tot nu am rezolvat problema:

 

Cielo `97 SOHC

 

Am fost cu masina la service , schimbat AX CAME, culbutori, radiator caldura, un cap de bara , semering palier, oring delco, arcuri telescopae spate, ambreaj, pistonasu de la ambreaj , ulei si toate filtrele ( benzina , aer, ulei ), schimbat bujii

Toate bune si frumoase. Cand e rece merge foarte bine, dar cand se incalzeste tremura la relanti , cand dau la cheie cu motorul cald o ia din prima dar trebuie sa dau mult la cheie si cand porneste sta putin pe la 5-600 de ture si zici ca se rupe toata. Pe langa toate astea, tot numai cu motorul cald, daca vreau sa plec de pe loc mai nervos, toata masina trepideaza cutie motor tot.

 

Nu stiu ce sa-i mai fac, va rog ajutatima cumva ca m-am saturat de toti mecanicii de pe lumea asta...toti se pricep si de fapt dupa ei ajungi sa schimbi toata masina pana sa-i gasesti buba.

 

Mentionez ca am curatat IAC si am dat si reset la ECM ( am urmat pasii de pe forum )

 

P.S. Inainte de a merge la service masina mergea bine , nici o problema de genul ce am descris mai sus.

Share this post


Link to post

Pai deaca dadeai Idle Learn, la rece, la prima pornire, doar e caz tipic de asa ceva, s-ar fi observat. Doar tu stii ce i-ai facut, dar sunt sigur ca nu i-a facut ce trebuie. Daca ai umblat la IAC, axul acestuia mergea ?

 

Altfel, problema este mult discutata, nu se justifica un topic nou, dar asta-i boala de nou venit, toti vor sa aiba topicul lor, toti cred ca lumea incepe cu ei.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

nu sunt nou venit, cunosc regulile dar ma dispera masina si nu stiu ce sa ii mai fac. sunt pe forum inregistrat de vreo 2-3 ani, dar mai mult ma documentam decat postam.

 

Axul de la IAC merge, lam dat afara, am pus contactu si acesta lucreaza.

Resetu la ecm lam facut la rece in urmatorul fel: dat jos borna, stat cateva minute, pus borna. Pus contact 5 secunde, luat . Pornit motor lasat cam 15 min 20 sa se incalzeasca la relanti. Plecat afara din oras, mers normal, nu turat nu subturat in jur de 20 30 de km. La fel face. Cand se incalzeste o apuca nebuniile. Am uitat sa mentionez, ca nici avansul nu era reglat bine inainte, era prea mare si zvacnea masina pana in treapta a3a inclusiv cand apasam pe acceleratie. Am dat delcoul dupa vechiul semn ce il aveam facut pe carterul de la axul cu came si de pe el si nu mai am problemele cu zvacnirea la acceleratie

Share this post


Link to post

Resetul n-are nicio legatura cu turatia de ralanti, cred ca am scris-o de sute de ori. Iar procedura de Idle learn este asa (pentru motoare cu norma euro mai mica de 3 !!!):

- 10 sec. contactul pe Ignition ON;

- 10 sec. contactul pe Ignition OFF;

- dupa care se porneste motorul imediat si se lasa asa pana apa ajunge la temperatura de regim;

- nu mai vorbesc despre procedura cu A/C, scrie unde trebuie;

- la sfarsit se opreste motorul si se reporneste duce ce au trecut minim 10 secunde !

 

Asta-i procedura de Idle learn (invatarea turatiei de ralanti), in care, in prima ei faza, turatia motorului creste si apoi se reduce pe masura treceri timpului pana ajunge motorul sa functioneze lin, nezgomotos.

Share this post


Link to post

am facut resetu si cu 5 si cu 10 secunde pt ca nu stiam care e bun de fapt, dar ma repet Nu a dat nici un rezultat , acelasi mers. la inceput se vede ca se lucreaza la relanti, dar isi revine treptat cum spunei si tu. relantiul sta ca si inainte la 9 sute pe acolo pe undeva.

Share this post


Link to post

Fa un scurt intre bornele A si B ale mufei ALDL si pune contactul fara sa pornesti motorul, apoi iei contactul, scoti scurtul si pornesti motorul pana se incalzeste.

 

Pentru fenomenul produs la cald, vezi bobina de la delco.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Eu zic sa verifici presiunea la pompa de benzina, tampoanele de la motor sa nu fie rupte, slabite, jocuri la planetare, in diferential, cand e masina calda. Vezi ce bujii ai, distanta, fisele sa fie in buna stare, luleaua si bobina din delco de verificat, injectoare de verificat eventual curatat, ce mai, iti trebuie o verificare generala. Avansul zici ca l-ai reglat.

 

Eu as incepe cu o scanare apoi cu prima parte din verificarile enumerate mai sus.

 

Bafta.

Share this post


Link to post

Miroase a benzina la esapament cand porneste greu la cald?Ce fel de bujii ai pus?

Share this post


Link to post

Eu cred ca ai un injector care-ti curge si o fisa de bujii coapta.

Simptomul injectorului care curge: dupa ce-ai oprit motorul, ala inca mai curge si-ti umple pistonul respectiv cu benzina, la pornire va porni innecat. Daca masina este lasata mai mult timp (pana se raceste motorul si mai mult chiar), benzina aia se evapora intre timp si nu e problema cu pornirea.

Cu fisele: trebuie sa aiba rezistenta pana la 10kiloohmi parca, le poti verifica, de obicei cea mai lunga se coace mai repede. Acolo poate apare un contact imperfect si pe masura ce se incalzeste fisa, incepe sa se-nmoaie si pierde curent. Ai senzatia ca merge in 3 bujii, tremura toata, vezi asta la inceput doar la relanti, apoi si in mers la turatii mici.

La tine e posibil ca dupa toata lucrarea facuta la motor sa-ti fi pus (ori un injector de la el mai prost, ori) cel mai prost injector la fisa cea mai slaba si efectele se cumuleaza.

Sfat: schimba fisele (la cate ai schimbat pe masina costul fiselor e nesemnificativ), si daca poti, imprumuta niste injectoare ca sa nu le cumperi degeaba.

Share this post


Link to post

Fisele sunt schimbate de vreo 2-3 luni aprox.

Bobina din delco schimbata iar de vreo 4 luni

La injectoare nu mi-a umblat pt ca am stat langa masina pe toata durata reparatiilor ( a durat de dimineata de la 9 pana seara la 7 toata treaba )

ovi_jer, da miroase parca a benzina cum spui tu.

Bujiile nu stiu exact de care sunt m-am dus la magazin si am cerut bujii dupa datele masini. Bujia are numai o chestie de aia in capat la electrod sau nu stiu cum se cheama, nu are 4. Tot cu una am avut de cand am cumparat masina.

Cu injectoarele nu stiu ce sa zic... bun inteleg sa fie duse , are vechime masina, dar nu inteleg de ce dimineata cand am duso la service mergea bine si seara dupa ce am scoso si mai gol la buzunar cu 1000 de euro merge mai rau ca o dacie.

 

Ce spunea tolin sa fac scurt intre cele 2 borne eventual daca ma ajutati va rog cu o poza sau ceva...

Share this post


Link to post

Scoate o bujie si vezi exact marca si modelul.

Share this post


Link to post

Scuze de raspunsul intarzit dar am fost plecat din localitate si nu am avut net.

 

Bujie DENSO W16EPR-U altceva nu scrie pe ea.

Share this post


Link to post

Teoretic sunt cele recomandate de Denso pentru motorul tau dar nu sunt recomandate de constructor.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Si chestia ce ai zis daca miroase a benzina cand o pornesc ce poate fi?

 

Putin offtopic, sorry, unde gasesc schema tabloului de sigurante ca la search nu reusesc si nu mai am cartea masinii sau capacul de acolo de jos. Ms

Share this post


Link to post

Injectoare care nu inchid bine si motorul porneste innecat cu benzina la cald.

Share this post


Link to post

Salutare. Dupa miliarde de probleme cu caldura am reusit sa depistez buba care era la garnitura de chiulasa. Cu aprox 2 sapt inainte am schimbat si corpul clapetei de acceleratie + toti senzorii dupa el. Fiind jumatate de motor desfacut am luat fiecare piesa in parte si am studiat-o, singura problema care am gasit-o fiind la bobina din delcou care era coapta. Am schimbat tot ce era nevoie inclusiv fisele.

De cand am dat prima cheie totul parea in regula pana s-a incalzit motorul. Acul turometrului sta nemiscat la 900 de ture dar volanul si torpedoul par sa o ia din loc.

Care ar putea fi cauzele acestor vibratii doar la relanti?

Toba de esapament care e cam fisurata poate influenta aceste trepidatii??

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...