Jump to content
Sign in to follow this  
CT_ZDB

Formula 1 - 2006

Recommended Posts

Corecta intrebarea! Si eu cred ca micul Napoleon e in spatele chestiei... Ca daca era Schumi, o "troznea" usurel cat sa fie nevoiti sa-i schimbe doar nasul. Asa, a avut grija de materialul din dotare...

Share this post


Link to post
...si se spune Createur d'automobiles

 

Scuze, una am gândit şi alta am scris.

Într-adevăr cât de bun ai fi nu poţi fi superom. Eu tind să cred că nu a fost deliberată fapta lui MSc dar atunci cei care au hotărât sub presiune nu cred că au putut da dovadă de un obiectivism total.

Să spunem că nu ar fi reuşit să oprească şi lovea uşor maşina ceea ce după părerea mea ar fi fost mai indicat, atunci care ar fi fost verdictul ? Ar fi lovit-o intenţionat ?

Nu pot spune că sunt un fan Sch dar cred în proporţie de 70% că nu a făcut-o intenţionat iar Fia a "lucrat exact la cei 30% pentru a jongla cu momentul !

Oricum a fost o cursă destul de frumoasă şi îmi pare rău pentru Kimi. Chiar ar fi meritat să câştige pentru că după părerea mea Alonso doar l-a încetinit, nu ar fi reuşit să ţină pasul cu el dacă ar fi fost în faţă...

Share this post


Link to post

Procesul Etapei e fix zero...fata de discutiile de aici

Share this post


Link to post

Sa le vezi pe cele de pe Autoshow :D Acolo deja se lasa cu paruiala :D

Share this post


Link to post

Faza e ca aproape in orice curba i s-ar fi oprit masina ar fi fost acuzat ca a facut-o intentionat la ce fel e circuitul de la Monte Carlo.

Eu nu ma bag in polemici pentru ca tin cu MSC si as fi acuzat de subiectivism.

 

P.S. Mai dar Kimi asta chiar nu poate trece si el linia de sosire in masina, ca ma dispera > :) !

Share this post


Link to post
Si pe Niki Lauda, si pe Keke Rosberg, si pe Alain Prost, si pe alti mari piloti trecuti sau prezenti care erau de fata...

Toti erau prezenti cum ai fost si tu si altii, la TV !

 

Imaginile TV pot manipula fara voie. Socoteste doar imaginile din spate si de sus. Din alt unghi, ai alta viziune la pilotaj. Experienta mea in vizionarea pilotajului de pe bancheta din spate, incapand de la varsta de 12 ani, in probele de antrenament, nu-mi inseala ochiul. SMC-ul a atacat prea devreme in virajul acela. Ce a urmat a fost firesc, a deschis volanul cand s-a prins si apoi a evitat coliziunea cu bariera si cu urmaritorul. Ca a intrat mai devreme deliberat, asta e greu de demostrat, doar daca-i atribuim prezumptia de vinovatie. La faza respectiva era firesc sa se opreasca motorul, nu uita ca turatia de ralanti la ele e pe la 6000 rpm si total instabila. Vorba aceea, au uitat mecanicii sa-i faca Idle Learn.

 

Eu nu sunt fan SMC pentru ca nu sunt fan deobicei, dar nu pot sa-l acuz de premeditare pe cel mai bun pilot de pana acum. Nu cred ca titlurile de pana acum pot sa-l impinga sa faca o magarie. El stie mai bine ca noi ca un astfel de trish l-ar fi platit mai scump a doua zi sau in alta cursa. Eu stiu ca daca pilotii din cursa ar fi considerat ca el a trishat, pe stradutele din Monaco n-ar mai fi ajuns a doua zi din coada pana pe locul 5. Intr-o comunitatea in care jocul cu moartea e meserie, trishorii sunt eliminati repede. Doar contractele financiare i-au obligat pe altii sa declare altceva pe sticla, dar pe pista nu s-a vazut asta.

Share this post


Link to post

Nu e chiar asa... 8 ore de deliberari nu e chiar nimic... S-au studiat toate datele de telemetrie, printre altele. Asta e, unii (mult mai versati decat noi), au vazut treaba ca un gest voit. Restul, mult mai putini la numar, il vad ca o greseala... Ce a fost a fost, cursa s-a dus.

 

P.S. daca vrei (vreti) neaparat, exista deja un DVD cu cursa completa filmata de la camerele onboard. Dar e un DVD. Il dau jos doar daca o sa credeti ca merita. Si acolo nu mai poti zice ca te inseala imaginile... Sau poti?

Share this post


Link to post

Păi televiziunea nu este o iluzie (optică) ?

 

Mie unul mi-ar place să am acest disc. Poate mai sunt şi alţi amatori .

Share this post


Link to post
Eu stiu ca daca pilotii din cursa ar fi considerat ca el a trishat, pe stradutele din Monaco n-ar mai fi ajuns a doua zi din coada pana pe locul 5.

 

Poate explici putin asta, cred ca e o afirmatie cam agresiva..

 

Pe tema "vinovat 'au ba" nu discutam oarecum cu argumente auto-contradictorii ?

 

Platon zicea cam asa: "Oare nu cel mai bun poate sa triseze cel mai bine, oare nu cel mai iscusit in oratorie te poate face sa crezi ca albul e negru si invers?.."

 

Si-apoi vorba da Toline, nu conteaza la cine e adevarul ci.. ce face cu el. Alonso.. a ciupit iar cele 10 puncte.

 

The Winner Take It ALL!

Share this post


Link to post

Au aparut si calificarile filmate onboard. Diseara ma apuc de ele...

Share this post


Link to post

Mie in continuare toata dezbaterea mi se pare absolut absurda, si la fel si decizia FIA. Pleaca de la prezumtia de vinovatie, sau de la prezumtia ca MS e un robot care greseste doar daca este programat sa o faca, iar programul ii poate fi de-compilat prin analiza aia video. Si mai pleaca de la ideea ca tot ce nu e permis in mod explicit e interzis.

Insa cam asta isi doreste FIA. MAsini indentice pilotate de roboti. Spectacol total.

 

Nici eu nu-s fac MS (chiar daca mi-a devenit mai simpatic dupa donatia discreta facuta la tsunami, care a umilit de exemplu guvernul Frantei, marea superputere...).

Am fost insa fan F1. Acum nu mai sunt nici asta.

Share this post


Link to post
Au aparut si calificarile filmate onboard. Diseara ma apuc de ele...

 

 

un link ceva?si eu sunt foarte curios sa vad...

Share this post


Link to post

Nu va mai certati degeaba - MSC si-a cerut astazi oficial scuze lui ALO ca l-a impiedicat sa obtina cel mai bun timp din calificari.

Share this post


Link to post

Pai nu stiu unde ai gasit Filipe asta cu scuzele oficiale.. ca uite ce a spus dupa cursa:

 

Michael Schumacher, Ferrari (5th):

"I am happy to have got up to fifth in the end, even though I started from pit lane. But I am still disappointed about what happened yesterday, especially in the light of today's performance. I was amazed at how tough the Stewards' decision was. I can understand that, from the outside, things might seem a bit strange, but if you don't have all the information you cannot give an appropriate judgement. The facts have to be examined in an open manner. I am sorry that Fernando's lap was ruined and it was definitely not my intention to do that. At the time, I did not know where his car was because I had been told nothing over the radio. I have been in Formula One for 16 years and I have got used to living with this sort of situation. We are only in the seventh round of the championship and there is still everything to play for. Everyone could see today that I am not the sort to give up."

Share this post


Link to post

Pai e acelasi lucru.. isi recunoaste culpa, si nu intentia. Indiferent ca actiunea a fost intentionata sau nu, nu o va recunoaste vreodata. Raman la parerea ca a facut-o doar de dragul .. "sticlei". Si-apoi ce scuze sa-si ceara de la Alonso.. ca doar el a castigat =))

Share this post


Link to post

@Tommyta - si-a cerut scuze pentru ca l-a impiedicat sa castige pole-ul pe pista datorita "manevrei" de care tot vorbim aici si pentru care a platit cu varf si indesat.

Cu intentie, fara - omul si-a cerut scuze. Acum ca a parcat-o sau chiar s-a oprit jucaria, numai bunul Dumnezeu stie.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Dejaba, unii nu mai au loc de cel mai bun pilot din toate timpurile care, culmea, mai este si in viata si nu se da la o parte in fata astora mici. Asta-i problema, ca unii zic ca-i ajunge, sa mai lase si pe altii. Iar pentru asta se schimba in fiecare an regulamentele, stau cu ochii pe el ca pe butelie, ii masoara toate mijcarile cu laserul si au scos pana si cursa adevarului, Spa pe ploaie si pe uscat. Sasul mi-a devenit simpatic si sper sa le sufle titlul anul asta si anul viitor.

Share this post


Link to post
...Sasul mi-a devenit simpatic si sper sa le sufle titlul anul asta si anul viitor.

 

Nu pot decat sa aplaud aceasta schimbare radicala de perceptie a "teutonului" - ca sa-i citez pe Miki si pe Viki. =D> .

Bine ai venit printre sustinatorii lui MSC!  <img src= "> .

Intre noi fie vorba - e nevoie de mai mult de o pana de motor in calificari pentru a-i mai sufla titlul lui ALO anul asta.

Share this post


Link to post
Dejaba, unii nu mai au loc de cel mai bun pilot din toate timpurile care, culmea, mai este si in viata si nu se da la o parte in fata astora mici.

Mici doar de inaltime ;) Alonso tocmai isi va adjudeca al doilea titlu la rand. Nu mi-a placut deloc spaniolul, nu mi-e simpatic nici macar cat MSC, dar ce vina are ca merge matematic?

 

Spa? Mda.. si eu regret..

 

http://www.formula1.com/archive/grandprix/2005/747.html

 

http://www.formula1.com/archive/grandprix/2004/727.html

 

http://www.formula1.com/archive/season/2003.html

 

Anyway.. PUSH HARD KIMI!!!

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Anyway.. PUSH HARD KIMI!!!

 

totusi sa o calce cu bun simt, ca ii tare fragil monopostul mclaren.mi-ar parea rau sa mearga de la mclaren dar is tare curios daca o face va contiunua sa aiba aceleasi probleme, pentru ca eu inca imi pun intrebarea daca ii numai masina de vina sau si stilul lui de condus (totul sau nimic)

Share this post


Link to post

Daca Mclaren nici la Silverstone nu-i pun la dispozitie o masina cum trebuie.. nu vad cum pot sa mai tina un pilot care nu-i facut pentru locul 2. Oricum, MSC rupe la teste: http://www.formula1.com/news/4451.html.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...