Jump to content
Sign in to follow this  
xix1319

Cum Reglez Usa Fata-Schimbare bolturi

Recommended Posts

Salut , cum imi reglez si eu usa de la sofer?

 

Sta mai jos decat este normal si uneori nici nu se inchide din prima.

Share this post


Link to post

Salut. Sta pur si simplu mai jos...sau are joc in balamale?

Share this post


Link to post

Sta mai jos in parte dinspre clanta , nu pare sa aiba joc atat de mare , si se mai aude si o bataie in usa cand franez/accelerez

Share this post


Link to post

Aceeasi problema am avut si eu, troncanea la frine si era lasata mai jos (usa sofer).Am fost la service la tinichigerie si mi-a schimbat bolturile.Sunt cite 2 bolturi mari la fiecare usa.Se gasesc la magazinele de piese daewoo.Sunt ieftine si daca te pricepi poti sa le schimbi si tu.Succes.

Share this post


Link to post

xix...exact la fel imi facea si mie cum spui tu si hohaele la usa din dreapta. Avea un mic joc in balama si la gropi, accelerari sau franari bruste se auzea ca un pocnet. Am schimbat ambele bolturi de la balamale si s-a rezolvat...sunt foarte ieftine si se schimba relativ usor cu putina indemanare ;)

Edited by mikken

Share this post


Link to post

Am si eu cred ca aceeasi problema.

Sunt incepator in ale "Daewoo". Pina acum am avut doar Dacia si de o saptamina mi-am luat si eu un Daewoo Cielo GLE - fab. 1996 (sper ca in Coreea :) ).

La usa din spate stinga in mers la mici denivelari sau la frine bruste se aude un pacanit ca un zgomot de plastic am zis eu pina acum. M-am tot gindit la mastile alea de plastic din portbagaj care acopera triplele pe interior si le lipsesc piulitzele alea din plastic si ele stau cam in aer sau presate de ceea ce e prin portbagaj.

Apropos - unde as putea gasi prin Bacau astfel de piulitze - caci am umblat pe la o groaza de magazine si service-uri Daewoo si nimeni nu avea asa ceva - probabil ca sunt mult prea ieftine si nu se merita sa le tina pe stoc.

Dar dupa ce am citit ceea ce a spus unul altul pe aici cred ca sunt bolturile de la usa din spate stinga, caci intr-adevar nici nu se inchide din prima - trebuie intotdeuna deschisa si inchisa din nou, sau trintita bine :lavolan: - asta imi mai aduce aminte de Dacia.

Share this post


Link to post

La Cielo usiile se inchid bine de obicei. Dar daca usa a fost lovita se mai poate schimba situatia.

Oricum in prima faza trebuie sa incerci sa iti reglezi inchiderea usii.

De fapt trebuie reglat mai sus sau mai jos, mai inauntru sau mai inafara surubul in care se tine usa inchisa.

Pt asta ai nevoie de un imbus, deschizi usa, desfaci surubul si il potrivesti in alta pozitie.

Il potrivesti in potitia care crezi ca e optima, inchizi usa, sa vezi cum merge.

Daca nu iti place o iei de la inceput.Nu am poze facute ca iti aratam despre ce surub e vorba.

:worthless:

Share this post


Link to post

Aceeasi problema o am si eu. Usa este putin lasata, are si un pic de joc si mai ales se aude troncanitu ala cand franez, sau iau o groapa. O sa incerc si varianta cu bolturile. Nu stiam ca se schimba. Cineva mi-a zis ca trebuie schimbate balamalele si nu mai stiu ce. Oricum, din ceea ce mi s-a zis se intelegea ca mai bine schimb portiera :-O.

Share this post


Link to post

Şi eu am schimbat bolţurile la uşi, dar la uşa din dreapta tot mai am acea pocnitură la frâne. Ce ar mai putea fi?

Share this post


Link to post

Am avut si eu aceeasi pocnitura la gropi (dar nu intodeauna) am schimbat toate bolturile si tot a ramas...pana intr-o zi cand m-am enervat si am ascultat mai atent ...pocnitura vine de la ornamentul stalpului de langa parbriz. Am scos plasticul afara si am observat ca are niste cleme de metal, le-am pus niste vasilica si de atunci nu mai am nici o pocnitura. [-X Poate si la viu e la fel... :thumbl:

Share this post


Link to post

Cand ati schimbat bolturile cu pricina a trebuit sa decuplati cablurile electrice? Sau se pot lasa pe loc cat faci operatiunea?

Am si eu o bataie dubioasa pe care nimeni nu o identifica si as incerca de unul singur sa schimb bolturile... dar nu stiu ce sa fac cu cablurile electrice de la centralizata si de la geamuri.

 

PS: a schimbat cineva cablurile? La o usa nu mai merge geamul decat cu usa inchisa - posibil cablu intrerupt.

Share this post


Link to post

-Nu trebuie sa decuplezi cablurile electrice cand iti schimbi bolturile la usi.

-Daca ai o bataie in usa se prea poate sa se fi rupt niturile care sustin motorasul electric de inchidere a geamului.Mi s-a intampla si mie.Am inlocuit niturile cu suruburi si acum totul e ok. Chestia asta e usor de verificat: lovesti cu pumnul in usa :compupunch: . Daca auzi ca zdrangane ceva acolo inseamna ca ai identificat o posibila cauza a zgomotului in usa si nu la bolturi, etc.

 

referitor la cablul tau intrerupt:

1.trebuie data masca usii jos - da o pe forum cum se face chestia asta ca s-a tot vorbit - e simplu

2.verifici vizual sistemul in special cablul/mufa care duce curent in motorasul care actioneaza geamul.

3.Daca mai ai pe cineva in preajma il rogi sa actioneze usor la butonul de ridicare coborare a geamului de la usa soferului (cu contactul pus pe pozitia motor, fara motorul pornit)

in timp ce tu misti de mufa/cablul care duce curent in motorasul de actionare a geamului.

In rest ai grija sa nu iti prinzi mainile pe acolo!

Eu suspectez ce de acolo iti vine problema. Cred ca cineva a umblat acolo si nu a montat cablurile cum trebuie.

In mod normal exista niste carlige la usa care trebuie sa asigure cablul respectiv, cred ca montura la tine nu a fost corecta.

Daca cablul cu mufa respectiva joaca liber in usa este foarte probabil ca sa il prinzi intre macaraua geamului si motoras.

Acest lucru duce la intreruperea circuitului electric (sau chiar la scurtcircuit in cazuri mai dramatice ;) )

4.Dupa rezolvarea partii electrice eventual ungi sistemul mecanic al geamului cu spray WD40 sau vaselina.

 <img src= )">

Share this post


Link to post

Subscriu la cele spuse de Sorin. Initial aveam un zgomot in zona balamalelor, apoi am citit pe forum ca cineva care avea aceeiasi problema a schimbat bolturile. Si asa a fost, pentru cateva luni am scapat de zgomot, dar acum am probleme cu macaraua geamului de la usa dreapta - fata. Banuiesc ca din 95 pana acum a trait destul saraca =D>

 

Poate ar fi bine sa trecem chestiunea bolturilor la Sticky, vad ca sunt multi care au problema asta.

 

Mic sondaj: cum inchideti portierele ? nu cumva le trantiti ? Majoritatea persoanelor care merg cu mine le trantesc fara mila :(

Share this post


Link to post

Am si eu o problema legata de portiera insa poate tine mai mult de reglaj. Anume, am constat, ca partea din jos a portierei de la sofer sta cam departata fata de stalp astfel incat se poate vedea inauntru. Nu cred ca a fost "violata" b-( cu ranga ca nu exista nici o urma vizibila. Ce se poate face, exista vreun sfat din partea dumneavoastra?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post

Dino am patit si eu la fel ...era un pic departata, si tot o patesc...uneori...Problema (mea) e cu broasca de pe usa...alea 3 surubele se tot desfac..probabil de la trepidatii ...Dar mai poti regla si nitul ala de pe stalp, in principal acela e pt reglaj.

 

Referitor la pocniturile de la franari si accelerari...e de la bolturi...se schimba usor dar trebuie sa o faci pe rand...si sa sprijini usa pe ceva sau sa aveti ajutor...Merge si la service...pt vreo 10 lei la un tinichigiu.

Share this post


Link to post

Pai la mine sunt numai 2 suruburi si cel putin de 2 ori pe saptamana trebuie sa le strang ca altfel ajung in asa o pozitie de nici nu mai pot inchide usa dupa mine cand ma urc in masina. Numai de la asta o fi? Pare prea simplu insa fara o rezolvare aparent rapida...

Share this post


Link to post

Puteti sa-mi spuneti cum se schimba bolturile la usa(Cielo)

Share this post


Link to post

Eu mi-am schimbat bolturile la usi ca se audea un crantanit nasol.

Scoti boltul cel mai mic ala din mijloc(care limiteaza deschiderea usii) si apoi impingi usa aproape la maxim.

Apoi pui sub usa ceva(ex. scaun). scoti intai pe cel de sus batand cu ceva ce are exact dimensiunea (diametl) boltului.Apoi il bati pe celalalt.

La fel si cu celalalt de jos.

Trebuie sa bagi vaselina in balamale inainte de a bate boltul.

Succes cu putina indemanare nu ar trebuii sa dureze mai mult de 2 ore la toate cele 4 usi.

Share this post


Link to post
Am avut si eu aceeasi pocnitura la gropi (dar nu intodeauna) am schimbat toate bolturile si tot a ramas...pana intr-o zi cand m-am enervat si am ascultat mai atent ...pocnitura vine de la ornamentul stalpului de langa parbriz. Am scos plasticul afara si am observat ca are niste cleme de metal, le-am pus niste vasilica si de atunci nu mai am nici o pocnitura. [-X Poate si la viu e la fel... :thumbl:

 

 

Am si eu pocnituri la gropi si denivelari. Cel mai probabil sunt tot de la ornamentul stalpului (cel prin care trece centura de siguranta a soferului). Am incercat sa le desfac dar nu am reusit (am scos chederele de la usi, am desfactut un surub de prindere si pe cel de sustine centura de siguranta si apoi m-am blocat :( ). Dupa ce am facut toate operatiile din paranteza am vazut ca mai sunt prinse in niste suruburi pe dedesuptul lor la care nu am acces.

Imi puteti da niste sfaturi pentru a le putea da jos?

Share this post


Link to post

Buna ziua!Am o problema la usa sofer la un Cielo,1996.Usa are joc la balamaua de jos,abia ce am schimbat bolturile.La fel era si inainte,suspectez o largire a diametrului gaurii balamalei-"olarire",si asta numai in pozitia in care se deschide frecvent usa.Daca o misc pana la capatul exterior al cursei,e ok,nu mai are joc.Evident,e uzura de vina. Se poate rezolva numai cu un alezor,sa maresc uniform gaura si sa introduc un bolt mai gros sau ce as putea incerca?Multumesc!

Share this post


Link to post

Probleme la usa de la sofer am si eu. Ca sa o inchid trebuie sa o imping mai tare. De multe ori abia a 2-a oara merge. Astazi am incercat sa misc putin surubul din stalp (cel care tine usa inchisa) in jos si parca s-a mai remediat dar tot se inchide greu. Usa nu pare sa aiba joc din balamale. Ce altceva poate sa aiba?

Share this post


Link to post

Si eu am aceeasi problema la una dintre usi, cea de la pasager fata dreapta.

Nu se inchide bine (trebuie sa o trantesc sanatos pana se inchide) si plus de asta mai si scartaie suparator si are si un pacanit la denivelari sau gropi sau cand accelerez...Ce pot sa ii fac?

OFFFF mai nou scataie un pic si aia de la sofer...

Share this post


Link to post

Probabil din ce ai citit, ti-ai dat seama ce trebuie sa faci.. schimbat bolturi! Si eu vreau sa fac asta de ceva vreme.. de anul trecut tot pacane la frane/accelerari/denivelari.. chiar am cumparat toate 8 bolturile.. dar cand ajung la service.. ba nu au timp.. ba ca dureaza 3 ore (!la service Daewoo!) si sa las masina acolo.. Manopera e vreo 20-25 lei.. Chiar am avut cateva tentative sa le schimb singur.. dar pur si simplu nu am reusit cu dorn si ciocan decat sa le misc f putin.. chinuit.. e locu f stramb.. aiurea.. daca le scot asa greu.. cum le mai bag.. poate raman si fara usa pusa.. Cum dau cu ciocanu de sus in jos, cand bag boltul de sus..? Ca pur si simplu se stramba linia usii putin mai sus de bolt.. e stramba directia ciocan-dorn-bolt.. sau ciocan-bolt.. si tre ceva putere sa scoti/bagi un bolt de ala.. poate mai scap ciocanu si prin vopsea.. Tot la service o sa rezolv.. cat de curand sper.

Share this post


Link to post

La service m-a costat schimbarea bolturilor (doar usile fata) 50 RON !!!! acum 8 luni. 2 mecanici, unul tine usa celalat scoate boltul. A durat 10 minute !!! pe ceas. Scule: ciocan, dorn, sfic. Deci, cu sficul apuci de degajarea dornului si cu ciocanul lovesti in sfic (sper ca se intelege) astfel scapi de unghiurile fara acces.

PS. Un loc de sfic se poate confectiona o scula dintrun plat-band de 3 - 4 mm, crestata la un capat (cu bomfaier, flex) si un pic ascutita (aplatizata) ca sa intre sub degajarea boltului.

Edited by papie

Share this post


Link to post

Referitor la acesata problema si eu am rezolvat-o schimband bolturile de la usa dreapta fata, urmeaza in acest week end sa il schimb si pe cel de la mijloc la usa sofer. Dupa schimbarea celor din dreapta pocniturile au disparut,. Bineinteles le-am uns foarte bine cu vaselina.

 

La cea din dreapta le-am schimbat pe toate 3 dar cele mari(de sus si de jos) nu aveau nici un fel de urma de uzura, deci cred ca a fost de la cel mic din mijloc care se uzeaza mult mai repede.

 

pretul acestora este infim: 1,5 ron cel mic si 2 ron cele mari.

 

parerea mea este ca in service poate costa cel mult 10 ron per usa.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...