Jump to content

Recommended Posts

Salut. Pentru cine nu stie, probabil ca s-a mai spus; Leganza NU ARE cablu de kilometraj; defapt mai toate masinile noi nu mai au; pentru cine nu crede, sa scoata ceasurile de bord afara si se convinge. Am fost surprins...

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

E mai simplu sa ridici capota si sa vezi mufa traductorului de la cutia de viteze :)

Share this post


Link to post

Da' cine a intrebat daca are sau nu cablu ? Ca eu nu observ nimic ...

Share this post


Link to post

Astazi am ramas fara semnalizare. Am plecat de acasa, dau sa fac stinga, semnalizez, clic-clic ... si gata ! Mai merg putin, dau sa fac dreapta, iarasi clic-clic ... si iarasi gata. Buuun, bag avariile ... acelasi clic-clic ... si gata ! Deja imi suna a releu de semnalizare obosit, dupa vreo 5 manevre de genul asta nici clic-clic nu a vrut sa mai faca, mort de-a binelea :(

 

Din pacate ploua si numai de poze nu mi-a mai ars, insa pot sa va spun ca remedierea este destul de simpla. Am demontat panoul de sub volan si am identificat releul de semnalizare. "Cutia" sau mai degraba soclul cu relee se afla in partea stinga, aproape de stilp, pe verticala aproximativ in dreptul clapetei de deschidere a capotei. In cazul meu este cel mai indepartat releu, este verde si are 3 picioruse. Se poate deschide foarte usor cu un cutit, lama, surubelnita plata sau chiar cu unghiile. Releul este mecanic, functioneaza pe principiul unei mici bobine care creeaza cimp magnetic si atrage/elibereaza o lamela ce are in capat o pastila, gen platina mobila de la ruptor-distribuitor. Am scos lama aceea mobila, intimplator aveam niste smirghel la mine. Curatat rapid atit partea mobila cit si cea fixa, dat cu putin WD40, montat totul la loc si ... GATA :D functioneaza ca nou ;)

Share this post


Link to post

Din cum il descrii, mai mult ca sigur ca se nimereste cu unul de Matiz/Cielo.

Share this post


Link to post

Aceasta operatiune am facut-o prin austria intr-o noapte la viena :)

Portbagajul era plin ochi deci nici gand de ajuns cu mana la trusa ,norocul insa a venit de la briceagul multifunctional care a fost la indemana .

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post
Portbagajul era plin ochi deci nici gand de ajuns cu mana la trusa ,norocul insa a venit de la briceagul multifunctional care a fost la indemana .

1. Deci nu sint singurul care baga in masina pina nu mai intra cind pleaca pe undeva :D

2. Deci nu sint singurul posesor de Leganza care umbla cu trusa de scule dupa el :D (azi in particular portbagajul era plin si cu sculele de pescuit)

3. Din pacate la mine nu a vrut deloc sa cedeze in fata unei lame de cutter. Adevarul e ca pastila aia avea niste cratere de m-am speriat.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Briceagul meu are pila :D

Share this post


Link to post

Care briceag, ala cu scaner in cap ?

Share this post


Link to post

Pacat ca nu mai are Leganza deschiderea capacului de la benzina de la buton (ca la Espero) ...ca ala daca te-ar fi lasat cum m-a lasat pe mine (firar sa fie tot in Austria) in mijlocul benzinariei ar fi fost haios. :D Se stricase actuatorul si nu mai retragea cuisorul si a trebuit frumos sa golesc portbagajul, sa iau trusa de scule (pe care acum o am pe Lengaza) si sa mesteresc acolo :)

:drinkers: O bere la admin sa nu-mi dea warn pentru offtopicu asta :P

Share this post


Link to post

OFF: Azi am vazut o leganza neagra tractata :( Nu credeam ca masina asta poate sa ramana in pana.

Share this post


Link to post
OFF: Azi am vazut o leganza neagra tractata :( Nu credeam ca masina asta poate sa ramana in pana.

Pai ... eu sint patit, chiar de mai multe ori. Prima data cind mi s-a rupt cureaua de distributie, asta pot sa o calific drept chestie serioasa ... uuuf, am venit de la Ciolpani intr-un Februarie, noaptea, vreo -15C, brrr ... lung drumul. A doua oara am "plimbat-o" intre Sinaia si Busteni cind imi "disparea" curentul nu se stie unde, am povestit pe forum. A treia oara din cauza electromotorului care nu mai actiona volanta (bobina duuuusa !)

 

Dupa cum vezi, cauze pot fi destul pentru a tracta chiar si o Leganza. Intr-un service am vazut o Leganza tractata pentru ca ii murise ECM-ul (de fapt doar "jumatate" de ECM :D ). Sincer nu cred ca e asa o tragedie, am vazut si BMW-uri tractate si Merz-uri ... daca il cauti cu atentie, vei gasi pe forum si un Ferrari tractat ... de un TICO =)) . Aia da rusine !

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare...

Selectorul de cifra octanica..cel descris in manual, este situat zic ei in manual sub scaunul pasagerului langa ECM insa am auzit ca e undeva langa stalpul din stanga. Problema este urmatoarea: A incercat cineva sa schimbe setarea de la 91 la 95? s-a simtit schimbarea? daca da..atunci cum se face ? se leaga in punte minusul adica pin 2 cu pin3 pentru benzina de 95?

Edited by ROV

Share this post


Link to post

Parerea mea este sa il lasi pe 91, asta daca nu vrei sa alimentezi apoi doar cu benzina CO99 sau 100

Share this post


Link to post

Momentan am recut pe setarea de 95.

Am gasit mufa in dreapta la picioarele pasagerului si fiind de tipul ITMS-6F (am facut punte intre albastru si org/black)

Tinand cont ca eu merg cu 99 de la Petrom si cu Gpl(cifra octanica peste 100) ar trebui sa vad niste imbunatatiri in timpul de rasp al motorului la acceleratii.

Nu cunosc inca map-ul prestabilit de fabrica in privinta avansului si cu cat se corecteaza acesta in caz de detonatie.

Teoretic ar trebui sa simt o diferenta destul de sesizabila in ceea ce priveste consumul si acceleratia masinii. Momentan inca testez si nu ma pot pronunta.

 

Daca nu detoneaza pe viitor in limita bugetului voi rectifica chiuloasa astfel incat sa ajung la un raport de 10.5:1 .

Raportul ei stock este undeva la 9.5:1 insa datorita uzurii probabil compresia a mai scazut cu 1 bar. inca ma gandesc daca renteaza sa refac motorul dupa placul meu.

 

Adresez inca o intrebare , anume:

 

Daca masina produce teoretic 133cp cu map-ul de avans pentru benz de 91. Atunci..prin marirea avasului ar trebui sa creasca si puterea putin..2 3 cp si cuplul ar trebui sa creasca si el cu 5 10 nm. In aceelasi timp consumul va fi probabil la fel sau cu 1 l mai mic, asta in functie de stilul de condus.

Share this post


Link to post

Dupa trecerea pe 95 am observat un rasp mai prompt al motorului la acceleratie, chiar putin mai elastic prin oras. Consumul a scazut vizibil cu 1 litru poate chiar mai mult.

Share this post


Link to post

Eu nu am inteles exact ce e cu scurtul intre pinii de care zici tu...

 

Am condus recent espero si am remarcat ca urca mult mai repede in ture decat leganza. Cu treapta I si II urca destul de repede si Leganza, dar in treptele III, IV, V urca greu in ture. O fi de la bujii? Folosesc BOSCH FLR8LDCU+, sa le schimb cu NGK, sa schimb capacul delcou? Ce sugestie aveti ca sa urce mai repede in ture masina mea ? :)

Share this post


Link to post
Cu treapta I si II urca destul de repede si Leganza, dar in treptele III, IV, V urca greu in ture. O fi de la bujii? Folosesc BOSCH FLR8LDCU+, sa le schimb cu NGK, sa schimb capacul delcou? Ce sugestie aveti ca sa urce mai repede in ture masina mea ? :)

Capacul de delco ... in nici un caz. Nu de alta, dar va trebui sa ii pui tu delco ca sa ai ce schimba :D .

 

Eu as verifica in primul rind filtrele

Share this post


Link to post

Nu stiu la ce turatii schimbi tu, dar la mine intr-a 3-a si a 4-a urca parca mai frumos decat in 1 si 2 ...

Share this post


Link to post
Am condus recent espero si am remarcat ca urca mult mai repede in ture decat leganza. Cu treapta I si II urca destul de repede si Leganza, dar in treptele III, IV, V urca greu in ture. O fi de la bujii?

Nu, e de la cutia de viteze. ;)

Share this post


Link to post

Am avut si Espero, am Leganza. Ba chiar vreme de 3 ani le-am avut concomitent. Nici un moment nu am avut macar vaga senzatie ca Espero ar urca mai bine, in nici o viteza. Ba chiar sint f. mindru de cum urca Leganza in a IIIa si a IVa, evident la o turatie adecvata ;)

 

Ori e vorba de o senzatie subiectiva venita de la perceptia motorului, mai mic si, evident, mai chinuit la Espero ori masina lui chiar are nevoie de o mica verificare.

Share this post


Link to post

Schimbat la 5500-6000rpm

Share this post


Link to post

Personal, mi se pare o exagerare inutila sa schimbi vitezele la turatia asta.

Share this post


Link to post

Nu zice nimeni sa o schimbi asa tot timpul, insa daca vrei sa vezi tot ce poate motorul te duci pina intra in limitare ;) Cu ocazia asta mai cureti si bujii, cilindri, pistoane, galerii ...

 

In alta ordine de idei, azi am descoperit cu mare tristete ca simeringurile de supape pe care le-am montat in Octombrie s-au dus naibii deja  <img src= ("> . Doar la supapele de evacuare, insa nu mai conteaza aspectul asta. Ori au fost proaste de la mama lor, ori au fost prea largi, cert este ca se vede clar in coada supapei urma de ulei. Din (mare mare) fericire pentru mine, se vede ca uleiul nu vine dinspre cilindru, adica segementarea facuta e Ok, lucru confirmat si de testul de compresie pe care l-am facut nu de mult.

Share this post


Link to post

smailmiami - nu schimb asa decat rar, in depasiri, etc. Pana la urma, sa incerc bujii NGK ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...