Jump to content

Recommended Posts

Sa sti Alx ca stind asa si studiind bine de tot problema in cauza si eu cred ca sunt sanse reale sa se ia o teapa usturatoare daca nu se deschid bine de tot ochii in luarea unei decizii ce implica achizitia unei masini din afara.

In ceea ce ma priveste pe mine voi mai amana trecerea de la Cielo la Leganza :X dar , chiar si cu taxe vamale, iau in calcul sa cumpar una daca voi gasi o masina "ca la carte". Time will tell :-?

 

O intrebare pt cei ce poseda Leganza:

Ce ar fi mai usor de intretinut : o cutie manuala sau una automata cu 4 trepte (sau cat de fiabila este cea automata de pe Leganza). Si desigur, cum se comporta mai bine, cu auto sau fara?

Share this post


Link to post

Sigur ca o cutie manuala este mai usor de intretinut... Cu o cutie automata creste consumul, scade viteza maxima.

In privinta achizitionarii unei masini din .de, sunt de acord cu ce s-a spus mai sus, au crescut nr. tzepelor in ultimul timp; acolo nu ai timp sa stai sa cauti saptamani intregi ceva care sa-ti convina, pe cand in tara, daca ai rabdare poti gasi ceva mai bun si corect d.p.d.v. al raportului calitate/pret.

Share this post


Link to post

Eu am avut rabdare din luna mai si nu am avut noroc cu o Leganza! ...si am vazut/testatmasini destule! dar nu este sa fie! Am mers si pe calea ...dom'le daca cere omul atata pe ea inseamna ca stie si are pe ce sa ceara atat ...de trei oro am gandit asa si de 3 ori m-am inselat! Sunt atat de dezamagit ca nu am gasit una sa-mi placa ...! Acum ma gandesc la o Nubira II cu gaz( de la jumatatea lui sept!)

Succese tuturor in cautari!

Share this post


Link to post

Succes si tie, nu stii niciodata de unde sare iepurele; spre exemplu eu nu cautam neaparat masina, insa s-a ivit ocazia asta cu Leganza si m-am hotarat instant. Si tocmai prelungisem Casco la Cielo...

Share this post


Link to post

O masina cu cutie automata e bine sa o iei de noua. Asta in special in .ro. Pentru ca daca si-a batut joc de ea (se poate) si ti se buleste tie, cutia/reparatia va valora cel putin jumatate din valoarea masinii... E un risc serios sa iei una second. In schimb confortul care ti-l asigura, mai ales la o putere decenta ca a leganzei (sa vezi cum e cutie automata pe 200 si ceva de cai... :D ).

Share this post


Link to post

Da... asa este :( daca o cumperi second apar riscuri serioase privitor la o cutie automata. Dar o Leganza Euro 3 care s-a fabricat dupa 2002 inclusiv cu un km de 30- 40 k rulati cred ca se afla totusi intr-o stare destul de buna (oricum acest aspect trebuie verificat temeinic inainte de momentul achizitiei :D )

Share this post


Link to post

Atentie la asa-zisele "kilometraje reale", acum cu 100 euro se poate cumpara o carte de service, numai ca este scrisa cu acelasi pix cap-coada si are aceeasi nuanta la tusul stampilei...

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Mai oameni buni, m-ati contaminat. La inceput eram intre Nubira si Espero dar citind topicul asta am luat-o "razna". Vreau si eu Leganza. Retoric asa - oare gasesc ceva bun la 6500 de euro ? Doua lucruri as avea de reprosat masinii asteia : designul bordului si al fetei. In rest, din cate v-am citit pe voi, cred c-ar fi cam ce caut eu. Mai ales ca are un consum similar cu Espero.

Edited by Bolt

Share this post


Link to post

Pai nu-ti mai iei Espero? :)

Am vazut prin octombrie o Leganza SX cu vreo 70k km impecabila la 6800 euri, cu 6500 o scoteai sigur...

Share this post


Link to post

M-ati "corupt". :) Eu as vrea Espero pt. ca dau mai putin pe el, insa diferentele dintre el si Leganza nu-s de neglijat daca mi-as putea permite una. Oricum, daca va fi sa-mi iau o Leganza vreau o CDX cu cutie manuala. Chiar, pune careva un manual .pdf cu Leganza, ca pe topicul dedicat n-am gasit ? Multam anticipat.

Apropos de preturi, am vazut pe net Leganze incepand de la 5200. Hmm... E pe autovit o bunaciune din 2002, cu 90.000 km, la 6500. Ce n-as da sa fiu vecin cu nenea ala.

Edited by Bolt

Share this post


Link to post

Hai sa va zic ce am gasit azi si sa va dati cu parerea. O Leganza CDX din 1999 cu 162.000 km. Masina a fost cumparata initial din Germania (cu 120.000 km parcursi acolo) iar actualul proprietar vrea s-o vanda pt. ca vrea bani de masini pt. taximetrie. O are de vreo 2 ani si a mers cu ea de 2 ori in Germania si de 2 ori in Italia. In rest numai in tara si in oras nevasta-sa. El merge cu-n Espero al firmei unde lucreaza. Daca ar fi sa-l cred, concluzia ar fi una buna in sensul ca masina a pupat preponderent drumuri lungi in afara oraselor iar prima suta de mii a facut-o intr-o tara cu drumuri adevarate.

Exterior - ireprosabil, interior - asemenea. AC merge, gemurile electrice merg. N-am verificat CD player-ul. Ce mi s-a parut mie cam slaba e lumina farurilor indiferent de faza. Abia vedeam. Iar pretul vine pe locul 2 ca insatisfactie - 7000 Euro nenegociabil. Eu zic ca-i prea mult avand in vedere kilometrii afisati pe bord ca de altceva n-am de ce sa ma leg.

Ceva pareri, sfaturi ? Multam. :)

Share this post


Link to post

Nu postez la bursa pentru ca este "hear say" cum ar zice americanii... Mecanicul care-mi face reviziile la Matiz are o leganza cu 84.000 km, cdx, revizii la zi etc... argintie, zgariata pe partea stanga parca cu cheia. Vrea s-o vanda pentru circa 5500 euro. Detalii va dau pe PM si va puteti interesa mai departe. Nu-i postez numele si service-ul aici, pentru ca nu are rost.

Share this post


Link to post

Da, sunt interesat. Da-mi detalii pe PM si vorbesc eu cu omul. Multumesc.

Edited by Bolt

Share this post


Link to post

Nu stiu daca asta este topicul potrivit pt. a lauda Leganza dar parca nu rezist tentatiei. Daca o iau pe aratura sa-mi spuneti.

Asadar, am condus in seara asta o Leganza a unui prieten, care o are de 3 luni. E prima oara cand conduc acest model Daewoo si am ramas foarte placut impresionat de ceea ce este in stare, mai ales daca am in vedere pretul. Ai motor nene, nu gluma, confort, dotari - asemenea. Am un alt amic care si-a cumparat Logan pe motorina cu 8000 si ceva de Euro cica. I-am transmis prin altcineva ca-i "nebun". La banii astia isi lua una din cele mai tari Leganza pe o raza de 500 km. Si avea limuzina nu gluma. Ca sa nu mai zic de performante, siguranta, dotari, imagine. Raspunsul motorului la solicitare, stabilitatea, senzatia de siguranta si dotarile, cred c-o fac cea mai buna masina la banii astia (am in vedere pretul mediu de pe piata). Iar ca o cireasa in varful prajiturii - instalatia audio. Avand in vedere ca-i standard voi spune doar atat - foarte bine. Cel putin a fost peste asteptarile mele.

Da' mi se pare mie sau colegii de forum cu Leganza nu prea mai au nimic de zis despre masinile lor ? Una din doua - ori sunt putini, ori le merg masinile foarte bine si nu prea au nimic de zis. :)

 

Legat de consum. Unii mi-au spus 10-11, altii 14 intraurban. E posibila o diferenta asa mare ?

Si inca ceva - a pus careva pe Leganza lui player mp3 ? Cum a facut-o ? Sta OK ?

Si iar inca ceva - de ce intalnesc puteri diferite la acelasi motor ? Am vazut asa : 130, 131, 133, 134, 136, 140 CP. De multe ori sunt dati in KW tot cu valori diferite (97, 98, 100, 101, 104). Cand cineva da puterea-n KW eu presupun ca se uita-n actele masinii. E posibil ca motoare sa difere atat ? V-ati uitat si-n actele altor Leganze decat ale voastre ? Am citit manualul masinii si ma intreb de ce ar diferi datele asa de mult ? Sa fie vorba de linii de productie diferite cu performante usor variabile ?

Edited by Bolt

Share this post


Link to post

Salut,

 

Posed de cateva luni un Daewoo Leganza, si am o problema tehnica mai ciudata pentru mine, si ma gandeam ca daca o postez aici, cineva mai cu experienta poate imi da o explicatie sau o solutie. De obicei se intampla cand fac curse mai lungi sa i-mi pice pe zero brusc sageata de la vitezometru, sta un pic si iar revine, si tot asa o bucata de vreme. In cazul in care sta picat pe zero mai mult timp, se aprinde martorul "CHECK" care se stinge si el daca sageata de la vitezometru isi revine. Si toata procedura asta poate sa dureze un pic dupa care isi revine si nu mai face probleme o vreme. Odata mi s-a intamplat ca fiind aprins martorul "CHECK" o bucata de vreme mai intelungata sa mi se stinga motorul, dupa care am repornit si totul a decurs normal. Cat timp circul in oras nu mi s-a intampalt inca asa ceva, se pare ca apare doar la curse mai lungi.

Daca cineva s-a mai lovit de problema il rog sa imi dea un raspuns cum si-a rezolvat-o (da se poate)...

Share this post


Link to post

E vorba de cablul de kilometraj ,cind nu mai functioneaza dar masina este in mers se aprinde CHECK .Trebuie schimbat cablul sau vazut daca nu cumva este desfacut din bord .

Share this post


Link to post

Leganza nu are cablu de kilometraj.Ai probleme cu traductorul din cutie sau senzorul de viteza (VSS) sau un contact imperfect la mufa acestuia.

Share this post


Link to post

Merci pentru raspunsuri. O sa o bag intr-un service sa vad ce are.

Share this post


Link to post

Da Leganza nu are cablu de kilometraj, din cate stiu e un fel de sonda care e destul de scumpa :) pote un milion...nu mai stiu.Iar becul se aprinde tot din cauza asta

Share this post


Link to post

Pai cum ? Doar atat? Please... detalii mon cher, detalii :)

And by the way: :worthless:

Share this post


Link to post

Vine baiaaatuu... :)

Pai s-o luam asa :

1. Am cumparat in seara asta una bucata CDX.

2. Din 1999.

3. De la prim proprietar.

4. 123.000 km la bord.

5. Arata bine.

6. 5500 euro.

 

Saptamana care vine o bag in service si apoi trag dunga la socoteala finala. Vreau sa vad cat m-a costat sa am limo.

 

Anything else ? :)

 

P.S. Poze pun imediat ce i le fac. Probabil maine.

Edited by Bolt

Share this post


Link to post

Primul lucru obligatoriu este sa schimbi distributia.

Share this post


Link to post

Exact, inclusiv ulei + filtru. Chiar azi am sa sap pe forum sa vad ce-ar mai fi de facut si ce costuri implica. Eu ma gandeam c-ar trebui sa-i fac eu revizia de 120.000 km.

P.S. Distributia nu se schimba la 160k km ? Parca asa stiam eu.

Share this post


Link to post

Bravo domnule :) Sa o folosesti sanatos si cu maxima placere!

Aaa... si respecta neaparat intervelele de service... si vei avea o masina deosebita (in more ways then one :-> )

 

PS Duminica placuta  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...