Jump to content
Sign in to follow this  
mcrusu

Ploua In Masina...

Recommended Posts

Sau de la antena.

Share this post


Link to post

-in permanenta cand ploua am apa in portbagaj la cielo, mocheta uda ,nu stiu ce sa-i mai fac imi aduce aminte de dacia 1310

Share this post


Link to post

Iti putem regla noi capota sa se inchida bine ?

Share this post


Link to post

Ieri seara am observat o mare udatura a mochetei de la picioarele pasagerului spate dreapta, cat si josul spatarului si spatele sezutului al acelui loc. Drept urmare, azi dimin m-am pus pe treaba: demontat bancheta complet (spatar+sezut), pragul complet din dreapta si descoperit mocheta din zona cu pricina. Sub mocheta de la picioare, tabla destul de uda, cat si apa (gen condens) pe tabla de langa prag si pe pasajul rotii, in sus. Ma uit mai atent, condens pe luneta, sub ultima linie de dezaburire, pe toata partea dreapta. Singura explicatie care mi-o dau momentan, este ca am folosit f mult dezaburirea lunetei in ultimele zile (cu ploile si ceata asta), si toata apa rezultata din incalzirea aburului de pe luneta, s-a scurs de acolo, incet, pe pasajul rotii, pe langa prag, pana jos la picioare.. Sper sa am dreptate, si in cazul asta o sa incerc folosirea numai in cazuri extreme a dezaburirii lunetei, precum si mers cu geamul putin deschis in spate.

Share this post


Link to post

condens am si eu dupa un drum cu dezaburirea folosita intens - atat la baza lunetei cat si la baza "ferestruicilor" dintre usa si luneta... dar nu atat de grav ca la tine...

sa nu fie oleaca dezlipita ori luneta ori una din acele fereste triunghiulare fixe

Share this post


Link to post

mie imi curge apa in masina knd ploua sau o spal prin dreptul scaunului din drepta pe pres d unde d sub bord k am bagat mana sa vad pe unde mai este ud si am observat k vine de undeva d sub bord dar nu-mi dau seama p unde o intra , are cineva idee?

Edited by tolin
Citeste Regulamentul, orice postare ulterioara in stilul asta infantil va fi stearsa

Share this post


Link to post

Am probleme cu infiltratiile in portbagaj din cauza garniturilor de la stopuri. Oricat le-am etansat cu silicon, tot prelinge pe undeva. Cred ca solutia este garnituri si stopuri noi! :D

Edited by nt98adu

Share this post


Link to post

Imi ploua in masina pe la coltul dreapta sus la parbriz.Oare se poate scoate chederul acela de cauciuc dintre parbriz si caroserie ca sa am acces la partea lipita a parbrizului sa vad unde e gaura?Si mai ales daca se poate sccote, inapoi se mai poate pune?

Share this post


Link to post

Eu am rezolvat problema cu alte stopuri noi. :)

Share this post


Link to post

Ai schimbat cumva parbrizul ?

La ce problema ai tu , solutia corecta ar fi demontarea parbrizului si remontarea ( cu simt de raspundere ) .

Share this post


Link to post

Am vazut ca s-a mai pus intrebarea asta, dar fara raspuns:

Imi intra apa, prin usile din fata, in masina, la ploi puternice. Gaurile le-am dibuit eu, dar nu sunt infundate. Insa folia de protectie, e rupta si dezlipita pe alocuiri.

OK, o schimb. Oscilez intre folie de parchet (3mm) si folie de polietilena, dar asta e altceva.

 

Intrebarea este: Cu ce se lipeste folia de usa? Daca o lipesc cu silicon, imi blestem zilele cand o dau jos. Daca pun scotch dublu-adeziv, nu rezista la apa. Altceva nu-mi trece prin minte acum. Ideal e sa fie refolosibil, ca lipiciul de fabrica.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Cit de des dai folia aia jos ? Cred ca e ceva absolut accidental, eu unul am avut o usa la care nu am umblat niciodata in 12 ani.

 

Eu folosesc ca adeziv ceva gen prenandez si folie de protectie a aparaturii electrice. Seamana ca textura cu folia aia de parchet insa nu este ondulata. Demontarea se face extrem de simplu pentru ca, dupa uscarea completa a adezivului, acesta nu ramine foarte foarte "lipit" de folie. Ramine insa pe usa :D .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Acum vreun an jumate - cand tot umblam la motorasul de la usa stanga fata - am gasit cea mai "removable" metoda de a fixa plasticul (original de altfel - e ok, e suficient de gros) - si anume scociul maro de ambalaj - tine la 3-4 relipiri pana sa ploua prin el

iar ultima oara l-am lipit acum un an - si se prezinta foarte bine

  • Like 1

Share this post


Link to post

La mine doar intr-o singura usa am mai gasit acea folie de protectie (dar nu intra apa in masina),asa ca, am dezbracat toate usile si am pus in locul acelei folii un alt fel de material (nu stiu cum ii spune, mai bine pun o poza). Exista in usi acea bara transversala (de protactie) iar intre acea bara si fata usii, am bagat siloplast (doar in 4 puncte). Acu, se aude chiar placut cind inchid usa/usile, nu mai suna a tabla goala.

 

 

Share this post


Link to post

Salut astazi pe o ploaie crancena cand sa parchez masina in parcare am observat ca picura apa foarte intens pe la geamul din fata pe la sofer aceasta prelinganduse pe chederul parbrizului si cazand in bord. M-am uitat la cheder dar nu prezint aurme de uzura si e bine fixat pe exterior Totusi are o mica ridicatura sus unde vine el fixat pe plafon. Se poate prin o gaura de 2 mm sa curga atata apa in masina o picatura pe secunda..???. Cum e mai bine sa iau alt cheder sau sa dau cu silicon?.  <img src= ">

Share this post


Link to post

daca nu functioneaza metoda cu silicon iei alt cheder.aceeasi problema am avut cu intratul apei insa putin silicon ma scos din incurcatura.

Share this post


Link to post

La cielo chederele de la parbriz si luneta nu au decat rol estetic si antipraf. Etansarea se realizeaza prin siliconul cu care e lipit parbrizul.

Share this post


Link to post

Ms. O sa incerc sa dau cu silicon la parbriz cand s-o face vremea mai buna. Nu ploua inainte dar cred ca di cauza gropilor si drumurilor proaste mi s-a dezlipit parbrizul. Am vazut ca apa poate sa se prelinga si sa cada sub bord, deci pentru cine gaseste apa sub bord poate sa fie tot de la parbriz dezlipit.  <img src= ">

 

 

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Am fost la service azi. Mi-au desfacut baietii parbrizul si l-au lipit din nou. Mi-au dat garantie 6 luni. A costat totul 120 Ron.

Share this post


Link to post

salut!

 

mi se umezeste podeaua si la sofer si in dreapta da numai partea acea din plumb sau ce ii ala si culmea ca nu pluoa in ea ,sa fie condens? trebuie izolata in interior ?ce ziceti?

Share this post


Link to post

Citeste 2 posturi mai sus.

Share this post


Link to post

salut!

 

mie mi se face condens in fata la sofer si in dreapta la pasager da numai pe partea acea de plumb sau ce o fi. De la ce o fi?

mi se intampla cand nu ploua ,circul cu ea si a doua zi daca ridic presul pe partea acea de plumb se umezeste

Edited by iulian83

Share this post


Link to post

E simplu,du-te la un service de montat geamuri auto,si pune un cheder nou si silicon,si curata rugina care se formeaza sub cheder,daca ai desigur.

Share this post


Link to post

Pentru cei care au probleme cu plouatul in masina pe la parbriz/luneta se scot chederele si ornamentele de plastic din interior,se arunca apa pe parbriz/luneta si se descopera punctul de discontinuitate al adezivului.Se rezolva cu silicon negru pentru garnituri (8 ron).Asta daca nu va dau banii afara din casa.

La triplele pe spate siliconul nu adera pe acea garnitura de cauciuc.Am rezolvat-o cu spuma poliuretanica (adera mai bine pe suporturi umede).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...