Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Optimism? Daewoo Auto Romania incotro?

Recommended Posts

Foarte interesant acest razboi intre Frantza si Koreea, dus pe teritoriu oltenesc. Si eu sunt mandru posesor de Daewoo de foarte curand, si l-am luat tocmai in ideaa ca nu vor mai produce si nu voiam sa scap trenul. Nu m-as urca in Logan nici castigat la LOTO. Cred ca aici pot spune ca cei de la renault nu-mi sunt deloc dragi. Numai gandindu-te ca au nascut acest hibrid sinistru pe tertoriul tarii noastre sub sloganul "uite o mashina pentru romani (si alti papuashi din punctul lor de vedere-sudamericani, africani, mongolezi etc)" si deja imi este greatza. De ce n-au facut la Pitesti MEGANE? si CLIO? Macar Daewoo a avut bunul simtz sa ne vanda mashinile care circula si la ei, si la nemtzi si in SUA (de ex).

Apropos, nici pe mine nu m-a sunat nimeni. Si i-as fi spus ca sunt foarte multumit de alegerea facuta, de cei 3 ani garantie, de linia mashinii care n-a pierdut nimic din farmec, de motorul euro III, de faptul ca monteaza GPL din fabrica samd.

Edited by Satori

Share this post


Link to post

Situatia de la Daewoo Craiova este in ceata totala

Vom avea oare Cielo cu motor Euro IV?

Adrian Nuta

Un comunicat al Daewoo Automobile Romania (DWAR) anunta ca in aceste zile se vor semna noi contracte, pe 5 ani, de comercializare si service cu cei 75 de dealeri. Mai mult, fabrica intentioneaza sa introduca motorizarea Euro IV inca de anul viitor, desi legea prevede introducerea acesteia din 2007. „Normele Euro III au devenit obligatorii din acest an, dar noi am inceput sa punem motoare pe modelele care respecta aceste norme de poluare inca din martie 2004“, ne-a declarat directorul de Relatii Publice, Valeriu Garlea. Declaratiile celor de la Daewoo Craiova vin in conditiile in care fabrica...."

 

continuarea in linkul de mai jos

sursa averea.ro

http://www.averea.ro/display.php?data=2005-12-17&id=13418

Share this post


Link to post

Sper ca se va intampla ceva bun acolo, adica sa se continue productia sub tutela GM, np. Numai sa nu o ia renault si pe asta, ca am pus-o. O sa fim o natie de conducatori de Logan, Doamne apara!

Share this post


Link to post

Sa inteleg ce se vor mai produce daewoo-uri (din astea vechi) si dupa 1 ian 2006 la craiova? :banana:

Share this post


Link to post

De ce neaparat daewoo vechi? Si ce intelegi prin vechi? Daewoo produce sub sigla GM. Nu stiu de ce n-ar face-o si la Craiova.

Share this post


Link to post

"Sud-coreenii renunta greu la uzina Daewoo Craiova

 

Ministerul Economiei si Comertului nu a reusit sa finalizeze in acest an procesul de renationalizare a uzinei Daewoo din Craiova. Desi finalizarea negocierilor a fost anuntata de ministrul Codrut Seres inca de saptamana trecuta, incheierea acordului intre statul roman si Daewoo Motor nu a mai avut loc. De la Ministerul Economiei am primit asigurari, vinerea trecuta, ca procesul se va incheia saptamana aceasta, prin semnarea unui contract intre cele doua parti. Cu toate acestea, ieri, intr-un comunicat de presa se anunta o noua amanare a negocierilor: „Partea romana a solicitat partii coreene ca finalizarea negocierilor sa se realizeze pana la sfarsitul acestei saptamani. Daewoo Motor Co. Ltd. a comunicat ca datorita unor probleme de nat...."

continuarea in link

 

http://www.averea.ro/display.php?data=2005-12-20&id=13615

Edited by aztec

Share this post


Link to post

"Finalizarea procesului de renationalizare a uzinei Daewoo de la Craiova se va incheia cel tarziu pana la sfarsitul lunii ianuarie 2006" Antena3 aseara la Bizz Bazar.

Share this post


Link to post

asta poate e inspre bine ... poate mai prelungeste GM licenta cel putin pana in martie ... macar la matiz

Share this post


Link to post
De ce neaparat daewoo vechi? Si ce intelegi prin vechi? Daewoo produce sub sigla GM. Nu stiu de ce n-ar face-o si la Craiova.

 

Scuze ca am cam intarziat cu raspunsul.

Prin masini vechi ma refer la Cielo, Matiz I, Nubira 2. Adica cele care se mai vand in momentul de fata de catre daewoo in RO.

N-ar fi o idee rea sa aduca si modelele noi (kalos, matiz 3.. etc) atat timp cat pretul final (cel pe care il platim noi) sa ramana sub pragul psihologic de 10.000 E.

Share this post


Link to post

In Curierul National de azi cred ca a inceput campania de intoxicare.

 

Pe scurt: analistul (in numele altora) deplange situatia noului proprietar al DAR: ca utilajele au fost de fapt seccond, ca trebuie investitii masive pt dublarea capacitatii de productie si axata strategia pe export.

 

Persoane citate: Stroe si directorul de la Nissan.

 

Parerea mea subiectiva: articolul este fabricat. Fratilor, incep sa cred ca statul cumpara DAR pt Renault.

Share this post


Link to post

nu comentez ce si cum au adus coreeni in 1995 (n-am fost acolo sa sa vad :thumbl: ) dar cind au inceput sa vinda in Ro au avut o gama completa de masini destul de bune d.p.d.v. al calitatii si fiabilitatii si cu un design OK ( - parerea mea)

 

spre deosebire, dupa ce a cumparat Dacia, taica Renault a inceput sa vinda SuperNove ... - astept parerea voastra !

Share this post


Link to post
asta poate e inspre bine ... poate mai prelungeste GM licenta cel putin pana in martie ... macar la matiz

Pentru matiz au licenta pana in 2008 si nubira 2 pana in 2006

Share this post


Link to post

adrian_r5:"spre deosebire, dupa ce a cumparat Dacia, taica Renault a inceput sa vinda SuperNove ... - astept parerea voastra !"

 

parerea mea.. mai bine continuau asa  <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu nu mai inteleg nimic, stiam (cred ca si in presa scria asta) ca fabrica de la Craiova este foarte bine dotata din punct de vedere tehnologic, auzisem chiar ca nivelul de automatizare este mult mai mare decat la Pitesti. Acum peste noapte toate utilajele s-au invechit si au ajuns sa fie depasite moral #-o ? Ciudata treaba.

 

In alta ordine de idei eu tot nu inteleg de ce GM (GMDAT) daca zice ca e interesata de Craiova de ce nu o cumpara direct de la creditorii Daewoo Motor Company? eu cred ca nu-i chiar asa de interesata pana la urma.

 

Apoi mai sunt si afirmatiile contradictorii dintre oficialii statului care zic ca fabrica mai poate produce pana in ianuarie 2006 si oficialii DAR care zic ca mai au piese sa produca pana in aprilie. Toate informatiile din presa sunt vagi si multe dintre ele contradictorii asa ca adevarul nu se va afla decat cand o sa se faca cumpararea (parerea mea).

Share this post


Link to post

asta-i presa, nu incerca sa intelegi tot, e o pierdere de timp inutila, si-apoi rezultatul doar te va enerva

Share this post


Link to post

@panzer "In Curierul National de azi cred ca a inceput campania de intoxicare."

 

Campania de intoxicare a inceput mai de mult, nu e asta primul articol care arunca cu noroi in Daewoo Craiova. Si cine arunca cu noroi, investitorul "tra*te*gic" de la Dacia, exportator de fier vechi si importator de linii de productie dezafectate de la alte fabrici.

Edited by cpop

Share this post


Link to post

Oh ..campania nu e doar in ziare ci si in reviste "de specialitate" ... in cazul de fata VMAX. Oricum imbatabil pretul la LOGAN 1.5 DCI =))

post-1757-1135159507_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Oau! Eu am catalizator ca optiune. Nu imi amintesc cand l-am comandat la dealer. =))

Ce prostesc astia oamenii!

 

 

Edit: Si nu am nici marche arrier! Pe asta sigur l-am comandat! Cine mi l-a luat???

Edited by Satori

Share this post


Link to post

nici accentu nu are catalizator =))

Share this post


Link to post

si ma intreb.. utilajele care s-au dezasamblat din corea unde au plecat?

la romani, la rusi la polonezi, in america de sud sau alta tara..?

sant unii care pleaca capul la prosti, din pacate.. cum puteau sa faca uzine in atatea tari dintr-o singura fabrica.. si aia la sh..

Share this post


Link to post

Nu cred ca trebuie sa comentam prea tare ce parere are sefu de la dacia, sefu de la renault, sefu de la nissan despre fabrica din Craiova. E irelevant si mai ales profund demagogic!

 

Cred ca trebuie sa ne ingrijoreze faptul ca au inceput sa acrediteze prin articole (sa spunem doar dubioase) in presa ideea ca fabrica de la Craiova este o chestie ieftina!!! Ieftina, adica ieftin de cumparat pt ei de la statul roman in conditii STRATEGICE!

 

Ideea de acum ceva timp cum ca ei pleaca in Bulgaria daca nu li se da si fabrica de la Craiova imi repugna prin acelasi demagogism pe care il are in ea.

 

De fapt nu m-am lamurit inca daca vor fabrica mai mult pt a-si extinde capacitatea de productie, ca pe un chilipir, sau mai degraba sa n-aiba vreo concurenta ieftina coreana (nu cred ca Ford de ex i-ar incurca prea mult cu Logan-ul lor cu tot)

Share this post


Link to post

mai.. astia cu loganul se incurca doar intre ei in trafic :) )

Share this post


Link to post

pai nu se compara... decat de la bmw clasa 3 in sus :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...