Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

PRIVATIZAREA PETROM

Recommended Posts

Proaspata, are 2 minute!!! OMV cumpara de la Stat 1 treime din Petrom!!! Asta ar fi vestea buna, aia rea e cu scumpirile de la noapte...

 

Vedeti si pozele...

 

P.S. Petromul din spate e cel de la mine de la Diham (Titan)...

Share this post


Link to post

Bine ca n-a ajuns la rusi ... sa speram ca nu se va repeta istoria RomTelecom, adica servicii usor imbunatatite pentru facturi din ce in ce mai mari ...

 

Oricum, isteata miscarea sa majorezi pretul carburantului concomitent cu anuntul privatizarii Petrom (ca asta inseamna de fapt ...), asa bizonul poate gindi ca e din cauza noilor proprietari, nu a politicii guvernamentale.

 

PS: Mare Sarpe, ce aproape sintem ... eu stau vis-a-vis de Lic."Nichita Stanescu" ...

Share this post


Link to post

SUPERRRRR, tocmai m-am intors de la pompa. Initial ma gandisem sa ma duc maine sa pun benzina, dar datorita faptului ca m-a lasat bateria si am luat curent de la cineva trebuia sa fac un drum ca sa se incarce bateria, si am zis sa ma duc la benzinarie. Si i-am facut un plin de 98. Maine nu mai pupa masina nici un 98.

Avand in vedere ca OMV a luat Petrom urmeaza sa vedem ce mentalitate va castiga: cea austriaca sau cea de la noi. Sunt curios daca va ajunge calitatea benzinei OMV la pompele Petrom, sau invers.

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca benzinele de la Petrom nu sunt asa calamitate, si cu aditivii OMV s-ar putea sa fie la fel de OK.

Share this post


Link to post
...Mare Sarpe, ce aproape sintem ... eu stau vis-a-vis de Lic."Nichita Stanescu" ...

 

Hehe.. shtiu, k tzi'am vazut mashinutza acolo pe coltz..

Io stau pe campia libertatii, facem un miniclub de cartier?? :wink:

 

jokin! :heavydrinker:

Share this post


Link to post

Putem pleca in gashka spre intalnirile saptamanale si, dupa ce om avea si autocolante, o sa fim interesanti pe sosea!!!

Share this post


Link to post

Ştrumfu, Viper - o daţi în diverse !

 

Au anunţat că e destul de probabil să se păstreze identitatea Petrom (culori, emblemă), lucru la care mă aşteptam de altfel, deoarece re-branduirea staţiilor în alb-verde ar fi costat enorm.

 

"Părerea mea care este", este că Petromul va rămâne un fel de benzinărie a săracilor (95 cu Pb, 95 fără Pb), iar OMV-ul va oferi delicatesele (aditivate, Premium-uri, 98 etc) având ca target proprietarii de maşini noi, şi eventual scumpe (care vor cumpăra de la ei din considerente tehnice, sau snobism).

Share this post


Link to post

Nu cred ca OMV, la imaginea pe care o au acum pe piata internationala, ar face ca o companie a lor sa fie slab cotata si cu produse de slaba calitate... "De unde ai benzina asta asa slaba? - De la OMV-Petrom" parca nu ar suna bine... Cel putin asa sper, sa creasca benzina in calitate, nu sa ramana la fel sau mai rau...

Share this post


Link to post

Da' cine-a zis că o să se spună OMV-Petrom ?!?! Omul zice că a luat de la Numele Benzinăriei, nu de la Numele Companiei Care Deţine Benzinăria ! Aşa cum Shell are multe staţii în franciză, care vând care mai de care diferite benzine, dar tot Shell scrie pe firmă.

Share this post


Link to post

Era pur o idee, vom vedea exact ce si cum. Daca va fi in stilul Shell, vai de ei! Toata lumea injura pe Shell ca "nu mai este ce a fost" cand, de fapt, cum bine ai zis, a ramas doar sigla din ei...

Share this post


Link to post

Mai baietzi sunteti prea latino zau DECI OMV A CUMPARAT O TREIME DIN ACTIUNI DA!?!?....DECI O TREIME !DECI CUM SA SE NUMESCA OMV PETROM PLUS CA E O MARE IDIOTENIE SA REBRANDUIESTI DITAI COMPANIA PETROLIERA ..Oricum ma distreaza teribil asta cu PRIVATIZAREA (OMV E DE STAT 100%) si si mai tare ca astia nu produc petrol (acum au si tzata ca le-am dat noi)...Mai ma pish pe mine de ras zau ..OMV de stat ENI AGIP de stat MOL de stat si late si alte alea ...NOI "PRIVATIZAM"

Share this post


Link to post

A cumparat 1 treime si va majora capitalul incat sa detina 51% din actiuni. Deci Petrom va fi a lui OMV. Ce si cum se va intampla dupa (nume, culori, calitate, preturi), vom vedea.

Share this post


Link to post

Exact zalmoxis, dacă foloseai timpul pe care l-ai irosit scrierii mesajului ăsta pentru a citi cu atenţie ştirile, vedeai că OMV va deveni "big cheese", adică va deţine majoritatea acţiunilor. Şi când ai majoritatea acţiunilor, eşti cam proprietar :)

Share this post


Link to post

Vaxxi deocamdfata a luat 31 % ..Dk era sa ma iau dupa stiri PETROM ar fi trebuit sa fi fost deja dat !.Ca si BCR si altele deci ho !...Cand l-o lua pe tot dezbatem ATUNCI probl;eme deocamdfata vb. pe ce exista nu pe ceea ce poate va fi OK!?!?!?

Share this post


Link to post

Mai Zeu te contrazici degeaba:procedura de privatizare e clara se cumpara 31% din actiuni si se face majorare de capital pentru a dobandi majoritatea de 51%.Su crezi ca cine cumpara 31% o sa ramana doar cu atat?Cat despre restul ca Omv e de stat si altele sunt discutii in vant.

Share this post


Link to post

..Auzi Ove da'ce mai n-ai mai vazut cum s-au mai razgandit !?!?SI pana la urma nu am voiie sa fiu sceptic care-i treaba!?!?...

Si de mai sunt diuscutii in vant ca dk-i p-asa cam toate sunt in vant!

Share this post


Link to post

Stai Zeu ca nu ce discutam noi e in vant.Dupa mine ar trebui ca tot ce msica in tara sa se privatizeze ca numai asa mergem si noi odata inainte.Petrom e mama capuselor si multi au devenit miliardari pe spinarea lui.Daca se privatizeaza asta si electrica e un mare pas inainte in opinia mea.Si totusi Omv e Omv nu cine stie ce srl amarat.

Share this post


Link to post

mai Ove mie unu'mi-a cam trecut de privatizarile astea ba am semnzatia ca au devenit paguboase nenica !..Deci cred eu acum dupa Tz ani de demo ca nu e totul privatizarea ..mai treb si ceva bun simt!....Si Ove pe aici prin Europa tata nu prea sunt private companiile astea strategice ...Noi stim de ce nu!?!...In sfarsit asta nu conteaza da'ca sa va dau un ex de mare si reusita priva tizare romtelecom!!!!!!

Share this post


Link to post

zalmoxis, privatizarea ca idee teoretică e bună. Dacă se face însă în stil românesc, adică cei ce cumpără o cumpără cu scopul de a vinde ce se poate vinde, şi a scoate un ban repede, dând desigur şpăgi în stânga şi dreapta, e o luptă pierdută.

Share this post


Link to post

M-as foarte mira sa faca OMV asa ceva... Imaginea lor a crescut enorm in ultima vreme - ma uit doar in Campionatul Mondial de Raliuri unde baga enorm de multi bani, si exemple ar mai fi... Poate nu cele mai fericite, dar sunt...

Share this post


Link to post

Cred ca cel mai bine este ca nu-l cumpara rusii,asa cum se vehicula in iarna.Totusi mai multa incredere inspira OMV.

P.S.:Cu toate ca mi-ar fi placut sa-l ia MOL Ungaria... :)

Share this post


Link to post

Haideti sa nu fim mai catolici decat papa:Omv=Austria,nemti ce mai.Daca nici in astia nu avem incredere...Problema e ca eu cred ca va mai trece mult timp pana sa simtim in calitatea combustibilului aceasta privatizare,pentru ca la munca de jos din pacate tot romani vor fi.

Share this post


Link to post

Problema cea mai dura o sa fie pentru cei ce lucreaza acolo, in mod sigur OMV-ul o sa rada 75% din angajati, chiar daca se stipuleaza in contractul de privatizare sa nu dea afara. Iar cu firmele capusa o sa aiba destul de mult de furca avind in vedere ca toate magariile de acolo se faceau pe principiul "Bani pentru partid"- adica te lasam sa-ti faci treaba dar cotizezi la greu...parerea mea

Share this post


Link to post

Asa-i! Era interesanta paralela intre cele 2 firme... OMV avea cam de 10 ori mai putini angajati... Si vorbim de TOT OMV-ul!

Share this post


Link to post

VIPER, din cate cred eu, repet cred, OMV-ul lucreaza cu benzinarii in sistem fransiza (sau au firma separata care administreaza benzinariile) pe cand aproape toate benzinariile Petrom-ului sunt proprietate...cred ca asa s-ar explica o parte din cifra de salariati ai Petrom-ului, repet o parte...

 

 

PS. Pot sa va spun, si emi poate confirma, ca Romtelecom-ul avea in 98, cand au venit grecoteii, 55.000 de salariati, iar in momentul actual cred ca mai sunt putin peste 20.000, daca or mai fi atitia. Asa va pati si Petrom-ul

 

PS2. OMV are de 10 ori mai putini angajati la o cifra de afaceri de 5 ori mai mare, si mai dureros...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...