Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Turismul romanesc

Recommended Posts

Apropo de obiective inchise dar neanuntate:salina din Slanic Ph.

 

Wee trecut am zis sa dau o fuga sa-mi reimprospatez imaginile vagi pe care le mai am de cand ne duceau cu scoala pe acolo,in excursii.

 

Surpriza,salina inchisa!

Dai 5 lei de pers si vizitezi un amarat de tunel cu o intrare ce seamana cu un wc public,care se terimina langa niste paturi unde dorm unii cu caciulile pe urechi. :thumbl:

 

Noroc cu lacul/grota miresei/muntele de sare, care mai salveaza excursia.

Zona cu lacul e amenajata acceptabil,sezlonguri,bancute,casute,trambuline(nu inteleg de ce le-au facut)

Restaurant scump.

 

Se spera ca la primavara sa se deschida si principalul obiectiv al zonei,salina.

post-2606-125968671648_thumb.jpg

Edited by Miste_R

Share this post


Link to post

Cred ca e o chestie de data relativ recenta. Spun asta pentru ca in Septembrie am facut o vizita la salina si am vizitat-o pe toata. Ma rog ... e un fel de a spune, o vizitez anual :D .

Share this post


Link to post

Pacat ca avem statiuni ca Vidra de care s-a ales prafu, stau cabanele cu mobila in geam si nu misca nimeni un deget sa faca ceva pe acolo cu toate ca zona are un potential imens. Totusi cred ca exista o speranta odata cu terminarea Transalpinei..

De asemenea statiuni ca Baile Olanesti si Govora stau si se degradeaza, se mai vad unele intentii de a mai repara cate ceva in unele locuri dar nimic deosebit..

post-1670-125968870652_thumb.jpg

post-1670-125968881079_thumb.jpg

post-1670-125968886227_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ne-am dat naibii: Indicatoare 3D !

 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a achiziţionat în urma unei licitaţii puternic contestate indicatoare turistice de lux în valoare de 3,6 milioane de lei (850.000 de euro) de la Vesta Investment, sponsor PDL şi una dintre cele câteva firme care câştigă constant licitaţii pentru semnalizare rutieră. Ministerul Turismului a motivat necesitatea unei asemenea achiziţii prin faptul că execuţia în relief a înscrisurilor creează un efect vizual mai puternic şi conferă produsului calităţi sporite legate de transmiterea mesajului.

Am umblat prin atatea tari si n-am vazut in viata mea indicatoare 3D, oare cum le-o fi mers turismul fara asa inventie ma intreb ?

Share this post


Link to post

Ptiu! Prosti mai suntem!

Share this post


Link to post

Avem nevoie si de ochelari ca sa le citim? :D

Share this post


Link to post

Ptiu! Prosti mai suntem!

Ntz ! Avem multe datorii de platit !

Share this post


Link to post

Eu propun ca urmatoarea intalnire s-o facem la Barlad, ca vom avea acolo cinema 3D si spa :mrgreen:

Share this post


Link to post

In opinia mea, interesante planuri de viitor, tara moare si baba se piaptana. :wallbanger:

Din pacate nu-mi cer mie aprobare, ca i-as intreba eu cum stau la capitolul drumuri, semaforizare, modernizarea spitalelor, gradinite, scoli, s.a.m.d.

Tare interesat, mergi la film si iti trece foamea.

Share this post


Link to post

Ce nevoie au de gradinite? Tinerii fug oricum din Moldova. Barladul e un oras mort, mult mai mort decat tot judetul Suceava cu satele lui fantoma.

Share this post


Link to post

Am umblat prin atatea tari si n-am vazut in viata mea indicatoare 3D, oare cum le-o fi mers turismul fara asa inventie ma intreb ?

 

 

:) ) S-or fi luat dupa liniarele chinezesti...alea cu desene 3D :) )

Share this post


Link to post

Da, te uiti la indicatorul cu "Obiectiv turistic" mai dintr-o parte si o vezi pe Udrea cum iti face cu ochiul, ca-n pozele alea cu chinezoaica de pe vremea lu' Ceausescu.

Share this post


Link to post

Imi si imaginez un dialog intre 2 nemti (de ex)

-unde mergi in concediu?

- in Ro.

- dar ce au aia acolo si n-avem noi... ca turism nu prea au?

-indicatoare 3D

/ :)

Share this post


Link to post

Stie cineva cum arata aceste indicatoare?

Dupa cite am inteles sint indicatoare cu litere in relief, ambutisate si atit. Ca totusi ~1200 indicatoare nuprea fac 800.000 euro e alta poveste.

Share this post


Link to post

stie careva ceva cazare la mare in constinesti pe perioada 16-23 unde sa fie baie in camera si cu preturi

Edited by Salex
Vedem destul de bine, nu e nevoie sa exagerezi cu fonturile ...

Share this post


Link to post

Vezi la iubescmarea.ro.

Era 118RON 3 persoane, AC, frigider, WIFI, biliard, tenis, piscina, gratar. Conditii f bune ...

Omul e de treaba eventual mai negociezi la perioada mare...

Alaturi de asta e pensiunea Havana care arata bine, nu stiu ce conditii...

Share this post


Link to post

INTERESANT TOPIC..am ajuns la concluzia că avem o ţară superbă.

Am fost în Budapesta,şi am făcut un tur în Bulgaria,de la sud la nord,de la est la vest.Mi-a plăcut,dar nu e mai frumos ca la noi!Oraşul Budapesta e poate unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii,aşa că nu am nevoie să merg în alte ţări,departe,ca să văd ceva frumos..şi am fost de 2 ori aici!Am fost pe ''afară'' de câteva ori dar mi-ajunge..acolo mă simt ca un străin,nu mă simt în largul meu,e plin de fel de fel de oameni prefăcuţi,nu e ca la noi,unde te simţi în largul tău,găseşti ceva pe placul tău oriunde...vrei lux,mergi la Poiana Braşov,vrei natură şi linişte te duci într-unul din miile de locuri din ţară gen Prăpăstiile Zărneştiului..

ÎNSĂ CONSIDER CĂ TREBUIE SĂ FII CRETIN SĂ-ŢI FACI VACANŢELE ÎN STRĂINĂTATE,SĂ MERGI PRIN ALTE ŢĂRI

ŞI NU MĂ REFER LA ŢĂRANII PARVENIŢII CARE EMIGREAZĂ ÎN SPANIA LA CĂPŞUNI!Mă gândesc ce farmec are ca în concediu să stai în tren sau să conduci câteva zile fără oprire doar ca să fii la Saint Tropez?Aia nu e vacanţă,nu e relaxare,ba chiar te întorci acasă mai obosit decât erai când ai plecat!Ştiu că e la modă să fugi una-două din România,în special printre manelişti şi piţipoance care umblă cu Vuittoane.Deci printre cei mai slab dotaţi intelectual!Nu-mi spuneţi că se poate merge cu avionul,deoarece în oraşul meu nu avem avioane,nici aeroport..şi mi se pare riscant să merg cu avionul..pentru că dacă se întâmplă vreun accident,slabe şanse să mai scapi!

Şi de ce m-aş duce la mii de kilometri depărtare prin Patagonia când sunt nişte locuri superbe la câţiva paşi?

Din fericire nu fac parte din categoria snobilor,aşa că mi-e de ajuns să merg prin judeţul Braşov..în 2 ore sunt acolo,fără stres!

De ce aş merge pe afară,să cheltui o avere,când la mine în ţară mă pot simţi bine cu bani puţini?

O fi frumos în Austria,or fi munţi..dar mai frumoşi ca ai noştri nu sunt...am văzut mii de poze..ce au alţii sunt autostrăzile,dar în rest e exact la fel ca la noi,ba poate mai rău...

Dacă vreau să merg la mare,mă pot duce la MAMAIA,deşi e un loc scump,de fiţe..dar prefer Neptun,sau chiar nordul litoralului,cum ar fi Sf,Gheorge..nu degeaba vin mulţi străini acolo!

Şi dacă nu vreau să merg la mare,mă duc la munte şi am unde să merg,credeţi-mă..de la Valea Prahovei la Valea Cernei,Valea Oltului...sunt mii de locuri frumoase.Cum se zice,avem o ţară frumoasă,păcat că-i locuită de tot felul de specimene cu IQ subunitar care ''merge '' la London ,să schieze la Bodensee sau la Auschwitz(că pentru unii sună bine,e în străinătate!)..sau în tot felul de zone cu nume care mai de care mai complicate..

Ca peisaje,avem cu ce ne mândri..Dar şi oraşe frumoase avem..Ce poate fi mai frumos şi relaxant decât o baie la Băile Felix?

Şi cu ce e mai frumoasă Belgia,Olanda ca România?Nu mă adresez,evident,snobilor...astea sunt ţări de rahat,nu au deloc peisaje!Noi măcar avem de toate..munte,deal,câmpie...păduri,râuri!Remarca asta am făcut-o pentru cretinii fără ţară care îşi denigrează ţara...folosind des expresia ţara de rahat,referindu-se la România!Ţări de rahat sunt Olanda,Belgia şi lista poate continua cu sute de exemple.

Evident,unii mă vor înjura,ţăranii de la coada vacii care acuma au buletin de Barcelona şi care a uitat de unde a plecat..dar nu pot nici măcar să-i ascult pe aceşti giboni,m-aş simţi cumva insultat numai stând de vorbă cu aceşti adepţi ai climei bizonice!

Îmi place Braşov,Sibiu,Sighişoara,Timişoara,Cluj Napoca,iaşi,Bucureşti,Oradea mai ales...şi nu-mi spuneţi că nu avem oraşe frumoase în ţară..Ar trebui făcut însă ceva cu cei care strică aspectul oraşelor,cu tot felul de blocuri colorate în diverse culori...cred că ştiţi la ce mă refer,mai ales cei de prin sud..

şi fac un apel la ţăranii care se duc prin străinătate..încercaţi,din respect pentru noi,ceilalţi,când tranzitaţi ţara,nu mai aruncaţi gunoaie pe geam,da?aşteptaţi până când treceţi de NĂDLAC sau GIURGIU,după caz.

  • Like 1

Share this post


Link to post

N-am de zis decat: LOL.

 

Nu te contrazic ca avem o tara frumoasa; e superba, m-am convins de asta umbland prin toata lumea si uimind diversi straini carora le povesteam cum la noi in 1000 de km ajungi de la mare la campie si la munte unde inca e zapada in miezul verii, fara a trece granita.

 

Din pacate, e irelevant atunci cand n-ai si servicii pe masura, si de asta ducem noi lipsa. Chelneri si vanzatori cu zambetul pe buze mereu, angajati in hotel care sunt mereu "arc" la orice vrei, mancare buna si servita cum trebuie, entertainment pe langa peisaje (ca doar nu stai o zi intreaga sa te uiti la copaci si dealuri). Si eu am fost socat cand am vazut ce-nseamna cu adevarat "hospitality" - atentie, acolo unde e implementat cum trebuie, ca multi au doar titlul nu si serviciile.

 

Exemplu concret: am auzit o poveste cu o delegatie de-afaceri care-a luat masa la Yaki (ala de 5 stele de la mare), si le-a adus supele reci si fara tacamuri. Cand au cerut tacamuri, mai ca nu li le-a aruncat pe masa. Cel mai apropiat contra exemplu e la bulgari, unde saracii indura tot felu' de hachite ale taranilor/turistilor romani cu zambetu' pe buze.

 

Turismul in Romania este ca un Ferrari F50 cu benzina de la Joe&Son, ulei de tractor si anvelope Montana.

Share this post


Link to post
... O fi frumos în Austria,or fi munţi..dar mai frumoşi ca ai noştri nu sunt...am văzut mii de poze..

Nu trebuia sa mai mentionezi, se vede ca vorbesti din poze.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Ce treaba ai tu, cine unde merge? Fiecare este liber sa-si aleaga traseul, nu vad a fi tu cu un cap mai sus printre "tarani".

 

Mesajul este adresat lui @romanianpatriot.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Ne dam cu telegondola...lui Udrea...

Si vizitam saracia...

Share this post


Link to post

ÎNSĂ CONSIDER CĂ TREBUIE SĂ FII CRETIN SĂ-ŢI FACI VACANŢELE ÎN STRĂINĂTATE,

Udrea, tu esti?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Turismul nu e pentru aia care nu au bani de benzina.

 

Serviciile in romania nu sunt nici pe departe atat de rele cum se plang unii.

Un eveniment sau altul cu un ospatar, o poveste incompleta sau nu, nu reprezinta reguli.

Share this post


Link to post

Tommy, oarecum de acord cu tine. Cam asa gandeam si eu inainte sa am un copil, ma intelegi? Dar cand trebuia sa fac curat pe plaja sa arunc seringile, cocenii de porumb si samburii de piersici, cand trebuia sa ma rog de 3 ori de un ospatar sa-mi aduca comanda pentru ca fii-miu nu mai avea rabdare, cand trebuia in fiecare zi sa-i spun receptionerului ca fii-miu doarme intre 13-16 si nu vreau sa-mi bata in usa femeia de serviciu si cate si mai cate, am ales sa merg intre 300 si 1000 km pentru a ma RELAXA in vacanta si a sta fara griji si fara nervi in amaratul ala de concediu de 10 zile pe care-l am si pentru care strang din cur un an de zile!

So called Romanianpatriot, cretin sa faci tu pe cine vrei, nu pe noi astia care ne-am saturat, clar? E frumos sa stai cu dosul in fotoliu sa te uiti la poze si sa zici ce bine e in tara mea! Iar relativ la condus, zexe, am condus de 1000 de ori mai relaxat in afara Romaniei decat in ea!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...