Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Turismul romanesc

Recommended Posts

Sa stii ca m-am gandit la varianta asta, gratarul era pregatit, dar nu mai am numere de telefon, le-am pierdut cand am facut transferul pe asta nou.  <img src= (">

Share this post


Link to post

Tocmai am revenit dintr-un mini-concediu facut la Sinaia. Am stat la pensiunea Casa Noastra, chiar la intrare in Sinaia, un cost de 60 ron pe noapte pentru niste conditii OK (pensiunea e clasificata 2*), oameni deosebit de serviabili, curatenie, zilnic aspirator in camera, desi stiau ca stau doar 3 zile, toate astea fara sa dau ceva in plus. Pacat ca turistul roman lasa urme adanci pe unde trece, constand in cuiere smulse din pereti, canturi la mobila sparte, mufa la TV smulsa si asa mai departe. Camera avea TV si optional - fara costuri suplimentare- minifrigider, noi l-am refuzat. Nu era foarte mare din pacate si fiind la parter, nu avea balcon, insa pretul era acelasi indiferent de etaj.

camera.jpg camera1.jpg

camera2.jpg camera3.jpg

camera4.jpg

De mancat nu va recomand sa mancati la ei, avand portiile destul de mici. Noi am mancat la Bucegi si la terasa de langa telecabina (cum urci pe stanga, cea care are si magazin de articole sportive), n-am retinut cum se numeste... :( Langa telecabina portii imense, servire ireprosabila, limonada excelenta :) si mancare traditionala excelenta (recomand bulzul taranesc :dizzy: ). Nu va recomand terasa Brutariei Deuchland, cea din fata hotelului Sinaia - scumpa, servire de cacao si portii minuscule.

Am stat 3 zile de sinaia, in care am vazut Pelesul, intr-o aglomeratie de nedescris :( , dar vizite ghidate, excelent din punctul asta de vedere. Un - mare pentru modalitatea de acces cu masina, care se face pana la parcarea unui hotelas, Bastion parca, care impune 10 ron parcarea indiferent cat stai... :grumpy: si interdictia de a fotografia in interiorul castelului ... :spumelagura: In plus au avut in intentie sa ceara sa lasam camerele intr-un dulap de la garderoba... Le-am zis ca daca-mi semneaza ca daca se intampla ceva cu camera mea imi platesc 200 Euro cat face, eu o las, si n-au mai zis nimic...

peisaj_sinaia.jpg peles.jpg

tun_peles.jpg turn_peles.jpg

Am plecat apoi pe ruta - Predeal- Paraul Rece- Rasnov- Bran, unde ne-am oprit sa vizitam castelul. Vizita la Bran mi-a lsat insa un gust amar... se facea in stil haotic, dezorganizat, nimeni care sa-ti dea o explicatie, paznici scarbosi care tineau sa-ti atraga atentia asupra camerei foto - insa aici se faceau poze la greu!- angajate plictisite care citeau reviste pe cate un scaun, turisti lasati sa faca aproape orice in castel... Pacat! La Bran am mancat la terasa Popasul Reginei, servire ireprosabila si mancare excelenta, preturi OK.

Am continuat drumul apoi pe culoarul Rucar-Bran, peisaje superbe, de 1000 x mai frumos decat pe Valea Prahovei, chiar daca mai lung, apoi pana in Campulung am luat-o spre Targoviste si apoi de acolo spre casa.

bran.jpg castelul_bran.jpg

rucar.jpg

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Si uite-asa am intrat in criza post-concediu. ;) Tocmai ce ne-am intors intr-o noroasa zi de duminica din vacanta de doua saptamani. Zic doua saptamani fiindca a fost atat de nasol in prima saptamana incat dupa ce-am venit acasa sa udam florile, am mai plecat inca una pe acelasi litoral romanesc.

Prima saptamana am petrecut-o in Eforie Nord aici , Lucia ii zice la vila si a doua saptamana tot in Eforie insa la alta vila. Am avut o surpriza foarte placuta cand am constatat ca totul era exact ca-n oferta agentiei de unde am luat biletele, adica AC, frigi si tv plus balcon, plus apa calda oricand ti se facea d-un dus plus loc de parcare, plus intimitate, fara scandaluri si muzici, plus curat si civilizat la 1 mil 4 sute pe noapte camera. Am mai constatat de asemenea puzderia de vile care mai de care mai baltate si mai imprastiate prin tot Eforie si pe campul de cealalalta parte a soselei. Oricum aveai de unde alege.

In Eforie majoritatea turistilor erau familisti, asta am observat-o pe plaja din aceeasi statiune care era plina ochi inca de pe la 7-8. Mai pe scurt asa, nu mi-a placut deloc peisajul. Romanul nostru drag si scump n-a renuntat la vechiul obicei de a-si intinde cearceaful catu-ti e de mare si sa scoata la iveala din plasi si sacosi toate soiurile de salamuri. O gogoasa inelus- mai inteleg, un sendvis-hai mai merge, o banana, o cafea la sticla de jumate-nu e exagerat, da' sa te obosesti nenica sa cari oua, branze, castraveti si alte celea si sa le expui fara rusine in vazul tuturor pe la 9 dimineata cand vrei ca tot omu' sa inhalezi aerosoli si nu mirosuri de mancaruri, asta imi depaseste limita de suportabilitate. Da' na, am fost noi mai temerari si ne-am carat cu umbrela si saltea dupa noi ca sa nu-i fericim pe jnapanii aia de cereau o suta de mii pe sezlong, ca doar vroiam sa simtim un nisip, o scoica, un chistoc, o samanta

Alta constatare, toti fumatorii cred ca se mutasera la mare, plajele pline de chistoace, da' aici nu comentez mai mult, fiind fumatoare la randu-mi si cum plaja nu-i dotata cu scrumiere...

Acestea fiind constatate am cautat mintenas alt loc de adastare pe care spre fericirea si incantarea noastra maxima l-am si gasit pe langa Plaja Azur intre EN si ES unde iti alegeai locu' unde sa infigi umbrela si era si curat.

Mancarea nu ne-a costat foarte mult, datorita proprietarei vilei care ne-a vandut pontul ca la 2 minute de mers alene pe jos e o terasa unde se poate manca bine. E adevarat, micuta, cam aglomerata, stateai ceva pana venea mancarea, dar si cand venea! Super bun si ieftin, cu ciorbe, felu' 2 si bauturi vreo 6 sute de mii cu tot cu spaga, 2 pers.

Fiind cu Fulgerul Argintiu la purtator (adica matizul), am purces si catre alte statiuni. Prima in ordinea numerelor de pe tricou a fost Perla litoralului romanesc, etc, etc, Mamaia. Foarte frumoasa noaptea, cu telegondole, terase, fantani, am prins si un targ al artizanilor, magazine, aqua magic, a meritat plimbarea pana acolo. Plaja in schimb, un dezastru. Sezlong langa sezlong langa sezlong si tot asa la nesfarsit, bucuria pescarusilor care planau pe deasupra lor in prazii. Bietul tractoras de venea seara sa adune jegu' n'avea loc sa intoarca intr-un spatiu de 5 metri patrati din toata plaja Mamaiei. Am si mancat la terasa La Motor, portii mari, serviciu bun si destul de rapid si nici foarte scump daca vroiai sa te domnesti nitel.

Au urmat pe rand ES, Costinesti si Olimp. ES cam in paragina, plaja uratica si oferta cam slaba, insa am gasit un self excelent si ieftin, plus am vazut maslini! Maslini gramada, eu care stiam ca astia cresc in zona Mediteranei. In Costinesti o mizerie de nedescris, aglomeratie, muzici din toate partile, am fost tare dezamagiti de ce-am vazut, mai ales ca mie cand am fost prima oara in Costinesti mi-a placut tare mult. Am imbatranit intre timp si mi-a trecut. In Olimp plin de sindicalisti, singurul loc destul de dragut ramanand tot Amfiteatrul unde te puteai plimba, manca o pizza, bea o bere.

Cam acestea mai mult sau mai putin pe scurt, cu regretul ca n-am putut sta mai mult insa fara regret ca am cheltuit banii pe unde i-am cheltuit cat am stat acolo, deci la anu' cred ca tot acolo vom merge.

Imi voi permite un mic comentariu, fiindca am citit si posturile anterioare celui propriu. Era cineva dezamagit de EN, cineva care a stat la hotel. Am vazut si eu hotelurile, nici eu n-as fi stat. Insa depinde de cat esti dispus sa cauti, de cat poti cheltui si de putin noroc totusi. Noi am cautat vreo luna inainte de a ne decide. Si nu mi s-a parut mult 1 mil 4 sute pe noapte la o vila cu toate conditiile mai putin piscina. Mai nefericiti sunt cei fara masina, recunosc sincer daca nu eram cu masina n-ar fi fost la fel pentru ca era frumos in vila, frumos la masa, te plimbai cu trascaleta prin statiune o data, de doua ori, insa cam astea erau distractiile.

Nu-mi pare rau ca am fost, imi pare rau ca ne-am intors.

Share this post


Link to post

Pentru cei care inca mai vin la mare, va fac o recomandare in special pentru cei care pleaca spre A2 - la iesire din Constanta, pe partea dreapta, inainte de intrarea in comuna Valul lui Traian, chiar in padure exista o terasa (nu stiu cum ii spune) unde se mananca foarte bine la preturi excelente.

Dupa tepele pe care unii le iau pe litoral, aici am ramas placut impresionat de modul de servire si amabilitatea chelnerilor asa ca va recomand popasul, desi nu arata cine stie cum, inainte de a pleca la drum, numai sa nu va ia somnul dupa o mancare asa buna.

Poze:

 

post-2220-1156791042_thumb.jpg post-2220-1156791061_thumb.jpg

 

post-2220-1156791137_thumb.jpg post-2220-1156791154_thumb.jpg post-2220-1156791179_thumb.jpg

Share this post


Link to post

OK. Fost la mare. Pe litoralul romanesc. Sper pentru ultima oara! Pacat de locurile pe care le avem si de peisaje si de mare si de munte, daca nu stim ce sa facem cu ele. Si motivatia concluziei de mai sus:

In luna martie am cautat oferte pentru litoral in perioada de final al lunii august inceput de septembrie (cam atunci face Steff un an si vroiam in apropierea acestei varste sa-l ducem la mare si nici nu vroiam sa fie prea cald). Din cauza lui si a varstei mici am ales 3 stele (frigider, aer conditionat, TV). Tot din aceleasi motive, am ales Romania. Nu stiam cum va reactiona si vroiam sa fiu la maxim 2-3 ore de casa si de Bucuresti la o adica. Dupa indelungi cautari am gasit la Venus Hotel Orlando, inscris in circuitul Eurohotels, hotel ridicat acum 4 ani, piscina in curte, spatiu verde etc, il stiam (am fost la Venus si in urma cu 3 ani si am stat la Hotel Lidia, vis-a-vis). Hotelul de afara si din poze si din cum il stiam noi privit de afara, arata super. Am ales Venus, pentru ca am vrut o statiune linistita, si nu am gasit in perioada respectiva decat Venus si Mamaia. Bun, hotarat, rezervat biletele, achitat integral un sejur de 6 nopti cu mic dejun inclus. Am cerut la agentie (Exim Tour) o camera cu pat matrimonial si pat pentru copil. Mi s-a comunicat ca ei nu pot face aceasta rezervare, dar mi s-a dat nr de telefon al hotelului pentru a suna cu 2 saptamani inainte sa cer acest lucru. Am sunat. De 4 ori, pentru ca de fiecare data eram rugat sa sun peste 2-3 zile ca sa nu se uite :-W Intr-un final mi-au comunicat ca nu au pat pentru copil. Bun, am luat patutul pliabil cu mine.

Sosim la hotel pe la ora 14. In receptie aer conditionat, miros placut, canapele comode. Aveam sa verific cat de comode sunt, intrucat mi s-a spus intr-un dulce grai si pe un ton rastit ca urmeaza sa mai astept putin pana sa ma pot caza. Cat, intreb? Putin, mi se raspunde... Dupa 40 de minute ma duc si intreb iar. Mi se spune ca mai dureaza, iar la insistentele mele mi se comunica ca ei fac cazarea la ora 18!!! Normal ca-mi sare tandara si-i zic ca putea spune asa de prima oara, ca m-a vazut ca sunt cu copilul in brate si ma pot duce sa astept in alta parte, sa mananc ceva si sa-i dau si copilului sa manance. Pe tandara asta m-am ales cu ultima camera pe culoar la etajul 4. Ultimul. Care camera a fost gata (aproape gata ca era ud pe jos inca) la ora 16:30. Intre timp mancasem si-mi mai trecusera dracii.

Ajuns in camera am avut primul soc! Uitati mai jos cateva poze despre cum arata o camera intr-un hotel de 3* din Romania! Mucegai in colturile baii, rugina pe savoniera, portprosop si draperia de la dus, depuneri de piatra pe dus si etajera, mobilier rupt, fara suruburi la manere, pereti murdari si cu paianjeni atarnand, igrasie in colturi!!!

Nu pot spune ca nu era curat, mirosea a clor in baie, lenjeria era curata, dar restul varza! Toate astea pentru 140 ron pe noapte - pret afisat in receptie.

In plus, aparatul de aer conditionat de tip fereastra era amplasat in asa o maniera incat in timpul functionarii iti livra aer rece drept in freza, la nivelul patului (pus la circa 1 m de sol).

mucegai.JPG mucegai2.JPG etajera.JPG

draperie.JPG sifon.JPG savoniera.JPG

prosop.JPG ventilator.JPG sifonier.JPG

sifonier2.JPG valiza.JPG noptiera.JPG

gauri.JPG igrasie.JPG paianjen.JPG

pervaz.JPG pereti2.JPG gauri.JPG

 

Am facut nitel scandal, dar nu am avut incotro, speram ca surprizele se vor opri aici. Dar n-a fost asa!

Neprofesionalismul personalului a pus capac! Gaseai menajerele (care umbrau imbracate ca pe strada, nu aveau halat, ecuson, nimic) impreuna cu instalatorului si administratora (in aceleasi echipamente) in capatul scarilor, stand in fund pe trepte la cafea si tigara. La ora 8.

Insa asta nu e tot! In respaurantul hotelului - catalogat ca fiind tot de 3 *, chelnerii si chelneritele umblau in pantaloni scurti si slapi!!. Micul dejun, desi achitat in bilet, a fost incarcat pe un card. Care card a fost debitat zilnic, la aproape dublul valorii achitate in bilet! Adica in loc de 10 ron/persoana, se debita 18 ron de persoana. Asta in conditiile in care era de tip bufet suedez (desi achitat si trecut pe bilet era a la carte, adica servit la masa). Iar bufetul era tampit de-a dreptul organizat. Adica mancarea calda era pusa in recipiente cu capac, nu in recipiente cu capac rabatabil, astfel incat iti trebuia o a treia mana care sa tina farfuria pentru a te putea servi! Si nu va ganditi ca la 18 ron gaseai cine stie ce! Draci! Omleta, oua ochiuri, carnaciori (taiati in bucati de 2 cm) costita prajita ( bucati de 2 cmx 1 cm), cremvursti, cascaval, branza, rosii, castraveti (taiati felii ca pentru salata) sunca presata, salam, chifle, cornuri, ceai, cafea, lapte, cereale, banane taiate in doua, cativa ciorchini de struguri si o jumatate de pepene verde. Astea am apucat sa le vad intr-o zi in care Steff s-a trezit la 7, iar la 7:45 noi coborasem sa mancam deja. Pentru ca, evident erau cate putin din fiecare, astfel ca, daca veneai la masa la 9, gaseai te miri ce si mai nimic.

In felul acesta, in a 4 zi mi s-a cerut sa achit 24 ron (diferenta intre cat mai era pe card si cei 18 ron/ persoana pe care-i taxau ei) Am refuzat, iar scandal, am cerut sa vina directorul, mi s-a spus ca directoarea doarme, motiv pentru care am iesit din restaurant si am plecat la plaja, refuzand sa achit nota. Cand m-am intors i-am cerut receptionerei sa cheme directoarea. Mi s-a spus ca e plecata, ca stie situatia si ca asta e, hotelul nu mai serveste a la carte, care-i mai ieftin ci bufet suedez, care e mai scump! Asta doar in Romania!!! Si a avut tupeul sa-mi ceara sa achit nota. I-am zis ca atat timp cat nu gasesc pe masa tot ceea ce taxeaza ei, atat timp cat printre turisti se perinda intreg personalul hotelului care se serveste din acelasi bufet suedez pe care eu il platesc si atat timp cat nu mi s-a comunicat schimbarea cand m-am cazat, nu le platesc nimic. Si am sunat si la OPC Constanta, numar verde. Mi s-a raspuns ca vor analiza situatia si vor face o inspectie. Cat am stat eu acolo nu i-am vazut...

Dar nu s-a terminat aici. Ceea ce v-am povestit a fost trimis pe mail, impreuna cu pozele, atat la Exim tour (agentie despre care am o parere buna, intrucat am mai luat servicii prin ei) cat si la ministerul turismului, intrucat acel hotel nu are nici macar atatea stele cat Aveo la NCAP!

La anul, Grecia sau Bulgaria, wait for me!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Macar ati prins vreme buna ? Bebe bronzat :D

Share this post


Link to post
Dar nu s-a terminat aici. Ceea ce v-am povestit a fost trimis pe mail, impreuna cu pozele, atat la Exim tour (agentie despre care am o parere buna, intrucat am mai luat servicii prin ei) cat si la ministerul turismului, intrucat acel hotel nu are nici macar atatea stele cat Aveo la NCAP!

La eximtour am triis si eu mail anul trecut cu "referinte" pentru hotel tomis mamaia 3*. Am si sunat m-au pasat spunandu-mi ca "se stie". Am sunat atunci si la OPC...risipa de minute. Patronul de acolo e un mare smecher care a intrat in posesia hotelului tot cu smecherii (am citit ulterior cateva articole despre asta).

Anul asta am fost in albena. O statiune libera, curata, civilizata. Pentru familisti. :mrgreen:

Share this post


Link to post

@Mircea Bine ai revenit. He-he ...si eu care ma plangeam de litoralul romanesc si de faptul ca suntem romani... Cel putin ma bucur ca pentru conditiile in care am stat la mare am platit destul de putin. Sa ma explic: in a doua jumatate a lunii iulie, am hotarat sa mergem si noi la mare cu fetita - deh ...cam din aceleasi considerente ca si Mircea. Din cauza ca ne-am hotarat cam pe ultimii 50 m, am gasit in Olimp un sejur de 7 nopti la hotelul Banat de 2 stele. In oferta de la agentie nu specifica daca au camerele renovate, dar ne-am hotarat sa ne riscam totusi. Am sperat ca o mica atentie la receptie ne va aduce o camera mai buna. Am stiut de la plecare ca intrarea se faca la ora 18.00 asa ca nu m-am grabit pe drum. Totusi am ajuns pe la ora 17.00 rupti de oboseala si terminati de caldura. Ce sa spun ca la receptie am intampinat aceleasi probleme: nu aveau camere pregatite, a trebuit sa stam cam 1 ora sa primim camera. Am dat atentia la receptie in speranta ca totusi vom primi camera mai repede si va fi buna. Intr-un final primim si cheia de la camere si cu inima in dinti (eu cel putin), am urcat in camera. Ce sa va spun ca in momentul in care am deschis usa, m-a lovit un miros de oua clocite sau ce naiba o fi mirosit acolo. Pe scurt: Mocheta jegoasa, peretii dati numai cu var alb acum cine stie cati ani, mobilierul varza, baia dezastru, oglinda de la baie murdara, geamurile idem, frigiderul cam avea miros, singurul lucru mai bun era televizorul. Comportamentul personalului de la receptie cel putin lasa de dorit. Curatenie sau golitul cosului de gunoi se facea cand isi aduceau aminte, sau ne apuca rusinea si il goleam chiar noi.

Dar ce m-a frapat cel mai tare, a fost faptul ca turistii "straini" adica rusi, erau tratati muuult mai bine decat cei romani. Parca aveau aur la partea dorsala si banii lor valorau mai mult. Am fost intr-o camera rezervata acestor turisti care din nefericire pentru una din receptionere a intrat pe mana unui turist roman. Se simtea clar o diferenta, cu toate ca in mare erau aceleasi dotari, era mai curata si mai intretinuta.

A fost cel mai urat concediu pe care l-am avut in viata mea si mi-am reprosat mereu alegerea facuta-trebuia sa merg la 3*....acum insa ma gandesc ca se putea sa nimeresc la fel ca @mircea.

Concluzia, in sfarsit imi dau seama de ce tot mai multi romani pleaca in concedii prin vecini.

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Vor ramane la venus & restul acei turisti comozi care se infioara la gandul drumului pana in grecia. Oricum unele statiuni sunt in mare parte "statiuni sindicaliste". Merg astia care lucreaza prin diverse regii si care au jumate platit de stat. Mai nou si lor le deconteaza grecia, bulgaria atc. La noi problema ramane la servicii. Daca peste cate o sapuniera ruginita mai poti trece nu la fel se intampla la mancare, la servire la felul in care iti vorbesc ospatarii, receptionerele etc. Personal pe litoralul nostru nu am fost intampinat vreodata cu "bine ati venit" de "la revedere, mai poftiti pe la noi" nu se pune problema ca de multe ori plecam injurand :rolleyes:

Share this post


Link to post
....Personal pe litoralul nostru nu am fost intampinat vreodata cu "bine ati venit" de "la revedere, mai poftiti pe la noi" nu se pune problema ca de multe ori plecam injurand :rolleyes:

 

 

La ce sa spuna asa ceva? Nu cred ca vor raspunsuri de genul "cand o face plopu' mere...." ;)

 

L.E. Vorbeam cu cineva care a fost in Malta. Spunea ca peste tot sunt numai pietre, si al naibii daca maltezii nu scoteau bani din asta. Normal ca si conditiile erau excelente. Pe litoralul romanesc de ce nu se pot face bani? Sunt o multime de obiective turistice iin judetul Constanta si nimeni nu are vreo initiativa in a face ceva in acest sens. Defapt...la ce bun?....cand in Olimp de ex. gaseai urme ale civilizatiei prin toate tufisurile. De ce sa mai mergi 50km cand le ai pe toate langa tine??

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Mi se pare putin ciudat, toata lumea e nemultumita de litoralul romanesc dar anul acesta a fost cel mai bun sezon hotelier, cu ocupare de peste 100%! Trag o singura concluzie: ori cei nemultumiti sunt foarte foarte putini, ori romanul este masochist.

 

Anul acesta am mers la noi la mare in 2 weekend-uri, in mai si iunie. Am incercat sa merg o data si la celebrul "han al piratilor", cu ii promisesem lui Moshu anul trecut, dar m-am razgandit avand in vedere ca o casuta era mai scumpa decat un hotel de 3 stele in Mamaia (Perla). Cel mai mult la noi pe litoral ma deranjeaza serviciile, in special cele culinare.

 

Chelnerii de pe litoral sunt printre cei mai nesimtiti oameni, probabil dau un test de nesimtire la angajare si selecteaza doar crema. Desi era extrasezon si terasele erau mai mult goale, am facut urmatorul test: in cat timp ne aduce meniul dupa ce ne asezam la o masa. Am incercat la 6 terase (nu muream de foame asa ca am avut timp) si la nici una nu ne-a adus meniul in 5 minute, asa ca daca nu au vrut banii nostrii am plecat. Pana la urma am mancat in parcul de distractii, unde au fost mult mai prompti. Nu detaliez serviciile in strainatate, pentru ca aici se vorbeste de turismul romanesc, dar meniul il primesti aproape imediat si in multe cazuri in 5 minute ai mancarea in fata. Asta vorbind de litoral, pentru ca in Bucuresti in multe locuri sunt servicii relativ bune, dar aproape peste tot in Romania lipseste zambetul de pe fata ospatarilor si prestatorilor de servicii in general.

Share this post


Link to post

Ehh peste 100% la hotel nu cred ca se poate dar ma rog. :rolleyes: Acum sunt mai putini nemultumiti pentru ca nu au mai prea fost la noi au plecat in afara. Cred ca daca au ramas cantitaliv au scazut calitativ. Am fost intr-un weekend. Alge pe plaja puse la uscat. Cica au gasit solutia sa monteze plase la anu sau poate peste 2 nu se stie. Eu pun camera pe plan secund pentru ca stau doar cateva ore la somn in camera. Dar pe plaja e mizerie si aia ma deranjeaza. Peste tot se arunca chistoace pe plaja se toaca seminte (evident se scuipa pe nisip) pahare de plastic, doze de bere. In multe statiuni sesloangele sunt inghesuite sa intre cat mai multe. De asta zic scadere dpdv calitativ. Nu am fite dar toate au o limita. Mai au putin sa se cace linga tine pe plaja. De servicii si de oameni ma plang.

Share this post


Link to post
Mi se pare putin ciudat, toata lumea e nemultumita de litoralul romanesc dar anul acesta a fost cel mai bun sezon hotelier, cu ocupare de peste 100%! Trag o singura concluzie: ori cei nemultumiti sunt foarte foarte putini, ori romanul este masochist...

 

Cel mai bun sezon hotelier...cu atat mai mult in weekend-uri cand datorita caniculei toata lumea a fugit la mare. Cred ca o mare parte din turistii romani vin la mare cu trenul (vezi studentii) un lucru care dupa parerea mea are o importanta mare in revenirea pe litoral. In plus cred ca mai persista mitul ca pe afara iesi mai scump decat la noi. Probabil o fi asa, probabil nu. Ca si comparatie, anul acesta un prieten a cheltuit in concediu la croati cam 800 euroi fata de mine care am cheltuit 500-600. O diferenta de 200 euro, care la unele buzunare se simte. Asa ca unii poate prefera sa faca economie la bani in detrimentul conditiilor mai bune.

 

@dreaQ Ai uitat de prezervative si tampoane - folosite evident :D

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

@Mircea: Imi pare rau, dar trebuia sa te astepti la asa ceva!

@dreaQ: Cand ai fost in Albena si la ce hotel? In Albena am fost si eu vara asta!

Share this post


Link to post

Daca anul trecut scriam aproape zi de zi pe topicul asta, anul asta am renuntat sa o mai fac si bine am facut. Nu pentru ca nu as mai fi fost la plaja, Doamane fereste, nu am lipsit un weekend, dar oamenii au tendinta sa sublinieze numai neplacerile, ba unii chiar le cauta.

Desi am avut planuri marete pentru concediul de anul asta, a trebuit sa ma multumesc doar cu un "sejur" in Sibiu - capitala culturala europeana. Ei bine, pe langa faptul ca era o aglomeratie mai mare decat in Constanta, ca nu aveai unde sa parchezi masina sau ca se lucra pe multe strazi, preturile la terase / restaurante erau comparabile sau chiar mai mari decat pe plaja la Mamaia. Daca aveti impresia ca chelnarii topaiau printre mese nerabdatori sa va serveasca va inselati din nou ... dura ceva pana aparea o fata plictisita sa-ti ia comanda si ma rog ... ar fi multe de carcotit dar ma opresc. Nici cand am fost in Bulgaria nu mi-au cazut pantalonii in vine referitor la preturi si servire, asa ca depinde de loc, locatie si interes.

Iar daca asta credeti ca se intampla numai in Romania, luati-va vreo doua zile libere sa va povesteasca Safari_Hunter ce a patit in Austria, unde eu cred ca se lasa cu puscarie.

Share this post


Link to post

Fiecare cu impresiile proprii, si nu pot sa-ti dau dreptate, Dreamlike, decat la partea cu aglomeratia. Tocmai ne-am intors intr-un mic "sejur" de 4 zile in Sibiu pe care il declar "super super fain". Am plecat de acolo cu parere de rau si sigur vom reveni.

In primul rand atmosfera: capitala culturala. In centru erau diverse spectacole ( targul mesterilor olari, concert Jethrotull, concertul ad-hoc al unei trupe din peru - RAZA, etc ), lume multa iesita la plimbare, fara fitze ci doar sa se simta bine. Nu prea am auzit claxoane, desi era aglomeratie. Terasele mi s-au parut mai mult decat ok, preturile la fel, ca sa nu mai zic de shopping. Sunt multe de vazut, atat in Sibiu cat si in imprejurimi. Duminica am reusit sa ajungem si la "Festivalul branzii si tuicii", acolo da aglomeratie!!

Share this post


Link to post
Macar ati prins vreme buna ? Bebe bronzat :D

 

Da, daca si astea erau nasoale o luam razna

 

La eximtour am triis si eu mail anul trecut cu "referinte" pentru hotel tomis mamaia 3*. Am si sunat m-au pasat spunandu-mi ca "se stie". Am sunat atunci si la OPC...risipa de minute. Patronul de acolo e un mare smecher care a intrat in posesia hotelului tot cu smecherii (am citit ulterior cateva articole despre asta).

Anul asta am fost in albena. O statiune libera, curata, civilizata. Pentru familisti. :mrgreen:

 

Mda, sa vedem ce-mi raspund si mie. Pe langa OPC Constanta la care am sunat, am sa fac sesizare scrisa la Piedone si la Ministerul Turismului.

Vor ramane la venus & restul acei turisti comozi care se infioara la gandul drumului pana in grecia. Oricum unele statiuni sunt in mare parte "statiuni sindicaliste". Merg astia care lucreaza prin diverse regii si care au jumate platit de stat. Mai nou si lor le deconteaza grecia, bulgaria atc. La noi problema ramane la servicii. Daca peste cate o sapuniera ruginita mai poti trece nu la fel se intampla la mancare, la servire la felul in care iti vorbesc ospatarii, receptionerele etc. Personal pe litoralul nostru nu am fost intampinat vreodata cu "bine ati venit" de "la revedere, mai poftiti pe la noi" nu se pune problema ca de multe ori plecam injurand :rolleyes:

Nu fac parte din categoria respectiva. Am vrut ceva linistit unde sa nu-mi sune boxele in cap pana la 1 noaptea. Unii au si copii ;) Am enumerat mai sus motivele pentru care am ales Venus. In plus, am mai fost acum 3 ani si-mi place statiunea (ma rog, imi placea). Linistita, cu multa verdeata, plaja lunga etc.

 

Mi se pare putin ciudat, toata lumea e nemultumita de litoralul romanesc dar anul acesta a fost cel mai bun sezon hotelier, cu ocupare de peste 100%! Trag o singura concluzie: ori cei nemultumiti sunt foarte foarte putini, ori romanul este masochist.

Multi sunt rusi, moldoveni, ucrainieni, bielorusi etc. Romani, in special cei din Muntenia, putini. Mai vin cei care ar face mult prea mult pana in Turcia sau Grecia.

Plajele murdare, chistoace, seminte, coceni de porumb, pahare de plastic, sticle si cutii de bere etc... Nu o data am vazut turisti care ingropau in nisip gunoiul... pentru ca 2 ore mai tarziu sa-si arunce burtile in A6 sau A8 si sa plece 150 m pana la hotel...

Personalul de pe litoral este sezonier, adus de pe te miri unde, pe cazare+masa si un salariu de mizerie probabil, total nepregatit si neprofesionist. Acum 3 ani la Hotel Lidia in restaurant foloseau eleve de liceu (probabil la ospatari sau ceva de genul). Pai se miscau fetele alea de nu asteptai mai mult de 5 minute din momentul in care luau comanda pana incepeau sa-ti care pe masa. Pai la Orlando dura 15 minute pana il vedeai ca se ridica de pe scaun...

Daca anul trecut scriam aproape zi de zi pe topicul asta, anul asta am renuntat sa o mai fac si bine am facut. Nu pentru ca nu as mai fi fost la plaja, Doamane fereste, nu am lipsit un weekend, dar oamenii au tendinta sa sublinieze numai neplacerile, ba unii chiar le cauta.

Sunt unii care n-au incotro! Ti se pare ciudat sa am pretentia sa primesc ceea ce am platit? Am dat credit unui hotel privat din Romania! Mare greseala intradevar! Te asigur ca n-o mai repet. Si chiar daca prin absurd as lua bilet la 5 * in Ro, crezi ca m-as bucura sa fac plaja printre scoici, alge, chistoace si gunoi? Sau sa-mi plimb copilul pe niste stradute fara trotuare, sau cu trotuare sparte sau pline de buturugi ori masini parcate?

Am stat in Italia la hotel de tranzit, langa aeroport, de 2* - IBIS si era impecabil! Am stat in Turcia la hotel TRUVA, in port la Cannackale, mancai de pe jos, iar in restaurant la ora 10 gaseai din toate la bufet (daca se terminau, mai aduceau). Orlando a intrecut culmea nesimtirii!

Am intalnit in Venus si locuri placute, care mai indulceau amareala. Unul dintre acestea este terasa Summer Time, unde, atat pe linia de autoservire, cat si in restaurant sau pe terasa, servirea era ireprosabila, preturile cu bun simt, iar mancarea excelenta.

Dar, cu o floare nu se face primavara, asa ca next summer in Grecia sau Bulgaria. Daca romanii nostri nu vor banii mei, lasa ca-i dau altora.

Share this post


Link to post

Am fost de 2 ori la bulgari anu' asta. Prima oara am zis ca romanii au mult de lucru ca sa ajunga la nivelul asta, a doua oara mi-am jurat ca nu mai calc pe litoralul romanesc. Si nici nu-i mai dau sanse de redresare, poate doar daca-l cumpara nemtii, asa cum au facut in Bulgaria. Si ce ma amuza mai mult, e incercarea tipic romaneasca de a denigra capacitatea turistica a altor natii prin stiri si reportaje despre "turistii nemultumiti din Bulgaria", "masinile furate din Bulgaria", "problemele cu agentiile turistice", samd. E prea mica lumea acum ca sa pierzi un pretios concediu in Romania :)

Share this post


Link to post

Pai daca dispar des masini prin statiuni in Bulgaria, normal ca romanul se gandeste ca i-a fost furata. Surpriza e cand si-o gaseste la politie, "arestata" pentru parcare in loc nepermis. Si adevarata surpriza e cand primeste nota de plata.

Share this post


Link to post

Salut, o partie de sanie pe undeva pe Valea Prahovei eventual dotata cu telescaun poate sa-mi recomande cineva? De preferinta cat mai putin aglomerata.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Daca are telescaun e destinata schiorilor drept urmare saniorii au ban pe partie. Cam in orice statiune exista zone unde sa te dai cu sania (sau ala/aia mica) - Azuga, Predeal...

Share this post


Link to post
Salut, o partie de sanie pe undeva pe Valea Prahovei eventual dotata cu telescaun poate sa-mi recomande cineva? De preferinta cat mai putin aglomerata.

:o fftopic: Greu de raspuns  <img src= S"> . Ca sa pui intrebarea asta trebuie sa te gasesti in doua situatii: ori esti plecat din tara de foooarte mult timp, ori te-ai nascut ieri.

In rest o poti lua metodic si incepi cu Busteni, Sinaia, Azuga, Predeal, Paraul Rece etc, etc. Teoretic cu sania poti sa te dai pe oriunde te tin baierile mai putin pe partiile amenajate unde sunt telescaune, asa cum ti-a zis si alx, zonele respective fiind exclusiv pentru schiori.

Share this post


Link to post

Chiar nu prind motivul ironiei, nu am avut timp de pierdut pe Valea Prahovei in scopul cu pricina pentru ca eu nu schiez si nici nu era vorba de mine cu privire la activitatea cu pricina. Acum ca s-au mai schimbat datele problemei am prins interes si am intrebat.

Daca nu imi poti da exact un raspuns mai bine te abtii :o fftopic: .

Share this post


Link to post

Ofuscatule :tongue: .

 

Ca sa nu fiu total off topic si numai eu bine dispus, pun si eu o intrebare: are cineva idee, pentru la vara, daca stiti unde as putea face o baie la Marea Neagra, eventual sa fie si apa?

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...