Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

@mike.omega: cum adica de la cunostinte. Oficial diferenta se situa la vreo 150USD la ultima inspectie a mea.

 

@masterbobs: 35Milioane pixeli = 3.5MPixeli * 10. Nu stiu daca exista laboratoare comerciale la preturi normale care sa scoata la 600dpi. Majoritatea scot la 200 sau 300 dpi. Ma refer la minilaburile foto astea obisnuite.

 

Eu am scos din 5MPixeli, un 30x40 de toata frumusetea, cei drept am facut eu rescale pt. 300dpi, si nu i-am lasat pe ei.

 

Pt. cine mai intreba aici: 30x40 se gaseste de facut comercial la pretul de 8RON bucata, la Miva, langa ministerul transporturilor.

Share this post


Link to post

Am gresit...am corectat... iertati-ma... :osanale:

 

Acum fac si eu ca ingineru'...domnilor da'nprincipiu era ok! Nu?

Share this post


Link to post

Adica sa nu ma bombardati cu preturi de pe net ci din magazine! :D

Share this post


Link to post

Pai si de ce vrei din magazine? De exemplu pretul de la B&H este acelasi si in magazin si pe net. De fapt daca il iei din magazin (New York) sigur platesti sales tax, pe cand de pe net... depinde unde faci shipping. Oricum diferenta asta de 150 USD se pastreaza cam indiferent de sursa. FZ20 a inceput sa se gaseasca destul de greu, B&H au renuntat sa-l mai aduca de exemplu ca nu se prea mai fabrica.

Share this post


Link to post

Eu vreau sa-l achitizionez din Japan, am o cunostinta care va veni in tara si poate sa-mi aduca respectiva camera. Insa vreau sa stiu daca are rost sa-l deranjez(e o diferenta si ma poate avantaja) sau nu ;)

Share this post


Link to post
:) )

alx... stimabile stii tu vorba lu'Dabija... cu putin efort ai fi aflat ca sunt facute chiar cu un P&S...

Mai exact un Canon A75... minunatia asta de exif spune cate ceva pentru cei ce vor sa il citeasca...

Sa iti mai spun ca pleznitorile alea de retina au fost facute pe AUTO?

Nenea NFS ... cu tot respectu' si miii de scuze... da nu sunt nici macar poze...

:o

Ce-i cu mine?!?! Ca n-am prea priceput ce caut eu in discutia asta... :scarpin:

 

Ultimul meu mesaj pe acest topic referitor la A75 e de prin 18 iulie. Am mai avut unul pe 3 sept., dar acolo vorbeam de o camera video.

Asadar, despre ce vorbesti?!?

Share this post


Link to post

Despre pozele postate de tine de la concertul Nightwish.

Share this post


Link to post

sanyo vpc-s4 ca cea din oferta am eu.cumparata de la media galaxy iasi. din a doua zi de cand am luat-o a avut o dereglare la focus.am dus-o la ei si dupa vreo jumate de luna si ceva certuri mi-au dat alta. acum se aude un zgomot ciudat cand iese si cand intra acel "tun". in rest face poze frumusele.

si in plus e rezistenta la socuri. a cazut de 2 ori din care odata pe ciment. in afara ca s-a deschis capacul de la acumulatorii si s-au imprastiat nu a mai avut nimic.

Edited by drooopy

Share this post


Link to post

@drooopy=...din a doua zi de cand am luat-o a avut o dereglare la focus...

s-a intamplat inainte sau dupa ce ai imprastiat acumultatorii pe jos?

 

@drooopy=...acum se aude un zgomot ciudat cand iese si cand intra acel "tun". ...am dus-o la ei si dupa vreo jumate de luna si ceva certuri mi-au dat alta...

 

PACAT

Share this post


Link to post

cat tin bateriile la aparatele voastre digitale? eu am luat din italia un aparat digital vivitar si bateriile duracell ma tin cam 10-15 minute. e normal? sunt bateriile de vina sau aparatul?

Share this post


Link to post

Bateriile sunt de vina. :)

Share this post


Link to post

 

s-a intamplat inainte sau dupa ce ai imprastiat acumultatorii pe jos?

 

inainte de a o scapa pe jos. iar zgomotul a aparut la mult timp dupa ce a cazut. ma gandesc sa merg cu ea la ei dar are niste zgarieturi si nu cred ca imi vor mai acorda garantie la ea.

Share this post


Link to post
cat tin bateriile la aparatele voastre digitale? eu am luat din italia un aparat digital vivitar si bateriile duracell ma tin cam 10-15 minute. e normal? sunt bateriile de vina sau aparatul?

si eu zic ca "bacteriile sunt de vina". Acumulatori minim 2100 mA si te vor tine o vesnicie...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Sunt scarbit la maxim... Am zis: gata, imi iau si eu o camera ca lumea... Fuga la magazinele care dau credit (daca aveam cash, luam de afara...). Dar preturile mi-au provocat scarba de care ziceam...

Exemple: Panasonic FZ20 la noi e cam 24 de milioane... In USA e in jur de 370$ - 400$... In Ungaria e cam 16 milioane... In Germania la fel... Nu mai continui, ca iar ma apuca dracii... Cum se face ca aceeasi scula la noi are pret mai mare ca in restul Europei? Ca si aia au taxe la produsele non-EU! Faceam analogie cu Subaru Impreza WRX STi care costa la fel si la noi si in Germania. Deci tot produs japonez. Poate sunt superficial in aceasta paralela, dar adevarul e pe acolo si la noi se umfla preturile in draci...

 

Deja scarba se transforma in greata imensa!!! In Bulgaria FZ20 e undeva in jurul sumei de 18.900.000 (mai exact 510.77EURO CU TVA!!!)!!! Cum Doamne-iarta-ma se poate asa ceva????? http://www.technomarket.bg/en/products.php...03&grupaswe=013 FZ30 e si el mai ieftin decat FZ20 la noi!!!

Share this post


Link to post

FZ 20 stift estetic cu meniu de telefon cu camera. Camerele foto se impart in 3 categorii indiferent de pret:

1. NIKON

2. CANON

3. ?!

Nu vrea sa ma laud doar cu un Canon Powershot S 50 insa dupa 15000 de poze este superfunctional. Acumulatorul NH 2LT tine de nou 275 poze 1/5 cu blitz si acum dupa 2 ani mai face cam 70 de poze. Deja am dat comanda pe net sa-mi vina un nou acumulator mai mare si incarcatorul acestuia cu cca 100 USD. Sunt super incantat la banii pe care i-am dat 525 USD din Dubai acum a scazut pe la 400 USD

 

pentru impresii vezi site foto digitale

Pentru a nu ma lauda iti pun 2 sample pics de 5 megs din Africa insa reduse la 300KB din 2M+.

Ce parere ai?

PS In SUA este pret de dealer la care se adauga shipment si asigurare (ptr RO la 300-400USD mai pui cca 75-90 usd) la care se adauga comisionul vamal si TVA dupa catalogul european si sa nu lesini cand vezi ce pret dai pe el.

post-2099-1132251679_thumb.jpg

post-2099-1132251816_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Interesanta parerea ta, dar total pe langa realitate... Daca tot dai link la Dpreview, citeste ce zic ei despre FZ20, si vorbeste dupa, ok? Nu stiu pe cate aparate ai lucrat, eu am lucrat pe destule si, de exemplu, Nikon 8700 m-a dezamagit profund!

Despre preturile din USA nu am nevoie de sfaturi, am una bucata sora acolo si aparatul va veni cu cineva, deci pretul va fi fix ala de magazin.

Felicitari pentru aparatul tau, dar te rog, mai studiaza... Nu mai arunca noroi in alta tabara fara sa vii cu ceva in sprijinul acelui noroi.

Cat despre clasament, poate nu ai auzit de Mamiya, de RolleiFlex, de Sigma, si alte firme care toata viata lor nu au facut decat aparate foto...

 

Bafta!

 

Later edit: pentru cei ce aveti camere foto/video Sony fabricate intre octombrie 2002 şi martie 2004, cititi si link-ul asta http://www.sony.ro/view/ShowArticle.action...&site=odw_ro_RO in caz ca intampinati probleme de CCD!

Share this post


Link to post

VIPER,

 

Mai dar cum ai tu dreptate100%, nici macar 99% si asta categoric fara macar sa te pricepi asa peste medie? Hai sa nu facem polemica sau cum zici tu noroi?! Fain sa ai pe cineva in State insa nu toti suntem norocosi. Eu mai ajung o data pe an insa anul acesta ba, dar ma descurc. Zici ca Nikon-ul 8700 te-a dezmagit. Mai sa fie! Am lucrat destul de mult cu mai vechiul Cool Pix 5700 si am fost super multumit…de poze. Probabil ca nu ai fost multumit de partea video insa Viper eu ma refer la camere foto digitale nu la cele video sau din gama derivata din video pe post de camere foto, ii mare diferenta sa faci piata cu Porsche sau curse cu Lada. - CMOS active-pixel designs are inherently fast, which is a particular advantage in machine-vision and motion-analysis applications. Active pixels can drive an image arrays column buses at greater speeds than is possible on passive-pixel CMOS sensors or CCDs, and on-chip analog-to-digital conversion (ADC) eases the driving of high-speed signals off-chip.

Ai aruncat opinia insa unde-i dovada? Asa vorbe-s multe insa far’ de evidence nu-s de bagat in seama. SO ..? Uite o poza cu 5700 care la origini a trecut de 1200 de USD. Si o poza cu Nikon D2H care are 6,52 M in original nu cred ca o pot pune fiind exagerat de mare ptr acest forum.

Minox Rolleiflex MiniDigi de 2 Megs cu shuter de 1/400, Two mega CMOS sensor, iti place doar pentru ca este retro?. Hai sa ne intoarcem la Ford T., ca sa mai zic de CMOS si CCD ceva intre V2 si racheta Ariane in camere foto care au shuter speed 1/4000.

Mai sap sa nu zici ca nu iti dau drept la replica fundamentat, insa astept poze care sa-ti sustina afirmatiile.

 

CMOS versus CCD

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Daca sapi un pic pe aici vezi multe, nu una, facute cu 8700. Hint: Salonul Tiriac Auto. Si nu zic de video, am camera video, nu ma intereseaza optiunea video la o camera foto.

Nu am aruncat opinia, ti-am zis sa vitesti cu ochii tai ce scriu cei de pe Dpreview, pe care singur i-ai amintit.

Dar cum sunt obosit, si inca rau, uite ce zic: ai dreptate. In tot ce zici. Panasonic FZ20 e stift, Nikon si Canon rulz, altii nu exista...

Multa bafta in continuare...

 

P.S. tema pentru acasa:

http://www.dpreview.com/reviews/nikoncp8700/page20.asp

si

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz20/page9.asp

 

Noapte buna.

 

P.S. (ca se poarta): spre deosebire de tine, eu nu am afirmat nimic cu taria cu care ai afirmat tu ca X e stift si camerele se impart in blablabla... Eu am scris pareri personale ajutate de ce au testat altii care se pricep. Dar daca tu esti autoritatea in materie in .ro, atunci :osanale:

Share this post


Link to post

VIPER

 

nu te supara ca nu-i musai ca mine cum nici eu nu gandesc 100% ca tine, insa nu vad ce poate fi daunator intr-un schimb de opinii argumentate. Nu cred ca facem competitie intre posesiuni si nici sa ne schimbam reciproc convingerile, ci doar sa avem si o second opinion. OK? :thumbl:

Share this post


Link to post

Well, "helau aghen", daca pot zice asa. Asa putem incepe o discutie, poate benefica si pentru altii. Nu ma deranjeaza ca zici ca FZ20 e stift, eu tot pe ala il iau (e vorba de pret si de ce imi ofera).

Hai sa zic ce m-a deranjat la 8700 (e adevarat, ziceam si atunci, il aveam de 2 ore): pozele de interior (pe care nu le fac cu blitz in general, ca nu bate destul si intuneca aiurea) au iesit oribil oricat de nemiscat am stat. Nu am trepied, el nu are stabilizare. Apoi, noise la greu... E adevarat, trebuia sa lucrez pe manual (nu are multe setari manuale dar are), dar din lipsa timpului si fiind proaspeti impreuna, am lasat Auto. Pozele de exterior au iesit ok, cele de interior... Apoi acumulatorul... A murit prea repede... Si doar cateva poze le-am facut cu LCD-ul lui, si nici una cu blitz!!!

Exemple: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...=6263&hl=tiriac

 

S-ar putea sa fi pus acolo pozele trecute prin Neat Image Pro, totusi... Caut acuma una nemodificata si una modificata...

Share this post


Link to post

1 secunda sa-ti fac un upload de interior cu 5700

 

Acumulatorul este identic ca parametri cu al meu de la Canon trebuie sa mearga bine. Dar mai vorbim maine ca deja e rost de odihna

 

pe curand

post-2099-1132263614_thumb.jpg

post-2099-1132263784_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Uite una nemodificata si apoi modificata... Cu 8700...

post-65-1132263871_thumb.jpgpost-65-1132263881_thumb.jpg

 

M-am uitat la ale tale. Mai intai sunt cu blitz. Din start un avantaj (ca nu ies miscate), dar mie imi plac cele fara blitz. Cu toate astea au zgomot mare. Cred ca esti de acord cu asta! Uite-le filtrate un pic:

post-65-1132264279_thumb.jpgpost-65-1132264297_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Poza facuta cu FZ20, insa nu stiu daca a fost trecuta prin photoshop, eu am primit-o intamplator :D

post-64-1132299792_thumb.jpg

Share this post


Link to post

VIPER,

 

Amice unde vezi tu noise in poza. Scuze, insa oricat m-as stresa se vad doar subiecti in miscare si la o expunere de 1/156 cu aperture maxima de 2,8 este mai mult decat normal. Daca accepti o sugestie avand in vedere ca iti plac tonurile calde poti utiliza flash-ul cu intensitate diminuata / si saturatia imaginii combinat cu alegerea unui white balance mai cald. Dar cate optiuni nu ai, cand ma uit la meniul Nikon-ului tau pe langa si Canon–ul meu mai ca-mi vine sa zic: Nu-l vinzi?

 

MIKE.OMEGA,

 

Faina poza cu un zoom optic de x1,32 si mai ales o expunere de 8 secunde la ISO 50. Sa-mi zici tu mie ca amicul tau a tinut camera steady 8 sec in mana fara trepied si totul in program manual? Asta e mana de baiat priceput, dar nu fara trepied. Si ca sa fiu edificator, axa optica verticala este cu putin sub nivelul tavanului de la Logan adeka 1500 mm, aproape de inaltimea standard a trepiedelor si ce paralel este cadrul lateral dreapta cu onduleurile de la corrugated metal sheets. Sa zici ca nu-i asa!

 

Despre stabilizatorul de la Panasonic numai de bine insa cititi in documentul de mai jos. Pana la urma prioritatea este stabilitate si apoi shuter speed. Pai decat o viteza mica a obturatorului , dar stabilizata, mai bine o viteza mare si nestabilizata. sa nu mai zicem ca stabilizarea este 2D , iar miscarea se poate descrie in 3D.

post-2099-1132330126_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...