Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Instalatii GPL - Espero, Cielo, Nubira, Leganza

Recommended Posts

Cred ca avem chiar aceiasi instalatie Ovidiu... BRC.. numai ca eu nu am rezervor toroidal  <img src= ("> Dar cred ca-mi pun pana la coada cozii...

Share this post


Link to post
Felicitari.

 

Cu privire la pornirea direct pe gaz:

Cum am scris pe aici, am ramas in pana de benzina in drum. De obicei merg cativa chilometri sa se incalzeasca apa, daca nu , pe GPL merge balbait pana se incalzeste.

Ca sa ajung la benzinarie am dar butonul care trece pe gpl/benzina jos si in spate are un reglaj. Am rotit cu surubelnitza de el jumate de tura si masina a pornit direct de GPL ceea ce m-a ajutat sa ajung la benzinarie doar pe GPL.

Probabil ca ai redus turatia la care porneste pe gaz, astfel incat sa fie mai mica decat turatia pe care o realizeaza electromotorul la pornire. Mai tii minte in ce sens ai rotit surubelnita ? Butonul respectiv se demonteaza usor ?

Share this post


Link to post

pai la mine e un intrerupator in stanga volanului prins in 2 suruburi de bord. Am desfacut butonul, si in spate avea o gaura de 3-4 mm. In acea adancire era un reglaj care se putea face cu o surubelnita dreapta mai mica. Am rotit jumate de tura, no stiu exact in ce sens.

 

Ovi_jer ti-ai schimbat instalatia? Nu aveai GPL si inainte?

Share this post


Link to post

am si eu o scurta intrebare: se platesc reglajele la Majore?

Share this post


Link to post

Wichedcoder@ Am avut pe cielo.Din reglajul ala se regleaza pragul de turatie pentru comutare.

 

Mad MAX@ Atit timp cat este in garantie decit reviziile se platesc.

Share this post


Link to post

Mai baieti, stiti statia aia de GPL care era la Agip - Muncii?

Ei bine, nu mai e...

Obisnuiam sa mai alimentez acolo deoarece e la 2 pasi... dar cand am fost acum juma de ora disparuse complet.

Cu ocazia asta am aflat ca Butan Gas de pe Mihai Bravu e non stop, bravo lor.

Maine prec spre litoral si voi merge 80-90 sa vad cat consum.

Share this post


Link to post

frige-o mai tare. la Nubira mea in concediu a papat 10,5 % cu 4 oameni, bagaje si AC permanent si reduceam numai cand era cazul (radare) sub 80 in localitate si 140-150 afara.

Share this post


Link to post

Astazi miam pus si eu instalatie GPL (Bigas) pe Cielo din '99 . O nemultumire as avea : am bagat pentru reglaj si verificarea posibilelor scapari de gaz ,11l de gaz, problema este ca inicatorul de iti arata cat gaz ai in rezervor de pe comutatorul gaz-benzina (Milano) de mi lau montat langa volan imi sta pe rosu( mentionez ca am rezervor toroidal in care dupa spusele lor intra maxim 35l, ori la o capacitate de 35l cand bagi 11l ar trebui sa indice ceva gaz in butelie), ei miau spus ca acest lucru se intampla datorita vaporilor de gaz si ca dupa ce voi termina gazul de il am in butelie si voi face plinu va indica corect .

 

Si ar mai fi ceva: motorul se cam balbaie pe gaz la relanti, cu toate ca isi pastreaza turatia de 900 RPM ca si pe benzina, au zis ca e normal sa faca asa la inceput :scarpin: .

 

Cei care au instalatii de mai mult timp, ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Am revenit cu consumul:

236km - 25litri de gaz, mers Bucuresti - Constanta, pe autostrada 140-160km/h, in rest 120km/h. Deci consum 10.6% .

 

La intoarecere + frecushul intre statiuni si prin Constanta, Mamaia:

50 de litri - 463 de km, mers destul de tare. Consum: 10.8% .

 

Am fost 2 persoane si portbagajul plin de bagaje. Tot mai merge nereguat la relanti dar in rest e ok, ma declar multumit. Folosesc bujii Bosch cu 4 electrozi si asta poate fi cauza mersului neregulat. Ciudat e ca poate sa mearga 100 de km perfect, iar apoi 10-20 de km incepe sa faca figuri relantiul, problema apare mai atenuata si pe benzina, foarte ciudat.

Share this post


Link to post

Butoanele de comutare BRC spre exemplu sunt cu comutare la accelerare sau decelerare si au doua reglaje: pentru turatia la care comuta si pentru reglarea lui "0"(unde sa palpaie sau sa aprinda rosu cand mai sunt 5l in rezervor).

Pentru a regla mergeti pana la gol, bagati 5 l, rotiti (parca spre dreapta)pana nu mai clipeste apoi usor stanga sa clipeasca.La BRC (modelul "ELEGANT")e al de turatie in stg si nivel in dreapta.

Share this post


Link to post

Eu am instalatie Bigas cu comutator Autronic si rezervor toroidal de 45l, si am aceeasi problema: ajunge pe rosu cand gazul e aproximativ la jumatate. Pe comutator am un singur reglaj, banuiesc ca se ocupa cu turatia de comutare, asa ca m-am resemnat... mi-au intrat maxim 41.5l, deci stiu ca atunci cand se aprinde rosu stabil mai am aprox. 15-20l.

Share this post


Link to post
Eu am instalatie Bigas cu comutator Autronic si rezervor toroidal de 45l, si am aceeasi problema: ajunge pe rosu cand gazul e aproximativ la jumatate. Pe comutator am un singur reglaj, banuiesc ca se ocupa cu turatia de comutare, asa ca m-am resemnat... mi-au intrat maxim 41.5l, deci stiu ca atunci cand se aprinde rosu stabil mai am aprox. 15-20l.

Mi sa spus ca nu intra mai mult de 35-36 de litri intr-un rezervor toroidal de

45l , adica aproximativ 80% din capacitatea rezervorului, daca intra mai mult de atat te pacaleste la pompa iti baga presiune mica si cica aparatul inregistreaza in plus fata de cati litri de gaz intra de fapt (asta o stiu din auzite, asa ca daca tu faci in jur de 400km in oras cu 41.5l de gaz inseamna ca intradevar tia intrat atata).

 

Da reglajul din spatele comutatorului este pentru turatia de comutare pe gaz.

 

In legatura cu indicatorul de arata cat gaz mai ai de pe comutator, astept sa se termine tot gazul pe care il am acu in butelie apoi ii fac plinu sa vad cum se comporta, daca vad ca tot persista problema = "peste ei".

 

adrianm /: nu am un astfel de reglaj comutatorul meu este marca Milano , cu 3 pozitii (0=pornire si mers pe gaz; 1=pornire pe benzina si comutare pe gaz la o anumita turatie; 2= pornire pe benzina si mers pe benzina), are decat un reglaj in spate pentru turatia de comutare pe gaz

Share this post


Link to post

du-te peste ei si fa scandal cu ei. Asa mi-a facut si mie instalatia. Aceeasi pastila mi-au bagat si mie. pana la urma mi-au schimbat butonul ala de comutare. Ai pus instalatia la Majore?

Share this post


Link to post

Nu instalatia am montato la Supercar Service Stefanesti (o localitate de langa Pitesti) da din cate am observat eu instalatia e cumparata de la Majore.

In orice caz astept sa pun in practca si spusele lor si anume sa fac plinu dupa ce termin tot gazul de il am in butelie , sa vad daca indica nivelul la gaz apoi.

Share this post


Link to post

Sfat :Nu circulati cu mai putin de 1/4 benzina in rezervor spre binele pompei de benzina si al buzunarului vostru.

Share this post


Link to post

Probabil n-au ce face cu indicatia nivelului;nepotrivirea este intre butelie si plutitor : ei pun ansamblul care vine montat pe butelie de acelasi fel pe butelii de diverse forme si capacitati;probabil cea mai buna metoda ar fi sa strambe tija plutitorului corespunzator;altfel daca senzorul e cu leduri infrarosii n-ai ce-i face,daca e cu rezistor poti ajusta cu un potentiometru dar va indica neliniar.

Cel mai important pana la urma este nivelul "0" adica 5 litri.

Share this post


Link to post

Scapi de una si dai de alta.

Miau rezolvat problema cu indicatorul de nivel gaz, se pare ca sunt doua mopdalitati de legare a firelor de vin de la rezervorul de gaz , acuma merge sunt multumit in privinta asta.

Pe de alta parte nu mai stiu ce sa cred ca am bagat aia 11l de au facut ei reglajele si nu am facut nici mai mult nici mai putin de 62km si sa dus gazu, dupa spusele lor nar mai fi ramas in rezervor 11l ci mai degraba cu 5-6l petru ca s-ar fi vaporizat o parte din gaz , ca de e prima umplere.

In orice caz am facut plinu au intrat cam 39l in rezervor, sa vad cat o mai consuma acu.

Dupa spusele lor consumul pe gaz mai variaza pana se lasa membrana de la vaporizator ,ca dasta se fac reviziile la 1000Km de mers pe gaz.

Share this post


Link to post

Mergi la reglaj daca consuma mult si schimba filtrul de aer daca nu a fost schimbat.

Share this post


Link to post

Am schimbat fise(pakard), buji(champion), filtru(nu cred ca trebuia schimbat parea nou, da am facut-o si pasta ), reglaj facut ieri( da nu cu gazu de lam bagat azi :wallbanger: ). Acu astept rezultatele .

Share this post


Link to post

Io am instalatie Koltec si nu pot sa o oblig sa intre pe gaz. Am comutator cu doua pozitii benzina/gaz, insa pe gaz nu intra decat dupa ce temperatura depaseste o anumita valoare. Nu o pot forta sa intre inainte sau sa pornesc pe gaz.

Unde ar trebui sa fie filtrul? Langa rezervor, sau sub capota? Nu am nici un fel de documentatie pentru instalatie... daca m-ar putea ajuta cineva...

Share this post


Link to post

Pai si ce vrei sa faci, sa o faci sa porneasca pe GPL sau sa treaca mai repede ?

Mi se pare foarte utila chestia cu temperatura.

Share this post


Link to post

Gata m-am linistit cu 39l de gaz am parcurs 340km numai in oras , fata de cat imi lua mi-a mai venit inima la loc.

 

Sfaturi pentru cei ce si-au pus sau au de gand sa-si puna instalatie de gaz:

-schimba buji, fise, filtru aer (daca nu sunteti absolut siguri ca sunt OK);

-mai faceti un reglaj dupa ce terminati gazul bagat dupa instalare (atentie sa nu va speriati de consumul exagerat ce il veti avea cu gazul bagat prima oara e ceva normal);

-si sa nu va alarmati daca veti constata un consum mai maricel pana in aproximativ 1000km facuti pe gaz, daca dupa pragul de 1000km masina continua sa consume mult este cazul sa va duceti la service.

 

Eu am ajuns la un consum pe gaz normal, si anume 11-12l in oras si aproximativ 7% in afara, dupa 500-600 de km.

 

mr : comutatorul tau nu iti permite o asa optiune "0" de pornire si mers numai pe gaz , optiune ce exista pe alte comutatoare. Singura solutie pentru problema ta este sa schimbi comutatorul cu unul care are 3 optiuni: 0=pornire si mers pe gaz; 1=pornire pe benzina si comutare pe gaz la o anumita turatie; 2= pornire pe benzina si mers pe benzina.

 

Comutatorul tau are decat optiunile 1 si 2.

 

sau ai putea macar sa ii dai turatia la care comuta pe gaz mai mica. Exista un reglaj pentru asa ceva in spatele comutatorului.

Share this post


Link to post

Nu e chiar asa. Am intr-adevar doua optiuni. Benzina "pura", sau pornire pe benzina iar comutarea se face pe gaz automat cand apa depaseste o anumita temperatura. Dupa aia ramane pe gaz indiferent de turatie, chiar si la relenti.

Pot schimba fara probleme si in sarcina gaz-benzina. Pe benzina trece instantaneu, iar daca motorul e cald, de pe benzina pe gaz trece cam in 3-4 secunde. Se aud niste relee clancanind si apoi trece pe gaz.

 

Pornirea se face oricum pe benzina indiferent de pozitia comutatorului.Daca comutatorul e pe gaz si motorul e cald, trece pe gaz in cateva secunde. Daca motorul e rece, pe benzina pana cand atinge o anumita temperatura si apoi trece pe gaz.

 

Ce ma enerveaza cel mai tare este ca nu gasesc documentatie pentru instalatia asta :scarpin: Stiu marca, Koltec, am o lista de componente, insa de unde naiba sa iau o schema sau un manual inca n-am aflat. O sa incerc sa negociez cu dealerul daewoo, ca tot ei se ocupa si de intretinere si la instalatia gpl.

 

PS am inteles ca in europa exista doua (sau trei) standarde pentru pompele de alimentare, si ca exista adaptatoare sa poti alimenta indiferent de standardul pompei. Italia, Franta, Belgia, Spania stiu sigur ca au acelasi standard, insa restul, habar n-am. Are cineva idee cat costa si unde se gasesc adaptatoare din astea?

Romania are acelasi standard cu Italia? Dar Ungaria?

Am inteles ca in Germania si Austria e greu de gasit gaz. Stie cineva daca e adevarat si ce fel de pompe au?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

ultimul consum urban-15.5 l.in 2 saptamani mi-a urcat de la 12l cat consuma inainte la 15.5 si o tine tot constant.ce sa verific la instalatia de gaz ca partea electrica a masinii am verificat-o si e in regula

Share this post


Link to post

Verifica/curata "dozatorul" de gaz este inainte de difuzor ... cu grija , fara sa dereglezi ansamblul , cu un pic de wd40 si putin decarburol(atentie la garnituri) . ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...