Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Instalatii GPL - Espero, Cielo, Nubira, Leganza

Recommended Posts

E vis-a-vis de OMV-ul ala. E intr-un teren oarecum viran, intr-o curte...(cladiri de jur imprejur si reclame la o firma de cabluri de comunicatie)

Share this post


Link to post
am gaz pe nubira si consumul in oras este de 11-11,5, iar in afara in jur de 8. Asta la motorul de 1,6 DOHC 16v, 106CP

 

 

 

 

Cat tea costat instalatia de GPL ??

Edited by valentin

Share this post


Link to post

instalatia a fost 13,5 mil, e montata de fostul proprietar, eu am luat-o asa cum e.

N-am simtit nici o pierdere de putere urcand pe comarnic cu treapta a 3-a, 4 insi in masina si AC on, cum spunea cineva mai sus... nu prea simt diferenta de la gpl la benzina...decat la consum si bani :banana:

Share this post


Link to post
E vis-a-vis de OMV-ul ala. E intr-un teren oarecum viran, intr-o curte...(cladiri de jur imprejur si reclame la o firma de cabluri de comunicatie)

 

L-am localizat, multam. Pana nu mi l-a aratat un nene cu degetul nu l-am vazut, asa de bine e ascuns :)

 

A pus cineva GPL de la ei? Ceva probleme?

Share this post


Link to post

pai vezi si tu de unde au GPL.. Scrie mare pe butelie. Eu am bagat Crimbo gas, e ok, am bagat Lukoil mi se pare naspa, am bagat Petrom, consuma mai mult, dar fuge si mai tare, am bagat Butan gas, cel mai bun dupa parerea mea, dar din pacate nu am nici unul pe aproape, am bagat Panebo, e OK. Eu in momentul de fata merg pe Crimbo si e bine, consumurile sunt bune, nu am pierderi mari de putere, nu miroase foarte tare.

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare pt cine a fost in Occident.

Trebuie sa plec cu cielo pana in franta. Trec prin ungaria, austria si germania.

Cielo e pe gaz. Cineva mi-a spus ca in germania au alte standard la adaptoarele pentru GPL in benzinarii.

In austria si in franta cum este? In ce tari voi putea alimenta cu gpl?

Share this post


Link to post

vei putea alimenta peste tot...si am inteles ca sunt niste adaptoare speciale pentru pompele unde au std ca in Olanda...deci te sfatuiesc sa vezi despre ce adaptoare e vorba si sa iei unu la tine...in rest nu-ti face probl, o s agasesti GPL...

Citeste subiectul tot si o sa gasesti rasp la intreb ta.

Calatorie placuta... :drinkers:

Edited by dj78lan

Share this post


Link to post

In austria eu nu am gasit gpl.Daca faci plinul la iesire din ungaria iti ajunge sa traversezi austria.Si in franta gasesti peste tot gpl.Despre germania nu iti pot da relatii pentru ca am mers pe italia.

Share this post


Link to post

Pentru o Leganza care este Euro II are catalizator si sonda Lambda, am inteles din acest topic... Majore din Buc, Bigas, rezervor toroidal(optiunea mea) dar intrebarea este, instalatia de gas sa fie montata prin computerul de bord sau nu? cum este mai bine? ...Se spune, de cei care au, ca atunci cand nu este montata ocolind computerul masinii apar ceva probleme....(niciunul nu a specificat)

Pentru montajul prin computer creste cumva pretul instalatiei?

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Daca ai sonda lambda, nu are sens sa optezi pt. o instatie care sa nu fie conectata la ECM. Exista o dif. de pret, dar care nu este semnificativa (vezi site-ul Majore, unde vei gasi si preturile). Eu am instalata configuratia pe care ai mentionat-o si tu (Majore,Bigaz,toroidal,computer) si nu am avut probleme cauzate de instalatia de gaz in aprox 10000 km parcursi.

Share this post


Link to post

Cum stii daca instalatia trece prin calculator sau nu? Eu am montat anul trecut o instalatie BRC si nu stiu daca trece sau nu.

Share this post


Link to post

Nu ar fi normal ca cei de la benzinarii sa aiba sistem de adaptare pentru diferite standarde GPL? De ce trebuie eu sa-l cumpar nu mai bine si-ar cumpara ei un sistem daca tot se ocupa cu vanzarea GPL?

In Austria ce sistem se foloseste, olandez sau italian?

 

N-as cumpara din Ungaria pentru ca au preturi mari si ungurii au prostul obicei sa te traga in piept la conversia euro-forint.

Share this post


Link to post

Ungurul te trage in piept cu 1-2 euro deci vei traversa austria cu 20 euro pe gpl luat din ungaria sau cu benzina de 40 euro din austria.In austria eu nu am gasit gpl si am inteles ca nici nu au.

Share this post


Link to post

Salut!

Am citit tot , mi-a luat cam 30 min., dar a meritat. O singura nelamurire am: ce fel de inst. gpl sa-mi montez si care e treaba cu sonda lambda si computer de bord? Eu am computer de bord si sonda lambda? (Executive 2001) Cum pot verifica asta?

Am strans 450 E sper sa-mi ajunga. Care e cea mai BUNA?

Multumesc!  <img src= ">

Share this post


Link to post

prima problema pe gas:

din senin motorul se opreste .pornesc so merg mai departe.peste 4km aceiasi poveste numai ca de data aceasta inainte sa se opreasca am auzit un click ca acele cand comuti de pe benzina pe gas.pornesc din nou si mai fac 3 km pana aproape de destinatie.necazul se repeta dar de data asta nu vrea nici cum sa mai porneasca si dau si dau pe gas(nu aveam un gram de benzina in rezervor) si nimic.incerc sa o pornesc trasa si la fel.intr-un final apare un nene care cica se pricepea la gas si incepe el sa umble pe la firele care sunt pe supapa le misca putin le pune la loc si surpriza...porneste la prima cheie,iar dupa aceea nu a mai fost nici o problema.

intrebare-e stricata supapa sau doar firele acelea nu faceau contact?

Share this post


Link to post

Contacte imperfecte la acea bobina.

Share this post


Link to post

Am montat si u ieri instalatie GPL pe cielo la Majore. Instalatia este Bigas cu rezeror toroidal. Impresii:

- Masina trage aproximativ la fel(mai putin dcat pe benzina),

- consum 8 L/100 km in afara localitatii (mers pe autostrada cu 100 - 110 km/h),

- la relanti are un mers galopat ( am mers din nou la ei si mi-a umblat unul din cei care o montase si cica ar fi trebuit sa mearga bine, dar tot asa a facut dupa 10 km),

- la relanti cateodata scade turatia la 600 rot/min si merge urat si isi revine daca ii dau o pedala,

- indicatorul de gaz functioneaza defectuos ( am bagat primii 10 l de gaz si mi-a aratat 3 ld-uri, dupa care am facut reglajele la ei si am mai bagat 10 L si tot 3 led-uri erau, dupa 20 km am facut plinul si mi-a aratat 4 led-uri,

- supapa de plin nu declansaza

 

Deci, intr-un cuvant VARZA. Tipii aia de la Majore sunt varza. In afara de un tip (Dan) care am vazut ca mai stia (si care mi-a pus vaporizatorul si legaturile electrice) restul sunt varza.

Share this post


Link to post

La relanti ar trebui sa mearga mai bine pe gaz, deoarece nu mai functioneaza injectoarele. Schimba bujiile si ai sa vezi ca vei scapa de probleme. ;)

Share this post


Link to post

Saptamana asta urmeaza sa-mi montez o instalatie BRC cu rezervor toroidal; problema e ca nu gasesc o carcasa acceptabila pentru dispozitivul de alimentare (care este tip Landi-Renzo cu diam de 40 mm si adaptor alimentare); aveti ceva idee unde as gasi o carcasa care sa nu arate ca un oki de aragaz??? Carcasa este cea care mascheaza capacelul disp de alimentare, cu un capac basculant stil clapeta buson benzina.

PIC_0016.JPG

Share this post


Link to post

Obligatoriu, RAR-ul nu mai omologheaza cu instalatii cu disp. de alimentare in interior sau in praguri, ci montat doar in tabla. pe aripa spate. Dar cred ca am gasit alta solutie:

Picture_001.jpg

Picture_002.jpg

Share this post


Link to post

Care e solutia?Cumperi logan?

Share this post


Link to post

Repede te-ai prins! =)) Nici vorba, Doamne fereste!!! [-X

Share this post


Link to post

Solutia asta am gasit-o si eu. E super pus busonul acolo. Eu le-am cerut la idioti sa imi puna busonul acolo si s-au cam mirat de treaba asta si se stransesera vreo 3-4 pe langa masina sa se mire cum ar trebui pus acolo, deh mai greu cu matematicile la necalificati ca aia. Treaba e ca azi am observat ca nu mi-au pus silicon intre tabla si buson si imi intra apa in portbagaj. X( Mama lor de idioti ...

Sfatul meu e urmatorul : NU VA PUNETI GPL LA MAJORE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sunt niste loooseri !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...