Jump to content
Sign in to follow this  
valy

Ulei - Motor

Recommended Posts

Total de acord cu tine ... de aia i-am si zis omului sa nu arunce cu pietre in mine daca pomenesc cuvintul segmentare. Daca ai citit posturile mele anterioare legate de ulei ai vazut ca sintem pe aceeasi lungime de unda, respectiv folosirea unui ulei mai viscos nu remediaza problema ci doar prelungeste agonia, plus ca risca sa buseasca alte dracii (gen pompa ulei). Insa intr-o situatie financiara mai nasoala, evident ca ultima solutie este cea aleasa ... sincer sa fiu cred ca si eu as face la fel.

 

:o fftopic: putin : Din punctul meu de vedere cea mai buna vreme pentru a face rodaj la motor (daca se ajunge la asta) este aceea in care temperaturile sint undeva intre 5 si 15-20 C.

Share this post


Link to post

Au bagat ulei Motul 4100 10w-40 in Selgros la 23 ron litrul,facut in Franta,nu pe vapor.Asteptam si gama total sintetica,sa o testam! Eu am trecut pe Castrol Softec TXT 5w-40 (adus de un prieten cu firma de profil direct din Germania,mi-a aratat omul actele,nu e din acela importat de Premium Lubricants,importatorul oficial din Romania) si vad ca imi consuma mai putin decat cu Valvoline Durablend 10w-40.Asta confirma cele spuse de @Salex,adica ulei cu grad mare de evaporare,adica prost! Softecul vad ca nu arunca vapori pe la joja,e uscat acolo si dupa 600 km facuti pana la Iasi si inapoi.Cu vechiul ulei era umeda zona respectiva.Urmaresc problema si va mai tin la curent!

Edited by alexinno

Share this post


Link to post

Salutare, am un cielo din 96, nu stiu cate mii de Km are parcursi pentru ca s-a umblat la kilometraj, insa am primit un ulei marca Prista Oil ceva cu 20M, pe el scrie ca se foloseste la motoare diesel dar si la benzinare. mecanicul meu mi-a spus ca ar trebui segmentat motorul insa nu imi permit. are rost sa il bag in motor?? pentruca cel care il am deja in motor este cam negru (murdar) si foarte subtire, cel putin asa mi se pare mie. sper sa nu vorbesc vreo prostie..Prista Oil 20M(W) nu stiue exact. astept un sfat. multumesc tuturor

Share this post


Link to post

Daca incepe cu 20W, este mult prea vascos pentru frigurile de-afara, deci daca-l bagi in motor, o sa poti spune linistit ca "ti-ai cautat-o cu lumanarea" :)

Share this post


Link to post

Si daca mai scrie si prista oil e si mai rau :) ) .

Share this post


Link to post

Hu za fuk is Prista Oil ?

Share this post


Link to post

bulgari, daca nu ma insel prea tare

Share this post


Link to post
Eu am trecut pe Castrol Softec TXT 5w-40 (adus de un prieten cu firma de profil direct din Germania,mi-a aratat omul actele,nu e din acela importat de Premium Lubricants,importatorul oficial din Romania) ...

Asa mi-au pus si mie la revizia de 2 ani (25k km) si nu prea imi place zgomotul motorului cand porneste, la rece - bate un tachet vreo 30 secunde... . In rest, nu am inca ce sa-i reprosez. Dupa vreo 2000km s-a colorat destul de bine, nu face spume pe joja sau alte chestii. Doar ca am citit pe site-ul unora care importa (nu stiu daca Premium etc) si se pare ca este un ulei scos de mult din fabricatie - cauta ca s-a postat mai inainte.

Share this post


Link to post
se pare ca este un ulei scos de mult din fabricatie

Asa am crezut si eu dar e inca folosit in Germania si Austria,cel putin,cauta de exemplu pe site-ul castrol Austria si-l vei gasi.Faza cu scosul din fabricatie e tzeapa data de marii importatori care fac politica de marketing a firmei si nu interesul soferilor.Si la mine bate la rece,dar cu siguranta am ceva canale de ungere cu depuneri(sau axa cu came),caci pompa a verificat-o mecanicul cand am skimbat anul trecut taketii si culbutorii,pastilele...Nu inteleg de ce lumea(ma refer la cei care vor sa tina masina) baga in disperare semisintetice,cand exista sinteticul,iar diferenta de pret nu e chiar atat de mare.

Share this post


Link to post

Te asigur ca bataile pe care le ai la rece sunt din cauza uleiului castrol txt.

Preferi un sintetic contrafacut sau expirat sau un semisintetic de buna calitate si fara eticheta de valabilitate schimbata?

Share this post


Link to post

Uleiul Daewoo pe care il gasiti prin service-uri este de fapt Total , importat de firma Total Lubrifin .

Edited by scorpion

Share this post


Link to post

@ovi_jer, alexinno: Si eu am acea bataie de tachet cand e frig afara.. pt 20-30 sec.. desi (cred ca) am un ulei bun in motor, si anume OMV Bixxol 5w40, schimbat acum o luna.. venit tot dupa OMV, Syncom 5w40..

Share this post


Link to post

La mine e la fel dar turuie mult mai putin spre deloc cu Castrol Magnatec 10W-40 decat cu OMV 5W-40.

Share this post


Link to post

Confirm si eu calitatea uleiului Castrol contrafacut. Prima oara cand am pus txt (acum 2 ani) totul era ok dar la urmatorul schimb cu castrol txt a aparut o bataie a tachetilor la rece, uleiul schimbadu-l dupa nici o mie de km cu OMV syn com pe atunci. Bataile au disparut imediat. Acum am Mobil 5w40. Nu am zgomote suspecte la rece.

Apropo de mobil: ce parere aveti de el?

Share this post


Link to post

Am avut Mobil 1 5w-30 in cielo. Mi s-a parut bun.

Share this post


Link to post

Acelasi ulei Daewoo 5W-30 care mi-a facut "bucuria" de a constata ca am si bec rosu de avarie pentru presiunea la ulei se comporta oarecum onorabil dupa 2000 km si dupa ce i-am bagat un flacon de aditiv pentru crestere viscozitatii. Dupa pornire becul se stinge in continuare cu o mica intirziere, nu s-a mai aprins niciodata in regim de functionare, insa dupa 1-2 ore de mers, la frina de motor am un zgomot oarecum ciudat, ceva de genul zgomotului produs de lantul de distributie obosit de la Dacie - de mentionat ca nu se aude de fiecare data, ci doar cind il taie capul ... Cind motorul e rece, nu exista nici un fel de zgomot, daca ventilatia e data pe trapta 4 sau 5 nici nu se aude motorul. Tachetii "dispar" acustic dupa circa 5 secunde de la pornirea motorului (la rece, la cald deocamdata nu se aud deloc)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Adica uleiul acela n-are vascozitate la rece, in schimb, la cald, merge perfect ? Eu zic sa rejudeci faza si sa acuzi filtrul de ulei.

Share this post


Link to post

Nu stiu cum de ai tras concluzia asta, chiar din contra ...

 

" dupa 1-2 ore de mers, la frina de motor am un zgomot oarecum ciudat, ceva de genul zgomotului produs de lantul de distributie obosit de la Dacie - de mentionat ca nu se aude de fiecare data, ci doar cind il taie capul ... Cind motorul e rece, nu exista nici un fel de zgomot"

 

Posibil sa fie si filtrul insa naiba sa-l ia, l-am pus nou nout cind am schimbat uleiul. Si inainte sa pun uleiul asta, motorul a fost curat luna, am sacrificat 4 litri de ulei + un Motor Flush + un alt filtru nou doar ca sa fiu sigur ca nu mai exista nici un fel de jeguri in motor.

Share this post


Link to post

N-are vreo legatura cu motorul, cu uleiul sau cu faptul ca filtrul este nou. Filtrul este prost, pune unul de alta marca, MANN, BOSCH, PUROLATOR.

Share this post


Link to post

Din 1999 folosesc numai filtre MANN sau BOSCH, PUROLATOR nu am incercat inca. Chiar si filtrul pe care ziceam ca l-am sacrificat a fost tot MANN. Insa la cite facaturi sint pe piata, nu bag mina in foc ca nu o fi o chinezarie facuta pe vapor sau barja.

 

Insa mai e o chestie care ma face sa cred ca, totusi, uleiul e vinovat. La rece, mersul motorului e f. OK, nu se aude nici macar un tachet. De-abia dupa ce se incinge incepe sa se auda zgomotul de care pomeneam. Eu imi imaginez ca daca era filtrul, simptomele apareau si la rece, cind uleiul este mult mai viscos si ar fi avut oarece probleme sa treaca prin elementul filtrant. Continui sa cred ca uleiul Daewoo nu-si mentine proprietatile la temperaturi mari.

Share this post


Link to post

Miercuri tre sa fac revizia de 60.000 si m-am gandit sa-i bag inainte de schimbul de ulei un motor flush. Oare strica sau face bine? Mentionez ca nu am folosit decat ulei sintetic 5W30 Castrol primii 20.000 si apoi Mobil

Share this post


Link to post

Laso asa.Nu baga tot felul de porcarii in masina noua.

Share this post


Link to post
m-am gandit sa-i bag inainte de schimbul de ulei un motor flush. Oare strica sau face bine?

 

 

Laso asa..

 

 

Alte pareri?

Share this post


Link to post

Daca ai fosit la ultimele schimburi acelasi tip de ulei, subscriu la ce a zis Alezz.

Share this post


Link to post
... Oare strica sau face bine? ...

 

Avind in vedere virsta masinii si uleiurile (bune) folosite pina acum, eu unul nu cred ca i-ar folosi la nimic o cura de Motor Flush. Nu stiu daca i-ar strica, dar bine nu prea are ce sa-i faca. Asa ca, subscriu si eu la parerile anterioare, las-o in pace, cel putin pina la 100.000 ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...