Geo_ZGA Posted March 13 12 hours ago, Viktor said: Aia e o piulita prezon roata ? Da, marca Michelin. Posibil sa fi fost si pe alte vehicule, dar eu le-am gasit ca fiind de la semisenilatele germane. Ieri am iesit pe urmele unei mici retrageri germane din '44, dar am gasit romanesti (medalia Centenarul nasterii Carol 1, 1939) si rusesti 1 Share this post Link to post
Viktor Posted March 13 Interesanta piesa. Pare a nu fi mare lucru, o piulita ... Da, o piulita da' inscriptionata si nu oricum, ceia ce vrea sa insemne ca producatorul si-a asumat ceia ce vrea sa insemne calitate ! Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted March 14 Din fier nu este, banuiesc ca e bronz. Si e masiva, grea. Si vopsita camuflaj... Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted March 31 Ieri am iesit pe o zona ocupata de turci in trecut, dar nu prea au vrut sa apara obiectele de la ei. Multe bile de muscheta/flinta, un mic pandantiv (pare argint), jumatate maner de cutit otoman si diverse maruntisuri 1 Share this post Link to post
Viktor Posted March 31 5 hours ago, Geo_ZGA said: Multe bile de muscheta/flinta, Geo - Geo, asa groapa sa sapi pentru citeva bile ... 😉 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted April 11 Duminica am iesit pe langa casa, la padurea cu holera, adica Baneasa. Aproape 7 ore, peste 5km si muuulte gunoaie... au iesit "piesele" astea, pe care nu am reusit sa le identific. 1 Share this post Link to post
VAXXi Posted April 11 Intre 1929-1939 a fost marea criza economica ... hm. Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted April 11 Stiu, dar... nu cred ca celebra cineva criza. Plus ca sunt gasite in buza unui transeu ww2, de acolo au mai iesit in trecut vreo 20 de bucati si 1-2 taguri germane. O sigla asemanatoare are divizia 90 infanterie US, doar ca e pe rosu, invers, si ei nu au ajuns la noi niciodata. Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted May 15 Ieri am fost pe la munte, f abrupt, greu de dat... azi febra musculara :)) Pahar romanesc, lingura, ochelari masca de gaze romaneasca, agatatoare bretea tornister (rucsac) german, placuta identificare caine 1909-1910, nasturi, nasturei. Toate ww1 1 Share this post Link to post
VAXXi Posted May 15 Care febra musculara, nu exista asa ceva, fake news 🙄 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted May 15 Acolo sus incepea "distractia", abrupt in draci :)) Nu urcatul sau mersul m-a rupt, ci detectia pe teren f abrupt. Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted June 6 Ieri am iesit cateva ore in Dobrogea, la "paduricea cu de toate" dar unde nu prea mai iese mare lucru. Am fugit dupa 5 ore din cauza tantarilor, nu am vazut niciodata aici asa multi. 1 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted July 17 Am iesit si eu ieri pe la munte... 7km la pas (3 au fost la intoarcere), din care vreo 6 fara rezultate. Am avut noroc (si gandita totusi putin) sa gasim un atac inamic spre creasta muntelui ocupata de romani. Paftaua este germana ww1, Hessen. Nasture artilerie austro-ungar (gasit de un prieten), tubul din fier e fumigena austro-ungara, capse de la rachetele de semnalizare, mii si mii de tuburi, caldura, tantari si... un urs, eu m-am speriat de el si el de mine :)) 1 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted August 14 Ieri am fost prin aceeasi zona, toata ziua am umblat cu un nasture in buzunar... spre final, am salvat ziua Placuta de identificare (tag) romaneasca ww1, un creion facut din tub de pistol, moneda, nasture si multe tuburi. 1 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted October 2 Sambata am fost iar la munte, pe final am salvat ziua cu 2 pahare din alama (tuburi de obuz) romanesti 53mm Gruson. Vreo 2 nasturi, nasturei, inele de cort... Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted October 16 Ieri am iesit pe la munte cu un prieten... 11km pe zone abrupte, am zis ca nu mai repetam prea curand 1 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted October 30 Mai sunt si zile slabe... padurea urata, cu boscheti si paianjeni, sarme multe, obiecte putine. 2 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted November 6 Ziua de ieri a fost salvata de insigna de ranit germana ww1. Desi zona e ww2, probabil a fost purtata de un veteran si pierduta acolo. Asta a salvat ziua... altfel eram campion la capace de borcan :)) 3 Share this post Link to post
Geo_ZGA Posted November 6 Curatata... frecata cu baton de sapun si lasata in apa calda peste noapte 1 Share this post Link to post