Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Noua Ordine Mondiala

Recommended Posts

Caine se mananca in Coreea, nu in China :)

 

Right. Ia de aici. http://en.wikipedia.org/wiki/Dog_meat

 

Statul cultural/culturist mai baga putina cenzura: China cenzureaza cuvantul Egipt. Un stat puternic este un stat opresiv!

 

@Satori: A include intr-o prezentare date bombastice, irealiste, nefondate si vizibil selectiv adunate doar pentru a iti impune un punct de vedere denota neprofesionalism sau estimarea nivelului inteligentei si culturii generale a publicului la un nivel scazut.

 

Despre sistemul politic al Chinei putem vorbi in alt topic. Aici, daca vrei, putem vorbi despre faptul ca cea mai mare economie a lumi are 1000 de miliarde USD datorie catre acest stat.

Citeste despre conferintele TED. Nici eu si nici tu nu putem intra macar in audienta. Daca asta ti se pare nivel scazut al publicului, traiesti in negare.

Datele nu sunt bombastice, irealiste si nefondade. Sunt reale. Nu confunda datele cu modalitatea de prezentare, care este bombastica, pentru ca... asa se prezinta.

 

Ce nu se zice e ca salariile in china cresc vertiginios cu zeci si sute de procente pe an. Bine, in valoare absoluta, deocamdata nu inseamna nimic. Deocamdata. Cand vor creste mai mult, fie vor deveni Japonia, fie se vor muta in zone si mai sarace din China.

 

In Shanghai, nivelul salariilor este deja 'occidental'.

 

Altfel, vad ca nici nu s-a schimbat Marele Licurici si romanii sunt pregatiti, in pozitie de laudat.

 

Unde vezi asta?

Share this post


Link to post

 

Vorbesc strict de realitate, nu de ce s-a intamplat o data sau de cazuri rare. Daca te uiti acolo, ai sa vezi ca se mananca si in tari in care cutitul si furculita sunt o practica uzuala :)

Share this post


Link to post

Vaxxi, muta te rog discutia despre telefoane la topicul de telefoane. Ce era de remarcat aici era ca oamenii fac in continuare stifturi chinezesti, adica jucarele nu creatii ingineresti. Da, stiu ca doreste >1A dar ghici ce, sursele de masina scot cam 850-900 mA (oricum mai mult decat cei 500care sunt standard la USB) . Daca eu creez un televizor de ultima generatie pe care il targetez catre fiecare casa, dar care are nevoie de curent trifazat, crezi ca am proiectat un produs bun? Altfel, nu ma intereseaza ce frecventa are procesorul, ma intereseaza ce face si cum e optimizat sa imi rezolve problemele. De aia Nokia aparent ramane in urma, pentru ca stie sa faca dispozitive mobile (Si asta am zis si in postul trecut "PDA". Nu sunt noob sa cred ca e totusi un telefon), nu ceva care nu iti permite sa te departezi mai mult de o ora de o priza si asta face.

Share this post


Link to post

Vorbesc strict de realitate, nu de ce s-a intamplat o data sau de cazuri rare. Daca te uiti acolo, ai sa vezi ca se mananca si in tari in care cutitul si furculita sunt o practica uzuala :)

 

Cred ca citim chestii diferite. Mai uita-te o data.

E parte din dieta lor, au crescatorii de caini destinati consumului.

Share this post


Link to post

Da man, asa au si elvetienii, au avut (si probabil inca mai au) francezii si germanii. Nu asta-i problema, las' ca bagam noi E-uri si arome din codex alimentarius :) )

Share this post


Link to post

Baiul pentru cei care circula mult si vor sa foloseasca gps-ul pe telefon e ca incarcatoare de masina nu am vazut eu mai mari de 500mA.

 

 

 

sursele de masina scot cam 850-900 mA (oricum mai mult decat cei 500care sunt standard la USB) .

Tocmai mi-am luat cel mai ieftin incarcator auto de la orange shop (un motorola) care are 950mA...

 

Cat despre HTC vs nokia... EU am 97mini, sora are htc wildfire: unul e smart PHONE celalalt e PDA cu GSM. Depinde ce iti doresti de la viata :) .

 

Cat despre China: sper ca in 10 ani sa reluam subiectul si sa vedem cine a avut dreptate. Eu in continuare cred ca nu modelul chinezesc intensiv in energie/munca/capital/absorbtie de tehnologie este viitorul.

Share this post


Link to post

Eu in continuare cred ca nu modelul chinezesc intensiv in energie/munca/capital/absorbtie de tehnologie este viitorul.

Hopa, tu consideri ca au un model !!! Asta inseamna ca functioneaza organizat, inteligent, ca au niste planuri, etc. Imaginea asta este destul de departe de mitul cultivatorului de orez ...

Share this post


Link to post

Ha-ha-ha! Deci inseamna ca a dat rezultate actiunea Uniunii Sovietice care, preluind modelul britanic adoptat acum vreo suta si ceva de ani, a acceptat sa renunte la zonele ei de influenta in favoarea occidentalilor care se sufoca in investitii ( zic ei , bumerang), legislatii stufoase, birocratie concentrica, bartere compromitatoare, pentru o piata iluzoriu generoasa.. Ce au facut ei a fost sa-si dea nevestele oprimate altora, pe post de amante "needy". INVESTITII 0,PROFIT NET! Ei au gestionat si stiu, restul nu!

Asia e de de multa vreme zona de spalare de bani a marilor puteri, a Europei inclusiv, iar asiaticii stiu, prin cultura lor, ceea ce noi nu stim si nu vrem sa acceptam: orice fenomen contine in nuce (implicit, in esenta) si opusul lui. Asa ca ei considera firesc ca state comuniste sau totalitar-represive sa fie mari generatoare de capital si capitalist-expansioniste, iar democratiile traditionale si fostele imperii sa functioneze doar in formula de mare congregatie socialista> :) Asta ca sa nu mai mentionam ca de la Planul Marshall incoace, capitalistii au inceput sa se dumireasca ce tzeapa isi iau daca stabilesc o ordine mondiala... Cred ca ceea ce se intampla acum este o mare dezordine mondiala brenduita pompos ca " globalizare":revizuirea drastica pana la disparitia doctrinelor, reconfigurarea geo-strategica si a aliantelor,un fals razboi al religiilor care sa mascheze sau chiar sa legitimeze orice pervertire a traditiei politice , a strategiilor de piata traditionale, a incalcarile grave ale principiilor democratice. Suntem subiectii unor redirectionari sociale, lingvistice , conceptuale , sclavii evoluati ai unor rigori anti-viscerale( democratice!). Martorii pervertirii calitatii, statutului, eticii, culturii . Noua dezordine este infricosatoare pentru cei ce nu vor sa accepte ca avantajele vin ca rezultat al adaptarii ( si astia suntem noi, europenii) si nu pot sa se adapteze si sa contrecareze prin creativitate . Ne plac avantajele unui pret mai bun la produse identice cu cele Burberry's, dar nu ne plac pakistanezii care le produc exact in spatele magazinelor originale. Ei raman cu banii, Burberry's cu popularitatea produselor lor, iar noi cu greatza si intoleranta pe care n-o putem exprima din motive de democratie , cu zgaitul ca curca in lemne si cotcodacitul aiurea. Produsele chinezesti, pakistaneze, indiene, satisfac nevoile cosumeristice ale unei zone in plin declin cerebral, conceptual, senzorial, dar cu aspiratii si pretentii imperialiste, implinesc nevoia de progres tehnologic senzational-derizoriu al masei proaste si ghiftuite care nu-si mai doreste sa conceapa si sa produca, vrea sa aiba pentru ca I SE CUVINE ! CU BANI FICTIVI , din plastic !

Nu ne va cere nimeni sa mancam caini cu mana sau cu betisore... Pentru ca spre deosebire de noi, popoarele asiatice sunt extrem de adaptabile, culante si receptive. Ne vor cuceri persuasiv si foarte ieftin , pentru ca in curand nu ne vom mai permite produse originale si de calitate! Noi, nu! Africanii, indienii si pakistanezii, da! Pentru ca ei muncesc ieftin, da' cheltuie pe ce trebuie! Ei au locuri de munca, germanii nativi mananca la cantine sociale si la MC Donalds...

Ca fapt inedit : cand locuiam in zona Titan din Bucuresti, care devenise fief al chinezilor bogati pentru faptul ca era aproape de complexul comercial Europa, am vazut 3-4 pui de chinezi pe la vreo 5-6 ani, care stateau cocotzatzi pe masinile noastre, nu pe SUV-urile parintilor , cu casetofonul alaturi si bateau darabana in ritm de manea in timp ce cantau : " Sunt tzigan din tziganie". Asa! Cum s-a intamplat ca un chinez sa castige Mastersul Londrei impotriva unui chinez cu cetatenie canadiana? =D> QED!( Pentru conformitate) sa vedeti partida si sa observati stilul complicat, pervertit si nefiresc, jocul psihologic perdant al " canadianului". Si decat sa mancati caini , mai bine meditati Zen! Zau ca e instructiv!... si util in perspectiva [-O<

Edited by victimitza
  • Like 2

Share this post


Link to post

Da' tie cratita nu-ti mai place?

 

 

chinezii stau in colentina, nu in Titan.

 

. Nu vad ca te plangi de bateria laptopului ca tine maxim 4-5 ore.

 

10-12 ore tine. Si e tot taiwanez.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Wok-ul in mod special! Si mai ales lipit de niste ochi oblici ca ai tai! Exotic si sssavurosss, nu-i asa? :->

  • Like 1

Share this post


Link to post

Vorbeam de bateria de la laptop, linisteste-te!

Share this post


Link to post

Chinezii bogati stau in Titan, iar tu nu vorbeai despre baterii , semn ca te preocupa mai mult cratitza! Da' ajungi tu si la baterii, cu varsta!  <img src= )">

Share this post


Link to post

De fapt, chiar despre baterii vorbeam. Asta atinge topicul si nu am nicio chemare sa vorbesc despre altceva. Deocamdata s-a discutat doar despre faptul ca asiaticii consuma caini, nu pisici.

 

Altfel, chinezi tot in Colentina stau. Doar aia pacaliti de agentii imobiliari o parasesc. Sau aia care nu se ocupa cu Dragonu'.

Share this post


Link to post

Sau aia care sunt " tzigani din tziganie" trecuti prin orezarie...Cu dushmani o mie, se intelege! Sunt o natie data naibii, lipsiti de originalitate in ultimul timp, dar infricosator de ambitiosi.Si rai, va spun din proprie experientza...Doamne feri sa ne domine, cel putin in Ro ar fi chinezi idioti cu educatie de tzigani! D-aia mizeri cu interese meschine si tupeu mai ceva ca pe "Socului Salajeeeeaaan". Da' ei, asa, sunt o natie demna de mare stima :osanale:

Share this post


Link to post

chinezii stau in colentina, nu in Titan.

 

Stai linistit, ca-n 10 ani o sa fie ca-n banc: chinezii stau unde vor ei :rolleyes:

Share this post


Link to post

Daca japonezii pun un robot si fac un lucru superb, precis si durabil, chinezu ia 50 de chinezi mici si ascultatori care-l costa a 10-a parte, iar daca unul crapa il inlocuieste cu altul nou nout si iese ce iese.

Culmea, PIB e cam acelasi, 9% din PIB-ul mondial la o forta de munca de 15 ori mai mica.

 

Extrageti ambele:fabriquedebougiesenchine.part1.rarfabriquedebougiesenchine.part2.rar

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Da, da' la chinezi creste de mai bine de doua ori mai repede decat la japonezi.

Ar fi interesant de vazut PIB-ul chinezilor separat in zona "liberala" si in aia medievala.

Share this post


Link to post

Imi plac nespus anal-istii care, atunci cand intr-o tara occidentala are loc o crestere din asta, spun ca-i nesanatoasa, in schimb la chineji, orice este sanatos.

Share this post


Link to post

La chineji orice e sanatos, atata timp cat ii tine cuminti la ei acasa :D

Share this post


Link to post

Fiecare propaganda are target-ul ei.

 

 

Share this post


Link to post

Teoria conspirationista a lui peste. Idiotii care au creat prostia de filmulet uita ca:

1. in europa exista deja implementat un sistem de promovare a energiei verzi (certicate verzi si piata de carbon) care functioneaza

2. prostia cu global warming is false e suflata, depasita si dedicata republicanilor redusi mintal. Mai mult, individul e istoric si nu are nici un fel de expertiza. Daca vii sa contrazici toata comunitatea stiintifica ar fi bine macar sa ai argument bune...

3. nu toata lumea crede in povestile obosite ale republicanilor

4. Buy more guns republicans so you shoot the f nigger!

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...