Jump to content
Sign in to follow this  
ionelfromrom

Turatie Cruze 1,6

Recommended Posts

Salut

La cruzul meu 1,6 16 v am urmatoarea problemuta si anume, la pornirea la rece (doar la rece adica prima pornire ) masina porneste si isi stabilizeaza turatia cam pe la 1000 rot sta asa cam 5 secunde dupa care incepe sa creasca turatia pe la 1200 rot si face treaba asta de vreo 3_4 ori dupa care isi revine la normal si asa ramine ,ce am observat ca atunci cind isi creste prima oara turatia de la 1000 la 1200 rot intensitatea luminoasa la faruri creste si ramine asa deci nu imi variaza si ia cum face motorul dar creste la prima crestere a turatiei motorului.

Treaba asta face cam zilnic cum v_am zis la pornirea la rece ei acum sa va zic ca am fost la service cu ea le_am spus care e problema am lasat masina acolo seara ca sa o pornim la rece dimineata si am avut surpriza ca a doua zi cind am pornit masina cu specialistii linga ea si calculatoare puse pe ea sa nu faca nimica sa mearga perfect (va dati seama ca ma apucasera ....) oricum baietii de acolo daca tot aveau testerul pe ea pus au verificat tot ce se putea pe la ea pe parte electronica si nu au gasit nimic deosebit totul era normal.

Ce parere aveti?

A mai intilnit cineva aceasta problema sau nu o fi o problema si asa trebuie sa faca?

Share this post


Link to post

Salut,

 

Exact asa face si la mine, mai ales cand e rece afara...se pare ca e normal.

La cele mai multe masini am vazut ca motorul sta un pic turat constant cand e rece, nu oscileaza turatia.

S-ar putea sa fie din cauza normei EURO5, in sensul ca la rece si turat constant, motorul scoate mai multe noxe decat daca calculatorul il tureaza un pic si dupa aia il lasa

incet ca ,,sa vada" daca s-a incalzit suficient ca sa stea in ralantiu constant.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Salut

Am inteles treaba asta cu turatia dar pe parte electrica de ce creste intesitatea luminoasa odata cu prima turare ?

ai observat treaba asta si la tine?

eu o tin in garaj si acolo am vazut treaba cu iluminatul mai intens dupa prima crestere a turatiei

Share this post


Link to post

Pentru ca la cresterea turatiei alternatorul se invarte mai repede si genereaza o tensiune mai mare, apoi intra in functie celelalte angarale pentru mentinerea tensiunii constante (adica releul de incarcare)?!?headscratch.gif

Share this post


Link to post

Salut

Sa fim seriosi cu explicatia care tu ai dato mai sus eu sper ca aceasta masina nu e o caruta de dacia 1300 l la care treaba asta era normala ,la cruze eu am pretentia ca sa nu vad asa ceva adica regulatorul de tensiune care e incorporat in alternator sa isi faca treaba cum trebuie ,el trebuie sa mentina tensiunea constanta in anumite limite (0,3 -0,5 volti) minore oricit as mari eu turatia lui si oriciti consumatori as porni eu cam asa ar trebui el sa functioneze ,nu are voie sa se vada o astfel de anomalie la o masina serioasa ,inainte am avut logan nu se intimpla acest fenomen si credema ca ma pricep zic eu pe parte electrica si am facut ceva masuratori si mie nu imi place ceva la regularorul de la masina asta ,dar la service au zis ca totul e normal si asa a si fost pt. ca am stat linga ei si am vazut cu ochii mei ,dar este un dar care deocamdata nu imi dau seama ce ar fi.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Cind functioneaza ac , creste/ scade intensitatea farurilor?

Share this post


Link to post

Sal

Nu am observat acest lucru..

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Salut. Mai face si la mine treaba asta si am dus-o la reprezentanta si mi-au spus ca e normal sa faca asa cand e rece si pe injectie pana isi regleaza nush ce p-acolo (mi-au spus ce dar nu am retinut). Problema asta e doar la benzina. Dar nu stiu de faruri ce ai u ca la mine nu isi modifica intensitatea. Sta putin la 1000 rpm apoi isi revine

 

Pentru cei care au Cruze pe benzina, sunt la a doua revizie (cea de 30.000) si problema e ca nu imi apare nimic in bord, nici cheitza de service, nici oil life nici nimic si nu mi-a aparut nici la 15.000. Voi ce stiti, oare e din calculator, trebuie sa ti-o activeze cei de la service sau masina nu este prevazuta cu asa ceva ?

Share this post


Link to post

Va salut!

Am o problema cu un cruze 1.6 113cp

La pornire când motorul este rece are o urcare a turației pana la 1200 și  după câteva secunde sade și vibrează motorul, asta in decurs de 1-2 minute pana se incalzeste după motorul merge foarte bine și nu are erori.

Ma puteți ajuta cu un sfat?

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca senzorul de temperatura e defect. Astfel, calculatorul nu mai poate face parametri corecti pentru mersul la rece. e vorba in principal de imbogatirea asmestecului. La rece, trebuie sa fie amestec mai bogat. Asta se verifica cu diagnoza, exact in momentul dinaintea pornirii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...