Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Cu Matizul Pe Transalpina

Recommended Posts

Si iata ca facui si eu faimosul drum dintre Novaci si Sebes. :uff:

Am ales Matizul si nu Clio pentru asta, datorita catorva avantaje ale primului:

-putin mai inalta

-baie de ulei de tabla (se indoaie, nu se crapa ca cea de antimoniu de la Clio)

-rotile in colturile caroseriei

-usoara (usor de impins si de mutat)

-si nu in ultimul rand, ieftin de reparat

Am plecat vineri pe la pranz cu directia Liesti, sa-mi iau prietenii cu care urma sa petrec 3 zile si peste 1000 de km pe meleagurile patriei. Am avut un gand sa-mi iau vinieta pe 7 zile, dar apoi mi-am amintit ca voi merge pe la Targoviste, asa ca am abandonat acest gand.

Am mers apoi spre Ramnicu Sarat, pe un drum judetean, unde la un moment dat am trecut un rau pe un pod de lemn, apoi am ajuns la E85, unde totul a fost bine si frumos pana la Buzau, unde am intrat pe nenorocirea de Buzau-Ploiesti, 2 benzi, ingust si toti merg incet, apoi in Ploiesti i-am bagat si i-am scos Ioanei cat pentru 100 de ani, pentru ca eu nu nimerisem niciodata iesirea spre Targoviste din Ploiesti, si se pare ca nici Ioana, intrucat ma baga pe strazi inchise circulatiei publice, apoi am inceput tacanitul rotilor de tren pe portiunea betonata si mersul in coloana, si apoi...surpriza, drumul asfaltat ca-n palma, din pacate la fel de aglomerat. Tot e bine, macar nu-mi rupeam masina. Pe la Targoviste iar mi-a dat buleu Ioana, dupa ce m-a bagat intr-o parcare a unui bloc, apoi directia Gaiesti si autostrada. Am intrat eu pe autostrada p**ii, unde pe banda 1 se circula cu 80, iar pe banda 2 se circula cu 150-160, eu neincadrandu-ma in niciuna din marje. Cum ma presa vreunul din spate (Matizul meu nevrand sa urce mai sus de 142 km/h pe GPS), trebuia sa ma repliez pe banda 1, unde dai fraaaanaaaa, ca merge melteanu incet, la consum. Apoi da-i sa-l depasesti, pune semnalizarea si, cand vezi ca ai loc, baga-te. Ciuciu, bre, te crezi in Austria? Cum incercam sa ma bag, incepeau aia pe banda 2 cu flash-uri, claxoane, etc. In fine, am trecut si de centura Pitestiului, am admirat curba la 90 de grade de la iesirea de pe autostrada unde murise aia cu Alfa Romeo, si m-am intrebat care a fost tampitul care a proiectat astfel o iesire de pe autostrada, dupa care i-am dat inainte spre Ramnicu Valcea. Dupa ceva forja pe Dealu Negru, am facut o binemeritata pauza de masa, la Dedulesti, la niste mici ceva cam lungi, la 3 lei bucata. Buni, nu zic nu, da parca tot mai buni sunt cei de la Hanu Conachi.

Am ocolit apoi Ramnicu Valcea, am mers in spatele unui Logan cu radar care facea instant-on, fara succes insa. am scapat de el cand a intrat in Govora iar eu am facut la dreapta. :tongue: Cativa kilometri mai departe alimentam vreo 12 litri de carburant, intrucat acul la benzina se ducea de acum spre rosu. Deja se innopta, pe la vreo 10 noaptea intram in Targu Jiu si opream acasa la un prieten. Am iesit apoi in oras si nu am putut sa nu remarc ce bune si ce tzate mari au gorjencele. Moldovencele bune de la mine din batatura au luat demult calea Spania-Italia, au ramas doar terminatele.

A doua zi am plecat spre Novaci, nu inainte de a face plinul la un Petrom de la iesirea din Tg Jiu (n-am gasit altceva, preferam totusi Mol sau macar Rompetrol) si apoi Ranca, unde am zis pa-pa asfaltului si am intrat pe pietroaie, macadamul e lux. In Ranca m-a uimit activitatea turistica destul de intensa, insa nu ar fi cel mai potrivit loc pentru un concediu, dat fiind lipsa padurilor in zona si cantitatea enorma de praf. Am trecut apoi de Ranca, dupa care am oprit intr-un loc in care se lucra si era blocat, deoarece se surpase o parte din deal. Am asteptat cam o ora, dupa care ne-am continuat drumul. Eh, de aici se poate spune ca am intrat cu adevarat pe Transalpina.

Drumuri de pietroaie, prapastii, mers incet, cu atentie sa nu vatamam masina, care, fiind destul de incarcata, tot a atins pe dedesubt destule obstacole. Insa se putea merge lejer, nu erau probleme. Se parea ca nu eram singurii pe acest drum, mai erau si altii, care mergeau ori pe sensul nostru, ori veneau de pe contrasens. Am ajuns apoi la Trepte, punctul cel mai inalt de pe Transalpina, la 2016 metri, dupa GPS unde am intalnit un nene cu o Astra break ce nu mai putea sa urce. Am descarcat pana la urma masina omului si a urcat intr-un final. Am trecut apoi de varf si a inceput coborarea, unde am constatat apoi ca drumul era in lucru, fiind largit si nivelat. Largirea drumului a tinut pana la nivelul la care incepea padurea, unde incepea iarasi drumul de pietroaie prin padure, alaturi de praf. Am fost nevoiti sa tragem pe dreapta, pana s-au indepartat cei din fata noastra, si asa era masina plina de praf pe dinafara si pe dinauntru. Am ajuns apoi in zone ceva mai pline de lume, unde isi pusesera multi corturile pe malul apei si ii injurau pe cei care treceau cu viteza si starneau praful, dupa care am trecut si raul prin apa, aceasta nefiind cine stie ce adanca si permitand lejer trecerea. Am intrat apoi pe drumul Petrosani Voineasa, asfaltat, nimic de zis, dar nu pentru mult timp pentru noi, intrucat in cativa kilometri am virat stanga, spre Sebes, intrand apoi iar in padure, pe drum cu praf. Ce m-a uimit la acest drum era faptul ca portiunile de drum cu pietris si praf alternau cu portiuni de cativa kilometri de asfalt, uneori si vopsite cu marcaj, dealuri taluzate, etc. Am ajuns apoi la lacul de acumulare Oasa, in zone aproape pustii. Zic aproape, intrucat, atunci cand ne-am oprit pentru o pauza, au trecut vreo 7-8 masini de teren echipate full, care ne-au umplut de praf, si apoi cateva masini obisnuite. Am mai oprit apoi si la barajul de la Lacul Oasa, unde am prins un superb apus de soare.

Ne-am suit inapoi in masina si i-am dat bice, intrucat trebuia sa punem cortul undeva in noaptea aceea, si nu prea voiam sa vina ursul peste noi.

Din pacate insa, se intuneca din ce in ce, iar noi nu mai dadeam odata de civilizatie sau de un loc cat de cat ferit de umezeala in care sa punem cortul. Pe GPS deja observam cum scadeau kilometrii pana la Sebes, iar pe acolo nu prea stiam zone de campare.

Am gasit un loc de pus cortul pe malul apei, in fundul unei vai, loc pe unde trebuia sa cobori masina prin pietre cu nisip, apoi sa treci prin albia paraului. Se duc intai colegii, imi zic ca e ok de bagat masina acolo, ne uitam in jur, simteam umezeala cum ne patrunde, apoi, cand am vazut si ceva gauri de sobolani prin crengile de copaci de acolo, am zis ca nu-i de noi si ca trebuie sa ne cautam alt loc. Cand sa iesim, ciuciu, nu mai iesea masina, nu prea urca ea prin nisip pana la sosea. I-am pus pe baieti de au curatat urcusul de pietrele mai mari, am dat cu spatele pana in capatul celalalt al paraului si mi-am luat avant prin apa, pana am reusit sa urc pana la sosea, nu fara sa scartai rotile pe asfalt cand am ajuns sus. Si am plecat mai departe. Pe la Sugag am gasit un fel de pensiune, din pacate n-am gasit pe nimeni cu care sa discutam pe acolo. Ajungem noi aproape de Sebes, de aici ne-au zburat gandurile de a mai pune cortul pe undeva, am inceput sa cautam pensiune, pe drumul spre Sibiu. La prima pensiune in care voiam sa intram, vedem Politia, accident, 2 motociclete facute zob, SMURD, etc, etc, aici fusese macel mare, asa ca n-am mai apucat sa oprim. La alta pensiune unde scria 100 de lei pe noapte era nunta, da-i mai departe, in fine, gasim una cu cativa km inainte de Sibiu. Mai aveau o singura camera la 120 de lei pe noapte, n-au vrut sa negocieze la mai putin, ne subliniaza „aveti jacuzzi”, de parca ii interesa pe 3 golani plini de praf veniti din creierii muntilor de baie in jacuzzi. Am luat camera in primire, am facut fiecare cate-un binemeritat dus, si apoi ne-am mancat conservele reci de fasole cu carnati, pe care le cumparasem inca de dimineata, din Targu Jiu. Am mai baut cate 2 beri afara (o fi fost prea luxoasa camera pentru noi, nu stiu), dupa care ne-am culcat, ca trecuse deja de miezul noptii si ne mai asteptau 600 de km in ziua urmatoare.

A doua zi de dimineata, am pornit spre Sibiu, am facut iarasi plinul (facusem 245 de km in ziua precedenta de la Targu Jiu), si am plecat apoi spre Transfagarasan. Am virat apoi dreapta spre locul unde mai fusesem si in 2005, dar cu Passat-ul. Prin 2005 insa drumul era mult mai liber, acum era plin de lume. Pentru cine vrea intr-adevar sa savureze Transfagarasanul, ii recomand calduros o zi a saptamanii, de preferat luni sau marti, atunci e intr-adevar liber. Acum, la Balea Lac, era plin de lume, ziceai ca e zi de balci in vreo comuna, de-abia am gasit un loc de parcare. Am admirat putin lacul, ne-am facut cumparaturile pentru pranz, si anume o bucata de slanina, o paine cu cartofi o ceapa, iar tuica aveam (vorba vine, n-am putut sa gust din ea decat acasa). Si am plecat mai departe. Am iesit din tunel si am oprit apoi vreo 15 km mai la vale, unde am mancat (si acu mai salivez la slanina aia) si am cules si ceva fragi si mure, sa dea gust tuicii de acasa. :D

Pe masura ce ne apropiam de barajul Vidraru, zona devenea din ce in ce mai populata, gaseai pana si chioscuri cu dulciuri si racoritoare, ba chiar si panouri cu "inghetata: 100 de metri". La Vidraru de-abia am gasit un loc de parcare, ca sa putem sa distingem marginea barajului pe dupa marea de oameni ce venise pe acolo. L-am pozat apoi si pe eroul din Power Rangers, ce statea sus pe deal de mai bine de 40 de ani cu fulgerele in mana. :D Cine-i cretinul de si-a dat acordul sa vopseasca peretii aia cu reclama la Ceresit?

Ne-am continuat apoi drumul la vale, am ocolit insa Curtea de Arges, intrucat deja era 4 dupa-amiaza si am considerat ca nu merita sa vizitam manastirea unde facuse mesterul Manole Body Building, intrucat o mai vizitasem si in 2005. Inainte de Pitesti am facut stanga, si am intrat iarasi pe autostrada, ocolindu-l, si tinand-o drept spre Bucuresti. Aici am lasat-o mai moale, tinand-o constant la 110, intrucat intentionam sa nu mai alimentez pana la Galati. Ca a trebuit sa alimentez pana la urma, partea a doua, autonomia mica a Matizului spunandu-si cuvantul.

Aglomeratie in Bucuresti am prins doar prin Militari, prin centru a fost apoi destul de lejer, pana la Afumati. In mod normal, daca mergeam direct spre Galati, ar fi trebuit sa merg pe A2; cum trebuia sa ajung intai la Liesti, am iesit spre Focsani. Am mai zabovit apoi prin Buzau vreo 2 ore, asteptand alti prieteni care veneau de la Constanta, am baut repede o cafea, si ne-am continuat apoi drumul spre casa. Am ajuns la mine acasa la 1 noaptea, dupa 600 si ceva de km facuti in acea zi, si vreo 1300 facuti in tot week-end-ul.

 

Consumul a fost de 6.1% in prima zi (mers destul de tare si AC folosit 50% din timp), apoi 5.8% in a doua zi (mai slabut cu Ac-ul in munti, dar urcat cu 60 cu a doua pana la Ranca), si probabil pana in 6% in a treia zi. Mai adaugam aici si vreo 300 de grame de ulei, caci masina are aproape 100 de mii de km si nu-i priesc prea mult turatiile peste 4500-5000 la capitolul consum de ulei. Oricum am fost pregatit cu un bidon cu 1 litru de Elf 5w30, carlig de remorcare, stanga de remorcare, cabluri de pornire si 1 tarnacop, de care nu am avut nevoie. 2 zile mai tarziu, cand am verificat la roata de rezerva ce mai e pe acolo, am gasit totul plin de praf argilos, dovada ca aeratoarele de acolo nu mai etanseaza ca in prima zi.

La trepte am atins pragul de pe dreapta si l-am indoit pe o lungime de vreo 10 centimetri, probabil am mai atins-o si prin zona motorului si a lonjeroanelor (peste bolovanii de la trepte am trecut destul de urat, spectatorii de acolo si-au facut cruce cand m-au vazut, nu si-au inchipuit ca masina nu si-a lasat baia de ulei pe acolo) si cam atat ca si pagube.

Pun si cateva poze, intai cu drumul de pe Transalpina, in zona alpina, lipsita de copaci, apoi pe la Lacul Oasa, barajul de la Lacul Oasa, apoi locul in care am vrut sa punem cortul, dar am renuntat, si de pe Transfagarasan si de la Vidraru, locuri ceva mai cunoscute, insa.

post-79-1251926251_thumb.jpg

post-79-1251926256_thumb.jpg

post-79-1251926261_thumb.jpg

post-79-1251926265_thumb.jpg

post-79-1251926279_thumb.jpg

post-79-1251926289_thumb.jpg

post-79-1251926295_thumb.jpg

post-79-1251926300_thumb.jpg

post-79-1251926304_thumb.jpg

post-79-1251926310_thumb.jpg

post-79-1251926320_thumb.jpg

post-79-1251926364_thumb.jpg

post-79-1251926374_thumb.jpg

post-79-1251926397_thumb.jpg

post-79-1251926412_thumb.jpg

post-79-1251926418_thumb.jpg

post-79-1251926446_thumb.jpg

post-79-1251926459_thumb.jpg

post-79-1251926488_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Frumos dom'le ! Desi pozele sint cam putine :P , povestea face toti banii. De ce n-ai facut si tu topicul asta inainte sa ma angajez ca dau o bere daca se termina de asfaltat Transalpina in maxim 3 ani X( . Oricum, angajamentul ramine valabil si sper din toata inima sa pierd pariul ;)

Share this post


Link to post

Sincer? Eu sper sa nu-l pierzi. Daca se va asfalta va fi la fel ca DN1 si, mai nou, Transfagarasan. Plin de masini. Asa e mai exclusivist, nu oricine poate merge pe el.

 

PS. Si drumul nu arata asa rau. Cu masina goala ma incumet sa-l fac.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Si eu sper. Pustietatea si frumusetea de la lacul Oasa fac toti banii si chiar nu ma intereseaza sa am drumul asa bun incat sa merg cu Mercedesul, ca oricum nu e asta drum de traversat tara.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Bucurati-va acum de peisaje ... daca asfalteaza apar manelisti la greu...Bemveurili si Audili este masini joase si atinge :)

Astia cu 4X4 si nebuni ca Laur sint destul de putini :)

Zi Laur drept daca era asfalt te mai distrai asa bine ? =))

Share this post


Link to post

ce as fi venit si eu ... imi cautam tovaras de Transalpina...

ar fi fost misto...

 

anyways - bravo, frumos drum, bestiale peisaje, sper sa ramana cat mai mult timp neasfaltat...

Share this post


Link to post
Zi Laur drept daca era asfalt te mai distrai asa bine ? =))

Neahh, la asfalt trebuia sa urc rampele alea abrupte cu a 2-a cu 60, nu imi ducea masina sa le urc cu a 3-a, si asa imi urla motorul in draci. Daca era plin de pietroaie mergeam incetisor.

Share this post


Link to post

Eu am zis ca ajung in vara asta, dar dupa un traseu de offroad scurt pe la Rucar de era nevastamea sa nasca am zis pas la Transalpina si am mers la mare.

Parca era criza, ce naiba s-au apucat astia sa asfalteze :(

Share this post


Link to post

La cererea publicului, mai anexam "cateva" poze. A se observa starea de curatenie a masinii pe portiunea de asfalt cand urcam spre Ranca si apoi tona de praf din ea pe la lacul Oasa, dupa mai bine de 100 de km de drumuri neasfaltate.post-79-1252011304_thumb.jpg post-79-1252011304_thumb.jpg post-79-1252011315_thumb.jpg post-79-1252011322_thumb.jpg post-79-1252011329_thumb.jpg post-79-1252011335_thumb.jpgpost-79-1252011344_thumb.jpg post-79-1252011353_thumb.jpg post-79-1252011358_thumb.jpgpost-79-1252011362_thumb.jpg post-79-1252011368_thumb.jpg post-79-1252011375_thumb.jpg post-79-1252011381_thumb.jpg post-79-1252011388_thumb.jpg post-79-1252011398_thumb.jpgpost-79-1252011404_thumb.jpg post-79-1252011415_thumb.jpg post-79-1252011427_thumb.jpg post-79-1252011444_thumb.jpg post-79-1252011455_thumb.jpgpost-79-1252011455_thumb.jpg post-79-1252011463_thumb.jpg post-79-1252011474_thumb.jpg post-79-1252011484_thumb.jpg post-79-1252011497_thumb.jpg post-79-1252011508_thumb.jpg post-79-1252011525_thumb.jpg

post-79-1252011309_thumb.jpg

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Bravo Laurentiule pt curaj si... nebunie (in sensul bun) > :) Frumoasa povestea!

Edited by banzay

Share this post


Link to post

Felicitări, nene. Foarte faină excursia :)

 

La trepte am atins pragul de pe dreapta si l-am indoit pe o lungime de vreo 10 centimetri, probabil am mai atins-o si prin zona motorului si a lonjeroanelor (peste bolovanii de la trepte am trecut destul de urat, spectatorii de acolo si-au facut cruce cand m-au vazut, nu si-au inchipuit ca masina nu si-a lasat baia de ulei pe acolo) si cam atat ca si pagube.

Ceva poze? ; <img src= "> Mai mult m-ar interesa dacă în respectivele zone era singura modalitate de a trece şi mai exact dacă am ceva şanse, după părerea ta, să fac TA cu Scenicul (4x2, Ph 1.2) fără pagube însemnate.

Share this post


Link to post

Da, se poate, o minima atentie este necesara si, daca ai putea, sa faci Transalpina pe sensul invers celui facut de mine, adica sa vii dinspre Sebes. Pe portiunea din varf, unde eu mi-am indoit pragul, eu eram in urcare, imi patinau rotile pe pietre, etc, etc, dovada ca am fost si eu impins putin si am ajutat si pe altii. La coborare n-ai problemele astea.

Contrar parerii generale, Transalpina nu e un drum atat de greu de parcurs pe vreme buna sau sa fie neaparat nevoie de tractiune 4x4, si nici sa-ti termine masina. Acum de exemplu as putea merge linistit si cu Clio, stiind ce ma asteapta pe acolo.

Bine, cand ploua, s-ar putea schimba situatia, dar nu dramatic.

Imi pare rau si acum ca n-am facut poze la pietroaiele alea, dar normal ca la altceva imi era gandul.

 

LE: Am gasit un clip cu zona cea mai dificil de parcurs, unde ziceam ca e mai bine sa vii de la deal.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Am "facut" zona aceasta din ... 1970 pana in 2003 inclusiv (cu Trabant-ul cu parintii , Dacia 1300 a lor , Oltcit-ul nostru si Dacia 1300 si Nova a noastra ) Cu Nub nu m-am bagat . Zona superba si , cat a fost mai "salbatica" , de odihna si relaxare . Mergeam pe timpuri si pe valea Frumoasei , o deviatie intre Tau si Oasa , pe unde mergea si ...Sadoveanu ! Din pacate odata cu imbunatatirea drumului au inceput sa apara si necazurile : fitosi , manele, zgomot , deseuri etc . Tot ca o derivatie recomand de la Oasa sa ser mearga pe Surianu unde este Iezer-ul (un lac superb si mic) la 1700+ altitudine. Cand mergeam noi era doar o unitate de cazare a armatei , unde am fost primiti dupa indelungate insistente mai mult datorita celui mic (in 2003) . Dar avantajul a fost al nostru el fiind inca impresionat de armata asa ca a fost ...cel mai disciplinat "recrut" . Mai este si manastirea Oasa , mai este "Tat" (tzatz) , masivul Cindrel (cu un pic de noroc si ajutor ajungeai la ...Paltinis pe drumuri realmente de munte) . De obicei dupa 2000 am tras la Oasa , dar la un moment dat a avut loc un schimb de "proprietari" cu rezultate dezastruoase . Drumul Oasa - Obarsia Lotrului il faceam goliti de bagaje fiind destul de rau . Al mic stia pe de rost ...benzinariile din Petrosani (deh, era varsta cu o jucarie la fiecare realimentare) . Interesant , desi asfaltarea ar parea de bun augur (nu am fost cu Nubira de frica pe acolo ) traiesc cu impresia ca s-ar putea sa insemne si sfarsitul ca zona calma si odihnitoare . Si ce frumoase sunt cele 4 lacuri -Oasa-Tau-imi scapa numele-Petresti (fabrica de hartie) ! Inca !

Edited by NGruia

Share this post


Link to post

De asta i-mi e si mie frica apropo de "marea" asfaltare... apar "bucurestenii" si pe acolo cu tot ceea ce inseamna...

Am mai scris pe undeva de cheile Bicazului... mare pacat...

Share this post


Link to post

Mie imi e frica numai de gaozari. La altii le e frica de motociclisti. La altii de conservari, pardon de conservatori. Lui Moisil ii era de oameni prosti.

Eu unul abia astept sa asfalteze, la garda mea de 8 cm nu prea am cum sa merg inca. La fel si altii. Turismul trebuie inteles ca un inclus intr-un sistem, modern si civilizat. Inclusiv cu politia padurilor ca in alte tari. Si 10k amenda pt gunoaie. Insa daca infrastructura nu e, nimic nu e, decat mandria ca noi nu ne vindem gunoaiele.

Share this post


Link to post

Tommy inca mai crezi in duhul apelor la virsta ta? =))

Cu proasta aia de la turism ce includere in sistem ????? Si modern si civilizat...

Politia padurilor? Sa apara aia pt ce este deja "in sistem" sa vedem ca functioneaza pt ce avem deja "murdarit" si sa lasam zonele inca "virgine" pt mai tirziu... sa aiba si nepotii nostri parte de ele...

Uita-te la Bilea de ex daca faci o tura de lac stringi 100kg de gunoaie cel putin...

Traseul pina la Cascada nici nu mai trebuia marcat de Salvamont era marcat de turisti...cu gunoaie...

Nu toata lumea pleaca cu punga pt gunoi in rucsac din pacate...

 

"Frumoasa e Romania pacat ca e locuita"... tragi...comic... mai mult tragic...

Share this post


Link to post

daca ai fi avut-o pe Ioana pe un hardware mai de D-ne ajuta nu te=ar fi bagat aiurea, asa ca nu mai da vina pe saraca..

Share this post


Link to post

lascarica, vezi ca ai luat-o pe aratura, pardon pe Transfagarasan, aici se discuta de altceva, esti iar offtopic.

Iar nepotii.. si nepotii nepotilor nostru.. vad ca te pasioneaza astea doua subiecte, de moldova se spunea ca e a lor, nu de fagarasi =))

Vezi si tu in alte tari cum e cu rangerii, si discutam dupa. Si las-o tu pe proasta de la turism, ca mai prosti sunt aia care pun botul la A3 si irealitatea.

Share this post


Link to post

Da ce treaba are hardu', ca hartile sunt din 2008, am si parcarea de la Ikea corect reprezentata pe el.

Share this post


Link to post

Tommy noi vorbim impreuna si ne intelegem separat...

De unde reiese ca am ceva impotriva "rangerilor"...? Sa apara si la noi si e OK...sa-i vad in actiune pe ce avem deja si dupa aia ...

Nu eram pe "aratura" am dat un exemplu din sistemul nostru existent...

Dar deja poluam topicul lui Laur.

Daca vrei putem continua discutia pe celalalt topic cu Transalpina.

Share this post


Link to post
Da, se poate, o minima atentie este necesara si, daca ai putea, sa faci Transalpina pe sensul invers celui facut de mine, adica sa vii dinspre Sebes.

Bine, cand ploua, s-ar putea schimba situatia, dar nu dramatic.

LE: Am gasit un clip cu zona cea mai dificil de parcurs, unde ziceam ca e mai bine sa vii de la deal.

Mulţam de răspuns :)

Din păcat, şansele să mai ajung anul ăsta pe acolo scad din ce în ce mai mult :mda:

Share this post


Link to post
Drumuri de pietroaie, prapastii, mers incet, cu atentie sa nu vatamam masina, care, fiind destul de incarcata, tot a atins pe dedesubt destule obstacole. Insa se putea merge lejer, nu erau probleme. Se parea ca nu eram singurii pe acest drum, mai erau si altii, care mergeau ori pe sensul nostru, ori veneau de pe contrasens. Am ajuns apoi la Trepte, punctul cel mai inalt de pe Transalpina, la 2016 metri, dupa GPS unde am intalnit un nene cu o Astra break ce nu mai putea sa urce. Am descarcat pana la urma masina omului si a urcat intr-un final. Am trecut apoi de varf si a inceput coborarea, unde am constatat apoi ca drumul era in lucru, fiind largit si nivelat. Largirea drumului a tinut pana la nivelul la care incepea padurea, unde incepea iarasi drumul de pietroaie prin padure, alaturi de praf.

 

Nenea cu Astra break va saluta si va multumeste si pe aceasta cale

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Ce bine ca am apucat sa fac drumul anul trecut. Laurentiu poti sa mai pui poze cu zonele largite /in lucru?

 

Au terminat podul de la Obarsia? Anul trecut se mergea prin apa pe langa pod.

Share this post


Link to post

N-am decat o singura poza.

 

Da, la fel se trece prin apa pe la Obarsie. Sper ca dupa ce termina podul sa nu strice albia raului pe acolo, si trecutul prin apa cu masina are farmecul lui.  <img src= ">

post-79-1253733162_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...