Jump to content
Sign in to follow this  
raz_sor

Probleme Electrice

Recommended Posts

Are doua trepte.

La cielo sohc si la espero 1.5 dohc sigur. Si probabil si la 1.8. Cutie manuala.

 

La prima treapta pleaca AMBELE ventilatoare la viteza "normala" - treapta a doua pleaca odata cu aprinderea "check engine". S-a mai discutat.

Share this post


Link to post

La 1.5 dohc sigur nu e cum spui acolo, si instalatia e 'virgina', nu s-a intervenit niciodata, eu am scos prima data sigurantele din locasuri, puse de corean. De fapt una singura, de ECM.

Edited by argon

Share this post


Link to post

La mine sunt 2 trepte la DOHC si functioneaza cum zice Madkat. Cu o singura mentiune, cu aerul pornit, intra si treapta 2 fara aprinderea check-ului pe calduri mari, la mine se aude vara si se incinge siguranta de Blower-high.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Si tu ai siguranta respectiva? pun o poza cum e la mine, post-3429-0-63912600-1304589734_thumb.jpg

 

Sa o pun in locul gol, sau o las cum a mers masina 14 ani pana acum? La mine porneste o singura treapta(cu AC-ul oprit) doar ventilatorul din interior, la nustiu cate grade, acul e unde am insemnat cu rosupost-3429-0-23140800-1304590150_thumb.jpg,

in 2 ani si pe cele mai mari calduri nu mi s-a intamplat sa porneasca la turatie mai mare, sau sa porneasca si ventilatorul celalalt, cu excentia cand e pornit AC-ul.

 

 

 

Uite ce am gasit in manual:

Aerul condiþionat oprit sau modelele fãrã aer

condiþionat:

Turaþia scãzutã a ventilatorului (treapta I-a) este

activatã de termocontactul radiatorului. Cînd

temperatura lichidului de rãcire a depãºit 90°C,

termocontactul porneºte ventilatorul de rãcire care

lucreazã la turaþie scãzutã.

Turaþia ridicatã a ventilatorului de rãcire (treapta a

II-a) este controlatã de modulul electronic de control

ECM prin releul de turaþie ridicatã al ventilatorului

de rãcire. Modulul electronic de control ECM va porni

ventilatorul de rãcire cu turaþie ridicatã cînd

temperatura lichidului de rãcire depãºeºte 105°C.

 

*nu s-a discutat pe aici ca noi nu avem termocontact la radiator? In manualul de utilizare la locul ala scrie "Termocontact

radiator" adice ceva inexistent la Espero DOHC, unde electroventilatorul e controlat doar de ECM...

Edited by argon

Share this post


Link to post

Eu am complet panoul de sigurane dar nu mai stiu ce scrie in dreptul asteia si daca e folosita. Oricum am sigurante si la abs si airbag pe care le tin de rezerva.

 

PS Ventilatorul aditional nici n-o sa-ti porneasca vreodata fiindca e defect ;) S-a mai zis de cateva ori ca e legat in paralel cu celalat.

 

PS La cielo fara ventilatorul aditional decupleaza aerul conditionat la relanti, in trafic, pe calduri mari fiindca freonul ajunge la o presiune prea mare din cauza racirii insuficiente. Am avut un caz.

 

PS2. Paragraful ala din manual e gresit, de fapt se refera la cielo. Mai sunt si altele pe la frane...etc.

 

PS3 Viteza a doua la ventilator se poate actiona cu scurt intre pinii A si B din conectorul aldl (aceiasi ca la modul de diagnoza) cu motorul oprit.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

PS Ventilatorul aditional nici n-o sa-ti porneasca vreodata fiindca e defect ;) S-a mai zis de cateva ori ca e legat in paralel cu celalat.

 

Nu inteleg ce vrei sa zici, ventilatorul aditional merge perfect, nu e defect nimic.

Share this post


Link to post

La mine porneste o singura treapta(cu AC-ul oprit) doar ventilatorul din interior,.....

 

Ambele ventilatoare sunt puse in paralel, nu exista actionare separata pentru fiecare. Daca ala de pe fata nu porneste odata cu celalalt, atunci nu va porni in veci, asta ma tot chinui sa explic.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa te chinui sa-mi explici, ca la tine o fi facuta o improvizatie inseamna de-s in paralel, eu am fost destul de clar, atat pot sa vad si eu care merge si care nu la propria masina. Sa ma repet , cu AC oprit porneste doar cel din interior cand acul ajunge unde am notat in poza de mai sus, cu AC pornit merg amandoua, si cel din fata si cel normal.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Schema electrica e foarte clara

post-2698-0-78996900-1304677808_thumb.jpg

 

Recomand si un control oftalmologic daca asa ai vazut ca merg ;)

 

PS. Chiar toti care sustin ca asa merg or avea improvizatii?

Share this post


Link to post

Schema electrica de unde e, nu cumva din manualul ala ce sustii ca are paragrafe gresite? M-am uitat la 3 Esprero-uri, doua ale mele, unul nu, din care unul 100% nu are miscat un fir fata de cum l-a pus fabrica, si nu sunt in paralel cum zici, merg ori cel interior atunci cand se incalzeste motorul prea mult, ori impreuna cand e pornit aerul conditionat, ceea ce e si logic, ventilatorul din exterior e al radiatorului de clima ;)

Edited by argon

Share this post


Link to post

Eu, avand masina de noua, stiu 150% ca nu s-a intervenit niciodata in instalatia electrica a ventilatoarelor. Si daca acum merg cum am spus mai sus, asa au mers dintotdeauna.

 

Daca nu pleaca ambele la treapta 1 teoretic problema e la rezistenta aferenta acelui ventilator, nu la ventilatorul in sine. La espero nu stiu unde sunt, dar la cielo sunt pe contraaripa stanga - cumva langa/sub baterie. Ce nu inteleg in schema - unde sunt acele rezistente, pe care fizic le-am identificat, dar pe schema nu...

 

edit:

le-am gasit - sunt "R8" dar vad ca-s legate in paralel. Deci nu exista nici un motiv (in afara unei interventii in instalatia masinii) pentru care cele doua ventilatoare sa nu plece simultan.

Edited by madkat

Share this post


Link to post

BUNA ZIUA! am problema cu butonul soferului,geam fata stanga si nu se vinde numai cu brat complet pe cand ma intereseaza numai setul de comutatoare !stie cineva vreo solutie?va multumesc Stefan!

Share this post


Link to post

Salut.

 

Am un cielo din '96 si am o problema la partea electrica. In momentul in care aprind pozitiile nu mai am curent la bricheta. Cand pozitiile sunt stinse bricheta merge fara probleme.

 

Imi poate da cineva o idee despre ce ar putea fi?

 

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

@petrilak :incearca sa gasesti un electrician daewoo care sa ia un buton de la alta usa sa ti-l puna pe panoul de la sofer.Dezavantajul este ca butoanele vor fi de aceeasi dimensiune.N-am vazut personal cum arata dar si pe mine ma paste aceesi problema si electricianul meu daewoo m-a asigurat ca face "transplantul"  <img src= ">

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ce are in plus fata de altii un electrician Daewoo, cum il deosebesti ?

Share this post


Link to post

@tolin: avantajul unui "electrician daewoo" din punctul meu de vedere este ca nu invata cate suruburi are cutare piesa pe masina mea.Se presupune ca ar trebui sa stie fiecare fir electric dintr-o instalatie "virgina" si nu sta sa bajbaie pe ici pe colo.Electricianul la care merg eu mi-a spus ca a mai schimbat butoane,deci pentru el inca un client cu aceasta problema e o banalitate.Asa ar trebui sa fie toti dar din pacate in fiecare service jumatate sunt cam asa: :scarpin:

Tot respectul pentru cei care-si cunosc meseria! :osanale:

Share this post


Link to post

... un electrician daewoo care sa ia un buton de la alta usa sa ti-l puna pe panoul de la sofer. Dezavantajul este ca butoanele vor fi de aceeasi dimensiune.

Eu tare as vrea sa stiu ce ai vrut sa spui mai sus (textul ingrosat) :scarpin:

Share this post


Link to post

Posibil sa se refere la faptul ca, original, la Cielo, butonul pentru geamul stanga fata este mai "gros" decat celelalte. Si daca pune unul normal vor fi toate la fel.

Share this post


Link to post

Se presupune ca ar trebui sa stie fiecare fir electric dintr-o instalatie "virgina" si nu sta sa bajbaie pe ici pe colo.Electricianul la care merg eu mi-a spus ca a mai schimbat butoane ...

Eu nu mi-as lasa masina pe mana unuia care stie fiecare fir electric din instalatiile unei marci, pe ala il banuiesc ca nu stie sa citeasca o schema. La electricitate, Important este sa stii ce faci, nu sa stii a face.

Share this post


Link to post

Doar ca comutarea unui buton de pe o alta usa, nu-i o rezolvae. Intr-adavar, geamul respectiv primeste comanda de pe usa stinga fata iar atunci ... comanda-i la mine (nea soferu).

Share this post


Link to post

Daca lui i se pare mult 180 ron sa dea pe tot panoul de comanda,atunci cumpara un buton simplu cu 18-20 ron si face ce i-am sugerat.E alegerea lui,iar noi il ajutam doar cu sugestii.

Share this post


Link to post

Salut prieteni..cum pot sa fac sa imi functioneze bricheta pe pozitia 1 a contactului...multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Sint de parere ca nu ai cum. O lasi cum e sau o legi direct trecind alimentarea printr-o siguranta de 20A.

Share this post


Link to post

si cum o leg...de la tabloul de sigurante?

Edited by VAXXi
Nu mai cita mesajul anterior, foloseste ADD REPLY!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...