Jump to content
Sign in to follow this  
catalin_gym

Vopsirea Plasticelor Din Compartimentul Motor

Recommended Posts

Buna seara.Stiu ca nu este tuning dar ii schimba aspectul si ii da un plus masinii.Acum doua zile am vopsit plasticaria din compartimentul motorului.Operatiile au fost urmatoarele:

 

-Demontat

-Spalat

-Degresat

-Uscat

-Dat doua sau trei straturi de primer

-Vopsit,5 straturi (straturi subtiri)

 

Eu zic ca a iesit frumos si de efect.La soare straluceste de numai,

 

Ca si vopsea am folosit bleu azur de la Dupli-Color.iar primerul(grundul) a fost unul incolor de la aceasi firma.Gata cu vorba si sa trecem la poze

 

DSCF1048.jpg

 

DSCF1051.jpg

 

DSCF1052.jpg

 

DSCF1053.jpg

 

DSCF1054.jpg

 

DSCF1057.jpg

 

DSCF1058.jpg

 

DSCF1059.jpg

 

In momentul cand voi avea timp voi mai vopsi si capacul de la filtrul de AC si ...probabil si "cutia" de la filtrul de aer,sa vedem.

In alta ordine de idei,am degand sa ii modific bordul cu leduri,poate si niste inele cromate si mai am o nebunie...gear status  <img src= "> .Problema este ca ...nu gasesc un segment alfanumeric ci doar numeric.Vreau sa folosesc alfanumeric ca sa pot afisa in cazul in care masina este in marsalier sa afiseze R. Daca nu si nu...voi folosi o matrice de leduri ;) .Acest mic gadget va fi montat intr-un suport de ceasuri pe stalp.Pelanga acest mic gadget...mai sunt si altele > :) .Unul si cel mai important va fi montarea unui Car PC,asta in momentul in care ne va permite bugetul

Share this post


Link to post

Arata foarte frumos albastrul ala, mai nasol va fi cand va trebui sa-l mentii curat :)

 

Bloc alfanumeric n-ai gasit nici la Adelaida, nici la Metrafo ?

Share this post


Link to post

A iesit frumos. La ce temperatura maxima rezista vopseaua si primerul?

Edited by hitman

Share this post


Link to post
Bloc alfanumeric n-ai gasit nici la Adelaida, nici la Metrafo ?

 

Din pacate nu am gasit,am incercat si la mivarom sau tehnoelectric dar degeaba.De luni cand ma voi intoarce in TM am sa vorbesc cu un coleg sa imi spuna unde gasesc niste magazine cu piese electronice.

 

Motorul il tin cat de curat posibil,daca in timpul saptamanii nu pot datorita faptului ca nu ma aflu in localitate,sambata sigur il sterg.Imi place sa am motorul curat,mai ales ca este o masinuta de doar 3 anisori.

 

De rezistat...rezista,nu iti pot spune exact o temperatura.Inainte de a vopsi la nubira,am mai vopsite pe o sierra care nu are plastice iar motorul se incinge mai tare fata de cel de la nubira...vopseaua a rezistat.Intradevar...nu rezista pe galeria de evacuare asa ca nu recomand vopsirea acesteia cu acest tip de vopsea

 

P.S. Ma gandeam sa vopsesc scutul de la distributie in argintiu,voi ce spuneti?Sa-l vopsesc in argintiu sau tot in albastru?

Edited by catalin_gym

Share this post


Link to post

Argintiu, daca nimeresti si nuanta scrisului ETEC cu atat mai bine.

Share this post


Link to post

Cand o sa vopsesti si dopurile alea galbene tot albastra si celelate negre tot albastra si joja tot albastra o sa arate si mai bine :)

Share this post


Link to post

De ce albastru din moment ce masina e ...gri?

Intr-un cuvant...DE CE? Mie unuia, mi se pare inutila chestia asta. Ceva mai fain decat culoarea motorului original... poate doar chromul.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Masina este argintie,nu gri.De ce?Foarte simplu,pentru a crea un contrast intre culori.Tapitaria va fi o combinatie intre albastrutru si gri sau negru,fundalul in bord albastru,lafel si lumina de la butoane.

Am argintiu exact ca cel de la ETEC :)

Nu m-i se pare inutil sa inbunatatesti aspectul unei masini iar prin vopsirea acestor componente,se inbunatateste aspectul,majoritatea spun ca DA,dar...probabil sunt unele persoane carora nu le place.Multora le place masina originala,dar eu daca consider ca ii aduce un aspect mai placut,realizez modificarea.

 

Inutil mie mi se pare faptul sa pui emblema de M sau turbo ori sa iti dai jos emblemele marcii.

 

uskt2005 voi lua inconsiderare sfatul tau ;) .Am sa analizez putin joja,in sensul sa vad cam la ce temperatura ajunge,tinand cont ca se afla in aproprierea galeriei de evacuare.

 

Multumesc pentru sfaturi si pareri

Edited by catalin_gym

Share this post


Link to post

Dupa mine chiar arata bine! Ingrijit si cu gust. Felicitari!

 

PS. Nu te lua dupa uskt2005.

Share this post


Link to post

Daca nu ma insel, nuanta asta e albastru Zeeland sau Rhodos. Am cautat in disperare in 96 o Dacie in culoarea asta si nu am gasit decit albastru Corfu :aoleo: . Mie imi place la nebunie albastru(l), inevitabil imi place si cum a iesit "tiunarea" asta :) Dupa parerea mea nu se incadreaza la categoria "codita de rechin", "sfirleaza cu fofeaza", etc. Daca mai bagi si o tapiterie care sa se asorteze ... ><'

Share this post


Link to post

Si mie imi place cum a iesit. Bravos !

Share this post


Link to post

Va multumesc baieti,am sa continui cu micile modificari.Pentru cei interesati,vopseau si primerul sunt de la Dupli-Color,nuanta este bleo azur iar primerul este cel incolor.Este exact culoarea ce mi-am dorit-o

 

Apropo de tapiterie...ma chinui de foarte mult timp sa gasesc ceva,am luat marimea cea mai mare si nu se potriveste la bancheta :( ,este prea mica.Ma puteti ajuta cu un produs,sau producator?Am vorbit cu un reprezentatnt al unei firmea care face si la comanda,dar sincer nu stiu daca se va aseza pe bancheta,deoarece dupa cum stiti si voi, are o forma de scoica si nu vreau sa stea umflata.Deci...toata problema se rezuma la bancheta.

 

Eu duminica ma intorc in TM,deci nu voi avea acces la masina...incepe sesiunea si nu stiu daca voi mai ajunge pe acasa,oricum va promit ca am sa postez pozele in momentul in care voi termina lucrarea

 

Scuze,acuma am vazut...am mai scris si in primul post ce vopsea am folosit

Edited by catalin_gym

Share this post


Link to post

Mie nu-mi place deloc, dar deloc. Imi placea daca masina era albastra. Asa, nu-i vad deloc rostul...masina argintie, motor albastru?? Care-i schema? Ma rog... Mai ales ca prevad cojirea vopselei sau macar "ciobirea" ei. Dupa ce imbatraneste vopseaua asta, o sa arate ca fundu`, crede moi. Dar fiecare cu gusturile lui, no offence intended.

 

Masina mea e albastra. Ma gandesc pe viitor sa-i frec un motor rosu, sau un portocaliu, grena, ceva... pedalele o sa le fac verzi fosforescente, cu puncte maro, iar volanul o sa-l imbrac in blana. Galbicioasa, de berbec batran.

 

Scuze, nu m-am putut abtine...dar cum orice critica e constructiva...

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

...

 

Am explicat care este "schema" :wallbanger: cu contrastul de culoare.Baga pe net niste poze cu masini sport ce au vopsite diverse zone si vei vedea ca sunt diferite de culoarea masinii.

 

Vad ca esti tare glumet,de la vopsirea plasticelor la motor ma iei la misto cu blanuri :thumbl: .Este o diferenta de la cer la pamant dar na

 

Poftim niste poze:

 

http://www.mercadoracing.org/imagenes-anun...4x4-350cv_2.jpg

 

http://memimage.cardomain.com/ride_images/...20021_large.jpg

 

http://memimage.cardomain.com/ride_images/...20015_large.jpg Masina asta este neagra

 

Eu stiu de gluma,dar nu sa ma iei la misto,ca nu mi-am pus emblema cu M sau V6 sau sa-mi scriu numele pe masina.

 

De ce garantezi ca se va decojii vopseaua din moment ce rezista la temperatura mare iar plasticele au fost pregatite asa cum trebuie?

 

Trecand peste aceste discutii,dupa sesiune am sa-i vopsesc scutul de la distributie in argintiu,partea de jos a filtrului albastru, iar ce mai este galben prin compratimentul motor va fi vopsit in albastru.

 

Numai bine

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Mi-a placut motorul cu imitiatia aia de carbon...in rest...prefer sa ma abtin. Tine de gust, nu imi permit sa zic ca e urat sau nu :)

Share this post


Link to post
Daca mai bagi si o tapiterie care sa se asorteze ...

... albastra, presupun. Abia atunci incepi s-o dai in kitch. :D

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...