Jump to content
Sign in to follow this  
DANNY WOO

Cielo Euro 3 vs Logan 1.6 MPI

Este mai bun Cielo euro3 decat Logan 1.6MPI?  

320 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

steph,gindeste-te in primul rind ca e mai grea cu citeva sute de kg,chiar daca forma aerodinamica e mai buna(CX mai scazut).Nici eu nu as fi crezut pina nu am constatat pe pielea(masina) mea.Chiar am ramas surprins,atit eu cit si el,cum poate sa demareze mai repede loganul decit nubira(mentionez ca diferenta de km efectuati intre ele e de ~30 mii)!

ovi,cum poti explica limitarea la o turatie mai mare in treptele 1-4 si una mai mica in treapta 5?

Share this post


Link to post

E foarte normal.In treptele inferioare esti limitat pe turatie iar in ultima de putere.

La mai toate masinile este intalnit lucrul asta.Sant limitate pe viteza masinile cu motoare puternice care depasesc o anumita viteza care ar pune in pericol siguranta deplasarii datorita sistemului de rulare,frinare sau directie.

Share this post


Link to post
osirus , sunt de acord cu tine , insa sa stii ca Megane II 1.6 16v nu consuma mai mult decat Logan 1.6 , ci chiar mult mai putin  :P

 

:o fftopic:

 

Sa stii ca Megane Sedan 1.9dCi daca-l tii in medie 120 (mers si cu 50 dar nu depasit 130, nu m-am uitat sa vad viteza medie calculata de el) te scoate pe la 5.5 l/100km. Consum mediu pe o distanta cam de 600 km, fara autostrada.

Iar ca o chestie, la 150Km/h are cam 3000 ture.

 

Nu luati in calcul consumul dat de producator, este mai mic.

In oras scoate in jur de +/- 9, depinde de trafic, dar nu a sarit niciodata de 10 si AC (clima) este non stop, pe 22.5 grade

Mixt dus des peste 150 te scoate in medie cam 6.5, tot asa clima pornita non stop

 

 

E SUPER.

Sa nu incepeti si pe asta sa-l comparati cu loganul, ca ma supar si nu ma mai joc.

 

:o fftopic:

Edited by tribunul

Share this post


Link to post

buei osirus... las-o frate moarta ... ca si in date tehnice nubira chair daca e mia grea are acceleratia mai buna ca a loganului. cred ca prietenul tau nu da cum trebuie in ea... lasati-o moarta ... maine poate imi ziceti ca si maybachu lu` jiji are plastice mai proaste ca loganu :) )

Share this post


Link to post

Saluthare la toata lumea!

Nu vreau sa ma intelegeti gresit! Nu am nimic cu masina(vs Logan) si nici cu posesorii de Logan! Ei au ceva cu restul. Ei gandesc ce masina au si o arata pe drumurile nationale (se supara cand sunt depasiti de alte mashini care le considera ei inferioare etc. apropo la 170 km/h un logan dadea semne la un BMW 325 =)) ca sa arate el ce masina are !!!) Va dati seama ce s-a intamplat cand s-a eliberat in fata BMW-ului. Cu Megan cine compara Logan n-are minte! Meganu deja e mashina! Sunt diferente de clasa, conceptie, design, etc! E ca si cum ai compara Octavia cu Logan sau Cielo. Vorbim de altceva. Comparatia facuta de mine se bazeaza pe o experienta. Nu stiu ce parere avetzi voi dar eu mi-o mentin pe a mea. Am condus si Executiv si este mai ceva decat SOHC pe care-l am acum ca demaraj. Nu va ganditi ca am o super tuningata, modificata etc, o zic ca e o cotoroaga de 8 ani care troncane, etc, ingrijita in ultimul an, dar ma simt mai bine la volanul ei decat la Logan. Ma oboseste mai putin, vad mult mai bine, etc. Am invatat multe la mecanica, electrica am schibat amortizoare, rulmenti in drum si mai pot zice multe! Daca am suparat pe cineva scuzele de rigoare.

Multha bafta!

Share this post


Link to post
steph,gindeste-te in primul rind ca e mai grea cu citeva sute de kg,chiar daca forma aerodinamica e mai buna(CX mai scazut).Nici eu nu as fi crezut pina nu am constatat pe pielea(masina) mea.Chiar am ramas surprins,atit eu cit si el,cum poate sa demareze mai repede loganul decit nubira(mentionez ca diferenta de km efectuati intre ele e de ~30 mii)!

Nubira subturata poate ai vreo sansa, sau Nubira cu 4-5 persoane bine hranite vs logan cu sofewr de 35-45 kg dar altfel iti garantez ca nu ai demaraj mai bun ca Nubira. Daca tot ai mers cu 180 cu Loganul de ce nu ne spui cat de instabil este sau ce zgomot de locomotiva aveai in habitaclu. Nu ai ce compara intre Nubira 2 si Logan, una este masina cealalalta este pe(sau pe langa) drumul cel bun (vrea sa devina masina in 5-10 ani).

Share this post


Link to post

Am condus saptamana trecuta un Lighean de 1.6 de la firma unui prieten si m-a facut de kko la un semafor o Labie de 1.2 HTP :wallbanger: Nu credeam asta, dar uite ca pe langa senzatia de oldtimer (sau mai degraba de caruta) pe care o ai in logan (din cauza confortului, zgomotului si scartzaielilor) am trait si umilirea din partea unui motor de motocicleta... Ligheanul avea 12k la bord si a fost turat sanatos, exact in stilul vechiului Cielo pe care l-am dat acum trei saptamani.

Share this post


Link to post

@Wolfman : Te cred te cred (alte povesti convenabile despre logan-uri facute de kko in situatie unde tehnic este imposibil sa fie adevarat :) ) )

 

@tribunul : 1.9 dCi consuma sub 5% la 120 intr-a 6-a ;)

Share this post


Link to post

Mai and , mai lasa-ne mai tata cu renault si Logan , acu' serios tu mai stii si altceva ?

Fii fericit , ai o super masina ; Loganul e cel mai tare; kalosul si cieloul sunt muuult sub logan etc...

Acu' e bine? :D

Share this post


Link to post
@tribunul : 1.9 dCi consuma sub 5% la 120 intr-a 6-a ;)

 

 

Ca sa nu pornim o discutie doar de dragul discutiei, AI MARE DREPTATE.

Omule tu nu faci deosebirea dintre un consum mediu si un consum instant?

Share this post


Link to post

@body : Kalos e putin peste Logan , Cielo e sub logan.

 

@tribunul : Aha si daca mentii 120 intr-a 6-a ? Nu-ti depaseste 5% mediu pe perioada respectiva !

Share this post


Link to post

pai la ce garda la sol are tractoru ala sa stii ca bagi un cielo sub logan. :) )

Share this post


Link to post
AND, baiete, trateaza-te! Nimic nu consuma mai putin decat Logan!!! (Decat un Logan condus de Alezz).

 

 

@satori: ba da. tata are 7.8 consum pe 1.4. mie mi se pare decent consumul.

 

@and: wake up, dude, incepi sa dai in penibil cu mania asta renault.

ca fapt divers, nici megane 2 nu respecta pretul pe care il are. la o masina de 16k euro...e excesiv de mult plastic. in banii aia iei octavia 2 tot cu clima...aia e masina care isi merita pe bune banii. motor tot de 1.6.

Share this post


Link to post
@Wolfman : Te cred te cred (alte povesti convenabile despre logan-uri facute de kko in situatie unde tehnic este imposibil sa fie adevarat  :)

 

Pai eram sigur ca nu crezi, nici aia carora li s-a blocat directia n-au fost crezuti... The Car rulezzz!!! Io nu inteleg boala asta cu comparatia a unor posesori de lighene, atatia bani au avut - asta este, dar sa te apuci de ridicat in slavi pacaleala asta de "masina"... Ieri am fost la RAR sa-mi fac identificarea la masina in vederea inmatricularii, acolo fiind si cateva golanuri; vreau sa spun ca posesorii lor erau muuult mai mandri de scula lor decat multi cu A6 sau Passat, am avut timp cateva ore sa-i studiez. Am si intrat in vorba cu doi dintre ei (amandoi fosti posesori de berlina), si desi nu stiau mai nimic despre masini in general erau foarte "multumiti" de scula din dotare.

Share this post


Link to post
Am si intrat in vorba cu doi dintre ei (amandoi fosti posesori de berlina)

 

Cred ca asta e elementul cheie. Sustin asta prin dovada reprezentata de un Logan (nemiscat din parcare de 2 saptamani, dar ce conteaza - are omul masina ? are). Loganul este parcat in rampa (asa e parcarea blocului). Logan are pietroaie sub rotile din spate. 'nuff said.

Share this post


Link to post
@tribunul : Aha si daca mentii 120 intr-a 6-a ? Nu-ti depaseste 5% mediu pe perioada respectiva !

 

Omule, ce ai frate cu mine?

Eu ti-am zis clar, consum mediu de 5.5 l/100km, viteza intre 50-130, dar cel mai mult in jur de 120, pe o distanta de aproximativ 600km.

 

Daca tii neaparat sa-mi iei o bere, zi-mi direct, ca vin cu bicicleta si o sa trebuiasca sa-mi faci plinul, iar aia consuma al naibi de mult, ajunge si la 10 beri in oras. :drinkers:

Share this post


Link to post

Eu cind am ales Logan,l-am ales dintre un cielo nou E3(care in ultimul timp calitatea lui e indoielnica si unul sh din 96 al unui prieten care avea unele probleme,desi pretul era ok).Dar masina asta e pt alergat si sunt multumit de ea,nu o laud pentru ca se stie ca e o masina ieftina la care s-au facut mai multe compromisuri in privinta finisaje/calitate/pret,dar daca ar fi fost o masina proasta care nu-si merita banii,nu existau atitea zeci de mii de unitati vindute in mai putin de un an!Pun pariu ca nici Dacia/Renault nu se astepta la o asa vinzare mare de unitati intr-un timp atit de scurt.Ca mosteneste unele boli de la fratii mai mari megane/clio/etc,ca mai pocneste ceva prin interior,ca mai trosneste,ca are un design de lighean sau mai stiu eu ce natie de frigider,asta e.Nici o masina nu e perfecta oricit ar costa ea.Probabil ca daca nu ar fi avut succesul asta mare la vinzari,nu ar fi fost asa de prost vazuta si nu s-ar fi incercat deteriorarea imaginii ei,pentru ca nu ar fi acaparat mare parte din clienti la masini un pic mai scumpe(2-3 mii E)dar cu o calitate asemanatoare ei.Asta e marea problema care deranjeza pe multa lume,daca ar fi avut o masina ca a lui probabil ca atunci era hulit din motivul ca de ce are si ala la fel ca el.Fiecare i-si alege masina pe care o vrea si e liber sa faca ce vrea cu banii lui.De aceea pe linga logan mai am si o octavia,dar asta e mai mult pentru concediu sau cind nu e cealalta acasa.

ps..apropo de garda loganului...acum 2 saptamini am fost la un gratar pe linga lacul pantelimon,pe un drum destul de accidentat.Nici un cielo nu a intrat pe acolo.

pps..nu comparam M2 decit la consum si asta la cel cu motorul cu 16v.

Edited by osirus

Share this post


Link to post
ps..apropo de garda loganului...acum 2 saptamini am fost la un gratar pe linga lacul pantelimon,pe un drum destul de accidentat.Nici un cielo nu a intrat pe acolo.

pps..nu comparam M2 decit la consum si asta la cel cu motorul cu 16v.

 

Nu te supara, dar asta dovedeste ca posesorii de cielo isi iubesc masinile si nu-si bat joc de ele.

Eu uracam borduri cu a doua cand aveam o dacie pe care dadusem 12 mil, adica nu-mi pasa de ea.

 

Si la mine in spatele blocului sun doi golani parcati si nemiscati cu zilele, eu nu-i inteleg pe oamenii aia de ce au investit banii in masini.

Masina daca nu o folosesti nu este o investitie, ca si electronicele se devalorizeaza moral repede.

Isi depuneau banii ca avans (restul de la banca) la un apartament, pe care il inchiriau, iar acum un apartament cu 2 camere il inchiriezi cu 150 euro repede, cu banii de chirie isi plateau rata la banca, si in cativa ani ramaneau cu un apartament.

Edited by tribunul

Share this post


Link to post
@satori: ba da. tata are 7.8 consum pe 1.4. mie mi se pare decent consumul.

 

Adica cam 8,2-8,3% dar, ai dreptate, este decent. La cat schimba vitezele?

Oricum, eu ziceam altceva acolo :)

Share this post


Link to post
Nu te supara, dar asta dovedeste ca posesorii de cielo isi iubesc masinile si nu-si bat joc de ele.

Eu eram cu Skoda si stai linistit ca multi au vrut sa intre si au renuntat doar cei cu masinile joase,nu ca ar fi tinut la ele,dar atingeau pe dedesubt.Sa riscat la un moment dat un tip cu un astra,a intrat dar a lovit scut si ce o mai fi fost pe acolo.

Si eu stiu ca la 1.4 consumul e undeva pe la 7.5-8 maxim,depinde de cum mergi cu masina,spre exemplu cind merge sotia,loganul are cu 1.5-2l mai mult ca la mine si skoda cu 1l.

Edited by osirus

Share this post


Link to post

buei io fac spume imi ia matizu in bucuresti 8 si voi luati cu loganu 7.4 ??? noi aici nu vorbim de un stil de condus absolut batranesc si economic... vb. de consumu real. ca daca ma plimb si eu doar duminica noaptea si o tin cu a 5-a la 60 si caut doar bulevarde in panta sa vezi cum scot 5% in Bucuresti =))

Share this post


Link to post

stephanel, tu nu poti scoate consum decent cu nici o masina!!! :>

 

si conteaza enorm cum mergi cu masina. atata timp cat exista matiz care ia 6 si al tau 8, problema e clar unde se afla.

 

tata merge cu loganul lui asa cum ar trebui sa mearga orice om normal in trafic.

 

daca unii dintre forumistii daewoo sufera sa dea claxoane si sa arucne apelative la adresa altora, nu au decat sa faca asa. pana la urma...te manifesti in scris si in public dupa cat de mult creier ai.

 

 

eu sunt moderat in afirmatii pt ca am luat prea mult warn pe topicul asta. dar e un post undeva mai sus pt care sincer, l-as da afara de pe forum pe respectiv. daca aia e mentalitatea daewooclub...eu imi dau stickerul jos de pe masina.

 

 

mai mult sau mai putin :o fftopic: cei mai cretini soferi pe care i-am vazut in scurta mea experienta de sofer...erau pe conducatori de cielo.

 

dar nu m-as arunca sa jiGnesc pe ceilalti din cauza lor.

Share this post


Link to post

postul lui raz_sor a fost cam deplasat e drept cu afirmatia aia cu ``mucles bai ca sunteti varza``

 

da sper ca nu ne-ai bagat si pe cei care consuma mai mult :D in groapa aia cu ``cat creier ai`` :mda:

Edited by steph

Share this post


Link to post
... cei mai cretini soferi pe care i-am vazut in scurta mea experienta de sofer...erau pe conducatori de cielo.

 

 

 

 

Un dealer de Opel imi spunea deunazi acelasi lucru despre soferii de logan, dar asta nu inseamna ca generalizam, bineinteles...

Share this post


Link to post

Inchis pe perioada limitata, deocamdata.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...