Jump to content
Sign in to follow this  
DANNY WOO

Cielo Euro 3 vs Logan 1.6 MPI

Este mai bun Cielo euro3 decat Logan 1.6MPI?  

320 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

1.Papucistii nu toti isi chinuie masinile

2. Am si eu un TDI dar nu dardaie nici pe departe ca un pauc de 1.9

3. Un papuc are 900-1000 de kg, fiatul meu are 1.8 tone gol si tot e mai agil ca un papuc, ca sa nu vb de zgomot interior...

Papucel diesel este cum era pe vremuri ARO pt lipoveni: proasta, galagioasa, se inchideau aiurea portierele dar putea cara 3.5 tone de leguminoase cu ea (remorca inclus). E un soi de carucior food de metro cu motorizare diesel si cu zgomotul aferent :P

 

Stimabile, gresesti profund:

 

1. Ba da, aproape toti... majoritatea merg cu ea pana-n limitare f des. Si cum ar trebui sa stii si tu ca doar esti posesor de diesel, nimic nu-i face mai rau dieselului aspirat decat turatia mare sau aproape de maxim.

2. Compari mere la 20 de dolari kg cu pere la 0.5 kg. Pai tu compari un TURBOdiesel de pe o masina de vreo 20 de mii de euro cu un diesel aspirat de pe o masina de 6 miii? Complet lipsit de sens.

3. iar gresesti uitand (sau nestiind) despre ce vorbim: 1.9 aspirat fata de 2.5 turbo. Cat ai dat pe ea stimabile, 6000 noua? Daca nu, termina si nu te mai lauda...

Bai ce va place sa aruncati cu rahat si nici nu stiti despre ce vorbiti...

 

Mai trebuie luat in considerare si faptul ca motorul ala e chinuit de cutia care este cea de benzina de 1.6 cu adaptari sa mearga pe motorul diesel. Deci nu e una gandita pentru diesel. Si, in conditiile astea, s-au dovedit foarte fiabile. La motoare ma refer, restul masinii e cum e, nu comentez.

Share this post


Link to post
1. Ba da, aproape toti... majoritatea merg cu ea pana-n limitare f des. Si cum ar trebui sa stii si tu ca doar esti posesor de diesel, nimic nu-i face mai rau dieselului aspirat decat turatia mare sau aproape de maxim.

Bai ce va place sa aruncati cu rahat si nici nu stiti despre ce vorbiti...

 

1.Este o prostie sa spui ca dieselul il duci pana la limitare: moare singur peste 4000 de ture deci nu are nevoie de limitare ca pur si simplu NU mai urca in ture mai mult decat vrea el iar peste 3500-400 de ture trece f greu si degeaba calci pedala de acceleratie. :mda:

 

2. Nu ,,arunc cu rahat'', nu ,,ma laud'' si cam stiu despre ce vorbesc(comparam un motor pe care fiat l-a facut in 94, si nu era ultimul racnet, cu un modern Reno 2000 si ceva). Comentariile tale sunt in cel mai bun caz malitioase si nu fac decat sa calce pe bataturi pe ceilalti deci te rog insistent controleaza-ti tonul :-W .

 

PS: Imi cer scuze pt offtopic...nu se va mai intampla :"> .

Share this post


Link to post

1. e posibil sa se intample la tine asa. Eu o faceam des la un hyundai si tinea. Dar masina era noua. Si la vechiul meu diesel intr-adevar, nu prea ajungeai in limitare. Dar orice pompa de injectie asistata de calculator ARE limitare. Tu defapt ai inteles ce vroiam eu sa spun - ca se mergea cu pedala la fund pana nu mai crestea turatia - dar ai vrut sa remarci astfel ca eu sunt tampit si "spun prostii".

2. Unde a zis cine ca 1.9d e vreun motor modern? Eu am zis doar ca e f fiabil. Cred ca e a 3-a oara cand o spun si tu nu vrei sa intelegi: compari mere cu pere, masina de peste 20 de mii de euro noua cu una care coasta 25% din pretul aleilalte. Sa-ti dau un exemplu: Cum merge si cum fuge ducato-ul tau in comparatie cu touaregul 10V 5.0l tdi? (una e 20 demii si alta e 50 de mii).

3. Dupa cum mi s-a atras si mie atentia: nimeni nu spune prostii ca asta ar insemna ca il faci prost si astfel il jignesti.

 

Nu-mi mai atrage atentia de ton ca eu ti-am raspuns cu argumente si la obiect, nu am batut campii. Ba chiar m-am chinuit sa iti explic de 3 ori ca compari aiurea. Dar este clar ca tu vrei cu orice pret (logic sau nu) sa-ti convingi interlocutori. In acest caz, mi-am pierdut vremea.

Share this post


Link to post

@andreib > toate pompele de injectie de la Diesele au limitare deoarece este un motor cu ardere necontrolata. Faptul ca unele plafoneaza mai devreme este din vina motorinei noastre, a filtrului infundat sau a injectoarelor. Nu te supara ca unii confunda domeniul normal de turatii pe care-l stabileste singurul care stie (constructorul) si care cred ca daca ai dus un motor in limitare ai facut un rau. Nu exista nici un rau ca n-ar fi permis constructorul, limita mai devreme, doar subturarea provoaca rau, dar aici producatorul nu are cum sa puna limitare.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Iar te contrazic, stimate domn, si pe acest subiect. Dieselul este un motor prin definitie "subturat" (defapt vreau sa zic care are plaje de turatii reduse). Turarea FACE rau unui motor, dar acum depinde ce intelegi prin turare...

Tu ai spus ca daca mergi in limitare nu inseamna ca faci un rau motorului (vezi " si care cred ca daca ai dus un motor in limitare ai facut un rau"). Te asigur de contrariul spuselor tale ca astfel toti pustanii ar fi mers prin oras numai cu 1-a... Dar asta nu inseamna ca daca o turezi pana in limitare de 2 ori pe zi intr-o luna ii faci motorul praf, inseamna doar ca viata motorului se reduce cu un anumit procent...

Subturarea, sau mersul in ture putine (fara ca motorul sa coboare sub turatia de ralanti sau sa "baraie") nu iti aduce altceva decat un consum redus si uzura redusa. Asta nu inseamna ca daca mergi in limita ailalta, adica sa mergi in a 5-a la 40 (dau un exemplu) nu uzezi motorul mai tare... In general, o utilizare intre 1500 si 2000 de ture pe drum drept fara cresteri de viteza, fara dealuri, etc este utilizarea optima si de aceea este si cea mai folosita metoda de conducere...

Edited by alx

Share this post


Link to post

Am votat Cielo.

Maşina şi-a demonstrat fiabiliatea pe o perioadă sufucient de mare, lucru care nu se poate spune despre Logan (la care, sincer, atât forma exterioară cât şi interioară lasă de dorit - lucru recunoscut şi de câţiva prieteni posesori ai acestei Dacii).

Părerea mea este că Logan, după atâta tam-tam, este mult sub aşteptări cel puţin pentru a parte a românilor.

Share this post


Link to post

Am mers cam 17 000 km cu Cielo meu coreean din 97 si am fost foarte multumit in limitele masinii..nu m-am asteptat sa fuga ca un BMW sau nu stiu ce performante. Parerea mea e ca modelele coreene au fost foarte bune la vremea lor si calitatea este superioara celor romanesti. De 3 zile mi-a venit si mie Loganul Laureat 1.6, nu am decat vreo 300 km cu el. Ce pot sa zic, ca dotari, tehnologie este superior fata de Cielo..tinuta de drum buna, surprinzator de stabil..la inaltimea lui..motorul fuge bine, oricum inca nu l-am fortat mai astept sa se rodeze. La interior Logan este mai spatios iar imbinarile(la plastic..la chedere etc) sunt la fel ca la Cielo daca nu chiar mai bune. Oricum Logan este o masina care isi merita bani..acum ramane de vazut fiabilitatea cum e ca in rest e ok! Acum am si Cielo si Logan dar daca as fi sa aleg intre un Cielo euro 3 nou si un Logan nou as alege Logan ... Parerea mea :lavolan:

Share this post


Link to post

@alx > stimate domn, ma vad obligat sa apelez la o carte pe care nu doream s-o folosesc in discutiile cu tine, dar vad ca prejudecatile nu-ti dau pace si continui sa arunci informatie falsa pe forum. Am lucrat intr-un institut de cercetare si proiectare motoare termice, unde am proiectat si realizat automatizarea unor standuri de testare si rodaj motoare Diesel. Activitatea aceasta m-a facut sa petrec luni intregi in procese de omologare si rodaj motoare Diesel. Caietul de sarcini necesar omologarii unui motor prevede supunerea lui la un regim de turatie maxima un timp indelungat, valoarea exacta n-o mai retin, toate probele durau 8 ore, dar sigur este mai mare decat cea la care este supus motorul in toata viatza lui. Dupa testare, motorul este desfacut bucati si masurata fiecare piesa angrenata in miscare (frecare). Te asigur ca motorul nu sufera nici o uzura la utilizarea in regim de turatie maxima, atata timp cat nu se depaseste regimul termic necesar pastrarii pieselor in tolerantele proiectate si uleiul nu-si pierde calitatile initiale. Acelasi lucru este valabil pentru orice motor de serie iesit pe poarta fabricii. La motoarele Diesel se testeaza si se rodeaza in sarcina fiecare motor fabricat.

Singurul moment inevitabil care provoaca uzura unui motor termic este pornirea dupa un repaus indelungat, atunci cand ungerea pieselor in miscare nu este asigurata. Al doilea moment, dar care este evitabil si prea putin evidentiat, este punerea motorului in sarcini importante inainte ca el sa ajunga la temperatura de regim, temperatura la care toate piesele angrenate sunt in cotele proiectate.

Asa ca te sfatuiesc sa nu mai dai cifre de turatie la care sa circule si altcineva pentru ca nici nu stii ce rau fac aceste recomandari. Lasa pe fiecare sa mearga cum crede si cum ii este temperamentul. In plus, daca un producator ofera o plaja de 6000 rpm, normal este sa mergi la jumate din ea si niciodata sub 1/3 din ea. Nu incerca sa dieselizezi un motor Otto, ca numai rau ii faci.

Daca nici acum nu te-am lamurit te asigur ca mai am o carte, cea a competitiilor auto, la care motorul functioneaza timp indelungat numai peste turatia maxima la care este limitat acelasi motor, in varianta de strada.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Omu asta un pachet intreg. :D

Share this post


Link to post
daca un producator ofera o plaja de 6000 rpm, normal este sa mergi la jumate din ea si niciodata sub 1/3 din ea

Eu zic ca asta e o perspectiva exclusiva dinspre motor. Si cred ca tolin_afc spune serios ce spune. Cu toate astea, pana la roti, mai sunt niste piese si cred ca important aici e ambreiajul. Sigur ca are o "valoare" mai mica, dar oricum (n-am statistici, dar cred ca asa e) se strica mai des. In ultima instanta, regimul (fie el si numai de turatie) de exploatare a unei masini, e o chestie de compromis intra mai multi factori. "Bunastarea" motorului e doar unul. Poate n-ar trebui sa ne inversunam atat de mult asupra lui (hmmm, dar asupra cui?).

Share this post


Link to post

On topic:

Ciocnire intre Dacia si Daewoo in cladirea Senatului

Ada Mesesan

 

Serban Nicolae, senator PSD, este banuit de colegii sai parlamentari ca se erijeaza in dealer pentru Dacia-Renault, prin atacarea intereselor firmei Daewoo. Masinile Logan sau Cielo ar urma sa fie achizitionate de Senat.

 

Chestorul Senatului, Serban Nicolae (foto), a introdus cu doua zile in urma, in casetele senatorilor, o foaie apartinind firmei Dacia care promoveaza calitatile automobilului Logan, criticind, in acelasi document, oferta inaintata Senatului de firma Daewoo. Mai mult, ieri, senatorul PSD a propus ieri staffului institutiei renuntarea la a cumpara masini Cielo si reorientarea spre Logan. Motivul demersului lui Nicolae: conducerea Senatului a decis, cu mai mult timp in urma, ca institutia sa cumpere automobile pentru senatori de la ambele firme. Senatorul PD Paula Ivanescu a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent, ca il banuieste pe Nicolae de promovarea interesata a firmei Renault, producatorul Logan. Senatorul PSD s-a dezvinovatit: „Nu este vorba de lobby. Foaia mi-a trimis-o directorul de vinzari de la Dacia. Sint gata sa-mi asum raspunderea pentru acest demers. Cielo nu se va mai produce, din toamna, in Romania. Costul Logan, in comparatie cu Cielo, e mai mic cu 500-800 de euro“. Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, e de alta parere: „Pare concurenta neloiala a Logan contra Cielo, atit timp cit Nicolae a introdus o hirtie care loveste in interesele altei firme“. Vasiliu a precizat ca diferenta de pret nu este de 800 de euro, ci de 150 de euro. El a propus ieri Biroului Permanent al Senatului anchetarea lui Serban Nicolae de catre Comisia de disciplina a Senatului si, eventual, sesizarea Consiliului Concurentei. 

Share this post


Link to post

Deci pina la urma nici senatorii nu stiu ce sa aleaga ,dar noi ?

Share this post


Link to post

desi risc sa fiu improscat cu noroi :D , eu am ales loganul si o sa va dau si argumente: taica-miu si-a luat un logan 1.6 acu juma de an si am mers si eu cu el pana mi-am luat un ticolos (de care sunt foarte mandru).

 

Tin sa va spun ca am fost si eu foarte reticent la inceput, dar golanu m-a impresionat din multe puncte de vedere...NU contest fiabilitatea unui cielo cum se facea alta data. Din pacate cuvintele cheie sunt "cum se facea alta data". Am un prieten care si-a luat un cielo standard euro 3 cam in acelasi timp in care am achizitionat si eu loganu si a avut maaaari probleme cu el...a fost la service de nu stiu cate ori cu probleme la motor(ii consuma 12-13 in oras), l-a lasat vreo 3-4 zile sa-l repare si tot nu e multumit de cum merge...in acelasi timp am un prieten cu un cielo din '96 care merge impecabil fara nici un fel de raparatii majore si cu durere de inima trebuie sa recunosc ca exista grad de comparatie intre el si golanu meu

 

...deci...sa n-o mai lungesc atata: sincer as alege un cielo la mana a doua decat un logan, dar in nici un caz un cielo nou...poate ca vi se pare o tampenie dar asta e parerea mea...

 

 

astept noroiu' :D

 

P.S.:am un consum mediu aratat de comp. de bord de 9.7 mers numai in oras

Share this post


Link to post

Ce noroi dom'le ca eu asa am facut? :banana:

 

Sincer, daca acum (doamne fereste) as baga masina in pom si mi-ar trebui alta, intre Cielo E3, Cielo SH Korea si Renault (inclusiv Logan) tot Cielo SH mi-as lua. Astea noi au probleme, nu de design ci de executie, boala pe care pun pariu ca o s-o capete (daca n-o au deja) si Loganurile. Parere (daca nu e deja clar) personala.

 

Prea mare procentul de posesori de Renault care injura la intretinere. Am ditamai lista. Cat de zisul Euro 3 aud numai chestii nasoale, chestii care, ca posesor de Cielo SH (face 10 ani masina) mi se par SFuri.

 

Cred ca e inevitabil faptul ca Loganul o sa calce pe urme chinului care a ajuns service Renault. Poate asta este unul din motivele pentru care Renault a pastrat firma Dacia. Daca Renault cade in vanzari Dacia o sa ramana, pentru ca (asa cum marketingul/advertisingul o sugereaza) Dacia ramane Dacie in mintea romanului, nu Renault.

 

Plus ca mai au si reminiscentele alea pre-decembriste cu "Dacie cu motor de Renault" care valora greutatea in aur si care nu se vindea nici moarta, mai bine ruginea in fata blocului cu anii decat data.

Share this post


Link to post

cu greu m-am convins sa votez loganul...

motivele:

cielo are caroserie, finisaje net superioare; la fel superioare sunt antifonarea, tinuta de drum.

in schimb loganul are motoare mai eficiente (raport putere/consum) de generatie oleaca mai noua (da nu foarte) si echiparea mai rasarita - un Golan 1.6 Full are 1.6/90cp, ABS, dublu airbag, computer de bord, radiocd, geamuri el.etc. - iar cielo Exe are doar 1.5/80cp, nu are decat geamuri si un cas bun dar arhaic (fara RDS etc) si cam atat...

 

cielo ar merita doar din cauza imaginii net superioare - in rest nu prea are avantaje...

 

sper sa nu fiu injurat prea tare... :)

 

a ... daca era sa compar cielo de caum cativa ani cu orice dacie chiar loganul de acum as fi preferat cielo din cauza fiabilitatii si finisarii net superioare... la astea de acum insa, aceste atuuri s-au cam dus... din pacate

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Motorul de logan de 1,6 are 87 CP.Computerul de bord mai bine nu il puneau atita timp cat indica eronat si sub 30km/h nu indica nimic.Radiocasetofonul de cielo este 4x25w pe linga cel de pe logan care este 4x15w.Cielo are reglaje faruri electronice si deschidere electrica portbagaj si rezervor.Pe logan sa pus abs dar ce era necesar nu,adica discuri ventilate.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Sa nu uitam recircularea pe maneta de la Logan. Nu stiu sincer cum este la Cielo, dar sa nu numesti 'masina moderna' o masina cu recirculare cu maneta e ... bestial! =))

Share this post


Link to post
cu greu m-am convins sa votez loganul...

motivele:

cielo are caroserie, finisaje net superioare; la fel superioare sunt antifonarea, tinuta de drum.

in schimb loganul are motoare mai eficiente (raport putere/consum) de generatie oleaca mai noua (da nu foarte) si echiparea mai rasarita - un Golan 1.6 Full are 1.6/90cp, ABS, dublu airbag, computer de bord, radiocd, geamuri el.etc. - iar cielo Exe are doar 1.5/80cp, nu are decat geamuri si un cas bun dar arhaic (fara RDS etc) si cam atat...

 

Nu uita ca pe CIELO exista motoare 1.5L din care se scot tot atatia cai ca la Loganul cu motor de 1.6L Si Cuplu e mai mare la Cielo...

Eu spun ca e foarte discutabila eficacitatea motoarelor actuale de pe Logan.

Chiar si la consum... sunt pe forum oameni cu Cielo E3 care au avut consumuri de 5,4 L/100 km (etraurban) si urban in jur de 9L. Eu nu ma plang de al meu cielo (cu toate ca are 7 ani), iar consumul pe ultimii 10 000 km a fost de 7,35L/100 km (mers 2/3 extraurban, media de viteza fiind in jur de 100 km/h + 1/3 urban) ceea ce zic eu ca nu e chiar asa de rau!

 

E foarte adevarat ca ar fi putut cei de la Craiova ca macar pe E3 sa le fi ridicat la nivelul NEXIA (abs, airbag-uri... si sa revina la interiorul GLE-ului (comanda geamuri pe usa sofer, si ce au mai schimbat) atunci chiar Loganul ar fi fost pus in dificultate, caci pretul ar fi fost cu cateva sute de E mai mult, dar eu cred ca ar fi meritat aceste optiuni.

Share this post


Link to post

Gindestete totusi ca pretul la modelul de baza la ambele masini este in favoarea Loganului ,cu toate optiunile Loganul ajunge la 8450 euro si are in plus fata de Cielo Executive(8899euro) ABS, AIRBAG (sofer+pasager) ,Radio CD optiuni care la Daewoo ar costa cel putin 2000euro .

Deci la 9000 euro ce sa alegi ? o masina care nu mai este la prima tinerete si care nu are ABS AIRBAG sau o masina moderna cum e Logan DAR care este o masina inca netestata indeajuns .

Inca nu cred ca Logan este o masina fiabila pt ca nu am vazut decit loganuri de maxim 10.000km dar daca pun in balanta faptul ca am 3 prieteni cu Cielo noi(2xExecutive DOHC 1xExecutive EURO 3) si au probleme de la 5000km ma face sa mai gindesc putin.

Share this post


Link to post

Daca stam sa o luam logic nu merita niciuna ,cielo pentru ca sa plictisit lumea de ea si logan la care se pretinde ca e o masina model 2004 are niste lipsuri si cateva lucruri de care ti-e rusine sa ridici capota.

Share this post


Link to post

Asta am spus si eu acum 5 pagini ca nu poti compara doua modele care desi se incadreaza aproximativ in aceiasi suma de bani sunt total diferite .

Oricum nu te poti simti in siguranta intr-o masina la 130km/h sa zicem si trece tiru pe linga tine si te trezesti in sant .Am patit asta cu un Logan si m-am jurat ca nu ma mai sui in altul mai ales daca merg la drum lung .Oricum se stie ca Loganul are probleme si cu vinturile laterale ,deci devine o masina chiar economica pt ca nu poti merge cu mai mult de 130km/h in siguranta deci macar ai un consum redus..

 

:o fftopic:

Am mers azi cu un TAXI Solenza care dupa spusele unora este cea mai buna masina produsa de Dacia ,vreau sa zic ca masina troncanea la fiecare denivelare si avea 30.000km ,daca si Loganul va face la fel dupa 30.000km concluzia este una singura tunning cu ciocanul pneumatic sau REMAT .

Share this post


Link to post

Singura masina produsa la Pitesti a fost Dacia 1100.

Share this post


Link to post

A... masina m-am prins mai greu dar pina la urma m-am prins ,inclin sa cred ca ai dreptate .

Loganul trebuie sa treaca anul si o sa vedem ce poate adica cit de tare troncane . :D

Am mers cu Cielo din 95 care avea peste 170.000 km si decit o singura problema la garnitura de chiuloasa care era ciupita in rest totul era ok dar masina a fost de firma si folosita 80% extraurban poate de aia nu avea probleme cu amortizoarele si pivoti/bucsi care erau originale dar masina a fost intretinuta si schimbat tot la timp .

Am vazut insa cielo made in RO care aveau mari probleme atit la amortizoare cit si la motor ,are un prieten un Executive 2003 1.5 16v si are probleme cind o porneste rece bate ceva citeva secunde ,a fost la garantie si a schimbat toate supapele si la fel face ,a schimbat tot in garantie si pistoanele si nu e de la ele ,vreau sa zic ca i-a inebunit pe aia la garantie .Se poate ca masina lui sa fie una la 100.000 dar exceptia confirma regula nu ?

Share this post


Link to post

Din ce vorbiti aici ajung la concluzia ca sunt un proprietar norocos! In 2 ani jumate de cand a fost luata masina a vazut service-ul doar in revizii si o mica problema la contact.

Precizez ca multi kilometri au fost facuti urban (masina are 22000. cam 15000 urban)

Share this post


Link to post

Fie ca ai nimerit o masina buna ceea ce este foarte probabil fie nu esti obsedat sa asculti zgomote cu stetoscopul cum fac eu de exemplu .

Vreau sa zic ca am un prieten cu Logan si l-am stresat i-am enumerat toate minusurile Loganului si acum m-a poreclit FIS-FIS precum se aud amortizoarele la Logan cind trece peste denivelari  <img src= ("> .Oricum i-am zis ca poate dupa 50.000km o sa-mi spuna TRONC-TRONC si mi-a replicat da tu crezi ca o sa tin masina mai mult de 30.000km ,asa ca mi-a inchis gura si mi-a spus ca o masina se tine maxim 5 ani sau 30.000km adica exact 5 ani in cazul lui ,fosta lui Dacie a fost o NOVA GLI de 1.4L si injectie monopunct pe care a tinut-o fix 30.000km adica 5 ani din 1999-2004 dupa care si-a luat Logan ,in 5 ani el a cumparat 2 termostate deci in total a cheltuit cu masina ulei+filte 6x800.000=4.800.000 lei 2 filtre de aer 400.000 lei 2 termostate 350.000 lei deci in total 5.550.000 lei in 5 ani deci 1.110.000 lei /an deci foarte putin .Omul oricum e foarte norocos din fire cu prima lui dacie a avut accident stupid a intrat o vaca in portiera si i-a spart geamul si indoit usa,cu NOVA s-a urcat peste el un cal cu tot cu caruta si i-a indoit hayonul +spart geamul ,iar cu Loganul inca nimic dar are numai 3500km .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...