Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Fumători, Nefumători ?

Fumez...  

345 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Nu fumez, nu beau cafea, alcool numai la zile foooaaarte mari, nu ma duc la femei. Cate odata ma intreb de ce mai traiesc :scarpin: ??

Altfel spus, am fumat de la 17 ani pana acum 5 ani (adica pana la 26), am avut insa vointa sa ma las si acum nu as mai fuma nici daca-mi pui maceta la gat. Ma enerveaza fumatorii daca trebuie sa le inhalez "noxele", dar daca sunt de treaba, ii suport :-W .

In masina la mine nu se fumeaza nici daca esti pestisorul de aur.

Share this post


Link to post

Felicitari Dreamlike! Nu te lua dupa cei ce zic ca suma viiciilor e constanta; asta e poveste :P . Unii le au pe toate. :)

Eu am fumat ce e drept in clasa a 12-a si anul 1 de facultate, dar n-a fost dependenta; a fost prosteala, bineinteles din cauza anturajului. Cum intr-a 12-a se chiulea de la materiile de care n-aveam nevoie la Bac, toata lumea mergea la terasele de pe langa liceu. Asa am inceput si eu sa fumez, in joaca. Dar in vara de dupa anul 1 am luat mai multe hotarari capitale si renuntatul la fumat (total) a fost una dintre ele.

Share this post


Link to post

Totusi e un pas inainte ceea ce vad eu in poll: cei mai multi sunt nefumatori. Felicitari de la un fumator care vrea sa treaca in tabara lui @zmeucelnefumator...

Share this post


Link to post

Acum 10 ani m-am apucat sa fumez,adolescent fiind  <img src= ("> ...ajunsesem la 1 pachet pe zi.Imi doream tare mult sa ma las,dar nu reuseam.In urma cu trei saptamani m-am internat in spital pentru ca nu ma simteam foarte bine.Am stat doar doua zile pentru analize,nu am avut nimic grav,totusi mi s-a parut un moment bun sa ma las de fumat.De atunci nu am mai fumat mai mult de zece tigari,in total, si asta doar la o nunta,o petrecere si dupa un meci de fotbal.Ma bucur ca am reusit sa devin fumator ocazional.Parca ma simt si mai bine in general.

Share this post


Link to post

3 saptamani e putin. Nu te grabi cu afirmatiile, mai ai de munca. Succes.

Share this post


Link to post

Am 4 luni de cand am renuntat !mai fumez in WE si din cand in canmd pe la vreo crasma...Oricum e totul din cap incercati sa nu va impuneti sa nu funmati ci sa va impuneti libertatea de a nu fuma ...Luati o foaie de hartie si un pix si scrieti in fiecare seara inainte de culcare de 100 de ori "fumatul imi face rau " ..Tine-ti-o asa vreo doua saptamani...Si ar putea sa aiba efect!

Share this post


Link to post
...Luati o foaie de hartie si un pix si scrieti in fiecare seara inainte de culcare de 100 de ori "fumatul imi face rau " ..

Da' nu va lalaiti... pina terminati tigara sa fie gata si scrisul!

Share this post


Link to post

Salut! Ma numesc Lucian si sunt fumator . - glumeam, asta e pt tampitii care fac terapie in grup :spumelagura:

M-am apucat de fumat acum 10 ani, cam in aceasta perioada (eram in liceu, clasa a X-a, stateam la gazda, cei de pe scara fumau majoritatea, tot ziceau sa trag si eu, mi-au spus ca s-ar putea sa-mi fie rau prima dataL nu a fost asa, a.i. am continuat- cu MonteCarlo- astea erau la moda p-atunci). Nu regret ca fumez, nu e un moft, dar nici necesitate, e ceva de pierdut timp, bani, dar parca te mai scoate de la ganduri nasoale, dar te pune pe altele, mai rumegi o idee, iti sclipeste ceva etc. Am fumat, in ordine cronologica: MonteCarlo, Camel Ligtht, Camel Filtres, Lucky Strike, Rothmans International (super tigari, am fumat din 99 pana in 2000, nu am mai fumat ca nu am mai locuit in Piatra- aveam pe cineva care aducea- acum tragi cu tunul si f greu se gasesc), Winston Rosu (f putin, ca s-au stricat, nu mai erau misto), iar de prin 2001 trag cu incredere din Winston Lights (acu au aparut Blue, dar is f nasoale, bine ca inca se mai gasesc Lights). Ocazional, cand ma intalnesc cu nasul meu din Bucuresti (mare bastan) fumez Davidoff- suuuuuuper faine, i-am matrasit intr-o seara la Hanu Ancutei juma de pachet si abia miroseau mana si gura. Fumez in special la volan (am ars tapiteria de vreo 2-3 ori, dar nu prea grav), dau geamul 3-4 cm si tot fumul (si scrumul) iese lejer prin deschizatura (nu am zgomot, nici curent). Sotia s-a obisnuit de mult, nu mai face gat de cativa ani (de 5 ani suntem impreuna- de pe 7 nov mai exact). Nu am degete galbene, mirosul nu sta in hainele mele (se aerisesc si se spala cand e nevoie), in masina nu e miros, iar in casa NU fumez si nici pe altii nu-i las - se iese afara pe terasa, se sta pe banca si se fumeaza cat doreste musafirul. Ocazional, fumez la servici (la scoala unde sunt profesor) in holul de la intrare, rezervat fumatorilor. Chiar daca am o varsta, tatal meu nu vrea sa ma vada fumand, se supara si se indeparteaza daca ma vede (eu bag tigara sub masa, iese fum, el isi da seama si trece mai departe), iar cu maica-mea- a spus sa nu fumez in fata ei, drept pentru care fumez... in lateral :banana: . Cat fumez- va intrebati- cam 4 tigari pe zi MAX, cand sunt cu masina, cam 5-8, depinde de drum (in targurile auto, de mimineata la 3 jumate pana la 2 cand ajung inapoi- cam jumate de pachet). Sunt insa zile in care nu ma ating de tigari, depinde daca am bani sau prietenul meu cu magazin are Winston Lights (nu blue). .

Din cele scrise mai sus rezulta ca nu sunt un fumator inrait (cu toate ca uneori am ajuns la 1 pachet pe zi- de cateva ori in astia 10 ani), dar anturajul (am cativa colegi de servici care trag tare din tigara) ma face sa sug si eu din lulea. Uitai sa precizez ca nu beau cafea decat la petreceri (adica nunti, altfel ioc), unde servesc max o cafea pe seara. Ocazional se serveste o ciocolata calda sau ceai ecoland (de asta am sa bag mai des, mai ales ca-s si racit).

Oi fi fumand mult sau putin, doar plamanii mei stiu, gatul si buzunarul. Trag in piept, nu pufai (nu dau tigari la pufaitori, ca le strica degeaba. Cel mai bine merge tigara dupa un hamburgher, in masina, cu un pic de suc (este si o vorba : "dup-o masa copioasa- o tigara canceroasa"- Doamne-pazeste de asa ceva).

ps: stie cineva unde se gaseste Rothmans International- si daca poate sa-mi ia si mie un cartus si sa-l trimita ramburs- platesc bine. Mi-e dor de liniuta aia aurie, zau asa. Hai noroc si la mai mare !

Share this post


Link to post
Luati o foaie de hartie si un pix si scrieti in fiecare seara inainte de culcare de 100 de ori "fumatul imi face rau " ..Tine-ti-o asa vreo doua saptamani...Si ar putea sa aiba efect!

 

Acum cred ca sunt suficiente in unele cazuri avertismentele morbide de genul:

 

post-3616-1165847569_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Stai sa o vezi pe aia cu "Fumatul altereaza sperrrma" :) )

Share this post


Link to post

Sorry de post consecutiv insa am ceva proaspat de pe piata :D

 

Japan Tobacco (JT) has signed an agreement to buy British cigarette producer Gallaher for USD 14.7 billion. Gallaher announced that it is going to recommend all shareholders to sell their titles during this transaction. JT intends to close the deal in the first six months of 2007.

Japan Tobacco is the world's third cigarette producer, while Gallaher is the sixth. The first world wide is Altria. Second is British American Tobacco.

post-17-1166513431_thumb.jpg

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Fumez cam un pachet si beau 3-4 cafele pe zi cam de 10 ani si slava domnului sunt sanatos tun. Pe principul daca e sa mor maine... pot sa mor mult mai repede si mai dureros decat din cauza tigarilor, respectiv da un bou cu masina peste mine pe trecerea de pietoni. Avand in vedere ca sunt tanar am destul timp sa ma las... dar inca nu vreau. Oricum experimentez asta in fiecare zi, respectiv in fiecare seara ma las de ele, pana a doua zi la cafeaua de dimineata. :twisted:  <img src= ">

Share this post


Link to post

A sosit vremea sa ma las de fumat. Fumez de 15- 16 ani cam un pachet pe zi, daca beau o bere , doua, fumez si mai mult de un pachet, si vreau sa va spun ca ma cam resimt de la o vreme, ma trezesc obosit, am ochii rosii, simt citeodata o durere in piept, tusesc mult. Ieri si azi am reusit sa nu fumez decit una (1) tigare si sper ca maine sa fie zero. Oricum e foarte greu , nici nu as fi crezut ce dependenta se poate crea. Azi toata ziua nu m-am gindit decit la tigari, chiar si acum cind scriu salivez gindindu-ma la ele. Tineti-mi pumnii si astept sfaturi si incurajari...

Share this post


Link to post

Din pacate eu am renuntat sa mai renunt la fumat deoarece 1. nu am vointa destula, 2. sunt inconjurat de fumatori si 3. ma ingras rau si la G mea nu este acceptabil acest lucru.

In schimb am trecut pe Kent White (fost 1) care sunt super usoare si nu mai am problemele de dimineata (plamani incarcati, greata, etc).

Share this post


Link to post

Eu am facut primul pas in a ma lasa de fumat :mrgreen: Mi-am dat demisia de la fabrica de vicii ;) si deja le-am injumatatit...tigarile

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

1 pachet de tigari pe zi de la 14 ani, care se asezoneaza cu 3-7 cafele si 2 litri de cola :dizzy: .

Acum e bine, am avut perioade in care fumam 3 pachete pe zi.

 

PS: Inca nu am murit. :mrgreen:

Share this post


Link to post

eeee, hai sa mai invioram topicul asta...ce, acum, sunteti toti la fumat? :D

 

Am inceput de pe la 14ani (in cl. a 8-a)...si am ajuns la 13 ani si ceva de fumat.

A fost o pauza la un moment dat, in liceu, de 6 luni...dar am reinceput...

 

Fumez ~2 pachete la 3 zile, exceptand momentele de baute si iesiri...

Share this post


Link to post

15,20, 25 tigarete zilnic. Tigari mai rarut. Depinde (mult) de programul zilnic.

Ca istoric, 22 ani batuti pe muchie. Acum, de cand cu inchizitia asta, ma "satisfac" la locul de munca.

In anii de liceu rar vedeam un pachet in propietate, da' ce ani?! Consumam sau ardeam asa: Boro, Dunhill, St. Moritz, Pall Mall, kentoase mai putin ca, de, nu ne suportam. 5 lei/buc. Traiasca LMM-ul.

E, dupa n-as fi zis nu unui Carpati de Timisoara.

Au venit si anii '90 cu deringolada. Am ramas fidel Boro-ului pana am dat de Camel fara. Vo 3 ani. Po urma, tutun la pachet cam 2 ani. Acasa nu ma intelegeam de nici un fel cu iarba D. Incet, incet am stabilit: Boro light.

Dar la pescuit prefer fara. Nu stiu de de, da' e lege. Poate ca ard mai greu si nu esti nevoit sa le sudezi.

Sfat: nu va luati dupe mine!

Am uitat sa mentionez ca in ex. m-a costat o tragere 15 e. BIne, 3xStela si 7 tigarete. Ca n-aveai unde sa pufai si-am ales baru.

Share this post


Link to post
este si o vorba : "dup-o masa copioasa- o tigara canceroasa"- Doamne-pazeste de asa ceva !

 

Bine zisesi, Doamne Fereste de asa ceva. Din pacate, am vazut citeva cazuri de genul asta, cel mai apropiat fiind chiar taica-meu care s-a stins in '99 la 54 de ani. Anul trecut, un alt apropiat, coleg de birou de data asta, a fost diagnosticat cu cancer la plamini. In iarna 2006-2007 un unchi s-a dus si el, dupa aproape 4 ani de suferinta (tot cancer la plamini). Toate cazurile de la fumat s-au tras.

 

On-topic, am votat DELOC, desi am mai tras in adolescenta cite un fum. In total, la 32 de ani am adunat maxim 5 tigari, in conditiile in care taica-meu fuma mult. Probabil ca fumatul pasiv a facut sa nu ma tenteze fumatul propriu-zis, la examenul pentru incorporare in armata, tipa de la radiologie pulmonara a zis ca fac misto de ea cind i-am zis ca nu fumez. Cica plaminii mei aratau atunci ca ai unui fumator inrait :D

 

LE: Dupa ce am vazut postul lui YAZ, am zis sa recunosc niste pacate asociate de obicei cu fumatul: beau cafea zilnic (doar 1 - dimineata) iar de baut, nu ma feresc . Nu fac sport din asta, insa nu ma feresc ;)

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Nefumator si nici bautor de alcool sau cafea, fac sport de multi ani si probabil daca nu faceam, ori beam ori fumam...sau amandoua.

Share this post


Link to post

Daca mai bagai si romantic si ceva legat de plimbari sub luna plina in parc...

 

 

PS: Eu acum ma distrez cu Nicorette. Ajunsasem la 3 pachete pe zi.

Share this post


Link to post
PS: Eu acum ma distrez cu Nicorette. Ajunsasem la 3 pachete pe zi.

Si? ceva "vizibil"?

Share this post


Link to post

Fumam de la 15 ani. Din ianuarie 1990.

Ajunsesem prin anii 1996 la 2 pachete de Carpati pe zi :( .

Apoi am redus la un singur pachet si am trecut pe tigari pe filtru.

De prin 2000 am trecut la igari "lights", iar de pe prin 2005 la tigari mentolate.

Anul trecut pe la inceputul anului mi-am propus sa ma las de fumat.

Pe 19 mai aveam nunta - si daca tot plecam in luna de miere, deci perioada fara stress, mi-am stabilit target sa ma las de fumat aceasta zi. Ajungeau 17 ani de acest sport.

Am fumat pe 19 mai ultimele 5 tigari pe drumul de la Bacau - Piatra Neamt si retur, iar din momentul in care am intrat in biserica pentru cununia religioasa nu am mai pus gura pe tigara.

Totul depinde de ce ai in mintea ta - nu e chestie de dependenta.

Nu a fost greu sa ma las, datorita faptului ca au urmat 3 saptamini de relaxare. Daca as fi fost la servici nu cred ca reuseam.

Ma mai trezesc uneori noaptea ca visez ca fumez si atunci ma trezesc spunindu-mi "Te-ai lasat de fumat, ce mai cauta tigara in gura ta!".

De cafea nu am reusit sa ma las si nici nu cred ca as vrea. :) Imi place mult prea mult gustul - as fi in stare sa beau si in loc de apa doar cafea sau cola. ; <img src= ">

Cam asta a fost perioada mea de fumator.

Nu-mi pare deloc rau ca m-am lasat. Chiar ma bucur foarte tare ca ma reusit acest lucru.

Share this post


Link to post

Fumez de vreo 10-11 ani, dar ma consider mai dependent de cola decat de tigari.

Fumez cam 3/4 de pachet pe zi, dar de multe ori, daca raman seara fara tigari, mi-e lene sa cobor sa-mi cumpar (magazin in scara blocului, nici nu trebuie sa ies afara).

Nu stiu daca as putea sa ma las - probabil ca da, dar sincer sa fiu nu mi-am propus asta.

 

Hint: Cele mai tari barfe/informatii (la birou si nu numai) se afla la tigare ;)

Share this post


Link to post
Si? ceva "vizibil"?

 

Da. Am redus la 1 pachet jumatate.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...