Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Spalare Tapiterie Scaune

Recommended Posts

Avand in vedere ca am 2 ani si 45000 de kilometri cu masina mea si nepurtand huse m-am gandit de-acum ca ar fi cazul sa-i fac in curand o curatenie de primavara masinii mele. Cred ca am sa incep cu tapiteria scaunelor pe care am de gand sa o demontez si sa o bag la masina de spalat. Ce credeti? Ar fi o idee buna? :scarpin: Si daca da, cam la ce specificatii de spalare s-ar incadra tapiteria scaunelor ca sa nu se strice la spalare? Ca eu nu ma prea pricep la spalat. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Man eu am vazut tapitarie crem spalata cu Vanish Oxi Axion, solutie din aia care face acuma si reclama la tv. Pui putin intr-o caldare si speli cu o perie de covoare. Merge peste tot unde ai tapitarie. Nu uita dupa aia sa o lasi sa se svante unde nu e praf 4-5 ore :thumbl:

Share this post


Link to post

Ero o chestie de la AmWay pentru spalarea asta... si parca nu trebuia nici macar sa dai jos scaunele. Sau poti sa iti iei un aspirator cu aburi, cica si ala ar functiona.

Share this post


Link to post
si parca nu trebuia nici macar sa dai jos scaunele. Sau poti sa iti iei un aspirator cu aburi, cica si ala ar functiona.

Si de unde iau eu aspirator cu aburi? :mda: Ideea e ca operatiunea asta (de demontare) am sa o fac intr-o zi cu soare, normal, si n-o sa ma deranjeze daca-mi dau jos scaunele. Eu, ca student caminist, sunt satul de frecat la perie, curatat covorul cu matura, spalat boarfe cu ligheanul :wallbanger: :spumelagura: si de asta vreau acum sa spal husele la masina de spalat, deoarece oricat as freca nu o sa-mi iasa la fel ca la masina de spalat, asta o stiu sigur. De asta intrebam date precum materialul din care e facuta husa si bineinteles la ce conditii pot sa le spal. Asta ca sa nu ma trezesc ca pot dupa aceea sa-mi pun husele pe post de sa la bicicleta.

NU stau la perie pentru ca imi inchipui cat de jegoase sunt scaunele. Pai ce fac in cazul asta? La perie doar o sa infig mai tare jegul in scaun. :mda:

Spalatul cu demontarea lor de pe scaune e cel mai eficient, nu au cum sa ramana mizerii intre fibre.

Imi amintesc ca asta toamna am pus sub dus placa de la podeaua de la portbagaj si era sa infund scurgerea :mrgreen: desi nu parea cine stie ce murdara.

La vara cred ca iau la puricat si mocheta  <img src= "> si o fac boboc.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post
Si de unde iau eu aspirator cu aburi?  :mda:

 

De la magazin, doh!  <img src= )"> Sau imprumuta de la cineva. Avantajul aluia este ca scoate petele (sau cel putin asa pretind ei) fara folosirea de substante chimice. Dezavantajul este ca nu merge pe tesaturile care nu suporta temperaturi mari de spalare.

Share this post


Link to post

Si mi se pare ca tapiteria din masina e cam fibra sintetica, nu? Deci...

Share this post


Link to post

Stai, ca a venit expertul :P . Tot ce trebuie este un aspirator cu spalare si biocarpet. Garantez ca ies impecabil, le-am spalat pe ale mele acum vreo trei luni si pareau curate dar dupa spalare erau luna si am avut o saptaman un miros de curat in masina. Poti sa fcai asta la spalatorie si te ajunge vreo 350k minimum sau sa apelezi la prieteni :D . Singura problema este ca nu iese toata spuma din banchete si raman f putin umede si trebuie cam o zi sa se usuce (nu recomand sa spalati banchete pe vremea asta, la primavara). Rezultatul este garantat :thumbl:

Share this post


Link to post

Ideea e ca pe mine nu ma deranjeaza sa surubaresc si sa scot scaunele si tapiteria de pe ele asa ca vreau calitate. Am spus si mai sus de ce: o spalare la masina nu se compara cu frecat cu biocarpet si alte chestii. In atatia ani de studentie am invatat ca nu se compara spalatul manual al hainelor cu cel de la masina si de asta am eu un fix pe ideea spalarii la masina.

Share this post


Link to post
... De asta intrebam date precum materialul din care e facuta husa si bineinteles la ce conditii pot sa le spal. Asta ca sa nu ma trezesc ca pot dupa aceea sa-mi pun husele pe post de sa la bicicleta.

...

Din cite imi pare mie, tapiteria este in mare parte, daca nu in totalitate din poliester. Asa ca daca o scoti si-o bagi la masina de spalat, sa nu setezi o temperatura mai mare de 30 gr.C

 

Eu unul n-as scoate-o ca nu cred ca mai poti s-o pui la fel de bine inapoi. Mai degraba as incerca cu o solutie din aia de spalat covoare (nu mai stiu cum se cheama), dai cu ea, lasi nitel, apoi aspiri (parca asa se facea)... cel putin la covoare are efect!

 

Succes.

 

Later edit: Exact, BIOCARPET! Multzam andreib :thumbl:

Share this post


Link to post

Pai aspiratoarele cu spalare au un motoras cu pulverizator care umezeste suprafata ca dupa aia sa aspire tot lichidul. Solutia e foarte ingenioasa si foarte practica, ies f curate banchetele si eu am incercat si la fiat si a iesit pamant din ele dar au iesit pana la urma foarte curate.

PS:Nu da jos tapiteria, ca e greu de scos si greu de pus la loc perfect. Nu merita.

Share this post


Link to post

pai eu mi-am spalat scaunul de la masina(cel de la sofere)

greu e opana demontezi tot scaunul, sa scoti tapiteria ... si nu e asa simplu. ca mai are si ceva sarme care intra in burete. eu am renuntat si l-am spalat cu tot cu burete...

dar raca nu ma grabeam ., le puneam la masina si ieseau ok..

nu e greu dar trebuie rabdare la demontare...

asta daca vrei la masina de spalat, ca poti sa le speli si cu spuma dar nu are acelasi efect

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Asa cum spunea si Satori si eu am achizitonat de la firma Amway mai multe solutii care in ciuda pretului mai mare, merita investitia. De un an de zile am samponul de masina si pun doar un capacel la 10 litri apa. Personal am spalat multe tapiterii de masina inclusiv plafonul si a iesit superbine. Operatiunea am facut-o cand afara era mai cald, acum nici cu tuiculita langa tine nu merte.

Solutia se numeste CARPET si merita toti banii. Garantez! Am luat de la ei si polish auto care da rezulte serioase si am polishat destule masinute.

Share this post


Link to post

Cum draq demontezi tapiteria de pe scaun??Se poate>?Si ce ramane in locul ei?

Biocarpet e de rahat pt. ca mie mi-a lasat pete pe tapiterie.Stiti cum sunt petele alea de zapada cand pica pe tapitrerie?Asa mi s-a intamplat ciu Biocarpet..

La spalatorie au un aspirtator de trage apa din material pt.ca altfel raman petele de mai sus..

Share this post


Link to post
Cum draq demontezi tapiteria de pe scaun??Se poate>?Si ce ramane in locul ei?

La fel cum a fost montata de la mama ei. ;) Cu clame si cu ajutorul manualului. ma uit ca la tetiere e mai nasol, ca e cusuta tapiteria.

Da, cand ai o tapiterie cu un anumit grad de murdarie si intra o ceva apa acolo are tendinta sa "spele" putin zona aia, rezultatul fiind petele, adica diferenta dintre zonele obisnuite (murdare) si zona care a fost umezita (care e acum putin mai curata). Am sa ma mai gandesc la ce metoda voi apela ca sa curat tapiteria, dar nu acum oricum. dupa aceea imi voi cauta niste huse care sa nu ma rupa de bani si care sa nu se plimbe peste tot pe banchete.

Share this post


Link to post
...ma uit ca la tetiere e mai nasol, ca e cusuta tapiteria.

 

Pare cusuta, dar nu e! E imbinata pe linia pe unde ies piciorushele, cu un fel de şine, care intre una in alta!

La nfs2 aveam una desfacuta si m-am chinuit s-o inchid (da' n-am reusit).

Share this post


Link to post

Vãd cã pe unii dintre voi vã mãnîncã dulce în locul ascuns de Soare... =))

 

Laurenţiule, lasã tatã tapiseria la locul ei! :spumelagura:

 

Acum, drept e cã spãlatul ei este extrem de scump (în B) acolo unde o fac cum trebuie - în jur de 1,5 mil. lei, dar asta nu înseamnã cã nu o poţi face tu fãrã sculã, care-i doar un aspirator care acceptã mediu umed/ud...

 

NU îţi recomand AmWay (nimic altceva decît o "sectã comercialã" contemporanã, care folosesc sub nume şi îmbuteliere proprii produse deja existente pe piaţã), mai ales ca student...

 

Ia tu ceva Biocarpet din (aproape) orice magazin, dã cu el cu un burete (bine îmbibat) pe tapiserie, freacã pe unde e jegul mai gros, apoi şterge în urmã cu cîrpe absorbante (bumbac) uscate.

 

Laşi sã se zvînte pînã nu se mai simte la mînã... :tongue:

 

Iese BOBOC, GARANTAT!

 

Spor la treabã! :D

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Ati da cu presupusul despre o anumita metoda sau alta sau despre folosirea unui produs sau altuia in conditiile in care nu o sau nu il folosesti este foarte usor.

In momentul cand am postat folosirea produsului Biocarpet l-am adus in discutie ca urmare a faptului ca l-am utilizat si rezultatele au fost pe masura.

Am prezentat si altor persoane rezultatul nu pentru o reclama comerciala produsului ci pentru rezultatul obtinut. Consider ca este un produs foarte bun insa nu contest valoarea unor produse similare, insa dintre cele testate de mine acesta mi s-a parut cel mai bun. Un produs de calitate are totusi un pret mai ridicat.

Doi lei dai, de doi lei ai rezultate.

Este foarte adevarat ca daca ai detine un aspirator cum exista in spalatorii atunci rezultatul nu se lasa asteptat. Am spalat tapiteria unui autoturism la spalatorie si a iesit foarte bine cu mentiunea ca tapiteria a ramas un pic umeda si nu este recomandat in acest anotimp sa se faca aceasta operatiune.

Eu am spalat una din tapiteriilor autoturismelor detinute in proprietate ca urmare a faptului ca il cunosc pe cel ce detine spalatoria, caci altfel nu o faceam ca urmare a pretului piperat. Insa produsul Biocarpet de la firma amintita de mine l-am utilizat la curte si operatiunea am executat-o cu simt de raspundere si nu ca la spalatorie mult, repede si prost (ii salveaza aspiratorul minune).

Mi-am permis sa va recomand produsul pentru ca l-am utilizat si nu [-X mi-am permis luxul sa-mi dau cu presupusul.

Share this post


Link to post

Nu stiu ce va agitati: daca ma platiti bine in bautura :drinkers: spal eu tapiseria, cu aspirator cu spalare (cum au in spalatorie). Asa ca, Daewooclub Iasi la primavara spalam tapiseriile la masini si gata. Laurentiu tata, te-ai scos cu o tapiserie luna :D .

PS: Eu beau numai tamaioasa de cotnari, deci faceti stocuri. :heavydrinker:

Share this post


Link to post

Se face, da te platim dupa ca altfel :drinkers: Daca ziceti voi ca e mai bine asa si ca ar merita.

Un milion jumate spalatul???? X( Mai bine ii pun boxe calumea si de restu' pun un cearceaf pe scaune :dizzy: No way. Da sa se incalzeasca, ca mi-a ajuns montatul rezervorului de lichid de spalat parbrizul la -20 de grade  <img src= S">  <img src= S"> Cand montam prezoanele la loc la roata mi se umflau degetele ceva de speriat dupa ce cazusera un zapada. Nu-mi mai trebuie umblat la masina pe vremea asta.

Share this post


Link to post
mi se umflau degetele ceva de speriat dupa ce cazusera un zapada

 

si cum ma rog ti-au cazut degetele in zapada? =))

 

:drinkers:

Share this post


Link to post

Panza aia de pe tavanul masinii (din interior) cu ce se poate spala? Cu un burete? Si ce detergent?

 

Am incercat sa ma duc azi la spalatorie... dar imi cereau 2.000.000 rol / 200 ron ca sa o spele + tapiterie + interior... si am zis ca mai bine fac singur...

Edited by SMS

Share this post


Link to post

Panza aia de pe plafon, e mai exact, un carton, care incepe sa se scamoseze, cand freci cu ceva acolo...

Edited by guru

Share this post


Link to post

Pai autnci cartonul de la mine a fost mereu scamosat. :D

 

Deci cu ce il spal? :scarpin:

Share this post


Link to post

Pai ideea e ca plafonul e scamosat "artistic", "cu talent" :) Dupa spalare se va scamosa , sa zicem, dezordonat. Eu am murdarit o portiune foarte mica, un varf de deget, si am sters cu un servetel umed. Mizeria a disparut, dar urmele de frecare se vad, nu am ce sa le mai fac.

Share this post


Link to post

Am facut-o ! M-am urcat in masina, cu un pix, in buzunarul din spate al pantalonilor, iar din cauza miscarilor mele, pixul a tras cateva dungi in partea de jos a spatarului :) Cu ce se pot curata urmele de pix?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...