Jump to content
Sign in to follow this  
brusli

Eficienta Iarna

Recommended Posts

ce-ar fi mai bun iarna?

sa ai 4x4 sau cauciucuri de iarna?

si...de ce?

Share this post


Link to post

TAB (Transportor Auto blindat) :banana: :lavolan:

Share this post


Link to post

Eu mi-as lua un Touareg pt iarna...poti sa ai si mama cauciucurilor de iarna jeepu e sfant.Mergi cu 100 pe zapada si te simti in siguranta...

" Poa' sa ninga poa' sa ploua , eu mi-am luat masina noua"

Share this post


Link to post

...asta daca stii sa il conduci...am fost martor, impreuna cu Luc la un tete-a-queue facut de un "destept" cu ML-ul duminica...baiatu a crezut ca poate sa frineze de la 50 la ora pe gheata... cred ca baiatu a facut pe el ca atras pe dreapta si statea cu capu pe volan, s-a speriat zdravan...

Share this post


Link to post

4x4, normal combinat cu cauciucuri de iarna cu tinte si (sau) lanturi antiderapante. cauciucurile singurele nu sunt indeajuns tot timpul. Dejavantajul consta in aceea ca nu poti sa mergi pe orice suprafete cu asa ceva.

Share this post


Link to post

daca intrebam la bascalie bagam la cafenea...aveti vreo idee despre ce am intrebat?

Share this post


Link to post

intre 4x4 si cauciucuri de iarna normal ca e mai eficient 4x4, diferentialul autoblocabil cam face legea dar ideea e sa ai si cauciucuri bune la 4x4, nu? si nu prea exista mai bun sau mai prost, toate au o limita, poti sa te intepenesti cu Hummeru' sau sa treci foarte bine cu dacia, depinde si de cel de la volan.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

degeaba ai tractziune 4x4 daca aderentza la nivelul solului e zero..

esentzial e sa ai incaltzari de iarna (ca doar nu mergi iarna in sandalele de vara, nu??) iar apoi, daca ai shi bani...iei un 4x4 (la acest capitol intra shi un suzuki ignis 4wd - probabil ca la el te'ai gandit, nu?  <img src= )"> )

 

4x4 ajuta in plus fatza de cauciurile de iarna.. este ceva complementar lor..

Share this post


Link to post

parerea mea este ca cel mai bine este sa ai cauciucuri de iarna.

 

4wd fara cauciucuri de iarna nu inseamna mare lucru (am vazut asta duminica) si daca nu are si diferentialul autoblocabil am curajul sa zic ca o masina are cam degeaba 4wd iarna.

cauciucurile de iarna pe orice masina fac diferenta. daca sunt pe un 4wd, cu atat mai bine.

Share this post


Link to post

Eu zic ca iarna e bine sa ai in ordine :

 

1. mashina de minin 1tona

2. frine "echilibrate"

3. cauciucuri de iarna - lanturi - crampoane

4. 4 x 4 ;)

Share this post


Link to post

Cauciurile de iarna schimba comportamentul masinii pe zapada! It's a must oricum.

 

Acum poti avea 4x4 si pe Golf, basca pe Fiat asta masina anului prin europa (imi scapa numele)! Cum spuneau insa la Top Gear nu confundati sporul de tractiune cu sporul de frana! Un 4x4 poate da impresia de siguranta, dar poara sa fie si numai o impresie. De ex: Jeep-urile se rastoarna mai usor ca o limuzina.

 

Problema ramane la sofer. Am vazut la TV un dobitoc zilele trecute cu un Tuareg care a insitat sa o ia pe langa pod prin vad si a scapat masina in apa (s-a rupt gheata) =))

Share this post


Link to post
Cauciurile de iarna schimba comportamentul masinii pe zapada! It's a must oricum.

 

Subscriu! Multimita primarilor din bucuresti, am facut urmatoarea miscare (si contributiei lu' Flex :thumbl: ), numai la caociucurile din fata:

 

1. MATIZ: una pereche Matador 155/70/R13, in loc de 155/65/R13

2. CIELO: una pereche Lassa 185/65/R14, in loc de 185/60/R14

 

Din pacate, cu toate eforturiile mele nu am reusit sa gasesc exact ce ar trebui. A fost si un complex de imprejurari de le-am luat.

Rezultatul: absolut incredibil, nu am crezut ca niste caociucuri de iarna pot sa aiba asemenea rezultat (prima chestie e ca nu ma mai impotmolesc printre blocuri). Le-am testat pe gheata, mormane de zapada. :thumbl: Gata, s-a rezolvat! Ca sa nu mai spun ca nu mai derapez de loc si distanta de frinare s-a redus considerabil pe mizga de afara.

Share this post


Link to post

Mesajele offtopic au fost şterse. Data viitoare se vor acorda şi warnuri pentru offtopic :mda:

 

Fiat asta masina anului prin europa (imi scapa numele)!

 

Fiat Panda. Don't call me baby :)

 

Cum spuneau insa la Top Gear nu confundati sporul de tractiune cu sporul de frana!

 

Aşa-i, sau "what makes you go faster, doesn't make you brake harder".

 

E clar că 4x4 e inutil, dacă toate cele 4 roţi se învârt în gol. Aderenţa e primul (şi cred că singurul) lucru care contează. Pe zăpadă, sunt suficiente caucioacele de zăpadă; pe gheaţă, sunt inutile dacă nu ai ţinte în ele. Deci, aleg "cauciucurile de iarnă".

Share this post


Link to post

Si unde mai este placerea derapajului ?

Share this post


Link to post

Eu nu consider derapajul o plăcere, decât dacă-l provoc personal :banana:

Share this post


Link to post

Pai, daca nu-ti pui pneuri de zapada iarna nu se cheama ca derapajul este voluntar ?

Share this post


Link to post

Sau "ai căutat-o cu becurile H1 aprinse" :)

 

Oricum, degeaba ne punem noi snowtires, când tre' să aştepţi la semafor după vreunul încălţat cu slickuri, până reuşeşte să plece :wallbanger:

Share this post


Link to post

Mai bine astepti decat sa te treaca strada daca tipul ar fi in spate.

 

Nu stiu cum este la voi, dar aici, de anul acesta, dau astia cu nu stiu ce praf alb, ca toate drumurile principale sunt curate ca dupa o ploaie si ce-i bun este ca nu ingheatza. In schimb, pe laterale este Paris-Dakar, se impinge si la 4x4 cu lantzuri, ca daca ti-a trecut zapada de jumatatea din inaltimea rotii nu mai ai sanse. De 5 zile nu mai pot intra sau iesi din parcarea traditionala. Am gasit un alt loc, cu fatza pe un canal Termo, de pe care imi iau avant sa trec prin dune. Din pacate trebuie sa vin foarte devreme acasa, sa prind locul liber. E bataie mare pe el. In alta perioada a anului nu parcheaza nimeni acolo.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Corect... vremea de iarnă corelată cu lipsa gândirii la români, bucuria serviceurilor.

Share this post


Link to post

la fel, tolin. la fel e si in Bucuresti.

numai ca eu am masina lasata inainte de marea ninsoare pe o astfel de straduta asa ca de vreo 5-6 zile inca muncesc la a consuma 2 litri de benzina (=10 calatorii cu metroul, rapid si safe).

Share this post


Link to post

degeaba ai cauciucuri de iarna daca o roata pe fata se invarte in gol... la 4x4 e altfel, am avut ocazia de a merge cu aceeasi masina cu tractiune normala si 4x4. la cea cu 4x4 e diferenta mare desi are cauciucuri de vara, nici macar all-season...

demareaza pe gheata exact cum demareaza tico pe uscat, deci nu cred ca ai reusi acelasi lucru nici cu caucicuri de iarna...

Share this post


Link to post

Sper sa nu fiu si eu OffTopic: "Slik"urile celorlati mai sunt cum mai sunt.

Problema mare insa este ca anvelopele sunt de mult expirate. Adica in majoritatea lor sunt seccond-hand-uri aduse de afara. Se stie ca chiar si nefolosite cauciucurile au un termen de garantie. Daca trece termenul, cauciucul devine mult mai dur mai casant, isi pierde aderenta. Daca vara mai e cum mai e, ca se inmoaie de la temperatura asfaltului iarna sunt dezastru.

 

Eu unul as INTERZICE importul de cauciucuri Seccond Hand. Si asemeni politiilor din vest as pune accent pe controlul cauciucurilor mai ales ca pe ele scrie termenul de garantie. Daca sunt mai uzate, sau expirate sushaua la service frate sau 500euro amenda! Poti omora oameni nevinovati cu inconstienta ta!!! :spumelagura:

 

Iarna pe zapada inghet pericolul e cel mai mare...

Share this post


Link to post

Eu am avut Passat 4motion: nici nu se compara cu orice masina cu tractiune pe fata. Aveam cauciucuri Good Year Vector, de vara, si pot sa spun ca nu ma opream decat daca ramaneam suspendat. Am tras fiatul(1.9tone) blocat in zapada fara nici o grija. 4x4 iarna RULES, ai cu totul alt control asupra masinii(mai ales daca e un sistem ,,inteligent''). Poti sa pui la o masina cu tractiune normala 4 seturi de lanturi si tot nu faci ce faci cu una cu tractiune integrala. :osanale:

Share this post


Link to post

Din punctul meu de vedere, 4WD are mai multe dezavantaje decit avantaje in utilizarea cotidian, in orice anotimp: consum mai mare, mai multe puncte de mechanical breakdown, revizii mai scumpe, etc. Cred ca se justifica un 4x4 doar daca chiar il folosesti in scopul pentru care a fost construit, respectiv in zone muntoase cu drumuri proaste sau cu inzapeziri catastrofale.

 

In conditii de iarna, in mediul urban, cred ca un 2WD echipat cu caucioace de iarna e tot ce trebuie, iar un diferential blocabil ar fi cireasa de pe tort ... dar n-am auzit inca de vreun producator care sa puna diferential blocabil pe o masina de strada, probabil de teama ca soferul il uita blocat si se infige in primul stilp dupa ce scapa de namete.

Share this post


Link to post

FLEX aproape toate masinile cu tractiune spate in special mercedes si bmw au diferential autoblocabil.Iar la cele cu tractiune fata au TCS sau ASR.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...