Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Scartait, Troncanit, Chitait, Piuit, Tiuit ...

Recommended Posts

Nu ştiu exact ce aţi cercetat voi în service, dar îţi pot spune (deşi sunt convins că şti) că plasticăraia de pe uşi e din mai multe bucăţi. Toate îmbinările dintre acele bucăţi "chiţăie" dacă sunt "tratate" cu suficientă... ambiţie.

Pentru asta nu cunosc încă soluţia pentru că nu am demontat încă masca de pe uşa dreapta faţă, singura care mie îmi face astfel de probleme.

Şi plasticele de pe stâlpul B (median) au o "îmbinare". Nu m-aş mira să fie aceeaşi chestie, dar încă nu am dovezi.

 

"Geamătul" de la borduri, frânare şi alte manevre nevinovate, a fost identificat ca provenind de la bucşele barei stabilizatoare. Se pot "alina" prin ungere sau "rezolva" până la o nouă "îmbolnăvire" prin schimbare.

Share this post


Link to post

Nu sunt in stalp zgomotele. V-am zis unde sunt. Ok, e posibil sa fie si in stalp, dar e putin probabil. Faceti ce am zis mai sus si dupa aceea mai vedem.

Share this post


Link to post

Pai, eu tot ce mai pot sa fac e sa-mi dau cu parerea :P

Share this post


Link to post

Satori, imi explici, te rog, cum sa procedez, care sunt urechille incuietorilor?

Share this post


Link to post

Nu ma pricep sa explic mai bine decat am facut-o. O sa revin cu poze :)

Share this post


Link to post

Asa: pe bratul din exterior, doar un strat de banda adeziva (2 in cel mai rau caz, depinzand de grosimea benzii) altfel se inchide mai greu usa (sau deloc).

12092006.jpg

Share this post


Link to post

Merci mult. :beerchug:

 

Am banda la mine... abia astept sa scap de la birou :)

Share this post


Link to post

Am si eu o problema de care nu-i pot da de cap:

 

Pe drum denivelat usor - la viteze undeva intre 30 si 60 imi scartaie/chitaie ceva in fata stanga. Nu e de la telescop ca pe ala l-am tot banuit si l-au tot bibilit in service.

 

Am fost cu ea de 5 ori in service si raspunsul de 4 ori a fost ca s-a reparat - iar a 5-a oara ca nu stiu ce e  <img src= ("> .

 

A fost lovita pe partea aia - a fost schimbat telescop / aripa / fuzeta.

Share this post


Link to post

Tot asa imi scartaie si mie.Mie de fapt imi scartaie rau de tot si la cea mai mica groapa.Am fost cu ea in service si cica au unsa aia bara de torsiune,sau cam asa ceva,dar dupa 2 zile scartait-ul a revenit.Nu stiu de unde naiba atata scart la o masina cu 20kkm,e stresant.Cica nu pot sa-si dea seama de unde este.Se aude ca si cum s-ar freca doua bucati de mental intre ele.

Share this post


Link to post

Ieri seara, orele 8PM +

 

Filmul: To the Bowling

 

Actorii: Soferul, recte eu, pasager dreapta - in rolurile principale; pasager stanga si dreapta spate, in rolurile secundare.

 

Scenariul: cei 4 se imbarca in 'cioroaica' si purced infrigurati spre Bowling, unde dau in bile pret de cateva ceasuri bune.

 

In fine, imprevizibilul s-a produs: usa dreapta-spate nu a vrut, efectiv, sa se deschida! Ba chiar m-a busit râsu', crezand ca 'actorilor' le arde de glume proaste. Din pacate...nu era asa, iar usa n-a mai vrut sa se deschida. Rugata, de dinauntru, de dinafara, incuiata, descuiata...a durat cca. 5minute si au fost necesare 8maini pentru a o deschide. Odata deschisa, am remarcat 'opozitia' cu care se realiza orice incercare ulterioara de re-deschidere a portierei, iar, la 'inspectia amanuntita', am remarcat surprins cum chederul s-a desprins exact in coltul...uhm, superior (?!) al portierei.

Necredinciosii pot testa cu manutele lor la intalnirea de sambata. Iarasi, merita mentionat faptul ca pana si centralizata se 'chinuie' sa descuie respectiva portiera!

 

Deznodamantul: 'soferul' a avut de indurat multe glume proaste si comparatii cu deja celebra Dacie.

Share this post


Link to post

Am un zgomot foarte enervant cand turez masina in gol pe la 2-3000 rpm. Parca ceva intra in rezonanta. In bord se aude.Am miscat, am dat palme si nimic. Face mai ales cand e frig.

Share this post


Link to post

Când e frig, din cauza contracţiei unele "chestii" se apropie periculos de mult sau capătă jocuri nebănuite. Desigur şi când e foarte cald poate apare ceva similar. eu de exemplu am greieri de vară şi greieri de iarnă. În locuri diferite. Nu-i deranjez!

Ar trebui să ai zgomotul şi în mers, dar poate nu-l auzi din cauza traficului.

Nu se potoleşte nici după ce se încălzeşte bine în habitaclu? (încearcă manevra la sosire, nu numai la plecare)

Share this post


Link to post

Asa este, il am si in mers cand schimb viteza.Caand se mai incaalzeste se aude mult mai putin. Il ai si tu? Cum scap de el?

Edited by dadu1976

Share this post


Link to post

Cum ziceam: fiecare cu greierii lui! Prin bord nu prea am.

Trebuie să încerci să-l localizezi. Dacă seamănă a zgomot de rezonanţă, foarte probabil că un plastic este periculor de aproape de un "ceva". După ce afli cam de pe unde vine, te pui pe pipăit. Unde ţi se pare suspect înghesui ceva burete. Din încercare în încercare îl dibui. Sau trece iarna!

Share this post


Link to post

Maa scoaaate din minti. Nu reusesc sa-mi dau seama de unde vine.

Share this post


Link to post
Am un zgomot foarte enervant cand turez masina in gol pe la 2-3000 rpm.

De ce turezi motorul in gol ? Fara un motiv intemeiat, actiunea asta n-are sens.

 

Desfa masca de la ceasuri + suruburile de la cupola lor si remonteaza-le.

Share this post


Link to post

Nu turez motorul degeaba, l-am turat ca sa-mi dau seama de unde se aude. Prima data am auzit cand schimbam treptele. Nu stiu sa desfac cupolaa ceasurilor :-? :-? . Ma-am saturat de pipait. :mda:

Share this post


Link to post

Salut ! de ceva vreme am un zgomot ciudat in plafoniera. Pare slabit capitonajul undeva deasupra oglinzii si vibreaza destul de suparator. Se loveste cred de tabla de deasupra sau de parbriz, nu am avut rabdarea sa verific exact. Daca apas putin cu mana deasupra oglinzii zgomotu se opreste. Deci clar ar fi slabit capitonajul ala. A mai avut cineva problema asta?

Share this post


Link to post

Eu, dupa ce am umblat pe acolo. Inca nu am rezolvat-o, dar recunosc ca nici nu m-am ocupat de asta.

Share this post


Link to post

Salut

 

Masina are aproape 5 luni, 9800 km si am urmatoarele probleme:

1) Zgomot (un fel de scartait) la rotile din spate cand plec de pe loc. Am incercat varianta cu frana de mana, dar nu s-a rezolvat. Au curatat baietii de la service de doua ori, dar de obicei zgomotul revine dupa vreo doua saptamani. Ah, era sa uit, cand iau curbe se aude mai tare.

2) Scutul se tot desprinde (?) si zdrangane.

3) De vreo 2 luni a inceput sa scartaie volanul cand iau curbe mai brusc. Poate sa fie o problema la servo?

Nu se aude decat la viteze mici.

4) Am "greieri" in portiere (in toate 4) ... metoda Satori nu a dat rezultate :(

5) Un greiere "metalic" in dreptul volanului. Se aude ca si cum s-ar ciocni doua piese metalice mici.

6) troncanit in bord, undeva deasupra torpedoului. (nu-i usa de la torpedou)

 

Mai are cineva problemele astea? Saptamana asta o sa merg cu masina in service, dar sunt convins ca nu se vor rezolva toate.

Share this post


Link to post

Citisem de curand intr-un topic ceva legat de probleme la directie cauzate de o roata din spate (ceva cu unghiul daca nu ma insel si ii statea volanul intr-o parte). Tipul daca tin minte zicea ca nu a rezolvat in service, ci in vitan la baietii aia unde testeaza masinile seccond inainte de cumparare. Vezi sa nu ai si tu o roata pe spate care nu cade tocmai cum ar trebui, sa zicem putin stramba fata de restul... poate ai lovit vreuna in vreo bordura. Imi pare rau sa aud de asemenea probleme... mai ales ca tot Lacetti mi-am luat si eu (astept sa-mi vina). Bafta.

Share this post


Link to post

A fost rezolvata in service problema respectiva. A fost confirmata in Vitan.

Share this post


Link to post

@Fat cat, "problemele" 1 si 6 le am si eu, masina are un an si tot 9000km.

La pct.1, sunt convins ca e de la placutele de frana (cele de la frana de mana). Nu apare decat la plecare, cand e rece. Apoi nu-l mai aud.

La pct.6, am dat jos si torpedoul dar tot nu l-am localizat. Pare ca vine de pe la airbagul pasager.

Share this post


Link to post

@Douz - Stai linistit, masina e super, si merita pana la ultimul ban... dar din 9000 de km, vreo 5000 au fost pe drumuri de c@cat.

 

@Perfidus - Stiu ca e de la placute, ca le tot curata baietii la service si nu se mai aud. Dar dupa vreo 2 saptamani incepe din nou distractia. Oare nu se poate face nimic sa tina mai mult?

Cat despre punctul 6... nasol. Daca e de la airbag, banuiesc ca nu prea avem ce sa facem :(

Share this post


Link to post

Masina de 6 luni ( din care 3 in service :( ) si 3500 km. Scartaiala de la pct. 1 mentionata de @Fat Cat ma cam supara si pe mine. Nu am fost inca in service pentru ea - dar vreau sa incerc ceva : sa nu mai las frana de mana trasa ci sa las masina in viteza 1.

 

Mi se pare ca face doar pe dreapta spate si doar cand e frig ( cand era cald nu facea ) - de obicei doar la plecare - uneori mai face si in mers - dar foarte rar - si tot la scurt timp dupa pornire. Oare daca nu mai trag frana de mana va mai face?

 

Alti greieri nu am - am avut unul in usa dreapta fata dar l-au dibuit mai demult - ziceau ca la toate ar face - pacat ca nu am mai multe detalii - se auzea un pacanit.

 

@Fat Cat am inteles ca cei din service au dat cu ceva "unguent" - dar motivul zgomotului care e? Ca ei ar da toata masina cu vaselina siliconica daca ar fi dupa capul lor :D si asa in mod cert n-o sa mai scartaie nimic.

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...