Jump to content

Masinile Parcate Ilegal Vor Fi Ridicate

Elfu

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lasand gluma...Vom vedea ce si cum cand in momentul in care vor aparea semnele de parcare interzisa(inca nu le-au pus si sper nici sa nu le puna). Stiu ca in 3 asa au facut le-au pus si la cateva zile au inceput sa ridice masinile parcate la bordura...

Edited by atyqsound

Nu. Pe bulevardul pe care stau sunt treceri de pietoni si sunt blocate de masini. Nu poti sa mergi cu 50kmh, trebuie sa mergi cu 30kmh pentru ca nu stii de unde sare pietonul.

Deci eu stau acum si ma intreb unde pana mea parchez eu azi masina. Nu e niciun loc de parcare amenajat pe o distanta de cca 1 km in jurul locului unde trebuie sa ajung. Pe toata strada e parcarea interzisa si de obicei parcam pe banda 1 eu si inca alte 300 de masini. :D

Mai inainte am scris asta. Imi poate spune si mie unde vor fi parcate masinile respective? In acest moment majoritatea sunt parcate pe banda 1 (singura de altfel) si se circula dor pe liniile de tramvai. Trotuarele sunt suficient de late incat sa se poata face parcari in spic (in genul celor de pe marile bulevarde din sectorul 3 sau mai usor de recunoscut in genul celor de pe calea mosilor) numai ca pe tovarasu' Ontanu nu l-a preocupat problema parcarilor in schimb vrea sa sanctioneze masinile parcate aiurea.

In acest moment cine parcheaza pe trotuar risca sa nu mai plece cu masina ca sigur va fi blocat de cei care parcheaza pe banda 1, asa ca toti parcheaza pe banda 1. :D

Daca ar fi fost amenajate parcari n-ar fi fost probleme. ;)

In sectorul 3 au fost construite cca 90.000 de locuri de parcare in ultimii 4 ani in timp ce in sectorul 2 vreo 4000 si ceva in ultimii 8 ani. Faceti si voi comparatia. ;)

Edited by Night Elf

Nu e corecta comparatia, nu e loc in toate sectoarele la fel ca sa te bati in locuri de parcare facute :)

Sectorul 3 are mai mult spatiu verde ca altele, asa ca a fost relativ simplu. Oricum, sunt arhiinsuficiente.

Cu sigurantza vom parca la fel(pe banda 1 :) ) caci alta solutie nu este. De asemenea nu cred ca are firma de salubrizare atat loc la Afumati cate masini sunt parcate ala`n dala. Mai degraba daca s-ar ridica pentru inceput rablele care stau fara nr de inmatriculare pe trotar sau pe "locuri de parcare platite" (numai la mine la bloc sunt 2 o dacie si un olcit) s-ar mai descongestiona putin bulevardele. Pe de alta parte sa faca municipalitatea locuri de parcare ca de aceea platim taxe...impozite...taxe...impozite...taxe...impozite...taxe...impozite...taxe...i

mpozite...si lista ar putea continua pana la 100 si ceva de taxe si impozite cate platim timp de un an

BUCUREŞTI, 28 iul (MEDIAFAX) - Primăria Sectorului 2 a început, de luni, ridicarea maşinilor staţionate ilegal, în prima zi a acţiunii fiind ridicate 14 autoturisme staţionate neregulamentar pe Calea Moşilor, informează Biroul de presă al primăriei de sector.

Potrivit deciziei Primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, în zilele de 28, 29 şi 30 iulie ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculelor se va face gratuit, conducătorii autovehiculelor ridicate urmând a suporta doar sancţiunile aplicate de agenţii Poliţiei Rutiere.

Începând de joi însă, pentru recuperarea maşinilor ridicate, şoferii vor plăti 260 de lei, taxa pentru ridicarea şi transportul autovehiculelor, precum şi 180 de lei pentru fiecare zi de depozitare.

Autorităţile locale ale sectorului 2 vor ridica în primul rând maşinile staţionate în intersecţii, în rampe, pante şi pe poduri, pe trecerile de pietoni, pe zonele verzi, pe arterele de circulaţie aflate în reabilitare sau modernizare, dacă incomodează lucrările, precum şi pe cele parcate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, dacă blochează accesul sau pun în pericol siguranţa elevilor.

Totodată, vor fi ridicate maşinile parcate în dreptul staţiilor de salvare, a unităţilor medicale, în dreptul hidranţilor de apă pentru pompieri, precum şi pe reţelele de distribuţie a gazelor şi cele de apă, a gurilor de evacuare a apelor pluviale, în dreptul staţiilor mijloacelor de transport în comun şi pe liniile de tramvai. Şi maşinile de la târgurile auto organizate ilegal, precum şi cele folosite ilegal pentru încheierea de asigurări auto vor fi ridicate de autorităţile din sectorul 2.

Maşinile sunt ridicate cu platforme ale societăţii Supercom şi depozitate, sub pază, la sediul din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, al firmei de salubrizare. Pe terenul amenajat în acest scop, în suprafaţă de aproximativ 20.000 metri pătraţi, vor putea fi depozitate peste 300 de maşini.

Rasuflati linistiti inca doua zile. :D

Edited by Night Elf

Sustin ridicarea masinilor de pe Calea Mosilor! Slava Domnului! Avem 2 benzi ca sa circulam pe una. Exista parcari ca sa se parcheze in spic in alveolele RATBului, alveole ce sunt jumatate din adancimea parcarilor asa ca toate portbagajele masinilor ies in strada.

Eu stau pe Iancului... imi puteti indica si mie un loc... pentru ca nu exista decat pe vreo trecere... sau in statia de autobuz. Si mai am si un autobuz de masina...pfff.

http://www.ps2.ro/Pagini/Stirea_zilei/04_E...08/07/28/9.html

P.S. Din ce am vazut eu la stiri si din pozele astea au fost ridicate masini ce stationau fix ca dracu ... eu nu am parcat niciodata in zonele respective din mosilor si obor... eu as vrea sa aflu de la edilii sectorului ce au de gand sa faca cu masinile parcate la bloc (in fatza acestuia) pe bulevard, ocupand evident banda 1.

Edited by atyqsound

Moaama construieste tovarasu Ontanu 6000 de locuri de parcare in acest an. :o

Clar va rezolva problema parcarilor.

Pe de alta parte imi place ca se lauda cu ce au facut altii.

Parcarile in spic de pe marile bulevarde (cu e cazul celor de pe mosilor) nu sunt facute de primaria sector 2 ci de primaria generala.

Oricum, in locul lui Ontanu mi-ar fi fost rusine sa scriu (chiar si asa mintind) ca am construit 500 de locuri de parcare in spic in 8 ani de mandat. Celelalte ~4000 de locuri construite in ultimul an sunt facute marea majoritate cu 2-3 luni inainte de alegeri de regula in zonele unde nu avea capital electoral bun.

Sunt curios cate locuri de parcare au fost amenajate in zona Iancului sau in zona Obor de ex, zone extrem de aglomerate.

Secretul pentru decongestionarea traficului e sa amenajezi locuri de parcare pentru riverani pe strazile secundare si sa faci parcari in spic pe marile bulevarde pentru cei care au treaba la firmele din zona, cum s-a procedat in sectorul 3 unde chiar am ramas surprins de cum arata stradutele dintre blocuri si abia pe urma sa iei masuri impotriva soferilor care parcheaza deampulea din lipsa locurilor de parcare. De fiecare data cand ma duc la nasii mei care stau in sectorul 3 n-am nicio problema cu locul de parcare.

Nu acelas lucru pot sa zic despre zona Iancului unde am treaba zilnic.

Edited by Night Elf

Am vazut si eu 3 masini din astea care ridicau alte masini. Tocmai "operau" un Q7 parcat exact aici cand am trecut eu la ora 5. Mai era o platforma pe contrasens si inca una care cara un Fiat GP inspre Dna Ghica.

La mine in cartier Primaria a desfiintat garajele si a asfaltat parcari noi in loc. Plus ca a turnat niste pietris pe un teren viran tocmai bun de parcare.

PS: Stau in "doi" si tot nu l-am votat pe Ontanu.

Putin mai aproape de Obor, aproximativ in dreptul semaforului pe unde se iese din Kaufland, am vazut Duminica ora 11:00, 6 sau 7 masini de ridicat insotite de un echipaj de Politie. Toate aveau de lucru ...

E greu de estimat daca se circula ceva mai bine (si se cricula ceva mai bine !) datorita eliberarii bulevardelor de masini parcate aiurea sau, in primul rind, datorita perioadei de concedii si micsorarii numarului de masini din oras. Dea Domnul sa fie prima varianta, pentru ca ar putea avea un carcater de permanentizare ... [-O

Nu-i uita si pe studentii care vin cu masinile si le lasa sa "putrezeasca" cu saptamanile prin parcari pana se duc din nou acasa sa mai aduca ceva de mancare... :grumpy:

• 2 weeks later...

Pana in momentul asta nu pot decat sa laud toata treaba asta cu ridicatul masinilor. Stau in sectorul 2, in zona D-na Ghica.

Ce frumos se circula acum o saptamana DOAR pana la Obor. Dar cand intram pe Mosilor si se gatuia toata circulatia, ma enervam si ma gandeam eu ca toata infrastuctura cea noua de la Obor e degeaba, caci tot o banda ajungeai sa circuli.

Sper sa nu ridice decat masinile care chiar bat la ochi - aka parcate la modul nesimtit. Ma intreb de ce nu circula o masina de politie 2 ore pe zi pe Mosilor si sa dea amenzi tuturor celor care stau cu avariile puse, parcati pe banda 2. Ar educa soferii mai bine in opinia mea.

Portiunea din Colentina dintre intersectia unde era avionul si Teiul Doamnei (strada pe care este sectia7) are locuri de parcare facute cu picioarele.Locuri facute cat pentru 2 sau 3 masini mici parcate cu simt de raspundere de soferi care stiu sa parcheze. Dar mai vezi indivizi care parcheaza fix k #$%.Stie cineva daca suntem obligati de UE sa facem piste pe biciclisti ? Pentru ca daca nu suntem obligati, pista care exista exista acum acolo este facuta doar de amorul artei. Masinile sunt parcate in continuare peste ea, doar ca mai nou cu mult mai multa uzura a ambreaiajului.

Ontanu detine cumva firma care ridica masinile?

Pont pentru cei care stau in zona D-na Ghica - pe coltul opus ceasului din parcul Plumbuita este o biserica. Sunt acolo locuri nenumarate :) De la blocul meu si pana acolo sunt vreo 10 minute de mers pe jos dar nu ma deranjeaza. De cand parchez acolo nu am mai gasit masina zgariata(cu cheia) sau lovita cu ciocanul (cred ca e urma de ciocan dar nu sunt sigur :) )

Cu locurile dintre blocuri nu cred ca va fi problema. La mine pe strada acum cateva zile au aparut semne de sens unic. De cand le asteptam. Sunt masini parcate pe ambele parti ale trotuarului. Sa vedem daca se vor si respecta noile semne.

Intrebare:el parcat pe a doua banda, eu trec incet pe langa el si-i dau peste cap oglina. Sa zicem ca i-o rup. Vina mea sau a lui daca se ajunge la politie?

Edited by vladawd
Sper sa nu ridice decat masinile care chiar bat la ochi - aka parcate la modul nesimtit.

Speranţa moare ultima.

Acum câteva zile, la trecerea de pietoni de la Obor (Altex - Gima), pe partea cu Gima:

- 2 maşini parcate fix pe trecerea de pietoni - nu se lega nimeni de ele;

- alte 2 maşini, parcate după trecerea de pietoni şi după "străduţa" care iese de la Gima, practic într-un spaţiu de 5-6 metri de la colţul străduţei, spre Obor. Într-adevăr, era semn de oprire interzisă de la colţ până la primul stâlp, dar maşinile alea nu incomodau chiar pe nimeni - pe astea le săltau.

- 20 de metri mai spre Obor 1 taxi oprit pe banda a II-a, de care nu se lega nimeni;

- pe partea cealaltă (în faţa magazinului Obor) - o droaie de taxiuri parcate pe banda a II-a şi în staţia de troleu - la fel, no problem.

Cam aşa funcţionează sistemul. Miliţianului aferent i se pune pata pe o maşină şi nu-l mai interesează ce se întâmplă în apropiere.

Pe Moşilor se parchează în continuare pe banda I, cu avariile puse. Nu prea ridică aşa ceva, ci mai degrabă maşini parcate în locuri din care încurcă mai puţin traficul (colţuri, treceri de pietoni etc.). Eu nu zic că nu trebuie luate şi alea, dar DUPĂ ce i-au rezolvat pe nesimţiţii nesimţiţilor, cei care opresc în drum, fix unde are p... lor treabă, deşi la 20-30 de metri sunt locuri de parcare...

Una peste alta, deocamdată, toată povestea mi se pare un fâs. E doar o modalitate de a umfla burta unui patron (Supercom).

Era de un milion de ori mai eficient să trimită 1-2 echipaje de poliţie pe Moşilor-Colentina, care să meargă de la un capăt la altul şi să amendeze, la rând, indiferent de modelul maşinii sau locul unde e oprită, pe toţi labagiii care cred că pot opri maşinile unde au ei chef.

Intrebare:el parcat pe a doua banda, eu trec incet pe langa el si-i dau peste cap oglina. Sa zicem ca i-o rup. Vina mea sau a lui daca se ajunge la politie?

Cred că a ta, pentru că erai în mişcare. Eventual şi-o ia şi el, pentru staţionare în loc nepermis, dar pagubele produse cad în răspunderea ta.

E ca atunci când îţi vine un bou din dreapta, pe un sens interzis, şi intră în tine. Eşti vinovat că nu i-ai dat prioritate de dreapta, deşi boul venea pe interzis. Ţie îţi ia carnetul pentru neacordare de prioritate + provocare de accident, el mi se pare că se alege doar cu puncte, că a intrat pe interzis. Lege românească, deşteaptă. Nu interpreteaza faptele în context, în succesiunea în care se produc, ci doar ultima, respectiv accidentul. Ce-a fost înainte de accident se tratează şi, eventual, se sancţionează separat.

Ca se ridica masinile e una dar uitati-va in ce HAL se ridica.

http://www.protv.ro/filme/atentie-soferi-a...ile=58734#58734

Am vazut si eu o actiune d-asta si ma uitam socat cum la o ditamai limuzina ii frecau chingile de usi si le zgariau iar manipulantii utilajului n-aveau nici o jena.

Cu riscul de a platii amenda penala daca ii prind ca fac asa ceva cu masina mea ii iau la bata in mijlocul strazii.

Amenda pentru parcarea anapoda mi-o asum, e un risc care ti-l iei cand parchezi neregulamentar indiferent ca ai sau nu unde sa parchezi dar ce fac aia se cheama vandalizare/distrugere de bun daca nu gresesc, corect ?

Edited by Cumnatu
Ca se ridica masinile e una dar uitati-va in ce HAL se ridica.

http://www.protv.ro/filme/atentie-soferi-a...ile=58734#58734

Am vazut si eu o actiune d-asta si ma uitam socat cum la o ditamai limuzina ii frecau chingile de usi si le zgariau iar manipulantii utilajului n-aveau nici o jena.

Cu riscul de a platii amenda penala daca ii prind ca fac asa ceva cu masina mea ii iau la bata in mijlocul strazii.

Amenda pentru parcarea anapoda mi-o asum, e un risc care ti-l iei cand parchezi neregulamentar indiferent ca ai sau nu unde sa parchezi dar ce fac aia se cheama vandalizare/distrugere de bun daca nu gresesc, corect ?

Cam naspa daca ridica in halul ala. O sa se lase cu multe plageri penale si multe procese intre companiile de asigurari si firma de salubritate. :)

NU e chiar asa zmeule.

Sa iti zic si de ce.

Zilele trecute cand am vazut eu fazele astea eram la locatia asta :

post-3313-1218624810_thumb.jpg post-3313-1218624831_thumb.jpg

Acolo din cauza faptului ca intersectia mai din stanga ( Ferdinand cu Mihai Bravu ) este mereu dar MEREU gatuita iar in zilele noastre e si mai gatuita ca se "lucreaza " la sinele de tramvai, NICIODATA nu trec de stop mai mult de 10 masini care sa mearga din stanga spre dreapta asa cum este poza pusa. Distanta intre cele 2 intersectii ( stanga dreapta fata de locul desenat ) e cam de 150 metrii deci in nici un caz nu o sa vezi acolo coada de masini. Intrarea pe acea portiune de drum se face din UNA banda ( traversarea intersectiei sau venire dinspre Iancului pe Bravu si facut dreapta )

In locul desenat erau parcate paralel cu bordura 3 masini.

Acolo sunt TREI benzi

NU incurcau in nici un fel nici o circulatie si totusi masinile de "descarcerare" erau prezente si le ridicau vatamandu-le vopseaua si pragurile din ce am vazut eu.

Consider aplicarea regulamentului in acest caz cel putin zeloasa.

NU zic cum ca daca NU ai unde sa parchezi aia e.

Trebuie sa parchezi chiar si ilegal dar de asa natura incat sa nu ii incurci pe ceilalti , pe logica aasta functionez.

Daca insa ne uitam la TOATE bulebardele mari ( Mihai Bravu / Victoriei / Iuliu Maniu / Stefan cel Mare / Pantelimon samd, TOATE au peste tot sau in 99% dincazuri oprirea interzisa nu mai zic de parcare.

Oamenii care lucreaza / locuiesc / merg la cumparaturi in acele zone unde sa parcheze ?

Sunt convins ca fiecare dintre noi foloseste ZILNIC parcari interzise si probabil ca majoritatea o facem cat de cat de asa natura sa nu ii incurcam pe ceilalti.

Cine se ocupa de drumuri ar putea gasii solutii.

Mi se pare ca am mai povestit :

Pe Iuliu Maniu la piata Veteranilor, pe toata lungimea pietii este un ... mare pamant ( cica gradina ) .

Ar putea ( asa cum au facut-o la urmatorul bloc cum te duci catre Pitesti ) sa faca pe acel pamant infect parcare in solzi astfel eliminand aglomeratia de la piata ( acum banda 1 e blocata de masini parcate permanent, banda 2 de RATB cu statie si ramane doar banda 3 care de multe ori se opreste si ea pentru ca mai fac cate 2 stanga si scuarurile sunt mici ; a se tine cont ca pana acolo sunt PATRU benzi - lujerului - veteranilor )

Si sa o faca cu taxa, ceva de genul 2 lei ora, ar scoate si bani din asta, dar :

1. ii doare in popou

2. nu stiu ca existam

3. sunt prosti

4. au alte treburi de facut decat cele pentru care sunt platiti. ( iar eru acum scriu aici in pauza de masa da :P )

Ar putea marii dimensiunea scuarurilor de pe Iuliu Maniu astfel incat as intre mai mult de 2 masini in ele si deci sa NU se mai blocheze mereu banda 3.

Ar putea sa il bata in cap pe cretinul ala care a pus brazi atat de multi incat a pus si la limita scuarului si din lipsa de vizibilitate acolo sunt cel putin 2 accidente / saptamana. Practic faci stanga ca si dupa colt, nu vezi NIMIC.

Si evident exemplele pot continua.