Jump to content
Sign in to follow this  
uskt2005

Romania - Spania

Recommended Posts

Pe 1 August plec in concediu pe traseul:

 

Budapesta - Wiena - Gratz - Udine - Verona - Milano - Genova - Monaco - Nice - Cannes - Marseille - Montpellier - Barcelona - Zaragoza - Valladolid - Zamora

 

Vreau sa vad : Budapesta, Viena, Monaco , Cosata Frantei pana la Marseille, Barcelona

 

Opriri(somnic) vreau sa fac: zona Gratz, zona Nice, zona Barcelona sau Zaragoza

 

Acum as vrea sa aflu cam ce taxe se platesc, cazari(daca stiti o locatie exacta unde ati stat e foarte bine in zona Gratz, zona Nice, zona Barcelona sau Zaragoza), unde sa alimentez, ce sa-mi iau dupa mine din tara, etc ,etc.

 

Va multumesc

 

Orice sfat si sugestie sunt binevenite

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Pai trebuie sa te opresti si in Budapesta, nu poti merge focsani - graz direct, mai ales daca vrei sa o vizitezi...

Share this post


Link to post

Si eu zic ca Focsani-Budapesta e rezonabil pt. prima zi sunt aprox. 900 de km dintre care 600 pe "splendidele" drumuri romanesti.

Taxe: vigneta 7 euro (4 zile) platiti intr-un Mol unguresc inainte de a intra pe autostrada Debrecen - Budapesta si 7,70 (10 zile) intr-o enzinarie austriaca. Sa fii atent cand treci granita austro-ungara risti sa ratezi momentul, nici macar vamesi nu ai sa vezi. Cazari ieftine la Budapesta gasesti fara probleme chiar daca sunt in centru, eu am stat la Agape Apartaments unde am platit 79 euro/3 persoane si apartamentul era complet utilat.

P.S. Oriunde vei alimenta sa iei in calcul un pret de 1,38 euro/litru la benzina oricum e de evitat pe autostrada.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

In acest moment in Italia benzina este intre 1.40 si 1.52 euro/litru.

Share this post


Link to post

Am uitat sa mentionez ca prima oprire o voi face la Oradea la ZNS-eu.

Asta cu benzina scumpa in italia am aflat-o si eu azi.

 

Vignetele pe o luna nu se gasesc ?

In Franta cum o fi? cu vignete sau taxe de autostrada ca in italia

 

Am auzit ca in italia este cam scumpa taxa de autostrada avti idee cat este?

Share this post


Link to post

La italieni platesti cam 2-4 euro pe ~100km. Dar am platit o data si vreo 14 sau 16, dar nu mai stiu pe unde.

Si la francezi e scumputza autostrada, daca mergi spre Paris iti recomand sa mergi pe drumul national, este similar cu Buc Buzau dar pustiu ca toti merg pe autostrada.

Share this post


Link to post

Prin Franta nu o sa merg prea mult pe autostrada, vreau sa merg pe drumul pe langa coasta

La Paris nu mi-am propus sa ajung, dar...la intoarcere cine stie ... :P

Share this post


Link to post

Din Italia pana la destinatie o sa dai peste 100 de euro taxe de autostrada(doar la dus, la intors inca odata pe atat).

Share this post


Link to post

Hai sa-ti spun si eu cate ceva despre Spania pentru ca tocmai ma întorsei de acolo (pe 10 mai anul asta). Nu am ales sa merg cu masina pentru din cauza taxelor de autostrada si a oboselii; am mers cu avionul cu Wizzair (185 euro dus-intors eu si sotia) si am închiriat o masina acolo pentru 10 zile (143 de euro a costat si am primit un Peugeot 207 ca al meu, desi rezervasem o Fiesta benzinara - nu ne-am suparat deloc :) ). In primul îti trebuie GPS neaparat, noi am avut un Mio care si-a facut treaba bine, pe alocuri si înjurat. Se platesc numai unele autostrazi din Spania, nu toate. Am platit de la Valencia la Barcelona 29 de euro numai dus si inca 10,60 euro de la Valencia la Benidorm (statiune din Costa Blanca) (dus-intors 21,2 euro); toata Autovia del Mediteraneo e cu taxa si ustura rau la buzunar. Pe autostrada Valencia-Albacette nu e nici o taxa si cred ca nici de la Zaragoza la Barcelona nu e vreo taxa. Oricum sa nu faci greseala noastra sa mergi pe drumuri nationale pentru ca e crima, sunt pline ochi de tiruri si camioane incarcate care merg regulamentar si sunt asa de multe încât depasirile nu au rost. Am mers o bucata de la Barcelona spre Valencia (la întoarcere) si am economisit 20 de euro, dar ne-am blestemat zilele. Punctele penru plata taxei de autostrada sunt de 2 feluri: manual - platesti cu bani unei persoane si automate - unde bagi numai cardul bancar (poza 1) Atentie la radarele fixe si camerele de pe autostrazi montate pe indicatoarele de trafic ca in poza 2 - noi in apropierea tuturor aveam 120km/h. Cu camerele nu am nici o poza, dar se observa mai usor pentru ca sunt pe stâlpi de sine statatori.

 

Cazare în Barcelona am gasit pe site-ul www.gobcn.com - un apartament cu 2 camere cam mici (eram 4 persoane) numit "Magic Fountain" (pe strada Chopin nr.1 mai precis) pentru ca era la 2 minute de fântâna superba de la Palatul Montjuic (Palau Nacional). Pentru 3 zile(si 3 nopti) apartamentul a costat 325 de euro (300 apartamentul si 25 de euro taxa de curatenie); am mai lasat 150 de euro cash dragutei proprietare drept garantie, pe care i-am primit la plecare. Apartamentul era utilat cu tot ce trebuie: vesela,tigai,oale, prosoape, tv, aer cond, frigider, masina de spalat, zahar, ceai, ulei, ghiduri ale orasului, etc.

 

Cea mai mare problema în Barcelona este parcarea. Locurile sunt foarte rare, cu plata si al naibii de scumpe (in fuctie de zona de la 1 pâna 2.3 euro pe ora). DE TINUT MINTE (noi nu am stiut): locurile marcate cu alb sunt gratis tot timpul, cele albastre si verzi sunt cu plata de luni pâna vineri in timpul zilei. Noaptea si in week-end locurile verzi si albastre sunt gratuite. Cel mai bine e sa cautati numai locurile marcate cu alb. Noi am gasit un aviz de la primarie în stergator pentru ca parcasem luni pe zona albastra vreo 3-4 ore; daca mai stateam un pic ne salta masina si apoi sa vezi bucurie. Tot acolo parcasem si in week-end si nu patisem nimic si am zis ca merge si a treia zi. Asta s-a intâmplat in Barceloneta.

 

O sa revin mai târziu cu alte povesti si detalii din Barcelona; acum trebuie sa plec în oras.

post-4049-1212683058_thumb.jpg

post-4049-1212683065_thumb.jpg

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post
Am uitat sa mentionez ca prima oprire o voi face la Oradea la ZNS-eu.

Asta cu benzina scumpa in italia am aflat-o si eu azi.

 

Vignetele pe o luna nu se gasesc ?

...

Sincer nu stiu ce inseamna "ZNS-eu" eu iti recomand o cazare de 70ron excelenta la Baile Felix...daca doresti iti ofer adresa. Evident ca poti lua vignete si pe termene mai lungi insa nu stiu valorile.

...am mers cu avionul cu Wizzair (185 euro dus-intors eu si sotia) ...

Amandoi cu 185?! Stiu pe cineva care si-a luat bilete dus intors cu 300 de persoana...e drept ca era cu Iberia.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

La ZNS-eu primesti gratis beutura - palincutza, etc, daca esti cuminte si fara de nevasta poate si altele, nu se poate compara...

Share this post


Link to post
daca esti cuminte si fara de nevasta poate si altele...

 

Nu e cazul meu :(

 

Asa ca ma voi multumi cu o palincuta :heavydrinker:

 

Multumesc @ Lauryca pt INFO.

 

Am rezolvat cu cazarea in Barcelona

 

Mi-ar mai trebui cazare in zona GRATZ si zona NICE

Stiti vre-o pensiune hotel in aceste zone? Multumesc

 

L.E. Am uitat sa va intreb...Aveti idee ce pret are GPL-ul si daca se gaseste pe traseul meu?

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Oare pot lua in bagaj 15 litri de vin (de casa) ?

Am voie?

Share this post


Link to post

Ai grija la Slovenia, daca ti-ai propus sa tranzitezi. De la inceputul lui Iulie au introdus vigneta si nu au decit un singur tip : 6 luni = 35 EUR . Cam mult pentru 2 drumuri si cca 450 km autostrada.

 

In Austria oricum platesti vigneta, cel mai bine iesi pe la Villach (Graz->Kalgenfurt->Villach)

 

Daca tot iesi de pe autostrazi, in Austria gasesti benzina la periferia oraselor la 1,28-1,30 Eur. Pe autostrazi ajunge la 1,45 iar in centrul oraselor 1,32-1,34

 

Pe e-vigneta la unguri eu am dat cam 7,7 Eur la ducere si 7,5 Eur la intoarcere. Banuiesc eu ca au cursuri de schimb diferite, parca pe bon era trecuta aceeasi valoare 1570 forinti.

 

La noi am trecut dupa un simplu Buna dimineata - La revedere. Nu s-au uitat nici macar in masina, daramite in portbagaj. Din motivul asta cred ca poti risca sa bagi vreo 5 bidonase cu vin prin bagaje. Daca te verifica ... spaga ta, nu stiu ce se intimpla :( . Mai departe, nu mai ai treaba, nu mai exista controale la granita ... nici i-am mai zis "vama"

Share this post


Link to post
Oare pot lua in bagaj 15 litri de vin (de casa) ?

Am voie?

 

Nu, nu ai voie. Citeste un de tranzit vamal si vei gasi bine precizate cantitatile diverselor produse ce sunt permise a fi scoase din tara (din cate tin minte, la vin era parca maxim 2 litri de persoana).

Dar, cum spunea si Salex, daca nu te controleaza, e Ok, contrar va trebuie sa "vamuiesti."

 

L.E.: uite ceva concret:

REGIMUL VAMAL LA INTRODUCEREA ŞI SCOATEREA DIN ŢARĂ A BUNURILOR APARŢINÂND CĂLĂTORILOR ŞI ALTOR PERSOANE FIZICE.

Acest regim vamal este reglementat de următoarele acte normative:

- Codul vamal al României (C.V.) aprobat prin Legea nr. 141/1997 şi publicat în M.O. nr. 180/01.08.1997, art. 88 – 90;

- Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României (R.V.) aprobat prin HGR nr. 1114/2001 şi publicat în M.O. nr. 735/19.11.2001, art. 121 – 135;

- O.G. nr. 59/2003 privind unele categorii de bunuri scutite de la plata datoriei vamale, publicată în M.O. nr. 615/29.08.2003.

- Ordinul Ministrului Finanţelor Publice (O.M.F.P.) nr.687/17.04.2001 , prin care se aprobă Lista valorilor în vamă unice pe produse şi grupe de produse, publicat în M.O. nr. 207 din 24.04.2001;

- H.G.R. nr. 428/2004 pentru aprobarea normelor privind determinarea valorii în vamă pentru bunurilor aparţinând călătorilor şi altor persoane fizice, publicată în M.O. nr. 307/07.04.2004;

- Regulamentul BNR nr. 3/1997, Normele N.R.V. 7 privind sumele în numerar care pot fi introduse sau scoase în şi din România, cu modificările ulterioare, publicat în M.O. nr. 395/31.12.1997.

 

1. produse din tutun: 200 de ţigări sau 100 de ţigarete (ţigări de foi cu o greutate maximă de 3 gr/bucată) ori 50 de ţigări de foi sau 250 gr tutun pentru fumat ori o combinaţie proporţională a acestor produse;

2. alcool şi băuturi alcoolice:

a) băuturi distilate şi spirtoase cu un conţinut de alcool ce depăşeşte 22% din volum; alcool etilic netratat de 80% din volum şi peste: 1 litru; sau

b) băuturi distilate şi spirtoase şi aperitive pe bază de vin sau alcool, tafia, sake sau băuturi similare cu un conţinut alcoolic ce nu depăşeşte 22% din volum; vinuri spumoase, lichioruri: 2 litri sau o combinaţie proporţională a acestor produse; şi

c) vinuri uşoare: 2 litri;

3. parfumuri: 50 ml şi apă de toaletă 250 ml;

4. medicamente: cantitatea necesară pentru a satisface nevoile personale ale călătorilor.

 

Cantitatile specificate sunt pentru fiecare individ. Călătorii care au sub 18 ani nu beneficiaza de prevederile prevăzute la pct. 1-2.

Punctele 1-4 se aplica atat pentru bunurile scoase din tara, cat si pentru bunurile introduse.

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post
contrar va trebuie sa "vamuiesti."

 

 

Oare cat ar fi?

 

La intoarcere voi merge mult pe autostrazile din franta...aveti idee cam cat sunt taxele de autostrada?

Share this post


Link to post

Personal nu le-am batut, insa din spusele unor colegi care au mers in Franta in ultimul an, taxele de autostrada sint mari spre foarte mari. Sper ca nu spun prostii, insa am retinut ca de la Paris pina in Germania au dat ceva de genul a 150-200E

Share this post


Link to post

sunt scumpe, intr-adevar! dar nu stiu daca exista vreun traseu pentru a strabate Franta pe care sa platesti per total mai mult de 100 de euro... (Paris-Frankfurt aproximativ 25-30 de euro)

Share this post


Link to post

Acum 2 luni, pe traseul Mons (~60 km de Bruxelles) - Paris, taxele de autostrada in Franta au fost 12 Euro.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...