Jump to content
Sign in to follow this  
Dumitru Cristian

Nubira I Sx B-02-riu

Recommended Posts

Sa nu va aud de consum la masinutza asta :tongue: Cel mai important e sa traga cat mai bine, sa raspunda bn si sa mearga bn... daca o sa vreau sa am comsum, sunt atatea tramvaie, autobuze.. trenuri nu mai zic :mrgreen: . Daca tot iti permiti luxul de a merge cu o Nubira... nu te uiti la 0.5 L, let's be serious :thumbl:

Deci acum stiu, cand se duc fisele astea ce fise imi iau. Zilele astea mai mult ca sigur voi face short shiftul, si ma voi duce la Radacini sa iau preturile pt ce mai trebuie, sa speram ca sponsorizeaza babacu :lavolan:

Azi i-am tras o baita rapida, in 8 minute... asa sa arate decent. M-a terminat Rafy cu folia, in primavara mai mult ca sigur punem si noi :mrgreen: Da' trebe fonduri, sa vad ce naiba fac sa le strang (fondurile) si sa fac si ragalia de Oltcit... Noi sa fim sanatosi :dizzy:

Share this post


Link to post

folie ti-am zis unde mergem sa pui  <img src= "> da asteapta sa vina caldura sa se aseze frumos pe masina

Share this post


Link to post

Cand e de mers la folie astept si eu un semn, facem o coloana oficiala acolo ca si a mea urla dupa folie

Share this post


Link to post

post-16112-126928483825_thumb.jpgpost-16112-126928503884_thumb.jpg

Sper ca in curand, aceste placute vor opri masina alaturi de un sistem de franare pe disc pe puntea spate :mrgreen: . Sa vad dak comenteaza astia de la rar.. ca nubira a fost echipata cu ambele sisteme de franare pe puntea spate si nu se specifica nici in cartea masinii nici in talon care ce sistem de franare are...

Share this post


Link to post

gata sa enervat cristi :mrgreen: go bro go

Share this post


Link to post

Am facut in sfarsit si modificarea cu dioda la faruri... Acum cand dau faza lunga ramane si scurta aprinsa :mrgreen: . Si cand dau flash, tot ambele faze se aprind. Acum nu stiu daca si la alea din fabrica era asa, dar fie... Am pus o dioda sanatoasa, sudat firele, izolat bine... Alta treaba noaptea acum. Dar am observat ceva care m-a surprins. Daca am farurile aprinse pe pozitie, la pozitia 3 sa zic (sa bata cat mai in jos), cand dau faza lunga se ridica ele singure la echivalentul pozitiei 0, si cand dau inapoi pe scurta revin ele la pozitia 3, sau la care era inainte... mi se pare geniala faza, pt ca poti tine farurile cat de jos ca sa nu deranjeze in trafic si atunci cand dai lunga vezi, sanatos.. da mi-e sa nu fie dupa prea ridicate :) )

Si cateva poze cu telul. A avut parte si de o spalare de primavara, pe la motor, pasaje roti... discurile mele vopsite le-a luat ... sunt numai rugina. In schimb etrierii au rezistat surprinzator de bine (si stralucitor :) ) ) am vazut ca niste lac, vopsea si grund au parasit puntea spate dupa iarna asta, calitate... Daca nu ar fi costat atat mai ziceam.. in fine o sa mai retusez eu ca sa nu rugineasca iara puntea spate. O sa ii fac niste poze cu aparatul foto.

Aveam prin casa o solutie de la Turtle Wax, un scratch remover, dar soft, pentru zgarieturile alea mici din lac cica, dai ca si pe ceara. I-am dat peste tot, sa astept soare puternic acum sa vad daca a facut ceva sau nu.

post-16112-127101934037_thumb.jpgpost-16112-127101935365_thumb.jpgpost-16112-127101936585_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Si ceva poze cu farele... Cat de curand urmeaza iara sa le desfac, sa nu se mai abureasca si sa le fac forma de lumina... Si poate, si stropitori de faruri, dar poate gasesc unele care sunt fixe, nu care sar din spoiler, alea sunt scumpe si se gasesc greu.

 

Faza scurta:

post-16112-127170996451_thumb.jpg

 

Faza lunga(+scurta):

post-16112-127171001008_thumb.jpg

 

Faza lunga(+scurta) + proiectoare de ceata:

post-16112-1271710043_thumb.jpg

post-16112-127171005923_thumb.jpg

 

Luna viitoare ar trebui sa vina si schimbul de ulei, GM 5W-30 mai mult ca sigur, mai mult sta decat merge masina deocamdata, mai are 2 schimburi pana sa ii trebuiasca un ulei bun :mrgreen:

Tot sunt in de Nubire 1 si 2 la dezmembrat pentru diverse... dar sa dea naiba daca gasesc.. :grumpy:

 

Zilele astea, i-am rezolvat problema cu intinzatorul curelei de accesorii. Scartaia ingrozitooor mai tot timpul, cand mai dadeai drumu si la AC, mai luai si de volan.. Stie Rafy :) ). Rezolvarea, am dat intinzatorul jos de pe masina, i-am scos rola si i-am pus o rola buna de intinzator din ala "normal", care e si mai mare in diametru, deci acum cureaua sta tensionata corect. Tot mai are o tenta mica de patinaj atunci cand sunt toti consumatorii posibili pusi si iei si stanga sau dreapta, dar o sa-i schimb cureaua ca asta a patinat ceva si sper sa dispara de tot.

Ar fi multe.. dar mai greu cu fondurile.

Sugestii, nu mai aveti?

Share this post


Link to post

sugestii :-? nu da flashuri :) ) posibil sa orbesti lumea...

ps: hai cu arcurile :mrgreen:

Share this post


Link to post

Pune relee ca parca te vad ca prajesti instalatia. Ce dioda ai pus de tine aproape 10A ? Eu te-am ajutat dar ai efectuat doar jumatate de lucrare, sa nu iei foc Doamne fereste.

Sa nu zici ca nu ti-am zis. Firul ala de faza lunga e calculat pentru 10A tu ai dublu acum pe el. Uite-te in schema si vezi, nu e de joaca.

Share this post


Link to post

Hm, nu stiu ce dioda a pus nenea ala, oricum a zis ca tine fara probleme si ca dimensiuni era maricica... Sti doar ca nu le am cu electrica.. Urmeaza cat de curand, cand voi face si etrierii.. ii pun si relee.

Oricum, la cat se merge cu masina... de mult ce a stat, ajutat de ani, etrierul dreapta fata s-a jucat azi putin cu mine.. Dupa un drum de ~30 km, incepuse sa miroasa foarte puternic a ferodou ars. Am descoperit ca toata caldura venea de la roata fata dreapta.. Dat roata jos, dupa ce m-am fript putin cu ea... Discul cu mici santuri prin el :spumelagura: :shock: , etrierul, rosu si la propriu si la figurat.. L-am desfacut totusi "de pe disc" si l-am lasat sa se raceasca. Placutele erau "arse" :shock: , si totul prin jur frigea ca naiba... Imi e teama ca va trebui sa fac o revizie si planetarei, dupa cum s-a incins nu stiu ce a mai ramas de vaselina din capatul de planetara... Dupa ce m-am chinuit in toate felurile sa imping pistonasul inapoi, am luat o menghina mai, ciudata si am incercat sa imping pistonasul in etrier. Nu am reusit :grumpy: , l-am scos aproape de tot din etrier, am ridicat garnitura antipraf si surprize surprize, numai rugina, noroi... :dizzy: X( Am curatat cum am putut, am uns cu lichid de frana si l-am facut sa culiseze, ca sa putem sa o ducem inapoi la bloc... unde voi demonta ambii etrieri fata.. Sper sa nu fie o avere pistonasele, garniturile...

Daca tot o voi "desface" asa, cred ca ii voi face si short shiftul si voi "rearanja" timoneria... intra foarte ciudat in treapta a 3-a, in seara asta am ratat-o de vreo 3-4 ori :) )

Edited by Dumitru Cristian

Share this post


Link to post

Asa am patit si eu cu etrierul dreapta. Nu era complet blocata roata, dar se incingea tare. Pistonasul nu l-am impins inauntru, i-am dat cateva ciocane cu un dorn -prin gaura racordului (dorn invelit in izolierband sa nu pilesc filetul) - si a iesit.

La mine in interior arata impecabil - insa pe exterior, garnitura antipraf era dusa, si era plin de rugina si noroi. L-am curatat si schimbat garniturile (14 lei setul genuine GM) si de atunci am facut 500km, si e ok.

 

Ia-ti doar setul de garnituri pentru inceput - s-ar putea sa scapi cu doar atat.

Share this post


Link to post

Multumesc de sugestie madkat, dar din pacate, nu prea se mai gasesc nici macar garnituri de etrier de nubira :shock: , am fost la magazinul Radacini de la gara de nord, nici pistonase, nici garnituri, nici macar pe comanda nu mai aduc, ca nu mai au de unde... Nu credeam ca o sa se ajung sa nu mai gasesc piese de Nubira asa devreme... O sa incerc sa vad daca au de Leganza, ca sunt parca aproape la fel etrieri, numai ca au pistonasul mai mare :mrgreen: , si daca e iau etrieri sh de leganza si ii reconditionez, si asa vroiam eu frane mai bune.

Daca tot nu am gasit nimic pentru etriei, am luat ulei GM si filtru, oricum trebuia facuta revizia... Pare sa se inteleaga bine motorisca cu uleiul asta. Am facut si o mica verificare la punti, sa vad cum o duc dupa cativa km de la revizia suspensiei si par sa se tina bine, mai putin prostia de sistem al barei antiruliu spate, care cu tot cu bucsi noi, bielete noi... se misca ca naiba si face poc daca misti de ea mai bine sau intri in curba mai serios... cred ca o sa-i mai pun cateva bucsi pe ea, nu stiu..

Am luat de la radacini si o lampa de portbagaj, sa pun in torpedou, dar era "domnisoara" bruneta, care nu prea are ea nici o treaba cu masinile, mai ales astea daewoo si nu a stiut sa imi dea si intrerupator.. desi i-am zis ca de cielo, orice intrerupator de cielo, imi venea sa ma duc eu sa caut, imi zicea ca nu exista :shock: In fine, m-a enervat ceva ca aveam de gand sa il montez, am pus doar lampa asa de forma in torpedo, urmeaza sa iau si intrerupator si sa ii fac si legaturile.

Tot caut de atata vreme o Nubira 2 la dezmembrat, dar nici o sansa.. parca nu mai dezmembreaza nimeni nubira 2 :mda:

La fetele de usi, iara au inceput sa se dezlipeasca usor usor.. cu ce sa le lipesc sa nu se mai dezlipeasca?

In rest.. idei ar fi multe, dar fonduri cam putine:

-desfacut farurile si lipit cu adezivul pe care l-am luat ca sa nu se mai abureasca

-short-shiftul

-climatizarea de leganza

-suportul motor de nubira 2

-lucasuri de nubira 2

-facut ceva la antirului spate, poate mai incape inca o bara :) )

-sistemul de spalat faruri

-ceva arcuri

-lumini in usi

-pus relee la faruri :mrgreen:

...

 

Din pacate am facut doar poza la ulei, masina fiind exact la fel ca ultimele dati, singura schimbare e ca nu mai are capace la roti, a sarit unu si oricum nu prea mai aratau bine.

post-16112-127485890412_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Vezi ca pe 4T este cineva care dezmembreaza o Nubira 2. Am vrut sa iau suspensia de la el, insa masina e berlina, eu fiind cu break. Poate gasesti la el ce te intereseaza.

Share this post


Link to post

Am vazut la un prieten cum si-a tapitat fetele de usi, cu piele, sau imitatie, nu stiu exact.. de culoare neagra :shock: superbe efectiv.. am luat fetele de usi, le-am pus pe langa cele de la nubira si ar da criminal... ma gandeam poate si "gurile" de aer cu negru, ca sa fie putin contrast negru-gri, ce ziceti? Ramane urat, ca o sa fie scaunele un model si fetele de usi negru cu gri, desi frumoase :mrgreen: . Daca tot le dau jos... vroiam sa-i fac si iluminare in usi, si daca tot umblu la iluminarea interioara, sa pun iluminare si la pedalier si pasager  <img src= )">

Am reusit deja sa fac iluminarea la torpedo, cum la magazin nu mi-au dat intrerupator ca era dnsoara blonda :) >-, am pus intrerupator de oltcit si + continuu, ca iluminarea sa fie functionala si fara cheie.

post-16112-127861812141_thumb.jpgpost-16112-127861810928_thumb.jpgpost-16112-127861812141_thumb.jpg

Vroiam de mult sa tapitez si torpedou, dar nu stiu acum daca cu piele din aceea neagra sau material cum e in portbagaj :scarpin: ce ziceti?

In rest, se merge cu ea... rar de tot, am incercat-o putin de tot pe ploaie, si dupa un derapaj usor pe la vreo 90 km/h, trebuie sa te joci putin cu volanul ca sa o restabilizezi :) )

Share this post


Link to post

Gata de mult si cu releele la faruri, acum e cu totul altceva :mrgreen: , se aprind imediat, faza lunga nu mai are nici o treaba cu scurta... si am facut in asa fel incat sa nu se vada nici un fir, oricat te-ai uita.. am luat direct de la borna, dar m-am dus cu firele prin copexul ala pana in cutia de sigurante... si acolo am pus si releele, ele avand destul loc acolo... m-am si gandit pentru o eventuala instalatie de spalare a geamurilor... iau un releu de faruri, il pun in locul celuia de acum care e pe faza scurta, (pt ca are 2 iesiri), ii duc un + intr-un alt releu, si comanda pentru acel releu ii dau un + de la pompa de spalare a parbrizului, si asa e si protejat, are si putere... numai sa fac rost de 2 putze din alea... in rest, masinutza merge exceptional... in ultima vreme a si devenit masina principala, a fost si la plimbare prin muntii romaniei..

post-16112-093141600 1282508602_thumb.jpgpost-16112-002747400 1282508647_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Bravo, lucrare profi :thumbl:

Share this post


Link to post

Urmeaza azi:

Schimbarea antenei (are o problema la modulu ala... si in ultima vreme sta numai "scoasa", si nu se aude bine pentru ca nu e la maxim) pe care o sa o iau de la sorin

Schimbarea pompei spalatorului de parbriz ( i s-a dus capacu ala si curge tot lichidul), am incercat sa-i fac o garnitura de silicon, nimic, i-am pus superglue si tot curge.. am comandat una la Radacini

Schimbarea pompei de apa (pierde antigel cu galeata... weekendu asta un drum la Sinaia si ceva plimbari pe acolo = ~3 litrii de antigel)

Schimbarea distributie (spre uimirea mea am gasit cand am fost sa iau pompa, intinzator GM made in Canad, rola tot GM made in korea si curea ca cea cu care a venit masina...) dar la pretul de 550 lei, cu tot cu pompa de apa GM... cand puteam sa iau de la magazinu' gutmann, ruville made in germany 300 toate handramalele...

post-16112-000071400 1283761408_thumb.jpgpost-16112-099437200 1283761476_thumb.jpg

 

Toata distractia fiind: 640 lei urmeaza la 12 sa iau antena de la sorin si la 2 pompa de spalat dupa care incepe joaca :mrgreen:

Share this post


Link to post

Mic drum Bucuresti-SIbiu, maina merge exceptional tehnic... Mai trebuiesc totusi chedere cel putin la usile fata momentan... si cand o-r mai fi fonduri si usile spate.

Si un mic update..muzical sa-i zicem... au intrat bine in locasurile originale...

post-16112-063221200 1284137640_thumb.jpgpost-16112-044400900 1284137656_thumb.jpgpost-16112-074948500 1284137670_thumb.jpgpost-16112-067866400 1284137712_thumb.jpg

 

Tare as vrea sa-i fac mai multe... dar timpul si banii din pacate trebuie sa-i redirectionez intr-o singura directie...

Share this post


Link to post

Nu ai mai sunat cu antena...da-mi un semn sa o rezolvam.

Share this post


Link to post

Damn.. am uitat de ea :) ) O tot aud ca crontzane dar uitai de ce.. Te sun si vedem!

Share this post


Link to post

Am gasit in sfarsit garnituri de etrieri pentru nubira, astept sa vina tocmai din Germania...

post-16112-092258800 1285878636_thumb.jpg

(daca mai sunt doritori, cred ca va pot ajuta)

Sa vad de unde mai fac rost de inca un pistonas acum, ca unu l-ar avea LAO...

Am luat si piele neagra pentru fetele de usi :banana: O sa le lipesc de fetele de usi cu un prenandez de la MOMENT, pare a fi cel mai ok dintre toate... sper ca macar sa pun acele lampi pentru iluminarea usilor, cand deschizi usa sa se aprinda si lumina aceea de jos... dar v-a fi putin mai greu cu realizarea acestui lucru. Pentru ca ele sunt toate legate intre ele, prin acele intrerupatoare, si daca deschid o usa se vor aprinde toate, asa am vazut ca intrerupatorul de la usa soferului are 2 papuci, independeti (nu au legatura unul cu altul dar ambii sunt la "-"), si ma gandesc sa iau intrerupatoare de usa soferului si sa leg - de la lampa de pe usa respectiva la intrerupatorul respectiv, asta fiind cea mai simpla, zic eu. Dupa, cand mai fac rost de lampi, mai pun asa si la "picioare", sub bord... Desi e doar un banal "5 lei" o lampa, sa iei una pentru fiecare usa, + 4 pentru compartimentele picioarelor (vreau sa pun daca pot si pe scaune, in spate) duc la cativa lei...

post-16112-035628100 1285878711_thumb.jpgpost-16112-084952500 1285878749_thumb.jpg

 

Am schimbat si filtrul de polen, a doua zi dupa schimbarea distributiei.

post-16112-084952500 1285878749_thumb.jpg

 

Poate cand pun fetele de usi, reusesc sa fac rost si de un material isonorizant sa pun in usi...

Urmatoarele pe lista sunt: chedere pentru mai toate usile si poate, sa speram un set de arcuri H&R/// am vazut ca e o promotie cu -25 euro

 

Gasisem la un "baiat" ca sa nu-l insult, o nubira 2 la dezmembrat de pe care vroiam tweeterele, suportul motor de nubira 2 de sub radiator, lucasurile galbene... dar omul e genial: lei lucasurile, vreo 60-70 tweeterele, 90 suportul (fiind stramb, masina aceea fiind lovita in fata) si nu stiu daca sa iau suportul, desi tare ar fi bun unul... Voi ce ziceti, e ok pretul de 90 lei pe un suport stramb + tampon care zice ca e ok? Faza naspa e ca nu prea sunt nubira 2 la dezmembrat..

post-16112-087182900 1285879043_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Dupa o pauza de cateva zile, la pornire a facut relativ urat.. mergea in 3 cred, zguduia foarte tare, tremura... desi a pornit supe usor... dupa cateva secunde si-a revenit...suspectez bujiile alea NGK France de-a dreptul infecte... ****** si luat NGK IRIDIUM IX, care trebuie sa ajunga saptamana asta la sfarsit... :lavolan:

post-16112-017171700 1286140765_thumb.jpg

 

ce-mi recomandati sa-i mai curat cand ii schimb bujiile? sa fie si ea mai "zvelta" daca pot spune asta la nubira :) )

Edited by Dumitru Cristian

Share this post


Link to post

Misto jucariile, cati bani? Ar trebui sa le mai schimb si eu fiindca pe principiul "am prins unele bune si nu le mai schimb curand" au ceva km.

De curatat, admisia daca ai timp, un reset dupa si e ca noua :)

Share this post


Link to post

Pretul a fost de 4.45 lire pe bujie + 1.8 lire transportul pe bujie... mai erau alea cu laser iridium dar pretul era deja de 6,85 lire per bujie si totusi era cam mult... pentru un motor stock de 1,6, zic eu...

Exista vre-un topic in care se descrie curatarea admisiei? :scarpin:

Share this post


Link to post

Daca vrei sa dai jos galeria e mai complicat (si nu stiu sa fie vreun topic), daca vrei doar carb-cleaner e destul de simplu, nu iti trebuie instructiuni. PS: De unde ai luat bujiile?

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...