Jump to content
Sign in to follow this  
ovidiuc

Atentie !

Recommended Posts

multumesc tuturor

m-am lamurit si nu prea.

dar, de obicei ii fac plinul mereu si doar de 2 ori mi s-a intamplat asta.

prima oara am bagat de vreo 800 mii si a doua zi a mai intrat de vreo 400 mii, si am mers vreo 30 km...

a doua oara cand am postat intrebarea pe topic si m-am minunat. la un rezervor de 35 sa intre 37.78 + ca mai intra ceva...

am crezut ca ma fura aia la pompa de la OMV, dar mi-au pus intr-o sticla de 2 litri benzina si arata intradevar 2 litri...

in fine, eu initial ma bucuram ca merg mai mult cu 30 si ceva de litri.

oricum, parerea mea este ca imi consuma destul de mult: cam 8.8 litri la suta in oras nealergata, dimineata si seara cand nu este prea mare inghesuiala.

Share this post


Link to post

Omologarea pompelor se face cu 10%+/- fata de indicare. Adica in etalonul de 1 litru trebuie sa se afle fie 1,1 litri fie 0,9, si din punct de vedere legal, totul e in regula. Si ghici cu o spaguta mica care regula se aplica?

Share this post


Link to post

Cred ca le e destul de greu sa aplice regula +10% in plus. Eroarea nu e pusa de oamenii de la metrologie ci de aparatele care le folosesc si nu in ultimul rand de pompe. Desigur le-ar putea calibra si la o eroare mai mica de atat (daca debitmetrele pompelor ar fi proiecteate cu o eroare mai mica) dar si pretul calibrarii ar fi mai mare. De exemplu, noi la firma vindem barometre digitale portabile cu o eroare proiectata de 0,2 % din scala. La o astfel de abatere ar trebui ca tipul de la metrologie sa intre cu ele in camera izolata special unde este chiar etalonul oficial si acolo ar trebui tinut o zi intreaga iar toata tarasenia asta ar costa un procent semnificativ din pretul aparatelor prin urmare noi le vindem in tara cu buletin de la INM pentru eroare de 1%. Asa ca poate dau baietii spaga, dar o dau degeaba.

Share this post


Link to post

Dragilor, am si eu o mare curiozitate: Oare ce proprietati speciale are benzina fara plumb 95, dar nu cea standard, ci cea euro plus de la Rompetrol?( un litru costa 3,78 lei, aproape cat cea de 98)

De ce o fi asa de scumpa? Mai ales ca celelalte benzinarii nu par sa aiba in oferta acest sortiment :-?

 

PS M-am gandit sa va intreb deoarece tocmai mi s-a aprins beculetul de la benzina si as vrea sa schimb molul 95 f.p. cu altceva mai bun, daca exista desigur :)

Desigur ca exista si omv 100, dar e cam scumput si nu stiu daca voi vedea vre-o diferenta fata de mol 95...

Edited by Mike1

Share this post


Link to post

Eu am fost uimit de diferenta intre FB SuperEuro de la Luckoil si cea de 100 de la OMV. Pur si simplu zbura masina, cred ca daca era cald afara facea si autoaprindere.

Share this post


Link to post

Mike 1 - benzina de care vorbesti are un continut mult redus de sulf - asta daca am inteles eu bine din ce mi-a explicat tanti din statie.

Am alimentat cu asta cand am fost la mare si a fost OK.

 

Penultimul plin l-am facut cu Rompetrol 98. Dezamagire maxima !

Acum am realimentat cu Petrom 99+ si parca zboara masina !!!

Share this post


Link to post

Ce se intampla cu gandacul meu?? Dimineatza, aproape de rosu acu de benzina...plec in graba la ce mai apropiata statie de benzina ca ma grabeam grav(nimic anormal la pornire sau motor)...bag de la mol(fostul Shell)morarilor(e a doua oara cand bag de acolo in 2 ani)...bag 15 litri de 95. Plec de la pompa de benzina si opresc 2 min sa spal geamurile si opresc motorul...dupa ce termin dau sa plec si imi moare motorashul...ok...am zis ca poate am dat eu drumu la ambreaj prea repede...motorul relativ rece...etc. :-? Ajung la primul stop si simt nishte trepidatii ciudate la motor si ii dau un spritz...cad obs cu stupoare ca pt a iesi din relanti horcaia 1 sec si dupa incepea sa se tureze...am tot dat spritzuri pe parcursul drumului si incepuse sa taca pe masura ce s-a incalzit motorul.Bag alti 15 litri de benzina 95 de la OMV elecroaparataj.Si un Injector Sting ca am zis ca e ceva din benzina un gunoi ceva, injectoare murdare..pt ca am mai avut apa si nu se manifesta asa...dar sa fie totusi apa..s-a potolit horcaiala..nu mai e deloc dar tot cam vibreaza la relanti!! :scarpin: Apa, H2O?Am cautat isopropil (2+2)la OMV si Mol dar nu am gasit...cred ca e foarte cautat :D Ce sa fie, ce sa fie...ghici ciuperca ce-i?

Share this post


Link to post

Eu mergeam cu Mol din Sebastian si n-am avut proleme. Am alimentat acum citeva zile de la OMV Baneasa cu 95. Nu voi mai gresi! Din cind in cind, la pornire, are o cadere de turatie, mai sa se opreasca motorul! :mda:

Edited by Obi_wan_Kenobi

Share this post


Link to post

eu am incredere in mol.am observat mai demult la un diesel si de atunci imi inspira incredere.acum cu tico , bag mol 95 fp. omv m-a dezamagit si nu mai calc pe la ei.specific ca nu am mers cu benzinele lor de top, sa zicem

Edited by mugur

Share this post


Link to post
Ce sa fie, ce sa fie...ghici ciuperca ce-i?

Daca as fi in cazul tau, eu n-as da vina pe pompa de la care tocmai am alimentat. (Sa fiu eu un norocos ca in ultimii 16 ani n-am patit asa ceva ?) Rezervorul de la masinile moderne este conceput ca un filtru decantor, alimentarea se face pe sus, iar sorbul de la pompa, pe langa faptul ca are un filtru mecanic, se afla intr-un "pahar", la o inaltime considerabila de fundul rezervorului. Proprietatile fizice si chimice diferite ale materialelor care se pot afla la un moment dat in rezervor fac ca pompa sa traga din "pahar" doar combustibil bun, apa, nisipul, zgura sau alte materiale cu densitate mai mare ca benzina si dimensiune mai mare decat filtrul nu patrund in pompa. Un singur defect are acest tip de rezervor: nu are un orificiu de purjare a materialelor sau a lichidelor aflate sub nivelul de aspersie, dar asta-i alta problema. Din acest motiv, la o alimentare in forta pe un rezervor aproape gol se produce o tulburare a "sedimentelor" si o antrenare a lor peste nivelul de aspersie. Din acest motiv, la furnizorii seriosi, nu se conecteaza imediat un rezervor proaspat alimentat dintr-o cisterna la magistrala de alimetare a pompelor. Exista un timp tehnologic pentru separarea "apelor". Daca clientul unei benzinarii alimenteaza pe un "fund de rezervor" sau daca benzinarul nu respecta timpul tehnologic din varii motive, atunci sunt toate premisele ca sistemul decantor sa nu mai functioneze. Dar asta nu inseamna ca benzina (marca) proaspat alimentata este proasta, ci doar ca ea a fost amestecata cu reziduri vechi in propriul rezervor.

Asa ca, sa nu ajung intr-un caz din acesta:

- nu las ca nivelul benzinei din rezervor sa ajunga prea jos (pe cat posibil);

- nu alimentez de la un furnizor fara "marca" sau dintr-o benzinarie nemodernizata;

- nu alimentez dintr-o benzinarie in care vad o cisterna de aprovizionare cu benzina;

- nu alimentez pana in buza rezervorului.

Daca as ajunge intr-un caz asemanator:

- as opri motorul si as lasa un time-out pentru decantare;

- as introduce un produs de neutralizare a rezidului;

- as merge, daca merge, pana la epuizarea combustibilului (aprinderea avertizorului), dupa care as goli rezervorul prin gura de vizitare pe care este montata pompa;

- as curata bine rezervorul, filtrul mecanic din amonte, pompa si as schimba filtrul de benzina din aval;

- as alimenta din canistra pana la un nivel superior sorbului si as monta totul la loc.

Asa as ajunge in primul caz si munca depusa m-ar face mult mai atent la urmatoarea alimentare pentru ca as vedea ca nu-i un proces atat de banal incat sa nu-i acordam putina atentie.

Din noroc sau poate din proiect, nu putem respecta stric aceste recomandari si asta ne face mai buni.

Share this post


Link to post

Are dreptate @tolin - la benzinariile serioase (am vazut asta loco, la fostul Shell si la unele statii Petrom).

 

Cand cisterna alimenteaza unul dintre rezervoarele statiei, pompele care sunt alimentate de la respectivul rezervor sunt inchise.

 

Este posbil ca unii benzinari/sefi de statie, in ideea de a nu pierde niste gologani prin inchiderea pentru o perioada a pompelor sa nu o faca. Si atunci --- Dumnezeu cu mila !!!

 

Un prieten de-al meu a patit o faza din asta si cand a desfacut decantorul de la rezervor (era un Passat pe benzina) ce a scos de acolo semana a cafea nu a benzina (culoare si consistenta). Nu mai zic ca si-a paradit si pompa de benzina din rezervor.

 

Concluzia - cand vedeti cisternele de alimentare in statie NU ALIMENTATI !!!

Share this post


Link to post

De la MOL, alimentam vreo 20 de litri cu 95 si restul cu 98. Ei, bine, acum am bagat numai de 95 si merge brici!!! Nici nu mai vibreaza asa de tare, parca! Stiau "batrinii" cind spuneau ca motorul asta e facut pentru benzina de 95!

Share this post


Link to post

la care .. euro 2 sau 3?

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Pai, vorbesc de Euro III, cealalta merge perfect de cind am luat-o! Cu 95 de la OMV Grozavesti, Alexandriei si cea de dupa Academia Tehnica Militara, spre Unirea!

Share this post


Link to post

Dac iau deaia de 95 si pun 2+2 Booster...credeti ca se merita????Adica o fi mai buna ca cea de 99+? Macar asa stiu ca are intr-adevar adititv!

Share this post


Link to post
Stiau "batrinii" cind spuneau ca motorul asta e facut pentru benzina de 95!

"Batranii" stie ca trebuie sa bagi de 95 atunci cand producatorul zice ca motorul lui merge cu de la CO91 in sus si selectorul de CO de la ECM e pus pe 95. Macar atata lucru le-a ramas in minte.

Share this post


Link to post

Probabil intrebarea s-a mai pus, ce tip de benzina, de la ce benzinarie si eventual ce aditivi recomandati pentru Cielo 96 ?? ( merge si pe cu plumb si fara - dar care e recomandat ) ???

Share this post


Link to post

am fost in weekend la targu mures la o nunta ... totul bine si frumos, nevasta copilul (7 luni) si soacra... stiu stiu multa lume pentru matiz ... dar a fost ok

am ajuns cu bine acolo

dimineata cand sa plecam ... ma gandesc eu ce ar fi sa fac plinu ca sa merg fara probleme pina acasa sa nu mai opresc...

 

ma opresc la iesirea din tg mures fac plinu de la LUKOIL  <img src= ("> ... sa fii avut 5 litrii in matiz ...

si ca omu avar fac plinu ... adica mai bag 32 litrii din care ultimii asa cu tiraiita si cam fortat ...

bun ... plecam directia turda - cj

dupa 136 km masina merge in 2... eram pe feleacu ... sau mai bine zis ma trageam pe feleacu ...

in cj am decis sa sun pe cineva ... duminica... ?????

a venit un amic m-a ajutat ... mecanicu ... benzina proasta dar mai mergi si o amesteci peste 200 de km cu alta si poate isi da drumu pistonu ... (eu am insistat sa plec pentru ca eram cu fiicamea la mine si nu aveam unde si cum sa stam... )

am plecat ... dupa 20 de km, adica pe la gilau la iesirea din cj in directia oradea ... urla nevasta-mea la mine ca arde masina ... corect ... iesea fum din habitaclu de m-am speriat si eu ... am tras dreapta scos copilu repede si bagajele ... eu m-am apucat sa dau jos capacul de pe frina de mana ca de acolo fumega ... in timp ce lucru se opreste ... a mica plinga nevasta agitata... ce sa-ti zic

sun la service daewoo... alo da asa si-asa... el ti s-a blocat injectoru ... benzina proasta ... s-a mai intamplat ... urmarea e supraincalzirea catalizatorului ... de acolo mocheta a inceput sa fumege ... sau antifonu daca am asa ceva ...

bine ce pot face ?

el nimic schimbat injectoru ... miine ... nu mai poti merge asa...

 

am schimbat injecorul ieri ... 2.000.000 plus manopera... din cauza benzinei ... buba 2 catalizatoru a cedat ... si ala tre schimbat 12.000.000 ...

totul din cauza benzinei d ela lukoil

acuma ce sa fac

drumla tg mures nu mai am sa ma duc peste iei ... trebe flagrant ca nu ma crede nimeni ca a lor e benzina proasta (adica crede crede... da tre dovezi sa ii xxx)

asa ca am bagat mina in buzunar pentru un plin si inca cite milioane si iaca gaura ... ei vand rahaturi in continuare

cine a crezut ca in sec asta mai gaseshti benzina matrasita in tara asta ...

 

daca aveti un sfat cum as putea sa recuperez banii v-as ruga ...

 

mersi ca m-a ascultat care ...

 

have safe trips !

robert

 

1. Nu mai deschide topic nou, foloseste in prealabil.

2. Foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Pai ce injector? Ca matizul are 3...

Nu s-a aprins check engine? Era normal in cazul problemelor la catalizator... Sigur nu ai bagat benzina cu plumb?

Apoi, pentru patania ta: Bonul de benzina, Constatarea din service, Facturile de pise si manopera, directia ANPC, plangere. Sa ai dosar beton, poze, bonuri, facturi si ii mananci! N-ar strica nici probe din benzina respectiva, care presupun ca este inca in rezervor.

Share this post


Link to post

E strigator la cer ce se intampla cu benzina la noi. Sa inteleg ca ti s-a defectat unul dintre cele 3 injectoare. Nu se recomanda sa circuli cu un cilindru in minus, deoarece se poate indoi vibrolchenul ca urmare a solicitarilor dezechilibrate. Catalizatorul nu cred ca merita inlocuit, mai bine cotizezi la itp din 2 in 2 ani si gata, s-a mai discutat.

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Multumesc frumos.

Masina e la Cluj inca... eu la Budapesta ...

In weekend merg sa iau masina cu pesele vechi si cu mostra de benzina

Am sunat acuma sa ii rog sa mi le pastreze pentru a avea "dovezi".

Sper sa apuc sa ma duc la protectia consumatorului ... in tm off course ca eu la tg mures nu ma intorc ...

 

 

 

Mersi de sfat!

 

PS

Sorry pentru topic nou am scris repede la semidisperare... cu majuscule o sa ma conformez pt ca m-ai zis ... eu nici in germana cind scriu, si scriu des, nu folosesc litere mari la substantive... o buba de-a mea (sa fie lene sa apas pe shift ???)

 

E strigator la cer ce se intampla cu benzina la noi. Sa inteleg ca ti s-a defectat unul dintre cele 3 injectoare. Nu se recomanda sa circuli cu un cilindru in minus, deoarece se poate indoi vibrolchenul ca urmare a solicitarilor dezechilibrate. Catalizatorul nu cred ca merita inlocuit, mai bine cotizezi la itp din 2 in 2 ani si gata, s-a mai discutat.

 

 

Da numai unul a cedat ...

Cu circulatul cu unul in minus nu stiam ... eram cit pe ci sa merg asa pina in TM dar... a luat almost foc ...

De acord cu faza cu catalizatorul dar ca sa scot banii de la lukoil ar trebui sa merg cu factura completa nu sa imi zica ca ma duc pentru 2.000.000 la ei ca o sa rada de mine ... ca sa nu zic daune morale pentru ca nevasta fiica au trebuit sa suporte una alta ...

 

 

Thnx pt sfaturi

Share this post


Link to post

Poti sa te judeci cu ei pentru oricat! Poti sa le ceri daune morale, ca ai ajuns tarziu unde trebuia sa ajungi. Ameninta-i cu judecata, da mail la conducerea centrala a Luk Oil si iese ceva.

PS Esti primul pe care-l aud ca se plange de benzina de la Luk... ai bonul? Sigur e luk sau e franciza?

Share this post


Link to post
Poti sa te judeci cu ei pentru oricat! Poti sa le ceri daune morale, ca ai ajuns tarziu unde trebuia sa ajungi. Ameninta-i cu judecata, da mail la conducerea centrala a Luk Oil si iese ceva.

PS Esti primul pe care-l aud ca se plange de benzina de la Luk... ai bonul? Sigur e luk sau e franciza?

 

 

Bonul este in Romania in masina.

Da era Lukoil... am bonul (de unde stiu daca e franciza sau nu ? ca de afara arata la fel... sigla pompe magazin...)

 

PS

Pai stiu ... in TM am mai alimentat de la ei si era ok benzina ... de aceea nu am avut ezitari la alimentare ...

Share this post


Link to post

Nu ai cu cine sa te judeci decit poate cu baietii din service care te-au facut.Daca era injectorul mergea in 2 dar nu aveai treaba cu catalizatorul pentru ca nu ajungea benzina nearsa in catalizator.Problema a fost o fisa sau o bujie iar benzina nearsa pe cilindrul respectiv a ars la foc mocnit in catalizator.

Share this post


Link to post
Nu ai cu cine sa te judeci decit poate cu baietii din service care te-au facut.Daca era injectorul mergea in 2 dar nu aveai treaba cu catalizatorul pentru ca nu ajungea benzina nearsa in catalizator.Problema a fost o fisa sau o bujie iar benzina nearsa pe cilindrul respectiv a ars la foc mocnit in catalizator.

 

Pai eu am vb la tel cu unu din tm si mi-a zis asta .

Dupa care un amic a dus masina si tot asta au spus si cei de la daewoo cj fara sa stie de tm nimic ...

 

Ce era sa fac ? Nu sa iau de buna ce au spus ei ?

 

Da asa e masina mergea in 2... cel din mijloc nu mergea de loc ... am scos fisa... am scos si bujia ... am pus alta la loc si mergea la fel ... scinteie era si pe bujie si pe fisa... aia am verificat ...

 

Regards

Robert

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...