Jump to content
Sign in to follow this  
tuf5075

Poliţia Română Cere Interzicerea Detectoarelor De Radar

Recommended Posts

Reproducere intrebare din noile chestionare :

Ce lungime trebuie sa aiba latul cu care se plimba vaca pe carosabil?

a)2m

b)2.5m

c)3m

Deci se refera la taranul care plimba vaca pe drumurile europene.

Intrebare intalnita de un amic de-al meu care a sustinut reexaminarea acum 2 luni.

 

Ce sa le mai cerem??? :-&

 

Aceiasi intrebare a intalnit'o altu' care ma indruga cand am dat eu reexaminarea pentru viteza. Se fac 3luni acusica.

Vezi ca te-a pacalit, asa intrebari nu s'au pus neam si e numai imaginatia unora care vor sa-si justifice necunoasterea cu orice pret.

 

 

Cat despre detectoare...eh, mai nou am probleme cu puradeii care alearga pe strazi, da' nu pot sa nu remarc - chiar le-au rezolvat pe toate si acum ii $^%& grija detectoarelor noastre, pe care ACEIASI INDIVIZI DOBITOCI le-au legalizat acum niciun an de zile? Ah... :wallbanger:

 

LE: Sa mai zic ceva de bulbii nenorociti pusi exact acolo unde'i asfaltu' mai...lipsit de gauri? Ca din 3 canalizari nenorocite, una'i la 10cm sub nivelu' strazii, alta la 5cm sub iar alta la 15cm deasupra? Ca...da zero?! Si mai au si tupeul sa se justifice, nesimtitii...strazi ca'n statele alea de ce nu'mi fac?

 

Cel care ne tot bate obrazu', apari si cu niste explicatii? Nu'ti neaga nimeni intentiile sau buna-credinta, dar...macar de incercat, ceva..? Orice?!

 

Stau 2miliarde la primaria Bucuresti pe post de plecare inapoi la BERD ca n'am avut bunu' simt sa'i cheltuim iarm ie'mi dau cu maglavais peste o straduta de 2metri. O banda pe sens, domne...iar unde-i groapa...o vopsim si pe ea!

Eu raman fara permis c'am indraznit sa merg cu 142kmph prin mijlocu' pustietatii, iar Penescu trece cu 130kmph prin Ovidiu. Si pleaca in masina, domne, si cu drept de circulatie. S'acu' sa merg fara detector?!

Mama lor de banditi ordinari...

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Deci, despre ce e vorba aici: despre cum daca altii incalca legea sa o incalcam si noi? Interesant...

Share this post


Link to post

Nu, nu e vorba DESPRE asta, ci e vorba SI despre asta. Restu' exemplelor (insiruirilor, even) nu se vad?

Share this post


Link to post

Va rog inapoi la topic! Discutam despre posibilitatea interzecerii detectoarelor, nu despre ceea ce face sau nu face politia romana. Daca se continua in ritmul acesta inchid topicul.

Share this post


Link to post

Sincer eu nu inteleg ratiunea din care cineva ar cere punerea in ilegalitate a detectoarelor de radar.

Nu inteleg de asemenea de ce in UE aceste dispozitive sunt interzise.

Ieri am invatat de la un englez un lucru ca "Legea si ratiunea de multe ori nu au legatura cu logica".

Din pacate lozinca asta e adevarata in U.K. si cu atat mai mult la noi unde aparent se intorduc legi pentru un an.

Legi care favorizeaza anumite afaceri dupa care te trezesti cu banii luati, si in ilegalitate.

 

Acum sa imi spun parerea:

Sunt pentru utilizarea de detectoare de radar, legal in continuare.

Sper ca ceva grup de initiativa o sa porneasca o strangere de semnaturi in acest sens si pot sa se bazeze pe adeziunea mea.

Daca stam si nu facem nimic intradevar legile sunt la "ei" si ne putem trezi ca adopta ce vor "ei" fara sa le pese.

 

Argumentez cu:

1. In principiu faptul ca ai detector de radar nu inseamna ca automat o sa incalci sistematic limitele de viteza pe diverse sectoare de drum.

Dupa cum nici faptul ca nu ai detector de radar nu este un argument ca o sa mergi intotdeauna in limitele vitezei specificate pe diverse sectoare de drum.

Totul este o chestiune de responsabilitate la volan, responsabilitate care procesul de obtinerea unui permis de conducere ar trebui sa o certifice.

La urma urmei TU cel care apesi pedala de acceleratie iti pui si viata TA la bataie si nu numai a celor din masina sau a celor din jurul tau.

 

2. Politia ar trebui sa organizeze campanii de responsabilizare a soferilor mai degraba decat sa faca planuri cat se pierde la incasarile din amenzi daca masiniile au detectoare, etc.

 

3. Dupa opinia mea in Romania starea catastrofala a drumurilor respectiv a modului de multe ori idiot/confuz/neeficient de presemnalizare

respectiv semnalizare a unor elemente rutiere creeaza probleme in trafic si sunt o cauza principala a accidentelor.

 

4. Politia rutiera ar trebui sa acctioneze proactiv in intimpinarea accidentelor. Lucru care nu se intampla suficient.

E clar acest lucru uitandu-ma la modul in are este semnalizata/semaforizata intreaga tara.

Daca vrei sa traversezi Romania cu autoturismul si sa respecti toate limitele de viteza este ABSOLUT NEPRACTIC -mai bine mergi cu autobuzul e la fel.

Aici e problema.

Din acest motiv cei care respecta pe diverse sectoare 30/50km la ora impus ca limita de deplasare in localitati creaza coloane.Te forteaza sa ii depasesti, etc.

Altfel iti cresc nepermis de mult timpul de deplasare.

Logic, in goana de a castiga timp, te grabesti poate fortezi limitele masinii si ale abilitatiilor tale de sofer.Intrii in depasiri la limita si tragic poate faci chiar accident.

 

Dupa cum vedeti problema e sistematica.Daca vrem sa se schimbe ceva trebuie schimbat sistemul.

Nu in ideea de a reduce viteza de deplasare acolo unde se poate merge repede

ci in ideea ca pana o sa ne facem si drumuri in tara asta -sa mergem eficient pe cele care deja sunt asa cum sunt.

30/50km/h indiferent de conditiile care le ofera localitatea respectiva sunt o adevarata frana in calea celor care au de parcurs multi km.

Din pacate in loc sa optimizeze traficul, Politiile locale prefera sa sugrume traficul si sa stea la vanatoare radar de oamani grabiti.

Imi pare nespus de rau ca doar atat ii duce capu.

 

Doar ca sa fiu sigur sa sunt inteles corect Politia Romana in loc sa se preocupe cu optimizarea circulatiei ei se preocupa cu asigurarea de venituri din amenzi.

In mod normal veniturile din amenzi nu sunt o sursa de venituri pe care sa te bazezi si sa faci plan de a aduna un numar de amenzi din radar sau alte incalcari ale circulatiei.

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Ca de obicei, ii bagati pe toti in aceeasi oala. Daca unu' e tampit si propune o lege aiurea gata: toti colegii lui, toata institutia unde lucreaza, masa, tacsu, vara-su', etc, toti sunt tampiti, si ia-i la injurat en gro'. Nu uitati ca proiectul de lege e inaintat de ministru, care e civil, si ca sa se aplice trebuie sa il mai voteze inca cateva sute de civili/parlamentari, pe care, cu onoare, voi i-ati votat. Eu sunt convins ca fiecare dintre voi cunoaste cel putin un politist de treaba (eu cunosc mai multi), asa ca nu mai generalizati. Hai sa-i injuram doar p'aia care merita, ca sunt destui si asa...

 

In ce priveste detectoarele de radar, personal, cred ca orice masura care duce la salvarea de vieti omenesti e bine venita. Las psihologii sa spuna daca prezenta detectoarelor de radar ajuta sau nu la reducerea numarului de accidente, pt. ca pe mine asta ma intereseaza. Mi se falfie daca creste sau nu numarul de amenzi. Si prefer sa-l prinda politia, sa-l amendeze, si sa-i si umfle botu' lu' ala care circula ca dementul cu masina si imi pune in pericol viata, mie si familiei mele, cand merg cu masina.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Ca de obicei, ii bagati pe toti in aceeasi oala. Daca unu' e tampit si propune o lege aiurea ...

 

Asa cum ne bagi tu pe toti in aceiasi oala spunand ca "noi" ii bagam pe toti in aceiasi oala. :osanale:

Share this post


Link to post

"Si prefer sa-l prinda politia, sa-l amendeze, si sa-i si umfle botu' lu' ala care circula ca dementul cu masina si imi pune in pericol viata, mie si familiei mele, cand merg cu masina."

 

Asta nu se va întâmpla pentru că cel care marge ”ca dementul” are suficiente relaţii pentru a nu se sinchisi de lege. Numai Dumnezeu te apără de ăştia.

 

Eu am luat 3 amenzi radar de când conduc (de 10 ani şi peste 150.000km). Vrei să ştii pentru ce viteze: 52km/h în localitate pentru că era sector de drum cu 40km/h (o comună oarecare pe drumul Bucureşti - Alexandria). 64km/h în Bucureşti la podul de la lacul IOR(Titan) şi 65km/h în Braşov pe un sector de drum cu sens unic şi 4 benzi.

 

După cum vezi am fost oprit de dement ce sunt şi pentru vitezele astornomice cu care circulam. Din cauza ultimei amenzi eram foarte hotărât să-mi iau detector dar am renunţat pentru că de banii ăia mai plătesc vreo 3-4 amenzi.

Share this post


Link to post

pt. Alexmohora: Deci nu la tine ma refeream, cand am spus ca circula ca dementul, evident m-am referit la cei care circula cu viteza f. mare, sfidand regulile de circulatie si punand in pericol vieti omenesti. Tu ai circulat normal si e dreptul tau sa te consideri neindreptatit. Ce draq, chiar nu e clar ca m-am referit la vitezomani?

 

pt. Satori: nu, nu va bag in ac. oala pe toti, dar nu puteam sa fac o lista cu aia la care ma refeream. Si nici n-am zis voi toti. Daca cand zici politia romana zici toti politistii, nu?

Deci, opinia mea e: sunt multe scarbe in politie, dar nu toti politistii sunt scarbe. Or fi multi dar nu toti.

Si, btw, hai sa ne concentram pe antiradare. Asa cum am zis astept opinia unui psiholog. Daca o fi vreunul pe aici...

Edited by SorinG

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca s-a discutat mult si fara rost pe acest subiect. Nu am detector de radar dar o sa-mi iau. E o vorba veche din batrani, "Cainii latra ursul merge" care se aplica in ambele sensuri.

Share this post


Link to post

Eu iau in medie o amenda de radar la 6 drumuri dus intors/ timisoara-severin. Nu fac foarte des drumul, dar in majoritatea cazurilor alti soferi te atentioneaza. Doar eu stiu ca daca iau amenda, fac pana ajung acasa din faruri :) ) Nu e intradevar necesar detectorul, dar e folositor. O sa ma mai gandesc daca sa imi iau sau nu. Oricum se spune la radio unde sunt radarele, nu vad de ce ar interzice detectoarele.

Share this post


Link to post

Problema este cu cele in miscare, treceti prin TR si o sa le vedeti, 2 amenzi mi-am luat pana acum pentru viteza 115 in afara pe drum de 100 si 86 in localitate, amandoua de la radare mobile, inainte de noul cod rutier. Este bun detectorul dar nu e garantat 100%. Eu merg mai tare de obicei, nu "ca dementul" cum zicea cineva dar oricum, peste medie.

 

Problema mea este cu politistii care opresc fara motiv, atata timp cat eu merg corect, pot fi si beat mort, care e problema? (Era doar un exemplu, nu aruncati cu pietre ).

 

Si iar o dam in :o fftopic:

Share this post


Link to post
pt. Alexmohora: Deci nu la tine ma refeream, cand am spus ca circula ca dementul, evident m-am referit la cei care circula cu viteza f. mare, sfidand regulile de circulatie si punand in pericol vieti omenesti. Tu ai circulat normal si e dreptul tau sa te consideri neindreptatit. Ce draq, chiar nu e clar ca m-am referit la vitezomani?

 

pt. Satori: nu, nu va bag in ac. oala pe toti, dar nu puteam sa fac o lista cu aia la care ma refeream. Si nici n-am zis voi toti. Daca cand zici politia romana zici toti politistii, nu?

Deci, opinia mea e: sunt multe scarbe in politie, dar nu toti politistii sunt scarbe. Or fi multi dar nu toti.

Si, btw, hai sa ne concentram pe antiradare. Asa cum am zis astept opinia unui psiholog. Daca o fi vreunul pe aici...

 

@SorinG, Apropoo de dementi. Ce parere ai de proprietarii de Jeep-uri ori SUV-uri?

Daca portul de detector radar va fi interzis pe baze pshilogice propun sa se intezica si Jeep/SUV-urile pe aceleasi baze pshihedelice ... bla bla.

Psihologul din mine e convins ca posesorii lor sigur au impresia ca sunt mai protejati in fortaretele lor de masini si in mod sigur nu respecta viteza legala.

Li se rupe de toti si toate.

Asta ca sa nu mai spun ca au si relatii telefoane etc ...iar daca dau peste pietoni sau posesori de masini mici/medii ii fac varza si sunt sanse mari sa nu faca puscarie etc ... vezi cazu Paunescu ...caz foarte mediatizat la vremea respectiva.

 

Si tot la capitolul aberatii de ce se vand masini in Romania, masini care depasesc prin constructie cu mult viteza legala?

Propun sa se dea o lege sa folosim masini numai cu 40 cp, numar de cai mai mult decat suficienti pentru a merge in limitele legale.

 

=))

 

Si acum revenind la o discutrie serioasa e clar ca ori admiti ori nu admiti detectoare de radar pe drumurile tarii intotdeauna au sa fie oameni care se grabesc sa ajunga la destinatie dintr-un motiv sau altul. Asta ca sa nu spun de teribilistii care confunda drumul cu un circuit de curse.

De astia cu sau fara detectoare tot nu scapi.

Daca nu iti este clar acest lucru inseamna ca nu realizezi cat de impredictibili sunt oamenii.

 

Stii foarte bine ca si tu ti-ai incercat masina la viteze mai mari decat cele permise pe respectivele sectoare de drum.

Si totusi faptul ca ai trecut peste viteza legala te transforma automat intr-un "dement"?

Practic ai incalcat legea. Plateste! Amenda! Nu te vede nimeni ...ha apoi ...taie-ti singur amenda!

 

Da sigur ca ma iau de Politia romana ca insitutie pentru ca eu o judec dupa actiunile pe care le ia.

Sunt ineficienti in aproape toate contactele pe care le-am avut cu ei, sau actiuni de ale lor.

De autorizare de semoforizari, dispunere de semne de circulatie, pana la pierdut timpu la Politie in cazul unor accidente usoare produse chiar din vina lu' Garcea.

Cee ce imi are ca nu se intelege in politie este ca ei trebuie sa previna accidente dar in egala masura sa faca traficul fluid.

Asta e problema FLUIDITATE!

Numarul de masini este in continuua crestere , drumurile sunt proaste asa cum le stii, si Politia nu are tocmai solutii eficiente.

 

Doar ca exemplu: tu stii foarte bine ca unde se deschide Metro sau alt supermarket mai f** astia si un sens giratoriu sau o intersectie semaforizata desi asta e clar ca pune o bariera la trafic si creeaza noi blocaje, confuzie etc.

Dar nu intereseaza pe nimeni fluiditatea traficului.

Pe ei ii intereseaza doar planul la amenzi.

 

Apoi o alta problema Civilizatia rutiera este un subiect de care nu te intreaba nimeni la scoala de soferi sau examen.

Asta e mai degraba conectata cu cei 7 ani de acasa.

Si Politia chiar nimic nu face in acest sens. Eu de dupa Revolutie pana acum nu am vazut nici o campanie de civilizatie rutiera pornita in Romania de catre Politie sau de catre vreo televiziune.

Mergi de curios in W (Germania de ex.) cu masina si o sa constati o mare diferenta in modul cum esti tratat de ceilalti participanti la trafic.

Share this post


Link to post

Aici sunt 2 subiecte diferite: aparatul antiradar si politia romana. Daca despre politia romana poti vorbi la nesfarsit, eu cred ca despre antiradare putem sa incercam sa tragem fiecare niste concluzii, la un moment dat.

Eu consider ca viata are prioritate si accept orice masura, punitiva sau nu, care reduce nr. accidentelor. Mai bine amendat decat in spital.

Punctual, pentru Sorin77:

- politia romana nu e singura instituie ineficienta (defapt, e vreuna care merge?)

- nu stiu cine poate rezolva problema drumurilor proaste si a supraaglomerarii auto. Oricum asta e in sarcina primariilor, consiliilor judetene, etc.

- am fost in W(Germania si altele), si am vazut si acolo ambuteiaje. Mergeam cu masina, cu un tip care lucra acolo. Conducea si imi explica ce respectosi sunt soferii in tara aia (Belgia). A oprit, la un moment dat, la o mica intersectie, si s-a trezit claxonat, sa porneasca, de o tipa care conducea o decapotabila. Concluzia a fost, bineinteles, ca tipa o fi din Roumanie, dar eu n-as baga mana in foc pt. asta. Bine, nu incerc sa spun ca ne putem compara cu ei la capitolul civilizatie. Oricum solutia aleasa in vest e una simpla: bicicleta. Am vazut parcare in Amsterdam cu cateva sute de mii de biciclete. Si niciuna n-avea antiradar... :mrgreen:

Share this post


Link to post
... oare chiar asa eficiente au fost detectoarele incit a scazut foarte mult numarul amenzilor (si politia nu si-a mai facut planul la amenzi) ?

 

Clar :)

Eu nu am mai luat radar de cand am detector.

Scopul e colectarea.

Share this post


Link to post

Atunci sa faca un compromis:scot detectoarele dae scot si punctele pentru depasirea vitezei si lasa doar amenzile.Si nu cred ca o sa planga cineva.

Share this post


Link to post

Cred ca s-au plans garcea cei mici la garcea cei mare ca ii sfideaza "cetateanul" trecand pe linga ei cu 59 si detectoru pe bord :D

 

Buldogii legii sunt sensibili la "sfidarea organului" :mrgreen:

Share this post


Link to post

Eu recunosc cu mana pe inima ca merg peste limitele legale cum pot si cand pot si ca de asta mi-am luat detector. Poate ca sfidez legea, litera ei, nu sfidez insa spiritul legii, acela de a evita accidentele.

Ieri am plecat pe la ora 14 din Galati ca sa ajung prin Buzau-Ploiesti-Moreni-Targoviste-Gaiesti la autostrada si inapoi la Galati ca sa tractez un prieten cu masina accidentata. Am ajuns pe la 6 seara, mergand cu 137-138 in afara si 95-99 in localitati. Unde a fost nevoie, am mers si cu 30, si nu de frica radarului, ci ca sa nu iau o groapa (cu aceasta ocazie nu pot sa nu "laud" drumurile de Dambovita si ai sai soferi meseriasi), sa evit pe vreun nespalat cu sange-n alcool, etc. N-am mers nici o secunda la limita vietii, mai degraba cred ca mergeau altii cu ceva cazane fara frane intrand in curbe cu 60 la ora. Daca as fi respectat limitele de viteza as fi ajuns maine. Daca n-as fi fost atent la drum, n-as mai fi ajuns deloc, nu era greu sa iau vreo groapa si sa ma rastorn, sa ma iau dupa indicatorul spre Moreni pus invers, rup suspensia, etc.

Drumul inapoi l-am facut pe A1, Centura de sud, A2, Slobozia, Galati, unde am ajuns la 11 noaptea. Am ignorat cu buna stiinta regula conform careia n-am voie pe autostrada cu un autovehicul remorcat, preferand sa platesc o amenda in caz de ceva decat sa-mi farame fundul masina de o aveam la shtanga daca mi-ar fi sarit in fata masinii vreun betiv din Ghimpati si sa ma duc la constatari, la service la Focsani, etc.

Daca as fi postat pe un alt forum tehnic, sigur s-ar fi crizat niste carnati cu dacii din 84, cum ca am incalcat enspe norme de circulatie, am mers cu viteze imense, am sfidat legea, etc.

Eu n-am facut decat sa ma descurc, legile sunt ok, dar nu pentru tara noastra. Nu m-ar deranja sa se interzica detectorul daca as avea tara plina de autostrazi, s-ar ocoli localitatile, as merge cu 130 foarte bine si as ajunge oriunde in timp util cu consum minim de carburant. Daca m-as grabi undeva, as merge cu 150, la un drum de 10 ore s-ar simti diferenta, mi-as lua detector, ar fi problema mea cum ma feresc si as merge cat de cat la risc. Dar cum noi mai mult de 4-5 ore nu prea petrecem pe sose, nu ar fi fost nevoie sa ne grabim atat.

Dar atata timp cat la noi pe sosele cand intri intr-o localitate mai mult stai sa te uiti in bord sa fie tot timpul acul sub 60 decat la pericolele de pe strada si vor sa mai scoata si detectoarele fara sa aiba un motiv serios (chiar as vrea sa vad un asemenea studiu, eu chiar nu-mi dau seama ce ar aduce bun scoaterea acestora) voi incalca regulile in continuare. Trebuie sa ma descurc, n-am timp de pierdut.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Cu un singur lucru sunt de acord din ce ai spus: ”în localitate eşti stresat să stai cu ochii pe ceas să nu treci de viteza lagală cu prea mult” - şi eu resimt stresul ăsta. Aici nu vorbesc de oraşe aglomerate unde nu e safe să mergi ceva mai tare, vorbesc de satele alea pustii de prin Ardeal sau de pe drumul Piteşti - RM Vâlcea unde o viteză decentă şi sigură este 70km/h.

Share this post


Link to post
Pentru ca urla foamea in ei d'aia,n-ai vazut ce specimene aduc astia in Politie de ceva vreme???Numai taranoi adunati de pe la Cuca Macaii de prin nush ce grajduri care au auzit si ei la radio pe lampi legat la baterie de tractor de 12V ca Politia face angajari...genul de oameni care au vazut prima oara lingura si furculita la Slatina sau Campina...

:o fftopic: Asta e realitatea domnilor care lucrati in sistem...

 

Si unde spuneai, ca pe dinamo, se dau probele ? :D :mrgreen:

 

Off topic:Am primit si eu acasa o instiintare de la Serv.Pol.Rutiere Ploiesti precum ca la data de ... am depasit viteza regulamentara in com. Barcanesti , jud.Prahova si sa le trimit raspuns cine a condus masina(tatal meu e proprietarul masinii).Am comunicat si astept placinta.Asta e.O sa postez copia pv-ului.

Numai bine.

 

Si a chitantei va rugam ;)

 

 

 

A fost iarasi o mare manevra, cineva a avut intersul sa importe detectoare, acum s-au importat peste 1500 de radare.

Interesul este sa se scoata banii pe ele.

Totul e calculat.. noi oricum scoatem banu, ca deh.. numa aerul asta infect de bucuresti credeam ca e gratis, dar se pare ca nici asta.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Eu am detector de radar de 6 ani, si sa il folosesc si in continuare, nu am dat nici o amenda de viteza cu el. Inainte il tineam pe bord ca era negru si nu se vedea, acum in barbriz, si iar pe bord daca se interzice. M au oprit papagalii o data pe la pod la Dunare ca am detector...au cotrobait toata masina,...nimic...am un spatiu fain amenajat in spatele torpedoului,...cand deschid torpedoul la maxim il bag in spate si gata... Sunt tari in Europa inde este interzis, dar si tari in care este legal...noi trebuie sa luam tot ce e prost din toate tarile europene...

Share this post


Link to post

Am auzit si eu una tare: seful de post de la mine a spus ca se vor da radare la posturile de politie de pe soselele europene. Acu', nush cata dreptate si cata vraja este, insa daca o sa fie asa, o sa mergem tractati de caii celor din localitatile respective, deoarece or sa faca pulitaii japca la tot pasul. Cine o sa fie nea' Tablagiu' cu radaru' pe 1,4empei sa te opreasca si sa-t spuna: ati mers cu 51 km/h in localitate. Platiti amenda sau spaga?!

Share this post


Link to post

@:'Tommy'

O data ce le-am comunicat ca eu am condus e normal ca o voi plati. :-W

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

Si eu am auzit ca s-au mai cumparat radare si ca se vor montate pe masinile politiei rurale. O sa fie interesant, ca pana acum treceam ca vantul pe langa astea. Deci, Lucian, s-ar putea ca sefu' tau sa aiba dreptate.

Share this post


Link to post

Nu va pot confirma aceste lucruri, insa am o intrebare:A verificat cineva sursa de unde provine informatia cu interzicerea detectoarelor?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...