Jump to content
Sign in to follow this  
wallaby

Holden Astra Cdti 200cp/400nm (tuned)

Recommended Posts

Meh, l-am curata de doua ori si degeaba. Probabil oi fi fost prea zelos, am folosit spray de curatat carburatoare si l-oi fi prapadit, cine stie... Eu unul cred ca problema vine de la tuning, care se joaca cu presiunea in commonrail si turbo boost. Senzorul trebuie sa functioneze foarte bine intr-un motor tuned cu solutia folosita de mine.

Share this post


Link to post

Zilele Astrei sunt de acum numarate, cam 90 au mai ramas de azi.

Din pacate pentru ea, mi-a furat inima un Clio RS 200 Cup .Nici nu puteam alege o masina cu caracter mai diferit de CDTI decat Clio asta care la aproximativ aceiasi aceiasi putere are jumate din cuplu' insa se tureaza de doua ori cat Diesel-ul. Singura "problema" e ca am vrut alba insa aici nu vine, asa ca am ales banalul gri metalizat. Nu vreau sa atrag atentia cu galben, albastru sau rosu, asa ca merge si asta. Neagra nu mai iau nici batut, ca-i culoare pentru masochisti, zau asa... Mi-a ajuns cat am tras cu Astra s-o tin curata.

Am avut un Clio acum 10 ani cand eram inca in Romania, sunt curios sa vad cum au evoluat intr-o decada. Cam inegala comparatia, ala era un amarat de Simbol cu motor de 1.4 si 90CP :D

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Suntem pe forum GM - dar o sa spun - GOOD CHOICE! Stiu clio al'dinainte cu motorul asta cum era... Daca si asta nou are acelas caracter vei uita opelul asta intr-o saptamana. Iar ca si posesor de doua masini argintii... O sa uiti ce e aia sa speli masina :)

Share this post


Link to post

Clio asta care la aproximativ aceiasi aceiasi putere are jumate din cuplu' insa se tureaza de doua ori cat Diesel-ul.

Să fie oare vreo relaţie între astea 3? :P

Share this post


Link to post

Da, sigur ca este, in sensul ca-i cam acelasi lucru cand vine vorba de performanta motorului. Avantajul clar al lui Clio e manevrabilitatea, stabilitatea in curbe, balansul perfect pentru un FWD hatch si minus 100kg :)

Raman la parerea ca CDTI-ul ofera performanta fantastica raportat la pret si la consum, insa nu e un driver's car, cu siguranta. Are nasul prea greu si din cauza asta cam subvireaza cand presezi putin. In linie dreapta insa, mai ales din treapta 3 incolo, bate masini semnificativ mai scumpe si mai gurmande.

Edited by wallaby

Share this post


Link to post

Credeam ca ne arati si tu cum te dai pe circuit or something, nu cum faci galagie inutila prin cartier, sa stresez vecinii :)

In rest, masinute asa zis sportive si cu tractiune fata, sunt niste jucarii triste si ieftine facute pt baietasi care nu au bani de o masina adevarata.

Cei de la Top Gear spun ca sunt pentru handicapati, dar de buna seama.. exageraaau  <img src= )">

Share this post


Link to post

Sor-sa mai mare, Megane RS se bate de la egal la egal pe circuit cu M-urile sau cu AMG-urile, desi are doar juma' de motor si tractiunea pe rotile gresite. Asa ca n-as subestima-o nici pe asta mica...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Hai ma Tommy, zau asa, RS200 e asa zis sportiva? Ce sa fac daca nu am bani de o Corolla Sportivo sau un Kia Coup, ceva... :-)

Ca tot ai pomenit de Top Gear, pune mana pe ultimul DVD a lui Clarkson si vezi ce parere are despre Clio.

 

sent from my XOOM

Share this post


Link to post

Mr, si meganele ala e tot un produs de marketing reno, daca se bate reno undeva.. e in cupa reno probabil cu rs-ul ala, nu prin DTM cu bmw-uri, audi sau amg-uri :) )

Wallaby, eu vorbeam de masini adevarate, nu ti-am pomenit eu de japoneze/coreene de sub 20 de mii de euro.

Clio ala, ca si cele numite de tine, sunt niste surogate de masini, dar mai bine nu te apuca sa conduci RWD, tu esti praf si cu FWD :)

Pe mine m-a distrat cum te plimbai tu cu evacuarea aia galagioasa prin cartier cu viteza legala.. dar te-ai filmat sa vada bajetii pi net :) )

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Nu man, eu ziceam de timpii scosi pe circuit, de ex pe Nordschleife :) In competitii e altceva, acolo sunt masini preparate care n-au prea mare legatura cu realitatea. Ce, de ex campionii de raliu au vreo masina sportiva decenta in oferta, sau macar un awd?

Megane RS am vazut-o live in actiune si pe circuitul de la Mettet, eram pasager intr-un M3 (vechi) al unui coleg, si care desi are 85CP nu se prea putea tine dupa el, in viraje il cam pierdea...ambele fiind cu pneuri de strada.

Share this post


Link to post

Live ai vazut-o si nu v-ati putut tine dupa ea? Asta e nimic, eu cu matizul am trecut pe linga un ferrari.

Man, eu te credeam om serios... vad ca ai luat-o cu copilarii, dar cred ca e noaptea mintii daca incepi sa ne spui ca megane my ass, scuze, rs,

bate amg-uri si m3-uri. Lasati-ma nene cu fantezii de astea ude.

Share this post


Link to post

Pana una alta Renault Sport furnizeaza o treime din motoarele echipelor F1. Nu sunt in DTM penru ca nu au de ce sa fie acolo din moment ce nu fabrica limuzine de 100k de Euro ca MB si Audi. Si da, Megane RS265 bate un M3 pe Ring. Fapt, pur si simplu.

Nu stiu ce fumezi mai Tommy da sfaul meu e sa le mai raresti. Dai dracu' in carcotita cronica, zau asa :)

Edited by wallaby

Share this post


Link to post

@Tommy

Ai fost tu cu matizul pe circuit? Tare ...

 

Io-te

http://fastestlaps.c...rdschleife.html

 

RS e pe locul 105. Onorabil, pentru un fwd de 265CP. Urmatoarea in lista are 50CP in plus si e rwd.

 

De fapt sunt curios, daca pe circuit exista vreo masina care sa-l bata pe circuit care sa aiba mai putin de 300CP. Ma refer la o masina de strada, si de serie mare, cu airbaguri si alte nebunii, nu avioane de 500kg care exista in 5 exemplare.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Mr, eu nu am fost pe circuit cu matizul, dar povestea ta cu colegul cu pasagerul are aceeasi greutate :)

Chiar si in clasamentul tau, cam vad cam multe amg-uri si m3-uri acolo in varful clasamentului, asa ca ne-ai spus doar povesti ca megane le bate, ai reusit sa te contrazici singurel, cu manuta ta.

 

Wallaby, asa cum nu stii ce fumezi, marlboro daca tot esti curios, asa nu stii ce inseamna un sasiu proiectat pentru tractiune spate, asa nu ai idee cat de greu e sa faca fata rotile dublei functii de tractiune si directie, si cat de imposibil e sa il echilibrezi fata-spate. Toate masinile cu tractiune fata, inclusiv civic type r, golf gti etc, subvireaza. Cei care va vand plasticele astea de reno-uri facute cu buget mic, de buna seama ca ei stiu, dar mizeaza pe nepriceperea si naivitatea voastra, a amatorilor de iluzii :)

Probabil ca Maserati, Jaguar, Bmw si altii care nu mai sunt in F1, nu stiu sa faca motoare, si tocmai de asta Renault vor sa cumpere motoare MB pentru a le pune pe masinile lor ce vor sa fie de clasa superioara, pe care oricum le cumpara in marea lor majoritate doar autoritatile statului francez :) Vezi si aratarea aia de vel satis cate bucati au vandut :) )

 

Insa astea sunt lucruri conexe, tu nu treci de viteza legala cu bolidul ala cu ejaculare galagioasa, nu stii cand sa franezi si cand sa schimbi treapta :)

Share this post


Link to post

Tommy, cum ai vrea sa te ia lumea in serios cand vorbesti de masini sport cand conduci una de pensionar?! Cum ai avea de unde sa stii despre ce-i vorba? :D

Tractiune spate nu inseamna automat dinamica mai buna. Uita-te cu atentie la clasamentul ala si vezi cate RWD si AWD sunt batute de un hatch FWD de nici 30K Euro.

Edited by wallaby

Share this post


Link to post

Hai ca esti simpatic :) ) Conduc si eu ce pot, nu pun filmulete cum ma plimb eu prin cartier la relanti :)

De buna seama ca daca as fi considerat ca mai buna este un megane rs, asta imi luam.

Fa un test cu una de asta de pensionar si ai sa intelegi ce inseamna dinamica si confort si siguranta si altele, in acelasi timp. Sau nu.

Credibile sunt argumentele tehnice, nu speculatiile subiective. Tot forumul a vazut ce stii cu volanul, nu ai ce sa mai demonstrezi :)

Share this post


Link to post

@Tommy

Exista si AMG-uri mai jos in clasament. Si M-uri. Eu n-am spus ca le bate pe toate... am spus ca sunt in aceeasi liga, desi Megane are 265CP, e FWD si alea de care vorbim sunt la +450CP (uneori la +500CP) si sunt cel putin RWD. La capitolul bang for the buck cred ca e imbatabila. Nu-i cea mai buna masina din lume, nu cred ca mi-as cumpara-o cand schimb masina, insa pentru unu' care merge weekend de weekend pe circuit e o alegere interesanta, mai ales daca nu e asa pretentios la confort, spatiu sau alte criterii.

 

Pe circuitul de la Mettet am petrecut cu tipul cu M3-ul jumatate de zi, nu doua tururi, asa ca am avut mai multe ocazii sa vad ce stie gunoiul ala de RS. Si stie, mie mi-a lasat o impresie (subiectiva si nesemnificativa poate) foarte pozitiva. Era open track day, lume cu masinii de strada nu preparate, iar tipul cu care am mers cu M3-ul e fost pilot de incercari si stie destul de bine ce face. A facut 4 tururi si cu petrolierul meu, si dupa numai 2 tururi deja mi-a batut cel mai bun timp al meu din ziua aia. Iar eu cu M3-ul lui m-am distrat copios, se conduce ca un kart, insa ca timpi eram cu 2s mai lent... insa o sa imi iau revansa data viitoare :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Mi se pare mie sau ati cam dat-o in offtopic :-? ??

Share this post


Link to post

Felicitari, evacuarea suna foarte placut.

Nu te lasa impresionat de indivizi care la 40 de ani inca se simt interesanti daca depasesc viteza legala.

Oricine se pricepe la masini stie ce inseamna Renault Sport.

Iar priceperea in a face masini inseamna si faptul ca, pornind de la o solutie tehnica cu limitarile ei, cum este cea motor + tractiune fata, se reuseste a face o masina mai performanta decat altele care au solutii tehnice aparent mai favorabile performantei.

Ca exemplu cel mai concludent este Porsche 911, care desi are o solutie tehnica groaznica, anume propulsie si motor montat in spatele puntii spate, au reusit, dupa ani de perfectionare, sa o faca extraordinar de stabila. Nu intamplator am ales acest model, deoarece la inceputul carierei, facea multe victime pe sosele, fiind supranumit si "widow maker".

Edited by balanel

Share this post


Link to post

La partea cu tobele eu sunt de acord cu Tommy...

Share this post


Link to post

Salex, so so, discutabil, ca s-a ajuns si la F1, in rest suntem in zona :)

Wallaby, La Multi Ani ca la voi cred ca deja am vorbit anul trecut. :)

Mai balanel.. care e elementul sportiv in a merge cu 50kmh in localitate si 110km inafara? :)

Si poate ca sunt eu un individ care la 40 de ani merge suficient de tare cat sa nu incurce circulatia,

dar tu esti un individ care atingi varsta asta si ramai tot virgin :) )

La ce suna bine evacuarea aia? La facut galagie prin oras folosind un sfert din puterea maxima? Unde ajuta ea?

Share this post


Link to post

Elementul sportiv la vitezele legale ramane acceleratia. Iar puterea maxima poate fi si in trepta 2 la 7000 de ture, mergand cu viteza legala.

 

 

Iar circulatia haotica si penibila din rromanica sper sa fie incurcata cat de curand de statul roman, prin politia rutiera. Ma amuza teribil acest gen de indivizi care merg cat de tare le "permite" traficul sau drumul. Bine naibii ca mai sunt semafoare si curbe, ca altfel ajungeau la viteza maxima constructiva a masinii. =))

Pai, cat tupeu ii trebuie cuiva sa afirme astfel de lucruri, atata timp cat legea spune clar care e viteza maxima ADMISA.

 

Cat despre femei, m-am debarasat de mult de interesul pentru aceste fiinte lipsite total de orice atribute pozitive care ar putea caracteriza o fiinta umana.

Ma concentrez asupra altor lucruri mult mai interesante in viata, decat prostia asta. Acum sunt liber.

Share this post


Link to post

Ce intelegem noi de aici:

ca se cumpara masini de >200 Cp doar ca sa se mearga cu maximum vitezei legale.

ca se investeste intr-o evacuare doar pentru a trezi vecinii

ca Reno e cel mai tare.

ca puterea maxima la 7000 de ture in treapta 2 inseamna 50 km/h

ca "indivizii" iresponsabili care isi permit sa se grabeasca in Romanica sunt amuzanti

ca porsche a fost widow maker

ca balanel s-a indragostit de o mana ca femeile sunt lipsite de atribute pozitive

ca mercedes e masina de pensionar

ca e bine ca sunt curbe si semafoare, da-le dracu de autostrazi cu viteza lor cu tot (bine la noi si autostrazile sunt mai mult curbe  <img src= )">

ca politia romana va rezolva curand circulatia haotica din Romania

ca din orice se poate face off topic.

 

 

Hai, sa aveti un an bun, alaturi de cele/cei ce va iubesc si profitand la maxim de masinile voastre, iresponsabililor care sunteti :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...