Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Eu zic sa asteptam varianta de serie si sa nu ne entuziasmam de pe acum, deocamdata eu nu vad in Steppe decat un alt mare succes al marketingului de la Renault.

Share this post


Link to post

Eu cred ca varianta de serie va fi mult mai bine echipata decat concept-karul si bineinteles mai ieftina ca loganul ala chior de 1.4.

Share this post


Link to post
Eu cred ca varianta de serie va fi mult mai bine echipata decat concept-karul si bineinteles mai ieftina ca loganul ala chior de 1.4.

 

Exact, si la fiecare bucata cumparata primesti una gratis... =))

Share this post


Link to post
"e in interesul tarii ca in romania sa se vanda cat mai multe produse autohtone, si nu de import. si daca se poate, sa si exportam. ca prim-ministru este de datoria lui sa faca reclama economiei propriei tari."

 

Ca sa se intample acest lucru e necesar sa producem cat mai multe lucruri la noi in tara, ceea ce necesita sprijin mai mare din partea guvernantilor pentru investitorii adevarati, si nu pentru tzepari. Ca un liberal adevarat ce se pretinde trebuie sa creeze conditii ptr. manifestarea liberei concurente. Pana n-o sa avem concurenta n-o sa avem productie interna!

 

Pai si cand avem concurenta de afara cum sa faci fata cu productia autohtona inexistenta?....Oricum in curand o sa fim producatori de Dacia si atat!..Excelenta treaba au facut oamenii astia de la Renault!!...Am fost tare sceptic la inceput insa vad ca-s pe val!!!....Masina arata chiar fain !Pacat ca e totusi cam mare!!....Oricum e o alternativa !!!!

Share this post


Link to post

Din cate vaz in poza canci jante pe 17 tot alea pe 15 sunt...si am auzit ceva de o motorizare de 68cai,oare o pleca de pe loc cu motorul ala???  <img src= S"> .

Share this post


Link to post

Seamana cu un kangoo :) . Nu este la fel de urata ca berlina, dar nu are aspect de break ci mai degraba de utilitara iar la utilitara nu ai nevoie de sportivitate ci de cuplu cat sa urci dealul :) .

Share this post


Link to post

La modelul expus de Renault a picat oglinda pe care specialistii francezi au lipit-o cu super glue-ul din dotare !Cea mai tare stire de azi :D =))

Share this post


Link to post

pai asta e modelul frantzuzesc mey. La ala romanesc avem sarmulitza nationala si dregem tot mult mai bine.

Share this post


Link to post
La modelul expus de Renault a picat oglinda pe care specialistii francezi au lipit-o cu super glue-ul din dotare !Cea mai tare stire de azi :D =))

Nu imi vine sa cred :o pana acum cadeau butoane acum au inceput sa cada oglinzi dupa asta o sa inceapa sa cada elemente de caroserie si dupa aia ce urmeaza =)) .

Share this post


Link to post

"si dupa aia ce urmeaza "

 

probabil motorul ! (pina sa cada guvernul mai e totusi cale lunga)

Share this post


Link to post

Presimt o firma de tunerit, care va face din break sa arate exact ca si concept car-ul expus la salon, la un pret de jde... mii de euro (cu tot tacamu'= lcd, suport ski, bord SF)... sau nu... :-?

Share this post


Link to post

2 Martie 2006

Punctele slabe ale Loganului

Dorin Focseneanu

Evenimentul zilei

 

Dacia "Lego"

Ca si berlina, Steppe are probleme cu portbagajul, iar oglinzile sunt prinse de forma.

 

 

Conceptul Dacia Logan Steppe, prezentat marti, a adunat la standul Dacia un public extrem de numeros pentru festivitatea de dezvelire a modelului. Dupa aceea insa, putini au fost cei care s-au incumetat sa urce langa exponat.

 

Ieri, lucrurile s-au mai schimbat, Dacia avand destui oaspeti.

Majoritatea jurnalistilor straini cred ca masina este foarte frumoasa, dar isi pun intrebarea daca Renault va lansa aceasta masina in serie. Patru ziaristi chinezi au fost impresionati de designul masinii (poate ca vor clona si Dacia Steppe). Asaltul jurnalistilor a produs si daune modelului desenat de stilistii francezi tocmiti de Renault.

 

Dupa ce a avut probleme la portbagaj (ca si berlina, nu se deschide din exterior fara ajutorul cheii), Steppe si-a pierdut si oglinda-dreapta. Dupa doua minute, angajatii de la Renault au reusit s-o lipeasca. Aceste defecte i-au facut pe cei prezenti sa sustina ca Renault a fortat la maximum aparitia acestui concept la Geneva, multe dintre echipamente si accesorii fiind montate in mare graba.

Publicul da buzna astazi

 

Interesul pentru acest eveniment este enorm, desi strazile nu sunt intesate cu afise care sa-ti atraga atentia ca in localitate este o expozitie a cailor-putere. Dupa ce a fost vizitat de jurnalisti, „Palexpo” isi va deschide portile, de astazi si pana pe 12 martie, pentru publicul larg, organizatorii salonului auto asteptandu-se la un nou record in materie de vizitatori.

 

"Un 4x4 la pret redus?”

 

Pentru presa din Hexagon, conceptul Logan Steppe a ridicat o noua intrebare.

„Pe cand o masina de teren la mai putin de 10.000 de euro?”, a notat cotidianul „Le Figaro”, precizand: „La salonul de la Geneva, Renault a prezentat un model care are toate atributele unei masini de teren.

 

Renault va avea cu ce sa seduca atat clientii din tarile cu drumuri proaste, cat si pe cei care doresc o masina 4x4 la un pret redus”. Site-ul Boursier.com a titrat: "Un viitor Logan 4x4 la pret redus?”, adaugand: „Dezvoltarea sa a avut la baza ideea sporturilor pe gheata, iar acest model prefigureaza un nou tip de caroserie pentru masinile Logan”.

 

Receptionerele de la standul Logan

 

Pe langa masinile expuse, fiecare stand incearca sa atraga vizitatori si prin „expunerea” unor fete frumoase. La standul Minicooper, fetele avand o tinuta sport, tricouri si blugi danseaza pe muzica disco, ele contrastand cu rigiditatea si zambetele fortate ale celor de la BMW si Mercedes, imbracate din cap pana-n picioare in "echipamente” sobre.

 

La standul Logan, fetele stau doar la biroul de presa, imbracate in uniforme care-ti aduc aminte de receptionerele de la hotel.

 

Rolls-Royce te intampina cu domnisoare stilate, iar Dodge, cu fete salbatice care par a fi parte esentiala din masinile expuse. „Herghelia” de la Porsche este pazita de barbati, iar la Afla Romeo domina tinutele extrem de sexy.

Share this post


Link to post

=)) (ca si berlina, nu se deschide din exterior fara ajutorul cheii), =)) pai cum vrei sa se deschida,cu surubelnita??? =)) .

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Man fara suparare da acest topic este plin de frustrari...no offence :mrgreen:

 

Parerea mea este ca masina arata extrem de bine si ii trebuiesc recunoscute meritele...pt obiectivitate nu de alta :thumbl:

Share this post


Link to post

Fara dubii, si razgandeanu isi da S8-ul si isi cumpara una.

Si daca nici ala nu se pricepe la masini..

Share this post


Link to post
Man fara suparare da acest topic este plin de frustrari...no offence :mrgreen:

 

Parerea mea este ca masina arata extrem de bine si ii trebuiesc recunoscute meritele...pt obiectivitate nu de alta :thumbl:

Man , nu e deloc plin de ...de astea ...cum ziceai tu - frustrari, ci e vorba de faptul ca e penibil ca la o expozitie de asa anvergura sa-ti pice oglinda !Pai inseamna ca la drive test pica totul !

Iar motivatia sa fie aceea ca a fost ansmblata ( masina) la repezeala!!!

Share this post


Link to post

Eu nu cred ca i-a picat oglinda ... sincer.

 

Cate despre drive test iata cum va arat in realitate...si nu pare sa-i pice caroseria :D

post-2574-1141375084_thumb.jpg

Edited by matias

Share this post


Link to post

Va ofticati degeaba :P masina asta tot un fel de struto-camila este! E frumoasa pentru un SUV, dar nu este SUV, e mare pentru un furgon, dar nu este furgon, are forma de breck, dar e prea inalta ca sa fie breck.

Este o struto-camila! Imi aduce aminte de TV-urile care erau o data. Alea aveau geamurile decupate si montate daca erau pentru transportul de persoane, daca nu, ramaneau panourile nedecupate si cara marfa. Desi au rezolvat problema cu spatele acela urat, au suprainaltat-o...i-au pus un fel de caciula. Apoi au comis fapta cu cele 2 usi inegale din spate, cand se puteau gasi alte solutii mult mai adecvate pentru o masina de familie. Raspunsul ar fi unul singur: este un hibrid! Ceva intre masina de marfa, breck si SUV... o corcitura.

Cat despre concept... sa fim seriosi! Farurile vor fi tot cele de logan, elementele exterioare vor disparea, iar interiorul va fi acelasi ca si la logan. Si din nefericire, probabil vor fi aceleasi probleme. A, la care se va aduga celebrul scartait de Pitesti, valabil pentru orice haion, usa spate etc de la masinile fabricate acolo. Din nefericire...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Ca sa revenim la subiect sa-mi dau si eu cu parerea.

Logan Steppe, cam futurist, nu cred ca are rost sa ne dam acum cu parerea despre el avand in vedere ca este un concept. Dar daca tot este sa comentam conceptele si reactia lor la valul de vizitatori va indrept atentia catre alte concepte prezentate la SAB-urile noastre care sufereau de aceleasi mici inexactitati. Au fost, din cate imi aduc aminte eu, un Peugeot si un Renault in anii trecuti la care nu se mai inchideau usile deloc. La conceptul Renault care avea un maner oarecum invers si foarte finut stiu ca atarna efectiv de usa fiind rupt de un vizitator mai fortos. Asadar nu luati conceptele ca etaloane de fiabilitate avand in vedere ca ele prezinta idei, moduri de abordare, solutii si nicidecum produse finite destinate uzului indelungat si sustinut.

 

Loganul break din pozele spion din tarile nordice este ok. Ma bucur ca au rezolvat problema blocurilor optice spate hidoase. Ce nu-mi place mie sunt acei "umeri" de pe plafon. Un plafon drept sau usor curbat mi s-ar fi parut mai potrivit. Umerii aia parca cer a fi imbracati intr-un ornament de genul celor existente pe steppe. In rest nu am gasit multe elemente care sa ma deranjeze. Daca ar pune o tractiune integrala chiar ar fi o realizare. Stiu ca Octavia Break in versiunea 4x4 a fost un succes de vanzari iar in Romania s-a bucurat de o apreciere larga. Logan Break 4x4 ar fi un bun concurent pentru acea masina si ar urma o cale dovedita a fi castigatoare.

Cat despre pret, daca o scot la un pret pana in 9-10.000 EUR mi s-ar parea chiar decent.

 

Ca sa rezum, eu sunt placut impresionat de Loganul Break, astept sa vad cu ochii mei ce poate noua masina (stabilitate, performante, fiabilitate, dotari etc)

Share this post


Link to post

Parerea mea despre stopurile de pe break... :-& .

Share this post


Link to post

Pai la Skoda Octavia Tour scartaitul de hayon de ce mai e ???

Share this post


Link to post
Stiu ca Octavia Break in versiunea 4x4 a fost un succes de vanzari iar in Romania s-a bucurat de o apreciere larga. Logan Break 4x4 ar fi un bun concurent pentru acea masina si ar urma o cale dovedita a fi castigatoare.

 

Da man, dar Octavia are transmisie integrala de tip Haldex care este pe auto VW echipate cu motoarele asezate longitudinal(Golf, Bora, chair si la ultimul Passat(B6)), la Logan cel mai probabil va fie aia de pe Kangoo... 4X4 de utilitara.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Mai dar nemultumiti mai sunt unii pe aici,de parca toate masinile din lume ar fi perfecte si saracul logan ar fi singurul bubos!Cat despre scartaitul hayonului,la care masina straina nu scartaie asta?AAA,ca nu face cum facea la nova,asta e clar!Dar un soricel,2 acolo exista,chiar daca are sau nu haion.

In mare parte va fi tractiunea de pe kangoo si pana la urma varianta asta de caroserie este cam 80% destinata caratului,deci utilitara!

Share this post


Link to post

La mine la matiz NU scartaie haionul DELOC dupa 35kkm in Romania, jumatate urban. Deci se poate...Scartaie altele dar hayonul nu scoate nici un zgomot.

 

Pe de alta parte vw transporter are haion (f mare, nu scartaie), ducato are 2 usi care scartaie de rup la torsionarea caroseriei pe dumuri denivelate...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...