Jump to content
Sign in to follow this  
dan_m

Deschidere Electrica Portbagaj

Recommended Posts

M-ar interesa daca se poate pune deschidere electrica la portbagaj la Matiz E. Cand mi-am pus inchidere centralizata oamenii din service mi-au spus ca broasca e altfel la Matiz E fata de SE si ca nu se pricep sa puna actuatorul pe undeva. Eu as mai avea un canal liber pe telecomanda dar nu imi dau seama cum as putea pune un actuator. Are cineva asa ceva?

 

Merci

Share this post


Link to post

Dupa cunostintele mele se poate.Incearca la Radacini la Dl Martin.

Share this post


Link to post

Montajul dl.Martin (Radacini Gara de Nord) e un montaj asa zis standard, nu stiu in ce consta, dar la costul de 1.000.000ROL banuiesc ca e mai mult decit un actuator si un buton; cine isi pune primul sa ne spuna!

Share this post


Link to post

Eu mi-as pune dar as vrea sa o conecteze la alarma si nu stiu daca Dl Martin mi-o poate conecta. Ar insemna sa ma duc la el sa puna...ce-o pune el acolo si sa ma mai duc si la baietzii cu alarma sa o conecteze. Oricum pretul e cam piperat. Are cineva de pe la noi de pe forum Matiz SE? As fi curios la vreo intalnire cum functioneaza la el deschiderea din interior a portbagajului. Ca e pe cablu. Oare de ce o trage cablul ala?

Share this post


Link to post

Stai sa ne intelegem. Nu stiu sigur, dar cred ca nici la SE, sau la modelele care au deschidere din interior, aceasta nu e electrica ci e tot pe cablu. Cu alte cuvinte daca deschizi masina din telecomanda, se deschid usile dar potbagajul ramane inchis. Se poate deschide din interior, unde ar trebui sa fie o clapeta cum e aia care deschide rezervorul. Deci nu cred (mai bine zis, sunt aproape sigur) ca n-ai nevoie de actuator. E un cablu care cred ca se agata de vreo urechiusha de la broasca din haion.

Share this post


Link to post

NFS, pai asta e problema, ca incuietoarea e pe hayon, nu pe caroserie ... de cine si cum trage cablul ala? probabil ca piesa de metal de pe caroserie arata altfel decit la varianta E, are vreo pirghie care sa actioneze incuietoarea ... personal, gasesc ca solutia cu actuator e mult mai eleganta decit cu cablu, nu e ieftina dar face.

Share this post


Link to post

nfs, la MAtiz SE deschiderea portbagajului e pe cablu (clapeta jos langa cea de benzina). Ideea e ca eu am pe telecomanda de la alarma un canal special de deschidere portbagaj (fara usi). Asta as vrea sa-l folosesc (ca sa ma apuc sa trag cabluri prin masina mi se pare complicat). Baietii de la alarme au zis ca daca le arat de ce sa traga actuatorul ei imi monteaza si deschiderea portbagajului. Ei sustin ca la SE cablul ar trage de ceva pe la componenta fixa a incuietorii (nu de partea de pe hayon) si deci cele 2 tipuri de incuietori ar fi diferite. Eu insa ma indoiesc ca cei de la Daewoo...in febra ieftinirilor, concepeau 2 tipuri diferite de incuietori. Din pacate n-am avut acces la vreun SE sa vaz cum e.

Share this post


Link to post

dan_m, ai dreptate, asa e, sint 2 incuietori diferite ... din cite tin eu minte de pe vremea in care nu aveam capac la hayon, mecanismul incuietorii are o pirghie cu o urechiusa in capat, probabil ca de aia ar putea trage un actuator (sau solenoid, ca la Cielo); uita-te si vezi daca am dreptate, eu asa tin minte ...

Share this post


Link to post

Buuuun... sa presupunem ca ai telecomanda+ inchidere electrica pe portbagaj (separat de usi sau nu, nu conteaza la ce vreau eu sa demonstrez). Apesi pe boton, actuatorul trage de ...ceva... haionul se deschide... adica sare nitel de acolo, corect? Acum cum il mai inchizi, tot din telecomanda? Dar daca se deschide accidental, cum se inchide singur peste 20 de secunde (asa cum face la usi) ?

Parerea mea!

Share this post


Link to post
Buuuun... sa presupunem ca ai telecomanda+ inchidere electrica  pe portbagaj (separat de usi sau nu, nu conteaza la ce vreau eu sa demonstrez). Apesi pe boton, actuatorul trage de ...ceva... haionul se deschide... adica sare nitel de acolo, corect? Acum cum il mai inchizi, tot din telecomanda? Dar daca se deschide accidental, cum se inchide singur peste 20 de secunde (asa cum face la usi) ?

Parerea mea!

 

Pai cum sa se deschida accidental? trebuie sa apesi simultan 2 butoane pe telecomanda vreme de o sec doua (sau ceva de genul asta) ca sa se deschida. La Cielo e la fel ...tii apasat pe butonul (unul singur!) de deschidere portbagaj si se deschide. De inchis nu se inchide singur (n-am auzit pe cineva sa-si fi deschis accidental portbagajul - plus ca urla alarma). Revenind la Matiz mi se pare total improbabil sa-l deschid accidental si sa nici nu aud alarma.

Eu vreau acesta facilitate deoarece mi se pare incomod sa tot opresc motorul de cate ori am nevoie de ceva din portbagaj. Iarna mi s-a intamplat des sa poarnesc motorul sa se incalzeasca dupa care sa caut sculele de deszapezit in portbagaj.

Share this post


Link to post
Pai cum sa se deschida accidental?

Simplu... se joaca copilul cu ea, de exemplu (nu stiu daca e cazul la tine, dar se poate imagina orice altceva)

.. trebuie sa apesi simultan 2 butoane pe telecomanda vreme de o sec doua (sau ceva de genul asta) ca sa se deschida. La Cielo e la fel ...tii apasat pe butonul (unul singur!) de deschidere portbagaj si se deschide. De inchis nu se inchide singur (n-am auzit pe cineva sa-si fi deschis accidental portbagajul - plus ca urla alarma). Revenind la Matiz mi se pare total improbabil sa-l deschid accidental si sa nici nu aud alarma.

La mine, cind apas pe telecomanda :) , se dezarmeaza alarma si se deschid usile, intr-o singura miscare. Deci n-are cum sa urle alarma, decat daca deschid usa sau portbagajul cu cheia!

Eu vreau acesta facilitate deoarece mi se pare incomod sa tot opresc motorul de cate ori am nevoie de ceva din portbagaj. Iarna mi s-a intamplat des sa poarnesc motorul sa se incalzeasca dupa care sa caut sculele de deszapezit in portbagaj.

Motiv pt care imi tin sculele de dezapezit pe sub scaune :)

Share this post


Link to post

Copil n-am ..inca.

 

Si la mine se deschid usile (dar doar ele). Portbagajul va fi deschis doar la combinatia de taste mentionata mai sus.

 

E corecta solutia cu sculele de deszapezit dar se pot ivi si alte situatii.

 

Eu unul m-as risca. Tata are un Cielo si n-a patit vreodata asa ceva. Mi se pare timpul necesar sa tii apasat butonul telecomenzii suficient se lung pentru a evita greselile.

Parerea mea :)

Share this post


Link to post

dragii mosului..

un actuator pentru portbagaj m'a costat 500mii lei in plus patza de inchiderea centralizata..

e foarte practic, exact din motivul prezentat mai sus (nu mai trebuie oprit motorul pentru a deschide portbagajul).

insa la mine in momentul cand apas pe botonu' de portbagaj, tzin 2 sec si apoi se deschide. dar nu suna alarma, pentru k acelashi boton foloseshte la armare/dezarmare silentioasa, alarma dezactivandu'se pana in momentul deschiderii portbagajului..

singura chestie "dezavantajoasa" e ca se pierde deschiderea din cheie in momentul montarii acelui actuator. Insa, pentru zile negre (moare actuatorul sau naiba mai shtie..), am pastrat bucatzica aia de metal care face legatura intre butuc shi yala..

 

Numai bine!

:wink:

Share this post


Link to post

strumfuadi, unde e pus actuatorul ala si de ce trage? Si de ce nu mai merge din cheie? merci

Share this post


Link to post

Mdeci..

Actuatorul ala se monteaza prin haion si trage de o claputza..

Daca ai matiz E Klasse (ar trebui sa platesc copyright ptr asta... :lol: ), inseamna ca nu ai finitzie d'aia pe haion in interior..

Daca te uitzi pe acolo, ai sa vezi o tija mica, vreo 5cm, care leaga butucul de claputza aia. Se scoate tija respectiva shi in gaurica ramasa se agatza tija actuatorului. e tried & tested, orice baietzash de la montaje alarme shtie sa faca asta, tzinand cont ca totzi oamenii cu MTZ E sau E A/C shi'au pus alarme shi inchideri...

Problema este ca alarma ta sa suporte o functzie auxiliara (adicatalea deschiderea de portbagaj.. - eu am un boton separat pe remotzica dedicat acestui scop..)

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

La SE power yala e fixa pe portbagaj. exista un cablu, care are o "bilutza" in capat, ce deschide portbagajul din interior. se poate monta un actuator (este loc) pentru deschiderea din telecomanda. ramane de tras doar firul de la UC a alarmei pana in portbagaj. teoretic (mai mult casigur si practic) ar trebui sa mearga deschis portbagajul si cu telecomanda, si nu maneta din interior si cu cheia. la SE power!

Share this post


Link to post

am vazut desc portbagaj si la berlina, nu merge ea la Matiz?! merge si-nca unsa! :thumbl:

Share this post


Link to post

montat deschidere electrica din telecomanda a portbagajlui!

+ deschidere in doua trepte a usilor!

Share this post


Link to post
montat deschidere electrica din telecomanda a portbagajlui!  

+ deschidere in doua trepte a usilor!

Merci raule  <img src= "> .Sa nu bagi si tu aici detalii:unde,cum,la ce pret ca noi nici nu vrem sa stim :lol: .Ce e deschidere in doua trepte a usilor?

Share this post


Link to post

la Oma Alarm, ca tot akolo mi-am montat alarma UNGO, 1.535.000 lei, inclus motorash, fire, 2 ore de manopera + montare relee sirecablare pentru deschiderea in doua trepte: adica, atunci cand dezarmez se deschide usa prioritara, a soferului, mai apas encore si deschide si restul usilor. de inchis, se inchid toate in acelasi timp...

Share this post


Link to post

eee...pai daca eshti boier shi ai pus UNGO... la noi ashtia mai amarashtenii se deschid/inchid toate odata...

Share this post


Link to post

eh, noi sa fim sanatosi, ca la fiare mai punem una, mai scoatem alta...

Share this post


Link to post

mai baieti!!!! de ce trebuie neaparat sa deschideti portbagajul din telecomanda???

e simplu, usor de facut si mai ales ieftin de montat un actuator cu un butonas micut, asezat intr-o pozitie greu de accesat accidental.

 

am facut Je pe a mea Supernova si merge struna

la SN se incuie/descuie cu cheia si se deschide apasind butonul de pe capacul portbagajului. uneori uitam sa incui. acum ramine incuiat cu cheia si il deschid de la botonul de la bord.

 

am vazut asa ceva si pe oltcit. daca vreti eu ma ofer sa montez asa ceva impreuna cu soran

 

pret: aprox 150 k lei actuatorul din tirg, 50 k lei cablul si 100 k lei manopera

eu zic ca e avantajos!!!!!

Share this post


Link to post

Mda... eu as vrea deschidere mecanica, cum e la capacelul de la rezervor!

Share this post


Link to post
singura chestie "dezavantajoasa" e ca se pierde deschiderea din cheie in momentul montarii acelui actuator. Insa, pentru zile negre (moare actuatorul sau naiba mai shtie..), am pastrat bucatzica aia de metal care face legatura intre butuc shi yala...

 

Ba se poate...uite asa...la Matizul meu, dupa acest plan desenat de mine ad-hoc, au facut-o cei de la Alarm Service (Drumul Sarii).

xxx_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...