Jump to content
Sign in to follow this  
closchkutza

Buburuza Albastra

Recommended Posts

Am reusit sa mai fac cateva poze "ranilor" buburuzei provocate de babuini :wallbanger: :wallbanger: . De fiecare data cand ma uit la ea numai loviturile alea le vad, ma enervez instant. Trebuie sa fac cumva sa scap de ele, ma racaie pe creier. Cea de pe aripa nu am reusit sa o prind din cauza masinii parcate langa.

 

post-5484-1184856898_thumb.jpgpost-5484-1184856910_thumb.jpg

Share this post


Link to post

tipic romanesc... eu am o "cheie" data pe toata partea dreapta, si masina nu sta pe vreun trotuar ci in parcare special amenajata unde nu incurca nici pe dracu (si la birou si la bloc si in curte si la tata si peste tot - sunt aproape fara probleme la locuri de parcare)

Edited by Mircea
Citat aiurea

Share this post


Link to post

N-am mai scris de ceva timp aici..Buburuzul a implinit 11.340km, a trecut de bariera psihologica a celor 10.000km la drum lung, mai precis Bucuresti-Radauti. Se comporta in continuare foarte bine, nu am ce sa-i reprosez(mai putin 1-2 greierasi la interior care mai se trezesc la viata din cand in cand si amortizoarele care fac imediat galagie cum dau de cea mai mica groapa :rolleyes: ). Consumul se mentine in limite normale(intre 7.5 si 8.5 in Bucuresti si 4.8 si 5.3 la drum, in functie de viteza si stil). Totusi se pare ca are si o buba, prezenta de cand am cumparat-o, si anume un defect la caseta de directie(servo).

 

Imbunatatiri nu i-am adus, din lipsa de fonduri, masina este in continuare stock :> . Am avut o gramada de ghinioane, mici, dar cat sa fie sacaitoare, mici incidente ce s-au lasat cu vizite la service(vopsitorie mai ales :mda: ). Probabil ca de banii dati ca spaga, as fi putut lua un set de jante, dar, asta-i viata. Totusi, ma gandesc serios sa o duc la biserica pentru ca nu se mai poate. Ultimele ispravi dateaza de luni, cand mi-a sarit o piatra in capota si a ciobit vopseaua pana la tabla si azi de dimineata cand in garaj, alaturi de masina am gasit si o...pisica ce a avut bunul simt sa zgarie toata capota cat timp s-a plimbat de colo-colo pe masina(deh, nu a avut somn).

 

La final, cateva poze facute la Radauti, dupa o ploaie zdravana:

 

post-5484-1189714291_thumb.jpgpost-5484-1189714084_thumb.jpg

post-5484-1189714148_thumb.jpgpost-5484-1189714215_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Frumoasa "buburuza", super culoarea! Sa te bucuri de ea multi km fara probleme!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Fara probleme? Prea tarziu! Deja cred ca nu ar trebui sa mai aiba ansamblu cu vopsea originala pe el la cat de ghinionista e masina aia. :(

Share this post


Link to post

Tot asa albastra si frumoasa a fost si a mea. Ciupituri, julituri, zgarieturi or sa tot fie. Asta e.

Noi sa tram si sa ne bucuram de masinute!

La multi km! Si a mea are cam 10900.

Share this post


Link to post

De ce trebuie neaparat sa fie? Acasa masina sta in garaj sau in curte. La firma sta in curte pazita. Sunt masini care stau parcate pe trotuar si nu au parte de atatea ghinioane. :wallbanger:

Share this post


Link to post

Observand ca acest post nu prea s-ar incadra la nici un topic existent despre revizii, am sa postez aici.

Tocmai am venit de la revizie, nu pot sa-i zic nici de 20.000, nici de 10.000 pentru ca am ~12400.

S-au schimbat urmatoarele:

Ulei - Mobil 1 0w40 Protection Formula, cumparat de mine - 185RON

Filtru ulei

Filtru benzina

 

S-au mai verificat diverse jocuri pe la rotile din fata, se pare ca totul este ok.

 

Pentru chestiile aste am fost taxat cu 89RON(asta reprezentand numai manopera, adica 2.5h) desi masina nu a stat pe rampa mai mult de 40 de min.

 

Pareri, deocamdata nu am, masina merge ca inainte, sa vedem cu uleiul asta ce afacere am facut, daca se simte vreo diferenta(ar trebui, la cati bani am dat pe el).

Share this post


Link to post
sa vedem cu uleiul asta ce afacere am facut, daca se simte vreo diferenta(ar trebui, la cati bani am dat pe el).
Daca ar fi un ulei potrivit pt. masina ta probabil ca nu simteai nicio diferenta, asa poate simti o diferenta sa faci mai repede motorul. :D

Share this post


Link to post

Pot sa-ti dau un sfat?...Tu gadili prea mult masina aia si o gadili aiurea. Ce naiba sau cine naiba te-a sfatuit sa pui ulei 10W40 in motorul ala!?!... Si acum cand vine iarna?!...Ai un topic intreg despre ulei in care mai multi oameni cu experienta ti-au zis ce ulei trebuie bagat. Bine ca n-ai pus 15W40...

Share this post


Link to post

Este 0w40, nu 10w40, Mobil 1 0w40.

 

@Nonel: Este un ulei deosebit, potrivit atat pentru iarna(punct de curgere la -54grade C) cat si pentru caldura.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Este un ulei deosebit pt. masinile care sunt proiectate pt. acest ulei nu pentru buburuza ta.

Tu incerci sa bibilesti aceasta masina prea mult si din dorinta sa mearga cat mai bine mai faci si lucruri mai putin bune.

Nu am spus cu rautate dar citeste topicul despre uleiuri recomandate Matiz si ai sa vezi ce scrie.

Share this post


Link to post

Ei hai las ca rau nu e nici 0 asta !....Scuze am crezut ca e 10 (zece)!!!....Dar sa nu uiti never ca dusmanul binelui e mai binele !!!...

Share this post


Link to post

0w-40 e pentrru polul nord :)

 

Colegu, 5w-30 la masinuta matale trebe :)

Share this post


Link to post

Ce este interesant este faptul ca tu crezi ca ai respectat recomandarile punand un ulei mai bun pentru perioada de 5 min de la pornirea motorului in timp ce ai pus un ulei gresit pentru restul de 99% din restul perioadei de exploatare (cand motorul e cald).

 

Spune-mi sincer, cate motoare ai proiectat si reparat pana acum de te crezi mai destept ca producatorul?

Share this post


Link to post

Ma gandesc ca un ulei ce nu se face "apa" la temperaturi mari nu poate sa-i strice motorului. Am cautat un ulei care sa se comporte bine si la rece dar si la cald, calitati pe care 0w40 le indeplineste. Ce nu pot eu sa inteleg: de ce 5w40 sau de exemplu 0w40 este hulit dar 15w40 este ok, fiind recomandat de producator.

Un exemplu de 15w40 - Mobil Super M 15w40:

 

Vascozitate la 40 grade C: - 108,1

Vascozitate la 100 grade C: - 14.5

 

Limita de temperatura inferioara: -30 grade C;

 

Acestea sunt specificatiile Mobil1 0w40:

 

Vascozitate la 40 grade C: - 80

Vascozitate la 100 grade C: - 14.3

Limita de temperatura inferioara: -54 grade C;

 

De ce unul este bun si altul este prost?

Share this post


Link to post

Concret in cazul tau: are vascozitate prea mica la rece si prea mare la cald.

Share this post


Link to post

0W40 e mai bun decat 15W40 de departe, don't worry. Regula empirica: cu cat distanta intre cifre e mai mare, cu atat uleiul e mai "all season"; cu cat prima cifra e mai mica, cu atat e mai bun iarna; cu cat a doua cifra e mai mare, cu atat e mai bun vara.

Share this post


Link to post

Deci baga cu incredere ulei 0W60!! Daca te tine buzunarul...

Share this post


Link to post

Crede-ma...nici asta nu a fost ieftin si as baga, daca as stii ca este bun. Nu prea m-am uitat la bani cand a venit vorba de ceva pentru masina.

Share this post


Link to post
Deci baga cu incredere ulei 0W60!! Daca te tine buzunarul...

 

De la W50 in sus e pentru curse =))

Share this post


Link to post

Si ce, Matizul nu e un Porsche mai mic? :tongue:

Really now, e clar ca nu are ce sa caute un 0w60 intr-un matiz, dar nici asta pe care l-am luat nu cred sa-i faca rau. Oricum, o sa fiu atent la comportamentul masinii in urmatoarea perioada.

Share this post


Link to post

E foarte bun uleiul mai, atata doar ca arunci un pic banii pe fereastra...

 

@ Tom: Si daca e pentru curse i-ar sta rau la tine in motor nu-i asa!?!...He he ...daca n-ar fi asa de scump...

Share this post


Link to post
Deci baga cu incredere ulei 0W60!! Daca te tine buzunarul...

 

O sa razi, dar in Espero am Castrol RS 0W60. A fost vreo 240 lei bidonul de 5 litri. La caldurile de-asta vara, si schimbarile astea aiurea de vreme, merita :)

Share this post


Link to post

Stiu si mi s-a mai zis ca sunt un pic mana larga din punctul asta de vedere(mecanicul a ramas chiar uimit), dar tin la ea, este prima masina, mi-am dorit-o foarte mult, mi-am luat din puterile proprii, fara ajutorul parintilor, sa nu mai zis ca asa cum este ea, mica si cu un motoras care pare o gluma pe langa alte masini, eu sunt multumit si-mi satisface nevoile...cel putin pana acum.

 

@Vaxxi: Pai a fost mai ieftin decat cel pe care il am eu...

 

Imi cer scuze pentru postul consecutiv.

Vreau sa cer o parere:

In seara asta am mai observat ceva(ori sunt eu paranoic, ceea ce nu exclus, trec printr-o perioada naspa si sunt foarte stresat, ori masina asta e posedata): se aude de la motor(si in habitaclu si cu capota ridicata) un suierat, asemanator cu intrarea in functiune a unei turbine dar de intensitate mult mai mica, sa zic asa. Sunetul se aude cand motorul este accelerat(usor, mai tare, nu conteaza), in prima secunda in care turatia urca de la turatia de relanti si imediat inainte sa ajunga iar la relanti, cand acceleratia este eliberata. Suieratul se aude dinspre partea stanga, cum ma uit la motor(din zona curelei de transmisie, pompa de servo si ce o mai fi pe acolo). Motorul era cald, abia ajunsesem acasa. Daca turatia motorului este mentinuta peste cea de relanti sunetul nu apare, deci numai in prima secunda in care motorul accelereaza si imediat inainte sa ajunga la relanti. De asemenea, suieratul nu se aude la relanti.

 

M-am uitat la nivelul uleiului, este un deget peste maxim(bineinteles :wallbanger: ), am desfacut si busonul de umplere cu ulei, m-am uitat cu o lanterna inauntru, este foarte curat, nici o depunere, nimic, se vad peretii interiori ai chiuloasei, un arc al unei supape, toate foarte clar si repet, curate(ma rog, cu ulei pe suprafetele plane). Busonul de ulei era strans bine, era plin de ulei de interior, dar ulei curat, nu coji sau altceva.

Deci, daca are cineva vreo idee, ii raman indatorat.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...