Jump to content
Sign in to follow this  
sprite

Cand SUNA ALARMA si... de ce?

Recommended Posts

Adica dupa ce o dezarmez trebuie sa bag neaparat sa pun contactul in 10 secunde ( nu neaparat sa pornesc motorul) ca altfel suna si nu se mai opreste pana nu o resetez

 

Asta s-ar putea sa fie ceea ce se cheama "functie de utilizat in caz ca iti fura masina din fata ochilor" :) vezi ce bine e sa citesti instructiunile produsului ? :D

 

Are si o denumire tehnica, dar nu mi-o mai aduc aminte. Ideea e asa (cum tin minte ca scria in manual la mine): daca cineva iti ia cheia si vrea sa plece cu masina, apesi o combinatie de butoane (evident se presupune ca tii telecomanda separat de cheia masinii) care va declansa alarma concomitent cu blocarea motorului (optionala), si nu se va opri decat prin resetare. S-ar putea ca ce ai tu sa fie totusi alta functie, nu dau cu parul, doar zic si eu :D

Share this post


Link to post

Exact la fel face si la Dacia mea. Pacat ca butonul de resetare se afla cat de cat la vedere, asa ca nu este problema cu dezactivarea. Si daca totusi nu il vezi, poti pleca linistit cu masina tipand, desi, chipurile, alarma ar trebui sa nu te mai lase sa pornesti (berlina Li).

Share this post


Link to post

Cum sa pleci? Eu l-am intrebat pe tipul de la alarme ca (,) credeam ca e defecta. Cand eram intr-o benzinarie am pus alarma apasand mai lung pe buton si dupa aia nestiind de treaba asta nu am pus contactul repede si a inceput sa sune...si nu puteam sa o pornesc...si mi-am facut nervi...si eram in Focsani...si nu stiam ca cele doua fire in aer de sub covoras erau "butonul de reset" si chiar daca as fi stiut nu stiam ca are efect doar cu contactul pus... :wallbanger: :bloodycomputer: pana la urma resetul de baza pe care il stiam de la laptop a functionat: i-am scos borna de la baterie si atunci am avut acces la functiile din telecomanda ca sa o dezarmez.

Share this post


Link to post

Teoretic, nu trebuie sa pleci cu masina de nici o culoare daca e alarma pusa. Daca nu are deja combinatia transponder in cheie si receptor in masina, se intrerupe ceva vital pentru motor (injectie, aprindere) la alarma.

Share this post


Link to post

o sa va fac odata o demonstratie ca se poate. este adevarat, dacia asta a fost sparta o data foarte frumos, fara sa activeze alarma, si de atunci mai multe functii ale alarmei nu mai merg dar nu s-a obosit nimeni sa le faca.

oricum... asta este. e dacia si la dacie orice este posibil.

 

am o intrebare: ati incercat vreodata sa puneti alarma in timpul mersului :D

 

 

PS: eu am facut asta la o nunta, la dacie :D :oops: :wink:

Share this post


Link to post

Pai cred ca asta depinde de la alarma la alarma. Am vazut la o SRN...pur si simplu suna alarma.

Share this post


Link to post
am o intrebare: ati incercat vreodata sa puneti alarma in timpul mersului :D

 

Fereasca... se opreste motorul, adio servodirectie si servofrana. Bine ca macar nu se blocheaza volanul, cum am plecat eu odata de pe loc :scaunlacap:

Share this post


Link to post

@claz :thanks: dar nu este EAGLEMASTER CL 5100T

@NFS, nimic lipit, nimic scris pe alarma, senzor de soc, de pe geamuri am jupuit tot ce era lipit de noua dar oricum nu era nimic referitor la alarma.

Telecomenzile au doar doua butoane si sa nu uit, alarma aprinde avariile cateva secunde daca deschid usile cu motorul pornit. Parca citeam pe undeva ca a lui Flex face asa.

Share this post


Link to post
alarma aprinde avariile cateva secunde daca deschid usile cu motorul pornit

 

Din pacate, nu-i suficient... si-a mea face asa, si sunt convins ca multe altele au functia asta.

Share this post


Link to post

:-D :-D :-D Tocmai asta spuneam, ca la Dacie poti sa pui alarma si motorul merge in continuare rotund (bine, de fapt rotunjor asa cum poate si el) :)

 

Si alarma mea Eaglemaster de la Kalos face la fel adica porneste avariile cand se deschide usa cu motorul pornit.

Share this post


Link to post

Alarma Cenmax are ceva pe undeva de se regleaza senzorul de soc?, - ca asa face si a mea "pleaca" de nebuna si as vrea sa o reglez cumva, ca-mi sar vecinii in cap.

Multumesc.

Share this post


Link to post

Cauta senzorul de soc si gasesti un surubel de reglaj de regula.

Share this post


Link to post

Daca imi spui si pe unde il pot gasi, iti raman dator.

PS Scuzati un neinitiat :D

Share this post


Link to post

Pai unde iti este alarma? Se poate monta in multe locuri.

Share this post


Link to post

La mine era sub plasticul de la schimbator, vezi si acolo.

Share this post


Link to post

Trebuie sa determini cauza : soc sau (contacte de) usi deschise.

Senzorul de soc e ceva, ca o cutie de chibrituri, care are un LED (clipeste cand e miscata masina).

Te bagi pe sub bord, misti masina (pui pe cineva sa-ti traga suturi in roti) si vei vedea ledul. Acei senzori de soc se strica primii la o alarma.

In principiu trebuie sa detrmini clar daca declansarea alarmei e data de soc sau usi deschise: pui alarma in mod silentios, astfel va face galagie doar la deschiderea usilor, ignorand socurile. La mine se face asta apasand simultan cel 2 butoane al alarmei.

Daca e de la soc, trebuie scos/inlocuit/eliminat.

Daca nu e de la soc, trebuie sa verifici toate contactele usilor. Hint: incepe de la capota motorului, ala e mai special, rugineste (e mai expus decat cele de la usi) si da semnale parazite.

Cu usile: elimini pe rand cate-un intrerupator de usa si vezi daca mai da alarme false.

Alarma mea are "raspunsul" la dezarmare ceva mai bogat: 2 beep-uri = normal; 3 daca a intrat in prealarmare (soc izolat), 4 alarma la socuri prelungite, mai mari de 3-4-5 (?) secunde, cand urla 30 sec si 5 beepuri daca a simtit violarea usilor (semnal de la usi cum ca s-ar fi deschis vreouna).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...