Jump to content
Sign in to follow this  
sprite

Cand SUNA ALARMA si... de ce?

Recommended Posts

Am in dotare una bucata alarma Cenmax. Fara perimetru, pager, televizor, sau alte ozeneuri... E foarte bine reglata, nu suna la fiecare picatura de ploaie sau la cel mai indepartat tunet... sau la camioane, sau la Bemveuri cu tobe sport...

Ei, ieri-seara si azi-noapte, a sunat ca proasta din ora-n ora, aparent fara motiv... pentru ca de fiecare data ieseam in balcon sa dau cu ghivece dupa prezumtivul hot, atacator, vecin care da cu pietre dupa caini, etc. Nu era nici tipenie... toata strada goala! La dezarmare, de fiecare data, cele patru bipuri... de masina deschisa! Incepusem sa cred ca se scutura nucul sub care o parchez... dar de ce patru bipuri? Ce, nuca aia imi deschidea si usa?

In fine, ultima data a sunat la 5:30 dimineata! Si, bineinteles, nimeni langa ea...

Mai nasol e ca, tot atunci, am descoperit ca nu mai am telefonul... il uitasem in... masina! :shock:

De-aia suna ca proasta!

 

A, si mai suna cand fulgera foarte aproape... (nu cand tuna! Doar cand fulgera!)

 

Care ar fi explicatia?

Share this post


Link to post

Salut,

Nu intra in panica!Orice declansare a alarmei semnaleaza la dezarmare de 4ori faptul ca alarma s-a declansat.Acest lucru se intampla chiar daca nu a fost deschisa nici o usa.Este sigur!

Share this post


Link to post
Orice declansare a alarmei semnaleaza la dezarmare de 4ori faptul ca alarma s-a declansat.Acest lucru se intampla chiar daca nu a fost deschisa nici o usa.Este sigur!

 

Ba nu! Ca daca ii trag un pumn in geam suna, iar la dezarmare bipaie normal! (fara alea patru bonus!)

Si de ce reactioneaza la telefon?

Share this post


Link to post

Vezi ca la mine cauciucele alea care acopera butoanele de la usi imi tot faceau probleme. Din cauza lor ca erau prea rigide cursa butoanelor nu era completa si alarma facea figuri. Eu le-am scos. Poate le aranjezi tu altfel.

Share this post


Link to post

Explicatzia ar fi ca undele electromagnetice dau pertubatzii. Nu sint inca pe deplin intselese aceste fenomene. Potzi sa le auzi daca lasi mobilul alaturi de un radio deschis. Daca suni la el de pe alt mobil o sa auzi tot felul de zgomote in difuzorul deschis al radioului. Alarmele de masini daca te utitzi cu atentie sint ecranate de kkt. Practic sint puse intro carcasa de plastic. Undele electromagnetice perturbatoare, induse in obiecte sint de regula trimise 'la pamint' prin asa numita inpamintare, masiniile nu au asta. O alta demonstratie spre exemplu daca vorbesti la o statie radio de linga un aparat de masura digital o sa vezi ca ecranul de LCD al aparatului digital face ca pomul de craciun. QED!

Share this post


Link to post

Corect, hitman, dar incomplet :)

Daca dai cu pumnul in geam, nu suna de fapt alarma, ci pre-alarma. Cele patru beep-uri de la dezarmare sunt prezente dora daca s-a declansat alarma.

Alarma mai poate sa sune daca se incearca o scanare de coduri.

Telecomanda alarmei comunica prin trenuri de impulsuri cu receptorul (din sau de langa alarma). Exista scanere care incearca tot felul de combinatii de trenuri de impulsuri, pentru a dezactiva o alarma. Majoritatea alarmelor de generatie mai noua au o protectie impotriva scanarii; la a nustiucata incercare, intra in mod alarmare.

In afara de asta, se poate ca alarma ta sa fie mai sensibila la perturbatzii electromagnetice. Acestea pot fi produse intr-adevar de fulgere, telefoane mobile cu banda gsm, statii radio e/r, etc.

Ca o concluzie, daca nu este vorba de scanare, nu este o functionare normala. Incearca sa mergi la cei care au instalat alarma, sa te lamureasca ei. In nici un caz nu poate sa ramana asa!

Share this post


Link to post

Claz ti-a raspuns la intrebare.

La dispozitia voastra pentru alte probleme.

Eventual un reglaj al senzorului soc.

Share this post


Link to post

Mda... Pai, hai mersic, da' o sa probez joi si cu altele, sa vad cum e...

Da' nu prea am inteles cum e cu prealarma si alarma... Alarma suna numai cand se deschide masina, iar prealarma suna doar la bocaneli sau "interventii" mai usoare?

Share this post


Link to post

Nu.

Totul depinde de alarma.De exemplu daca "bocani",tuna sau trece un camion pe langa ea alarma preavertizeaza sunind o data(sau de 2-3ori fct.de alarma)Daca excitatia sistemului depaseste un interval de timp prestabilit(in general 2-5 sec.)atunci alarma declanseaza si suna 30x3sec.(la marea majoritate a alarmelor).In primul caz la dezarmare ai 2 beep-uri iar in al doilea 4.

De verificat si intrerupatoarele de la usi.

Posibila si scanare insa un pic cam paranoida treaba pentru un Matizache.

Share this post


Link to post

Posedez :) tot o alarma Cenmax.

 

Cum bine a zis Claz, daca dai un pumn in geam suna pre-alarma, adica nu intra alarma aia pe 4 tonalitati sau cite sunt! Daca a intrat doar pre-alarma , nu-ti da cele 4 bip-uri cind se dezarmeaza!

4 bipuri iti da cind intra alarma indiferent daca ai deschis vreo usa sau nu!

Share this post


Link to post

A mea tot Cenmax urla de la vibratii cand treceau camioanele si am fost la mesterul care a montat-o si a reglat-o si acum nu mai porneste.

Share this post


Link to post

Toata povestea se aplica si pentru Eaglemasteru' meu de pe Kalos. Beepaie la tramvaie si cand o dezactivez imi da 4 beepuri.

Share this post


Link to post

Ntz mai baietzi ia numarati ca eu cred ca da TREI!!!..Adica dupa ec su8na prealarma !!!

Share this post


Link to post

verificat. pumn in geam (cu mila multa) si deblocare. 4 semnale acustice, 4 optice.

Share this post


Link to post

Si eu am Eaglemaster si m-a disperat cu clipociturile si beep-urile. Sa va povestesc: desi alarma are alarmare si pre-alarmare si senzor de soc si de proximitate pateam faze de genul: ma duc langa ea, se declansa dar nu doar prealarmarea ci toata alarma, oricum as fi setat sensibilitatea la perimetru. Pana m-am enervat si am casunat eu pe alarma si am ajuns la urmatoarea concluzie: din cauza senzorului de soc care e ceva magnetic parca cand porneau avariile releul de semnalizare interactiona cu acel senzor de soc si dadea semnal pentru full-alarm. Am repozitionat senzorul de soc sub consola centrala si totul merge ok acum. Vezi sa nu ai o interferenta de genul asta.

Share this post


Link to post
Posibila si scanare insa un pic cam paranoida treaba pentru un Matizache.

Departe de mine paranoia... problema este insa ca nu neaparat scanerul actiona pentru Matiz. Poate se incordase pe alta masina.

In fine... cand este forba de securitate, nu excluzi nici o varianta.

Si ... vorba lui Felix: cea mai buna alarma e CASCO! :)

Share this post


Link to post

Pertinenta completare.Intr-adevar Casco ramane alarma infailibila.

Share this post


Link to post

:lol: Nu stiu ce alarma am pe masina. A fost montata ca bonus si pe ea nu scrie nimic (cel putin pe ce se vede).

La mine suna cam asa:

normal - doua bipuri la dezarmare.

la prealarma - trei bipuri la dezarmare.

la alarma - patru bipuri la dezarmare.

armare normala - un bip.

armare cu o usa deschisa - un bip, pauza, trei bipuri.

 

De care o fi? Banuiesc Scorpion ca era ieftina si se vindea atunci prin zona. Mai are cineva (eventual documentatia)?

Share this post


Link to post

@Doru

A mea face la fel si e alcar , documentatia pe net(cartea de utilizare) .

Share this post


Link to post
:lol: Nu stiu ce alarma am pe masina. A fost montata ca bonus si pe ea nu scrie nimic (cel putin pe ce se vede).

Pai vezi asa:

- pe geamurile laterale (fatza sau spate) , cite un abtipild mititel.

- pe telecomanda!

- eventual pe trompeta sau pe blocul cu circuitele (la mine asta habar n-am pe unde e)

Share this post


Link to post

si taica-miu si pus pe matiz inchidere si o alarma alcar si cateodata cand da sa o inchida se inchide si imediat se si deschide si raman usile deschise dar cu alarma pornita.

oare care e smecheria? daca se duce la ala care a montat-o, ala ii face proba si ea merge iar nu face nimic.

adevaru e ca alarmele astea sunt fitoase.

a si e vreo deosebire daca o inchizi si deschizi tinand mai mult apasat pe butonul de la telecomanda? pt ca bipurile nu se mai aud si nici cand dai cu spatele.

Share this post


Link to post

La a mea daca apesi 2-3 sec (deci mai mult) concomitent pe ambele butoane se dezactiveaza senjorul de soc si urla doar daca se incerca deschiderea unei usi.Asa ca e posibil ca bip-urile de la marsarier sa fie pe acest senzor si sa le dezactiveze prin apasarea mai indelungata a butonului.

Share this post


Link to post

La mine daca tin mai mult apasat pe butonul de armare intra intr-un mod super securizat de lucru :wink: . Adica dupa ce o dezarmez trebuie sa bag neaparat sa pun contactul in 10 secunde ( nu neaparat sa pornesc motorul) ca altfel suna si nu se mai opreste pana nu o resetez.( care se face tot cu contactul pus)

Share this post


Link to post

Sunt posesor de alarma Viper, cel mai eftin model pe care il aveau pe stoc.

 

1. nu suna la tunete, si nici cand trece un camion de greu tonaj pe langa tine

2. un beep la inchidere, 2 beepuri la deschidere

3. un beep la inchidere, pauza, inca un beep (daca a ramas vreo usa deschisa; celelalte usi raman inchise in timpul asta, iar daca vreau sa inchid usa respectiva, fara sa decuplez alarma, incepe sa sune)

4. telecomanda genereaza nush cate coduri pe secunda(cod saltaretz), nu toate sunt bune, dar daca unul e bun, se deschid usile. Foarte rar se intampla sa nu fie nici-unul bun, si sa inceapa alarma sa sune dupa 5 secunde de insistentze.

5. daca alarma suna, cat timp am lipsit, va beepai de 4 ori la decuplarea alarmei, basca faptul ca ledul de avertizare al alarmei clipeste de un nr. prestabilit de ori (fiecare usa are un nr. unic) indicand la care din usi/portbagaj/capota a fost "atacul"

6. alarma este alimentata de o baterie interna, fiindca daca decluplez bateria, porneste alarma masinii.

7. Conform legilor din Romania, alarma suna maxim 1 minut, dupa care se opreste, si nu mai suna (daca atacul a incetat)

8. am si buton de cuplat/decuplat silentzios alarma.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...