Jump to content
Sign in to follow this  
hades

Accident

Recommended Posts

In primul rand vreau sa mentionez de la bun inceput ca acest caz e unul mai special.

Asadar, sambata ce tocmai a trecut ma intalnesc pe soseaua de centura a Bucurestiului cu fratele meu ce venea de la Constanta. Am plecat catre aeroport (eu in fata, el in spatele meu). Eu eram cu Loganul, el are in acest moment un Golf 5. La intersectia Soseaua de Centura cu Soseaua Cernica, pe sensul nostru de mers intalnim un stop. Opresc, trec mai departe si las incet. Ma uit in oglinda si il vad pe fratele meu ce intra in intersectie fara sa opreasca. Intrand astfel in intersectie a lovit o Dacia Nova ce trecea regulamentar pe acolo.

Conditiile zonei: Dacia Nova venea dinspre comuna Pantelimon. In ea se aflau soferul (un tip la vreoo 50 ani) si fiica lui (cca 20 ani) in dreapta. Ca sa patrunda in intersectie cel cu Nova avea de trecut calea ferata ce nu este semnalizata (deci trebuia sa opreasca complet) urmand apoi imediat (cca 3-5m) intersectia de care va spun. STOP-ul ce il avea fratele meu era intors pe cant (adica trebuie sa stii de el, altfel il ratezi). Ce-i drept, mai in fata se afla un cedeaza trecerea (am inteles ca e inainte de stop cu 50 m, eu nu l-am vazut). Ceata era puternica, persoana din dreapta din Nova nu purta centura de siguranta (nu am vazut daca soferul o avea).

In urma impactului (dupa masuratori am inteles ca viteza a fost undeva la cca 60-70km/h) persoana din dreapta a fost usor ranita. Adica nu avea decat o dira de sange la nas. A plecat la spital cu o masina pentru investigatii (salvarea a venit dupa vreo 30 minute). A venit si politia, a facut masuratori, am mers la politie, cei doi soferi au dat declaratiile de rigoare.

In urma situatiei, soferul din Nova a cerut fratelui meu 1000 euro pentru a nu depune plangere. Am stabilit cu el sa il sunam pentru a ii comunica suma. Azi am sunat, ne-a dat numarul avocatului lui. Am sunat pe avocatul lui care ne-a spus ca acum vrea 60 milioane. Trebuie sa va spun ca am o senzatie foarte puternica ca avocatul de faptu nu e avocat ci un oarecare pus de om sa ne sperie, probabil. Desi in urma a ceea ce ne-a spus politia, fata era ok (avea o contuzie parca) acum am inteles ca este tot la spital (se pare ca are un ciob langa ochi). Maine vom merge la spital sa vedem ce si cum.

Intrebari:

Sa ii dau 60 milioane? Am vorbit cu un fost coleg de facultate ce este avocat (din pacate nu se afla in tara pentru mai mult timp) care mi-a spus ca 1000 euro e o suma rezonabila. 60 milioane e mult.

Ce se poate intampla daca mergem in instanta? Cel mai rau si cel mai bun caz.

Daca cunoasteti vreun avocat bun sau avem vreun membru pe forum va rog sa imi spuneti (pentru cazul in care maine nu ne intelegem cu omul).

As vrea sa ma intelegeti bine, vina e a fratelui meu si nu o contesta nimeni. E un eveniment nedorit, intamplat printr-o conjunctura (ceata, necunoasterea zonei - fratele meu era pentru prima oara pe soseaua de centura a capitalei).

Ce ma sfatuiti? Vreau sa il ajut, are 21 ani si e tare speriat acum...

De asemenea, daca aveti intrebari pentru a va face o imagine si mai completa va rog sa le puneti.

 

Multe multumiri aniticipate.

Edited by hades

Share this post


Link to post

Eu, in locul fratelui tau, in primul rand m-as intalni cu partea cealalta. Maine duceti fetei flori, suc, bomboane. Daca e de plata, dati si 60 ca daca nu oricum dati la avocat si poate sa se lase cu penal = cazier.

Share this post


Link to post

Merci, alx. Asa vom face cu siguranta. Atitudinea noastra este a unor oameni civilizati, te asigur. Mai ales ca noi am trecut printr-un accident mult mai grav (acum 6 ani sora mea a fost la un pas de moarte fiind victima intr-un astfel de accident). Atunci nu am cerut nici macar un leu, dar asta deja e altceva...

Share this post


Link to post

Ai grija la escaladarea sumei. Nu prea o ai... blablabla... poate reusesti sa se opreasca aici, la 60 milioane.

Share this post


Link to post

@satori: omul e de la tara si stii cum e: daca vede ca ai o masina scumpa crede ca l-a apucat pe Dumnezeu de picior. Habar n-are ca masina ti-o poti lua cu credite, etc.

Ideea e: daca maine imi cere 100 milioane? si poimaine? 150?

Asa cum am spus, nu contestam (nici eu, nici fratele meu care a fost implicat direct) vinovatia, suntem oameni de buna credinta. Insa, omul nu pronunta decat cuvantul asta: bani! Chiar si la 30 secunde dupa producerea accidentului, desi fata lui era inca in masina, el ii spunea fratelui meu ca ne intelegem noi la bani, vedem noi, etc.

Share this post


Link to post

Inregistreaza cumva toate discutiile telefonice cu el. In cazul in care escaladeaza suma poate fi benefic. Santajul este tot o fapta penala.

Share this post


Link to post
Chiar si la 30 secunde dupa producerea accidentului, desi fata lui era inca in masina, el ii spunea fratelui meu ca ne intelegem noi la bani, vedem noi, etc.

 

Nu suna prea bine chestia asta.

Share this post


Link to post

Stiu. Pe de alta parte pare om serios...

Share this post


Link to post

In momentul cand se ajunge la o solutie sa nu dai niciun ban decit in schimbul unei declaratii ca nu are nicio pretentie in urma accidentului.

Share this post


Link to post

Se poate asa ceva? Ca atunci e ok...

Share this post


Link to post

Si data in fata unui politist, notar sau procuror. A fost deschis dosar?

Satori, daca nu necesita prea multe zile de ingrijiri medicale, da, e infractiune din culpa ce necesita plangere prealabila, in baza unui certificat medico-legal.

Share this post


Link to post

Da, se poate. Am inteles ca se poate face o declaratie chiar la notar in acest sens.

 

@mircea: pai dosar se pare ca se deschide oricum in astfel de cazuri. Politia a spus ca daca victima nu depune plangere se dispune neinceperea urmaririi penale.

Edited by hades

Share this post


Link to post

Atunci e de preferat sa fie procuror.

Share this post


Link to post

Da exact.Declaratia se da in fata politistului care se ocupa de dosar.

Dupa asta dosarul se inainteaza la procuratura si acolo sa da solutia de neincepere a urmaririi penale.

Share this post


Link to post

Politistul ce a luat declaratiile celor doi soferi (cel ce se ocupa de caz) e liber pana joi. Mi-a dat numarul de telefon, sa il sunam just in case. Pana una alta, fratele meu vine maine din nou la Bucuresti pentru a merge la spital si a incerca sa ajungem la un consens in ceea ce priveste suma. Daca suma se stabileste maine mergem la un notar si facem declaratia.

Share this post


Link to post

Urgent! In situatia de fata timpul scurs inseamna mai multi bani.

Share this post


Link to post

ovi, maine voi merge cu el peste tot (imi voi lua o zi de concediu) si incercam sa o rezolvam maine. Iti multumesc mult, VA multumesc pentru sfaturi.

Toata lumea mi-a spus ca trebuie rezolvata cu banii repede...

Share this post


Link to post

Eventual... ia banii la tine si ocheste un notar sau ce e nevoie pe aproape. Poate cedeaza la mirosul si aspectul lor.

Share this post


Link to post

Daca nu s-au mai schimbat legile intre timp si daca memoria nu ma inseala,daca se depasesc 10 zile de ingrijiri medicale,victima poate cere despagubiri si asta in cazul in care are bani de cheltuit pe avocati si alte acareturi.Nu se stie sigur daca va avea castig de cauza,iar daca se va intampla asta,suma va fi foarte mica si platita in decurs de ani buni.Daca ingrijirile medicale depasesc 55 zile,atunci politia va sesiza din oficiu o instanta judecatoreasca si povestea se va repeta ca si in primul caz.

Din ce spui tu,fata nu purta centura de siguranta.Asta e un lucru in favoarea ta sau ma rog al fratelui tau.Faptul ca avea viteza destul de mare,iar e un atuu impotriva lui,mai ales ca esti obligat prin lege sa opresti la trecerea la nivel cu calea ferata.Eu unul nu as da nici un leu,avand in vedere situatia data.Stiu cazuri de raniri de persoana mult mai grave(in familie)si ori suma a fost derizorie(20 mil si omu a stat internat in spital cu saptamanile,avand fracturi multiple)ori s-a platit cam 2000$(are tije prin picior si 2 operatii la umar,deci destul de serios lovit).Nu va aruncati repede cu banu,cititi intai legile,consultativa cu un avocat bun,specializat in asa ceva.Mai bine dai 100E pentru o evaluare a cazului,decat sa-i dai o gramada de bani la un jepcar.Pe ala in loc sa-l intereseze de sanatatea fetei,il intereseau banii X( ...

Share this post


Link to post

Ai pus punctul pe "i", osirus. Asta e ideea.

Share this post


Link to post

Eu nu as risca 'dosarul' fratelui meu pentru 1000-2000EUR. Sa fie fericit respectivul. Daca minte nu are, macar bani sa aiba.

Share this post


Link to post

Dupa parerea mea, omul e clar ca vrea alta masina. Nu am specificat aici ce s-a intamplat cu cele doua masini implicate. Asadar:

 

1. Avarii Nova: toata partea dreapta (aripa dreapta fata, portiera dreapta, geam portiera, parbriz, roata dreapta fata, fuzeta) facute "varza".

2. Avarii Golf 5: bara fata sparta, far stanga sparta un pic intr-un colt, capota foarte usor indoita, radiatoare crapate.

Desi masina fratelui meu (se numeste Alex si ii voi spune pe nume de aici incolo) e un Golf 5 de top (vreo 10 airbag-uri parca) nu a sarit nici un airbag. Motorul pornea si dupa accident.

 

Masina lui nu stiu daca facea mai mult de 1500 euro, dat fiind daunele produse masinii omul vrea alta. Cu atat mai mult cu cat la politie asa a si pus problema: ce mai iau de la asigurare, imi mai dati si dumneavoastra ceva si ne intelegem.

Edited by hades

Share this post


Link to post

Sato si tu ai drepate,doar in cazul in care vina ar fi 100% a lui 'alex'.Dar in momentul in care ajungi in proces,vor trebui facute expertize tehnice si acolo se va vedea clar ca novistul nu avea ce cauta cu viteaza aia la trecerea peste calea ferata.

Dar eu unul as urmari evolutia sanatatii fetei ca pana la urma de ea depinde totul,pentru ca daca nu are acele zile de spitalizare,oha dat in judecata.Vezi exact de cate zile e vorba.

Share this post


Link to post

Neacordarea de prioritate 'bate' circularea cu viteza peste limita legala. Chiar si peste cea a bunului simt.

 

"Nene, am 40 de milioane aici. Ti dau tie sau ii dau avocatului". Bineinteles, dupa ce vezi fata (Atat datorie morala cat si sa vezi exact despre ce e vorba). Parerea mea.

Share this post


Link to post

Maine va voi comunica si cum sta situatia la spital, care e starea exacta a fetei.

@satori: sato, alex e vinovat si numai el stie prin ce trece (plange ca era sa omoare un om, etc). Stim ca e de datoria noastra sa ne interesam de fata asta si crede-ma, o vom face. Asa cum am spus si mai devreme, am avut si o victima din familie in caz similar...stiu ce inseamna.

In plus, credeti-ma, alex e un om cu bun simt si conduce ca atare. Chiar nu a vazut acel semn, nu a vrut sa faca vreo vitejie...

Edited by hades

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...