Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Politica Fratilor

Recommended Posts

Nici eu nu i-as da mana unuia ca dinescu si nici nu as avea nevoie sa stau la masa cu el. Si fii sigur ca nu din frica ci de scarba.

Eu nu am inteles cum a putut sa fie atat de redus sa se duca acolo sa arate ce mare scula e el dupa ce 5 ani a mancat ciuperci in fiecare saptamana de cineva.

Dar poate ca tu esti atat de democrat ca stai la masa bine mersi cu fiecare fleandura ce te barfeste 5 ani cu placere.

Aveti niste interpretari de ma doare bila. Frica, aileo cred ca a trasnpirat tot :) )

E foarte simplu, nu era dorit si nici nu avea ce cauta acolo, lasa pastila cu gazda, il invita o data in 5 ani la el la emisiune daca era mare gazda,

acolo de unde isi ia malaiul. Si stai tu linistit ca dinescu are ale lui, proprietati revendicate, cu ordin de evacuare de pe care nu binevoia sa iasa.

A mai luat oua in cap si pe la focsani dar e prea prost sa se invete minte. Inclusiv Ghise a zis ca nu avea ce cauta acolo.

S-a mai dus si boul ala de Gusa la o intalnire a lui base pe la universitate sa faca el diversiune acolo si abia l-au scos badiguarzii din mainile oamenilor.

Niste indivizi fara un minim simt al realitatii care cred ca toata lumea e realitatea. TV.

 

Cat priveste tragicul vremurilor, si eu sunt de acord ca viata merge inainte. Am trait si sub iliescu 3 mandate si sub ceausescu (suprem pe viata pina l-au executat oamenii lui ilici) asa ca nu oi muri nici sub gioana, nici sub base nici sub crin.

Dar din cauza rafuielilor lor pentru niste pofte bolnave vor creste taxele si asta ma enerveaza.

Iar daca vine psd-ul sunt sanse mari sa puna impozit diferentiat si asta chiar ma enerveaza si mai tare.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
... Iar daca vine psd-ul sunt sanse mari sa puna impozit diferentiat si asta chiar ma enerveaza si mai tare.

Pesedeii nu pot guverna de capul lor, in nicio configuratie, cota unica este un subiect inchis, procentul poate fi discutat, daca se doreste mai mic. Decretele prezidentiale nu au aplicare in domeniu fiscal.

 

Altfel, impozitarea veniturilor salariale prin transe diferentiate este o abureala pentru electoratul subtire la minte. Ca masura economica este o inechitate si o prostie. Tipul de economie care exista in RO se poate sustine prin consum, iar statul se bugeteze prin TVA. Lacomia la impozite loveste economia si bugetul. Pentru cresterea veniturilor indecent de mici guvernul are parghia venitului minim obligatoriu. Negocieriile pe sume de nivelul 600-705 lei sunt desprinse dintr-o comedie neagra. Vremea protectiei sociale prin mentinerea unor locuri de munca care sa produca venituri ce nu pot asigura existenta salariatului a trecut. Decand forta de munca s-a globalizat, acest pretext protejeaza doar patronii lacomi sau de carton. Dar temele acestea nu se discuta la alegerile acestea, agenda majoritatii candidatilor este diferita de agenda electoratului.

Share this post


Link to post

Ce legatura au decretele prezidentiale in treaba asta?

Un presedinte vine ca sa puna si un premier care sa faca un guvern si impreuna cu partidul sau si altele daca nu are 50-ul,

sa guverneze, sau ne ascundem dupa degetul din manusa de miresuica?

 

Nu e vorba numai de impozitul pe salar, nici nu am pomenit asta, sursele de venit sunt ceva mai diverse. Vezi si cel pe vanzarea de imobile de exemplu,

vezi si anumite norme fixe de impozitare etc.

Cu astea defileaza geoana, pe linga case pentru populatia saraca la chirii modice si mobilate inclusiv cu electrocasnice.

Dar uite aici o proba adevarata de prostie, demagogie si instigare la ilegalitate: "Domnule prim ministru si domnule presedinte, trimiteti cat mai repede bugetul in parlament" :) ))

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

@andrei: e vorba de neincrederea in economie, nu in viata politica. Aia e mica si a fost intotdeauna mica.

 

@tolin: lasa, ca psd-ul si cand nu a fost oficial la guvernare tot a fortat masuri profund de stanga in guvernarea PNL (cum ar fi marirea aparatului bugetar). Sau zici ca alea erau ideea lui Tariceanu? :-? Zici ca acum, daca vor avea PM se vor da in laturi? PDL-ul i-a mai temperat cat au fost impreuna la guvernare...

Share this post


Link to post

De asa-zisa democratie a dat dovada Basescu, care aseara A MURIT DE FRICA sa-i dea lui Dinescu microfonul, fiind invitat de acesta !!! I-ati vazut cum se stransesera pe langa el acolitii aseara si ce mic-mic se facuse cand a aparut Dinescu ? N-ati vazut ca MOARE DE FRICA sa apara la televizor in vreo confruntare cu un contracandidat sau cu vreun jurnalist ?! Ce va spune asta ?

Hai să recapitulăm: PD-ul îl numeşte pe Dinescu în CNSAS; după o vreme Dinescu îl mănâncă sistematic de c*r pe Băsescu; i se termină mandatul în CNSAS, PD-ul îl lasă din mână şi, ca să nu rămână pe lângă, e recuperat de PNL şi trimis în repriza a II-a; continuă să-l pape de la spate pe Băsescu, în timp ce dezvoltă prieteniile cu Vântu şi Patriciu şi participă activ la campaniile electorale ale PNL. Păi tu pe unul ca ăsta l-ai lăsa să vină să vorbească la mitingu TĂU??? Te-ai duce la el la masă??? În spiritul solidarităţii de partid pe care aţi clamat-o în ultimele pagini, trebui să admitem că Dinescu se cheamă TRĂDĂTOR şi nu merită mai mult decât a primit. Nu de la PD(L)-ul pe care l-a trădat.

Ca să nu mai spun că pentru el toată povestea avea şi un pronunţat iz publicitar, că la Cetate nu face filantropie...

Share this post


Link to post

Si frica a fost doar daca ai ascultat povestirea la Antena 3. Daca ai fi vazut inregistrarea, ai fi vazut ca Basescu a facut misto de Dinescu: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6428964-video-traian-basescu-refuzat-dea-microfonul-lui-mircea-dinescu-miting-electoral-spunandu-duca-vorbeasca-televizor.htm

Share this post


Link to post

Nashule, ma uit cu cata mandrie spui ca l-a luat la misto, de parca asta ar fi scopul unui presedinte, sa ia lumea la misto si sa vorbeasca la plezneala. In sfarsit, eu ma retrag din dicutie, caci n-am vazut nici un argument serios pentru a-l vota pe Basescu.

 

La stiri cica din cei 16 ministri majoritatea sunt membri PD-L. Cine a fost de acord cu aceasta componenta avea cele mai bune intentii si si-a dat tot interesul pentru a face un guvern care sa treaca, nu ?

Share this post


Link to post

Păi dacă ceilalţi nu au venit la discuţii, cum vroiai să-i bage în guvern, cu forţa? Să afle de la televizor că sunt propuşi ca miniştri?

Share this post


Link to post

Pai da, pentru ca ceilalti au remarci violente, pline de ura. Orban tocmai a dat cu bata in balta azi: "Pe Basescu il voteaza alcoolici, tiganii si prostituatele". Ce o zice Consiliul antidiscriminare? Basescu nu a avut astfel de declaratii in public.

 

Este vorba, evident, de revolutia bunului simt.

Share this post


Link to post

smailmiami, Fara suparare, dar cred ca tu alegi ce sa auzi :) Ai auzit cumva ca psd si pnl nu au dorit macar sa-i mai dea restul de cafea rece ramasa din cea pentru croitoru?

 

Apoi nu am de ce sa te conving pe tine de ceva, nu sunt membru, nu am "misiuni" pe linie de partid si nici vreodata miza nu au constituit-o nucleele dure, cei care scriem aici.

Lupta lor se duce pentru nehotarati. Noi aici stam la taclale doar, la cafenea, cu sau fara cafea ;)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Nu ma supar pe tine Tommy, doar pentru ca avem pareri diferite. Se poate sa vad doar ce-mi convine sau sa interpretez cum imi convine, nu zic ba. De la Revolutie, nici eu, nici mama, nici tata, nici frate-meu, nici sotia nu am avut vreun avantaj de la stat, n-am lucrat la stat, n-am luat nici un leu de la stat si nici in viitorul apropiat nu se vede vreo schimbare. Nici unul dintre cei mentionati n-am fost si nu suntem membrii ai vreunui partid. Nici ai mei n-au fost nici macar inainte de Revolutie. Eu ma vad destul de echidistant in gandire, dar se poate s-o fi luat pe aratura.

 

Dupa mine, ca sa inchei subiectul, Guvernul este strict responsabilitatea Parlamentului. Presedintele are aici un rol GANDIT doar onorific. Daca presedintele poate pune pe oricine vrea, atunci CE ROL au consutarile dintre presedinte si partide de dinaintea desemnari ? Mie, unul, zau, mi se pare logic ca acele consulatari au loc doar pentru ca presedintele sa identifice o majoritate parlamentara si astfel sa afle ce persoana are sustinerea cestei majoritati. Nu sustin ca asa cum este scrisa Constitutia, il obliga la ceva pe presedinte, dar eu vorbesc doar prin prisma interpretarii cu bun-simt.

Share this post


Link to post

Lucrurile sunt mai simple: un guvern nu poate fi investit si nici nu poate supravietui fara majoritate continua in Parlament. Asa cum s-a vorbit in van despre Croitoru, tot asa se face si cu Negoita. Iar baselu stie asta foarte bine, asta-i dorinta lui. Si Parlamentul disciplinat ii indeplineste toate dorintele, pana in ultima zi. Daca vrea el sa cada 10 guverne, 10 guverne vor cadea. Daca vrea el un guvern functional, va avea.

Share this post


Link to post

Rolul presedintelui in alegerea premierului a fost transat de catre Curtea Constitutionala acum 5 ani. Daca nu ar fi fost asa, Crin si Geoana ar fi facut o plangere oficiala de necontitutionalitate. Asa, nu fac decat sa dea din gura pentru cei care stau sa ii asculte ( a se citi "pun botul" ). Daca nu ar avea dreptul sa propuna ce prim ministru vrea, de ce ne-am mai strofoca atata sa alegem presedintele? In afara momentelor de razboi, asta e cea mai importanta responsabilitate/ cel mai important rol al presedintelui in politica romaneasca.

Share this post


Link to post

Ok, asta am inteles, dar nu asta ma intrebat. Dupa parerea ta, as vrea sa-mi spui ce rol crezi tu ca au consultarile dintre presedinte si partide de dinaintea desemnarii ?

Share this post


Link to post
... . Asa, nu fac decat sa dea din gura pentru cei care stau sa ii asculte ( a se citi "pun botul" ).

Ghinion, din pacate pentru tine, nu te asculta si dau din bile, nu din gura. Si nu pentru cine pun botul, ci pentru electoratul lor care este mai numeros. Presedintele n-are nicio putere sa schimbe majoritatea electoratului prin deranjarea lui. Asa ca, nu Constitutia este vinovata de situatia creata, din pozitia acesta de pat, baselu nu mai are alta iesire (pentru ca le-a inchis pe toate) decat cea prin usa din dos.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Consultarile forteaza dialogul dintre Parlament si Presidentie in momentul numirii premierului, nu obliga insa la nimic. Atat presedintele cat si parlamentul raspund politic pentru discutie. Este acelasi caz cu generarea unui referendum de care presedinte. Presedintele consulta Parlamentul dar nu este obligat sa ia seama de raspunsul acestuia. Raspunsul insa se consemneaza. Conteaza doar in ochii alegatorului. De aia vrajeala asta de la toate televiziunile cu Constitutia nu este transata (iar) la Curtea Constitutionala. Un raspuns clar din partea acesteia i-ar da castig de cauza lui Basescu si i-ar penaliza pe ceilalti, cu consecinte in cabina de vot.

Share this post


Link to post

Si baselu' nu are grupuri de interese? El este curat ca lacrima...saracutul cum plange el... Pe cuvantul meu, citesc aici de ceva timp si ma ingrozesc...da-o dracu de treaba om mai jeg decat basescu nu cred ca este. L-as vota si pe Vadim in turul 2 daca ar ajunge cu basescu...voua chair nu v-a ajuns atata incompetenta, fatarnicie si alte rahaturi pe care le debiteaza omul asta? Sa nu incepeti acum cu Geoana e proastanac, Crin e chiulangiu ca va pun sa imi aratati carnetele de PD-isti, pentru ca numai aia sunt intratat de spalati pe creier incat sa debiteze aceeasi chestie tot timpul si sa respecte tot timpul aceeasi placa de parca ar fi un tren constanta - bucuresti.

Amice nu da asa cu oistea in gard ! Chiar crezi ca daca esti cu Base esti pdl-ist ? Hai sa nu ne aberam . Eu acum il voi vota pe Base si am fost PNL-ist ( cu carnet chiar ) cu ceva vreme in urma . Cand PNL-ul s-a aliat cu PSD-ul mi-a venit sa scuip si am plecat cu injuraturi de la ei . Deci...splatii pe creier sunt altii , aia care au uitat de ilici , de patriciu , de privateria numita petrom si toate celellate tunuri mari . Ce tun mare s-a dat pe vremea lui Base ? Aud ? Vreti sa vina astia sa dea in cateva luni ce a mai ramas , si nu ca ar privatiza , eu sunt pro-privatizare , dar le dau pe nimica toata acolitilor lor sau celor care dau spaga mai mare , chiar daca statul nu ia mai nimic .Sa il vad iar pe nastase , cel pe care multi il injurati acum 5 ani , ati uitat ca la TV nu mai era nimic decat nastase ?

Share this post


Link to post

Consultarile forteaza dialogul dintre Parlament si Presidentie in momentul numirii premierului, nu obliga insa la nimic.

Normal ca daca e consultare e si dialog, dar imi poti clar spune CE ROL crezi tu ca au aceste consultari ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Ti-am explicat cred ca destul de clar. Intr-o societate normala ar trebui sa existe un dialog, o negociere intre cele doua tabere. In momentul de fata nu avem asa ceva. Basescu e deja la a doua propunere, aialalti tin cu dintii de varianta initiala, neacceptata de catre cel care decide in cauza de fata.

Share this post


Link to post

Ştiţi ce mă întreb eu?

 

Cei care îl votaţi pe Crin (şi pe care chiar vă înţeleg, în măsura în care faceţi acest lucru cu credinţa că votaţi politica liberală), ce veţi vota în turul 2, în care (foarte probabil) vor intra Băsescu şi Geoană? :scarpin:

Share this post


Link to post

Basescu poate sa propuna si 10 PM (exagerez, nu mai are timp  <img src= )"> . Tot degeaba, daca i se spune verde in fata ca nu vor fi acceptati. Si, daca stie sigur ca acele guverne nu vor trece, atunci care ar fi concluzia ? De ce o face ? Mie mi se pare evident, vrea sa cistige capital electoral aratind cu degetul spre cei care submineaza economia, viata politica, sociala, etc. Cita vreme exista suficient de multi care ii dau dreptate, inseamna ca i-a intrat full-ul. Intrebarea este daca sint suficient de multi cei care ii dau dreptate astfel incit, in turul doi, sa ii intre qvinta.

 

Poate, in orice moment, Basescu sa sustina in fata oricui ca a actionat in conformitate cu prevederile Constitutiei ? Poate, evident.

Daca ar accepta propunerea majoritatii "nelegitime" ar incalca Constitutia ? Nu. Hmmmmm :-? .

 

 

In ceea ce ma priveste, l-as vota pe marinar daca in timpul mandatului sau nu ar fi dat dovada in repetate rinduri de mitocanie, aroganta, infatuare, superioritate gratuita. Conducerea tarii nu seamana cu timona la care, poate, este foarte priceput.

Share this post


Link to post

Ti-am explicat cred ca destul de clar. Intr-o societate normala ar trebui sa existe un dialog, o negociere intre cele doua tabere. In momentul de fata nu avem asa ceva. Basescu e deja la a doua propunere, aialalti tin cu dintii de varianta initiala, neacceptata de catre cel care decide in cauza de fata.

Doar pentru ca o persoana sau mai multe persoane se comporta anormal, nu cred ca toata societatea romaneasca ar trebui calificata astfel. Normala sau nu, lasam asta deoparte, exista o Constitutie. De ce spune Constitutia ca trebuie presedintele sa consulte absolut toate partidele politice din Parlament inaintea desemnarii premierului ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Ti-am explicat de ce.

 

 

 

In ceea ce ma priveste, l-as vota pe marinar daca in timpul mandatului sau nu ar fi dat dovada in repetate rinduri de mitocanie, aroganta, infatuare, superioritate gratuita. Conducerea tarii nu seamana cu timona la care, poate, este foarte priceput.

Toate momentele de mitocanie nu au fost in declaratii publice, cum a facut azi Orban, cum fac liberalii si pesedistii de un an de zile si mai bine, cum nu au ei niciun dubiu cu Udrea e amanta presedintelui (ca doar au fost acolo si au vazut), cum stiu ei ca presedintele umbla beat toata ziua. Altfel, cand ma uit la cine sunt concurentii lui, superioritatea nu mi se pare gratuita. Si aici nici nu e vorba de functia pe care o are in acest moment.

Share this post


Link to post

Eu ma vad destul de echidistant in gandire, dar se poate s-o fi luat pe aratura.

Nu, nu ai luat-o pe aratura. Ai fost impins de latratorii fara numar. Daca te uiti mai bine, nimeni nu spune de basescu ca este zeu. Dar in schimb o fac ailalti, noi suntem fat frumos care va scoate din criza, noi suntem fara de pata...

Cand o turma latra la un singur individ, tendinta este ca exemplul sa le fie urmat si de altii. Eu si altii de pe aici refuzam sa latram fara sa gandim si fara sa vaedem ansamblul lucrurilor. E cel mai usor sa aruncam vina pe o singura persoana si sa o atacam incontinuu; astfel putem ascunde partea noastra din vina si avem sansa ca idioitii care pun stampila pe buletinul de vot sa ne creada...

 

Amice nu da asa cu oistea in gard ! Chiar crezi ca daca esti cu Base esti pdl-ist ? Hai sa nu ne aberam . Eu acum il voi vota pe Base si am fost PNL-ist ( cu carnet chiar ) cu ceva vreme in urma . Cand PNL-ul s-a aliat cu PSD-ul mi-a venit sa scuip si am plecat cu injuraturi de la ei . Deci...splatii pe creier sunt altii , aia care au uitat de ilici , de patriciu , de privateria numita petrom si toate celellate tunuri mari . Ce tun mare s-a dat pe vremea lui Base ? Aud ? Vreti sa vina astia sa dea in cateva luni ce a mai ramas , si nu ca ar privatiza , eu sunt pro-privatizare , dar le dau pe nimica toata acolitilor lor sau celor care dau spaga mai mare , chiar daca statul nu ia mai nimic .Sa il vad iar pe nastase , cel pe care multi il injurati acum 5 ani , ati uitat ca la TV nu mai era nimic decat nastase ?

 

Auzi seicule, cum iti permiti sa fii contra celui mai de bun simt om din Ro. aka crin antonescu? Ti-au dat haine si mancare si acum tu musti mana care te-a hranit?

P.S. Sper sa intelegi ca e doar ironie... :D

 

@ andreib Te chinui cu citate si pareri scoase din carti si tratate sa-mi spui ca roata se invarte. Well, asta o stiam si eu, dar nu cred ca e totuna daca te calca sau nu pe gat. ;)

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post
...

Basescu e deja la a doua propunere, aialalti tin cu dintii de varianta initiala, neacceptata de catre cel care decide in cauza de fata.

Wrong, de doua ori:

1- baselu a propus de 4 ori pana acum, prima data bine, a doua oara prost, a treia oara si mai prost, a patra ora degeaba;

2- el decide doar nominalizarea si semneaza investirea, dar nu poate face asta pentru un guvern respins.

 

Recursul la electorat nu da castig de cauza pedelistilor, majoritatea electoratului are toti piticii acasa si are alte probleme de rezolvat, nu cele de pe agenda basescului. Intre timp, boculetu le-a creat altele. Grija celor 171 de parlamentari si a celor 3 moguli din 5 nu tine de foame si nu plateste credite.

 

Ştiţi ce mă întreb eu?

 

Cei care îl votaţi pe Crin (şi pe care chiar vă înţeleg, în măsura în care faceţi acest lucru cu credinţa că votaţi politica liberală), ce veţi vota în turul 2, în care (foarte probabil) vor intra Băsescu şi Geoană? :scarpin:

Te scarpini degeaba, raspunsul se afla in intrebare. Cine crezi tu ca voteaza baselu in turul al doilea, cand putea s-o faca din primul ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...