Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Viena, Atractii, Locuri De Vizitat, Preturi, Lucruri De Stiut

Recommended Posts

peste 2 saptamini voi pleca la Viena si as vrea sa-mi impartasiti din experientele voastre locuri de vazut, evitat, lucruri de facut, tot ce se poate face si vedea in viena in decurs de o saptamina. mentionez ca voi fi pieton, in acest interval. va multumesc  <img src= ">

Share this post


Link to post

http://en.wikipedia.org/wiki/Prater

http://en.wikipedia.org/wiki/Riesenrad

 

La transportul in comun poti sa-ti iei cartela "Wienna card", care iti asigura transportul pe o perioada de x zile + reduceri la anumite chestii.

 

Daca ai telefon cu Symbian sau Palm sau ceva similar, iti recomand calduros Metr0: http://www.nanika.net/metro/

Share this post


Link to post

Pe la hoteluri sau pensiuni gasesti pliante despre Viena, cu harta strazilor, a metroului, harta principalelor "obiective turistice". Iti alegi cate o zona si te apuci de umblat / vizitat.

O sa ai de umblat, dar merita cu siguranta, este un oras tare frumos.

Multe obiective se viziteaza pana la o anumita ora ( "capela muzicienilor" era deschisa pana la ora 14 ), altele au un pret destul de piperat ( 'trezoreria de la palat" un bilet era 8 euro ...). Imi pare rau ca am ratat "Sissi museum", am ajuns prea tarziu. Cu metroul te descurci foarte bine, sunt statii multe cu distante scurte intre ele, si orb daca ai fi tot nu te ratacesti.

Noi am stat prea putin in Viena, nu am apucat sa vizitam decat 1/4 din ce ne propusesem, dar a meritat fiecare clipa petrecuta acolo !

P.S.: Sa nu ratezi magazinele cu inghetata :D

Share this post


Link to post

Si ca sa-ti aduci aminte de perioada adolescentei, nu rata parcul de distractii Prater! Plus ca Dunarea e superba in acea zona!

Biserica Sf. Stefan merita vizitata!

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

Sau "galeria cu fluturi", care e un soi de sera, amenajata ca o bucatica de jungla, unde poti intalni zeci de specii de fluturi exotici care zboara liber, ti se mai aseaza si pe cap chiar :) http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=3015

 

Uite si detalii despre Vienna Card: http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=9400

Share this post


Link to post

Ce-ţi pot recomanda ca pieton in Viena este palatul Schonbrun. Era in reconditionare anul trecut aşa ca nu am putut intra. Dar acolo se află cea mai mare si cea mai veche gradina zoologica din Europa, muzeul caleştilor, parcul şi grădinile care sunt magnifice.

Mai poţi merge în "cartierul" HundertWasser. Este foarte interesant.

În centrul Vienei sunt o serie de palate, catedrale şi fel de fel de clădiri vechi care merită văzute.

Dacă te plictiseşti poţi merge la magazine pe MariaHifelstrasse, iar pentru distracţie în parcul Prater.

Pe mine m-au plimbat prietenii cu maşina, aşa că am ieşit şi din oraş.

Un abonament valabil pe toate mijloacele de transport era parcă 12,5 E.

Dacă îmi amintesc şi altceva, postez.

 

Distracţie plăcută. Viena este un oraş grozav. Sper să-ţi placă.

Share this post


Link to post

In afara de ceea ce a fost deja amintit, trebuie spus ca toate parcurile orasului sint magnifice, te poti relaxa dupa plimbarile prin centrul orasului. Nu ai cum sa ratezi catedrala Stephansdom, "punctul 0" al orasului, Hofburg-ul, Votivkirche (o biserica ce are doua turnuri gemene, cu o arhitectura impresionanta), Opera, si multe-multe alte atractii pe care le vei gasi in orice ghid, de altfel.

Pentru iesirile de seara, merita sa mergi o data pe insula din mijlocul Dunarii (DonauInsel), unde se afla o multime de baruri, discoteci, etc.

Aa, si neaparat o urcare in DonauTurm, turnul impunator care se vede aproape din price punct al orasului, pentru panorama deosebita.

Share this post


Link to post

Iar pentru shopping Mariahilfer Strasse  <img src= )"> Prietena ta o sa aprecieze iar portofelul tau va sti de ce :) )

Catedrala Stephansdom, Prater, Piata Operei sunt obligatorii. In rest, fiecare strada, fiecare cladire are farmecul ei. Daca pleci cu masina ai grija ca parcarea este cam scumpa, eu ca romanul lasam masina o zi in parcare dupa care ieseam sa dau o tura in jurul cladirii si intram din nou. Poti sa circuli linistit si cu autobuzele sau metroul, ai sa vezi ca poti sa-ti potrivesti ceasul dupa ele :)

 

Daca tot esti acolo si poti sa pierzi o zi, ia autobuzul si da o fuga pana in Salzburg.

Distractie placuta :)

 

 

 

LE: scuze, acum am observat ca ti s-a mai recomandat Mariahilfer.

Edited by pixelconscious

Share this post


Link to post

Daca ajungi la Gradina Zoologica sa ne zici daca ai vazut ursii Panda ca pana acum si eu si toti cunoscutii mei am ajuns doar cand dormeau. Porcii!

Share this post


Link to post

eu i-am prins treji. era nebunie la gardul lor. pe langa tot ce s-a zis mai sus, bea o cafea la cafeneaua din varful dealului( 3E ). e super! acolo o servea si imparatul .

Share this post


Link to post

Ah, si ce mai e interesant (eu nu am incercat decat la Gradina Zoologica dar presupun ca merge si in alte parti): am avut parte de reducere pentru studenti pe baza carnetului de student din Romania. 5 euro parca a fost reducerea.

Share this post


Link to post

multam pentru informatii. Am apucat sa vizitez ok doar Schonbrun-ul cu tot ce tine de el: palatul, grdina zoologica (care singura mi-a luat o zi) muzeul calestilor, gradina si Gloriette-ul. Am mai apucat sa vad Catedrala sfintul Stefan si sa petrec o seara superba in Prater. Am ramas impresionat de reteaua de transport in comun, nu am regretat nici un moment ca nu am facut drumul cu masina pentru ca asa cum m-au prevenit multi si chiar si voi, este un trafic destul de neplacut, iar parcarea iti solicita serios bugetul (si la hotelul unde stateam era 10 euro pe zi). Per total mi se pare un oras superb, scump, si pe care nu-l poti savura in 5 zile cit am avut eu la dispozitie. La plecare, precum terminatorul am rostit printre dinti: "I'll be back"

Share this post


Link to post

Prin iunie trebuie sa plec la Viena, o saptamana, cu Matizul. Si cum asta e prima mea plimbare in strainatate cu masina, mi-ar prinde bine niste recomandari si sfaturi, in privinta particularitatilor circulatiei rutiere in Ungaria si Austria. Cazarea va fi la Gratz, cam ce traseu recomandati? Am nevoie de cat mai multe informatii posibile - taxe autostrazi, parcari, preturi benzina, obiective turistice, terase, restaurante si tot felul de alte ponturi, care nu-mi vin acum in minte. :)

Share this post


Link to post

Guru > Info despre drum, taxe autostrazi, si un fel de rezumat al obligatiilor soferilor pt fiecare tara prin care treci, am gasit pe viamichelin.com.

Dupa ce-ti faci traseul, derulezi pina la granita si dai click pe Driving in Hungary (de ex). Iti spune care sunt vitezele legale, daca e obligatoriu extinctorul sau vesta, etc...

 

Iti recomand, cind faci traseul, sa nu alegi varianta Economical, pt ca in loc sa te duca din HU direct in AU, te trece si prin fosta Cehoslovacie! #-o

 

Eu plec luni pt vreo saptamana la Viena.

Probabil ca voi alege varianta Quickest sau Recommended by Michelin

 

Cei care ati mai fost, ce drum recomandati?

 

 

PS. Citeste si topicul aferent de pe daciaclub. Nu-s prea multe impresii de anul asta, dar macar obiectivele turistice sunt tot alea :)

 

PPS. Atentie, detectoarele sunt interzise in Austria!!!

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Eu iti recomand Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Deva-Nadlac (sau Turnu)-Szeged-Budapesta-Viena. Asta inseamna ca de la Szeged urci pe autostrada si nu mai cobori de pe ea decat la Viena. Vigneta pentru taxa de autostrada o cumperi de la benzinarie MOL iar pentru Austria o cumperi chiar in vama, dupa ce ai trecut de politia de frontiera maghiara.

Share this post


Link to post

Alta chestie: pina acolo am aprox 1100 km (more or less). Nu pot sa-i fac cu un singur plin. Exista vreo recomandare in aceasta privinta? De la granita, inainte, dupa? Din HU, din AU ? De la ce firma e de preferat?

Share this post


Link to post

Plinul il faci la iesirea din Arad, ai la alegere Petrom sau Luckoil. Personal recomand Luckoilul. Cu plinul ala sigur ajungi pana la Viena. Acolo prea multe alegeri n-ai de facut pentru ca majoritatea benzinariilor sunt OMV. Dar pretul benzinei este mai ieftin in Austria decat in Ungaria.

Share this post


Link to post

Eu am fost de revelion a treia oara la Viena. Merita!

In afara de toate locatiile istorice (nu ai cum sa le ratezi, sunt trecute peste tot) sa te duci in Grinzig (parca asa se scrie). Este un fel de satuc la marginea Vienei unde mananci mancare traditionala si bei bere traditionala. E super si ieftin. Se ajunge cu tramvaiul 18! :D Uita-te pe hartile de transport si o sa descoperi unde e! Alt loc misto de halit e in centru (coaste de porc la metru). DIn piata Sf. Stefan o iei spre Opera, si a doua sau a treia strada faci la stanga (este un restaurant Trei Husari). Daca vezi restaurantul 3 husari, mergi mai departe si treci de o biserica mica si mai sus pe dreapta intr-un gang este restaurantul RIBS oF Vienna. DElicios. Atentie (intre 1-si 3 parca e inchis.). Ca obiective sunt o droaie. Uite din ele: palatul Schonbrumm, palatul Belvedere, Hoffburg si centrul acolo, vizavi cartierul muzeelor. Apoi pe ring un tur de ring unde vezi o gramada. Praterul era gol in perioada aia de revelion, doar roata mergand. E misto! Nu rata gelateria unui italian "Zanotti& zanotti" (imi scapa numele) - cum te uiti la catedrala Sf. Stefan spre intrare o iei in stanga pe straduta si la vreo 100m pe dreapta este aceasta cofetarie. Super inghetate si mii de feluri :dizzy:

 

Ca hotel eu am stat la IBIS Mariahalfe...nu stiu cum, langa gara WEST BANHOFF. E foarte cool si camerele ieftine. Parcarea subterana a hotelului costa 10 Euro pe noapte. Da poti sa o lasi in fata hotelului ca nu te costa nimik si e si loc.

Share this post


Link to post

Grija la parcarea din fata hotelului, aia fara bani. S-ar putea (80% sanse) sa va treziti cu masina ridicata si dusa in parcul de la marginea Vienei. Amenda + taxa de transport va duce cam pe 400-500 de euro. Pentru 10 euro pe noapte in parcarea hotelului eu zic ca nu merita riscul. Cazare ieftina cu mic dejun inclus gasiti aici:

 

http://www.etaphotel.com/etaphotel/index.html

Share this post


Link to post

Grija si la parcarea la hypermarket! Am inteles de la cineva care locuieste acolo, ca se poate ridica masina, daca sta acolo suspect de mult. Si in situatia asta, ajunge tot in parcul de la marginea Vienei.

Share this post


Link to post

A trecut cineva cu buletinul, in Ungaria si Austria, pana acum ? Intreb, pentru ca se apropie plecarea mea, si nu am pasaport :)

Share this post


Link to post

N-ai nici o problema, du-te linistit!

Share this post


Link to post

Daca nu a spus nimeni pana acum: atentie MAXIMA la stilul de conducere in Austria. Limitarea la 70 inseamna saptezeci, nu optzeci. Nici cu gandul sa nu ganditi la vreo spaga sau "mica intelegere".

Share this post


Link to post

Si iata-ma intors de la Viena. Am vizitat Budapesta, Viena, Linz si Btatislava. Calatoria a durat 10 zile, din care 7 am sat in Viena. Cazarea in Viena a fost intr-un bloc al unui austriac, casatorit cu o romanca. Afacerea lor este inchirierea acestor apartamente pentru turisti romani. Un apartament costa 70 E/ zi. Apartamentele au sufragerie-bucatarie si doua dormitoare, asa ca am stat doua cupluri, deci cheltuielile s-au impartit la doi, deci 35 E/zi. Daca mai e cineva amator de coabitare in acel apartament, as mai face odata plimbarea asta :) Detalii pe PM.

post-1252-1184230812_thumb.jpgpost-1252-1184230846_thumb.jpgpost-1252-1184230886_thumb.jpg

post-1252-1184230970_thumb.jpgpost-1252-1184231020_thumb.jpgpost-1252-1184231086_thumb.jpg

post-1252-1184231123_thumb.jpgpost-1252-1184231190_thumb.jpgpost-1252-1184231234_thumb.jpg

post-1252-1184231277_thumb.jpgpost-1252-1184231370_thumb.jpgpost-1252-1184231393_thumb.jpg

post-1252-1184231472_thumb.jpgpost-1252-1184231526_thumb.jpgpost-1252-1184231597_thumb.jpg

post-1252-1184231667_thumb.jpgpost-1252-1184231753_thumb.jpgpost-1252-1184231884_thumb.jpg

post-1252-1184231936_thumb.jpgpost-1252-1184232439_thumb.jpgpost-1252-1184233875_thumb.jpg

Edited by guru

Share this post


Link to post
Daca mai e cineva amator de coabitare in acel apartament, as mai face odata plimbarea asta :) Detalii pe PM.

 

Poti sa-mi dai si mie pe pm info despre acest tip de cazare? Plec in 3 saptamani intr-un mic tur de Europa si m-ar interesa o cazare de 1 noapte in Viena, cat mai ieftin eventual. :)

Edited by m.alex.b

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...