Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

Ulei am bagat BP 15W30.

"

STOU SAE: 10W30/15W30/15W40 Specificatii Caracteristici API:CF-4 CE-SF GL-4/5 Ulei premium,multifunctional,destinat motoarelor,transmisiilor,instalatiilor hidraulice ale echipamentelor agricole.Poate fi folosit pentru lubrifierea completa a tractoarelor,inclusiv a axelor fata.Prin versatilitatea sa,se evita aplicatiile gresite si se reduce stocul de ulei."

 

Eu zic ca aici ai o mare problema...schimba uleiul cit mai repede cu unul sintetic.

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

tureaz-o pe la 4-5000 sa vezi daca scoate fum. daca scoate e clar segmentii. Asta cu gazele de ecartament, stropii de ulei de la buson sunt interpretabile...

Share this post


Link to post

Mecanicul a folosit simeringuri de supapa de proasta calitate ! Parerea mea ! :-?

Share this post


Link to post

Nevasta a raportat intr-o zi ca s-a oprit motorul la Maty de vreo 4 ori. Fara motiv, din cate a reusit ea sa-si dea seama fara sa se aprinda EgineCheck, s-a oprit chiar si in mers, in viteza fiind!

 

Cel mai curios lucru, a repornit de fiecare data fara probleme, fara sa ramana MIL-ul aprins, fara sa trepideze motorul sau ceva de genul asta la relanti, absolut nimic! Desi a trecut ceva vreme de atunci, nu a mai facut probleme.

 

Voi ajunge saptamana viitoare la service, poate poate are stocat vreun cod de oroare.

Share this post


Link to post

salut. am vazut ca acest subiect s-a mai discutat aici, dar numai tangential cu problema mea.

matizache al meu face de cateva luni figuri la pornire. de pornit, porneste , la prima cheie, fara acceleratie, etc. singur, dar hordocane vreun minut si trebe sa astepti musai macar 30 de sec. ca altfel , daca pleci , n-ai putere. dupa aceea e sageata. l-am luat la diagnosticat ca mecanicul la care merg ma tot amana.IAR IN SIBIU , DOAR IN UNUL AM INCREDERE , DAR SI ACELA E SUPER OCUPAT...S

 PRETURILE PE MASURA. am schimbat bujii, fise, capac de delcou..dupa ce am schimbat bujiile facea mai rau!!

problema era ca saiba de la bujia cea noua era montata invers-trebe sa fie cu parte plata inspre chiulosa-- dar i-am dat de cap. am montat o alta saiba, caci pe cea veche n-am scos-o decat fortat si s-a bulit.ideea era ca pierdea presiune pe acolo din cauza saibei si bujia se uda cu ulei.. dupa treaba asta  a inceput sa mearga super bine motorul, mult mai multa putere- de pasti,cand era liber - am facut de la sibiu la calimanesti 45 de minute!! deci o medie de 100 la ora. e adevarat, am intalnit 3 masini tot drumul.am observat insa ca la pornire , dupa ce sta timp mai indelungat-(10...12 ore) , pe bujie se aduna in continuare ulei..adunand toate informatiile disponibile, am aflat ca e posibil sa fie un semering de la o supapa bulit sau trebe segmentat motorul, treaba ce m-i se pare putin probabila, deoarece motorul merge ca super dupa ce se incalzeste iar frana de motor e super ok.consumul de ulei e normal...iar fumul incolor. nu scapa ulei pe la joja sau buson ulei. in principiu , daca  e vb numa de semeringul de la supapa, o sa-l schimb singur, desi am vazut ca e treaba de o zi. si probabil trebe inlocuita si garnitura de chiuloasa. ASTEPT SUGESTII SI OPINII!!

Edited by manolakiss2003

Share this post


Link to post

Am si eu o mare problema cu al meu matiz, astazi mi-a facut neplacuta surpriza de a nu mai functiona:

 

In timpul mersului masina a inceput sa aibe momente de inecare cand o acceleram mai tare, si am observat ca ducea lipsa de ceva putere, am zis ca nu-i mare lucru, dupa 5 minute ajuns la destinatie a trebuit sa intorc in momentul cand am apasat ambreiajul sa bag marsalier, motorul a cazut la 500rpm (aprox) si nu a vrut sa se mai urice indiferent daca apasam acceleratia sau nu, l-am oprit l-am repornit (destul de greu a pornit) si mergea un pic intrerupt, am zis ca e benzina de vina si m-am dus imediat am bagat 10L de OMV 100, dar masina nu a mai vrut sa plece de la pompa, nu mai pornea de nici un fel, am stat cu ea 30 de min in benzinarie, si am zis sa mai incerc o data si i-am dat cheie si a pornit dar mergea intr-un singur cilindru, dupa 2 min a sarit la viata si al 2-lea cilindru si am reusit sa o aduc in 2 cilindri (cateodata se reducea iar la 1) pana la fata garajului meu, dar acolo iar s-a oprit si n-a mai vrut sa porneasca, am impins-o in garaj.

 

Alte simtome sunt

Miros de gaz in esapament (masina nu are instalatie GPL)

Motorul este EXTREM de incins desi in bord apa este la 85 de grade

 

Intrebarea mea este poate aceasta problema sa fie rezolvata cu un idle learn sau e mai grava, masina a fost in service saptamana trecuta dupa ce a suferit o tamponare frontala in care a rezultat schimbarea bari si capotei motor (masina a functionat o saptamana asha bushita)

 

Cateva sugesti va rog

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Dupa cele relatate, pare o problema la distribuitor, desfa intai la el.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Lichid de racire mai ai in vas?

Share this post


Link to post

este plin de fluide, revizia a fost facuta acum 3 saptamani, revizie de 80.000 km

Share this post


Link to post

Doar ce am venit de la garaj si masina a pornit normal in afara de faptul ca se ineaca daca o accelerez brusc (cand sta pe loc), i-am facut un idle learn si degeaba, un vecin mi-a spus ca el a patit asemanator si e posibil sa fie pompa de injectia sa aibe membrana rupta.

Share this post


Link to post

Spune-i lui vecinu ca nu are nici pompa de injectie si nici membrana :)

Cati km au bujiile si filtru de benzina?

Share this post


Link to post
... i-am facut un idle learn si degeaba ...

Cine ti-a zis de Idle Learn ? Capacul distribuitorului l-ai desfacut ?

Share this post


Link to post

Bujiile au fost schimbate acu 20.000km si filtru e de 3 sapt.

La distributie n-am umblat inca ca nu prea vreau sa ma bag, nu prea le am cu motoarele inca, incep sa invat dar mai am, cureaua la distributie scartaie de ceva timp, la service au zis ca nu e nevoie sa o schimb ca nu e fisurata doar ca scartaie si au mai tensionat-o, o sa o duc marti la diagnostica la service, poate ii dau de cap repede :wallbanger:

Edited by Scoop

Share this post


Link to post

Scoop era vorba despre capacul delco-ului !!!

Share this post


Link to post

:redface: nu m-am uitat la ala, cand ajung pe la garaj o sa arunc o privire pe acolo, poate vad ceva

Share this post


Link to post

Schimba si bujiile daca au 20.000 km.

Share this post


Link to post

Cureaua de distributie nu scartaie. Nici macar n-o vezi  <img src= )"> Cureaua de accesorii scartaie, adica cea pe care o vezi in stanga motorului. N-au nici o legatura si nici nu-ti recomand sa te apuci sa umbli la ea. Schimba capacul distribuitorului daca e cazul, verifica fisele si inlocuieste bujiile.

Share this post


Link to post

Mai dar voi inlocuiti bujiile la 20.000 Km?!?!...Eu le-am tinut cate 30k si le am schimbat asa, de figuri!....

Incearca sa ajungi intr-un Car4 si sa-ti iei niste fise siliconice Tesla...

 

De unde stii ca se ineaca!?! Ai desfacut bujiile sunt ude!?!?

Share this post


Link to post

Zic ca se ineaca adika motorul se simte ca da sa moara cand il pui in sarcina tuseste, n-am desfacut nimik le el, vreau sa-l duc in service autorizat Daewoo, masina e proaspat iesita din revizie si o scot pe un fel de garantie (il cunosc pe mecanicul sef) si o sa bage ca nu s-a facut revizia cum trebuie si mi-o face pe moca, mi-a zis deja sa nu umblu nimik la ea ca o rezolva, doar ca sunt curios ce problema are, va tin la curent :)

k-ul ala o sa te coste...

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Doar ce am luat masina din service, si problema era intradevar distribuitorul, s-a schimbat tot ansamblul delcoului

Share this post


Link to post

TOLIN ASTA... E UN ADEVARAT,le stie pe toate-  numa la problema mea n-a vrut sa raspunda... :mrgreen:

Edited by manolakiss2003

Share this post


Link to post

@manolakiss2003 > Tot patitul este priceput !

- la IAC te-ai uitat ?

- cu Idle Learn ai incercat ?

- ce bujii ai pus (indicativul, nu marca) si ce gap au ?

 

PS: sa nu raspunzi prin: "ce-i aia IAC si ce-i aia Idle Learn ?", n-o sa-ti raspunda cineva.

Share this post


Link to post

Vin si eu cu o intrebare. Am schimbat capacul distribuitorului, fisele si bujiile acum vreo 6 luni. De atunci am desfacut capacul de 2 ori (si bujiile la fel) din motive de"mentenanta". Bujiile sunt curate, de culoare brun-roscat, dar in capacul distribuitorului am gasit de fiecare data sare pe contacte si pe lulea (pe-asta n-am schimbat-o). De ce se intampla acest fenomen, in conditiile in care capacul distribuitorului pare perfect etansat?

Mentionez ca si bateria este din aceeasi perioada (aprox 6 luni), deci ca si noua.

Share this post


Link to post

Din cauza procesului de oxidare, oarecum normal, cauzat de arcul electric intre lulea si contactele capacului, toate astea in prezenta aerului.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...