Jump to content
Sign in to follow this  
Immortal

Am Ramas Fara Eleron

Recommended Posts

Nu stiu cat de "problema tehnica" e, insa sigur rapeste din bucurie si parca vreau sa va impartasesc 'trairea'. Poate cu ocazia asta mai scap si eu de nervi. :(

 

Dupa ce timp de o saptamana am tot spalat-o la o spalatorie Petrom din care o scoteam mai mult zoioasa, am dus-o, in sfarsit, la ALTA spalatorie Petrom (care a fost in 'reparatii' timp de vreo 3saptamani), spalatorie in care imi tot spalam batranica.

 

In timp ce meseriasu' imi povestea, mandru', cum ridica Matijii de eleron, am auzit un zgomot relativ puternic... rahatu' lor de perie mi-a luat eleronu' pe sus!

 

Sa nu mai zic ca's negru de nervi si nu pot intelege de ce la un Petrom n-am avut nicio problema, iar la asta am ramas fara 'pantaloni'. Kakalosul meu pare dezbracat acuma :(

 

Cu ce naiba sa-l lipesc? Nici macar nu mai nimeresc sa intre fix in gaurele alea de prindere.

Chiar toata lumea isi spala Kalosii la agaricii mici si nespalati? Sa nu mai zic...ca masinuta e plina de zgarieturi uniforme, facute de 'mirobolante' perii Petrom.

 

Arh ce nervi am. :spumelagura:

 

Atasez doua poze cu 'buba'. Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, insa au fost facute cu telefonul mobil.

 

dsc000226dp.th.jpg

dsc000253gy.th.jpg

Edited by Satori

Share this post


Link to post

Cum arata prinderile? O poza mai de aproape, daca se poate.

S-ar putea sa fi fost putin tensionat.

Share this post


Link to post

Am sa incerc sa poze maine...insa tot cu telefonu'.

 

Nu cred ca a fost tensionat, ci prima impresie este ca, din cauza siliconului (?!) din 'gaurile' eleronului rupte neuniform, spoliteru' trebuie fortat entru a se potrivi la fix. Cred ca daca as putea goli cumva gaurile de... orice'ar fi in ele, spoileru' s-ar prinde perfect de caroserie.

Nici nu stiu ce sa fac. SA incerc ceva 'in regie proprie'? Sa ma duc la mesterii de la Expocar? Offf...

Share this post


Link to post

Eu m-as duce la mesteri pentru ca nu cred ca as putea sa o fac mai bine, nu ma pricep la lipit chestii.

Dar avand in vedere treaba facuta de ei (bine, eu nu stiu la ce tensiune a fost supus el) ai putea sa incerci sa faci tu o treaba mai buna, definitiva.

Share this post


Link to post

EU le-as da cu eleronul peste cap la cei din spalatorie fara discutie. Ei l-au rupt, ei sa-l puna la loc.

 

Daca nu, exista intotdeauna CASCO  <img src= )"> .

Share this post


Link to post

Pentru capul alora, probabil, Andrei.

 

Avand in vedere ca nu au fost in stare sa spele masina fara sa o lase fara aripioara, nu cred ca sunt in stare sa o puna la loc. Si pun pariu ca au pe undeva afisat ca nu isi asuma responsabilitatea nici daca li se probuseste cosmelia peste masina ta.

Share this post


Link to post
S-ar putea sa fi fost putin tensionat.

 

Sigur a fost tensionat, sa nu spele el masina in alta parte decat unde o facem fain de tot Kalosii cu burta de pe malul marii. Amice Immortal, in burti ne sade intelepciunea. :D

Zic sa fugi la politie si apoi la Casco, altfel Ex...r will skin you alive cu tot cu pilele tale. Pacat ca a trebuit sa ti se intample tie.  <img src= (">

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Eleronul nu este/a fost tensionat, insa suruburile (doua la numar) cu care se prinde de caroserie si care erau turnate (adica, ma rog, lipite) in eleron au fost smulse de acolo. :spumelagura:

Mama ei de perie, ca si pe Jackie Chan il arunca cat colo :) )

 

Ma rog...am facut poze, inca nu gasesc nenorocitu' ala de cablu de date. Am sa mai incerc spre dimineata.

Am fost azi'noapte (pe la 10) si am analizat cu un bajetel. Cred ca am putea incropii o lipeala (deh, obiceiurile berlinei), insa mi-e teama de rezistenta ulterioara a eleronului. Si parca n-as vrea sa risc sa mi se desprinda la 150kmph sau, mai rau, prin cine stie ce satuc si sa mi-l arunce vantu' cine stie unde (sau in cine stie cine). Incerc in dimineata cu un telefon la Expocar si'i intreb pe baietei daca s-o putea schimba pe CASCO. Tre' sa-mi fac rugaciunea bine-bine inainte  <img src= S">

 

@vanatorule: io am incercat la o gramada de spalatorii manuale inainte. Deh, ironia face ca toti plimbaretii sa fi iesit azi cu masinile la spalat (vremea sa fi fost de vina?!) asa ca, unde-am zis ca economisesc niste timp...

Plus ca i-am lasat lu' ala 35mii ciubuc :mda: Io m-as fi luat de el, da' saracu', chiar n-avea ce sa-mi faca si se vedea pe fata lui ca-i pare rau. Ma rog, tot n-a fost in stare sa-mi explice DE CE la celalalt Petorm a functionat brici.

 

@Satori - pe "Disclaimeru'" spalatoriei precizeaza ca cei ce detin masini cu eleron sa intrebe pe 'specialist' de buna functionare a spalatoriei pe... masina lor. Or io am facut asta :(

In fine. Sa speram ca o rezolv.

 

Totusi, stie cineva cu ce as putea prinde eleronul, astfel incat sa nu curga si sa reziste?

Share this post


Link to post

Pai atunci cere-le lor banii pentru reparatie si gata.

Share this post


Link to post

Oarecum off-topic: Immortal, eu cred ca agaricii reprezinta o solutie mai buna (nu stiu daca si mai ieftina...) pt spalarea odorului. Cauta si tu unii mai curatei, si spune-le intotdeauna ca vrei sa o speli doar cu spuma activa. Eu asa fac, si de 14 luni de cand am luat masina de ea nu s-a atins perie sau burete (exceptand un zelos care s-a apucat sa ia la burete capota, pana m-am prins eu si am urlat la el).

Si arata tare bine vopseaua acum. Si intotdeauna mi-a placut ca s-a spalat bine. Evident cu mici frecusuri din cauza rotilor...niciodata nu le spala cum trebuie..mama lor de handicapati.

Share this post


Link to post

Mi'era clara treaba cu spalatul inca dinainte sa fac ultima nazbâtie, dar deh, "for the last time" :(

De'acum incolo e garantat ca nu o voi mai spala la automate. Pana una alta, problema ramane. Ma pregatesc sa ma duc la politie (de'ndata ce termin munca) sa-mi iau adeverinta cu care ma voi infiinta la dealer. Sper s-o rezolv asa si fara prea multa bataie de cap.

 

Mai nou ma tem si de faptul c-ar putea prinde rugina in gaurile unde facea eleronul prindere, gauri care acuma sunt expuse la umezeala (si, din cate am vazut, in dimineata asta a fost umezeala din belsug).

Share this post


Link to post

Eu o (le) spal NUMAI la spalatorie manuala.

Cu spuma activa, ceara, lavete din piele de caprioara si tot tacamul.

Poate e mai scump (habar nu am de preturile de la spalatoriile automate, cu perii), dar stiu sigur ca masinutele sunt spalate cum trebuie si nu mi se zgarie vopseaua.

 

Referitor la montarea eleronului, cred ca ar trebui sa apelezi la service. Renunta la obiceiurile de "1300".

Parerea mea !

Share this post


Link to post

Nasol moment.

De platit trebuie sa plateasca cei de la spaltorie CLAR!

Acum, poti incerca si pe CASCO, dar asta ii lasa p-aia nepedepsiti, si cine stie cat o mai patesc ca tine acolo daca nu-si repara magaoaia!

 

Nu-ti strica masina la perii, mai ales culoarea ta! E pacat. Du-te la unii cu spuma activa...

 

Despre eleron, habar n-am cum se poate lipi. Daca nu poti sa "inperechezi" urmele de silicon, cel mai bine e sa le dai jos si sa pui un strat nou. Primul lucru, oricum, cred ca trebuie sa-ti scoti suruburile din caroserie si sa le pui la loc in eleron separat de masina .

Share this post


Link to post

Nu e procedura aia. Am pus pozele alea, din pacate cele luate azi'noapte (cu blitz deci :( ) se vad infect si nu are rost sa le uploadez.

 

Mai incerc o explicatie scurta-scurta: eleronul se prinde de caroserie prin DOUA suruburi (si un 'piciorus'), suruburi turnate in eleron si prinse bine cu ceva combinatie solida (habar nu am ce e, ca e destul de dur si... alb). Ei bine, suruburile NU mai pot fi potrivite la loc in spoiler pentru ca acestea au fost efectiv smulse, drept urmare sistemul de prindere ar trebui improvizat.

 

Una peste alta, dupa 4ore de nervi la politie am facut si scandal. Auzi la ei - "sa ma duc sa ma judec cu spalatoria" :spumelagura: Bai bine ma, platesc 30milioane pe an ca atunci cand o patesc sa ma duc eu sa ma judec cu ditamai Petromu'? D'aia mi-am facut CASCO'u?

Cand mi-a torpilat (care o fi torpilat-o) Dacia in parcare, nu s-a sinchisit nimeni sa caute faptasu' sau sa ma judec cu el. "fa-o pe CASCO, daca ai", a fost suficient. Mama lor... :scarpin:

 

In fine, mi-am luat autorizatia si maine la 3 (cand cica vine constatatoru' ASIROM) ma prezint la Expocar. Wish me luck... [-O<

Share this post


Link to post

In mod normal, tu trebuia sa iei autorizatia, sa chemi constatatorul. Apoi se face masina si e exclusiv treaba companiei de asigurari sa se judece sau nu cu faptuitorul. Tu de aia ai casco, se constata, se repara, treaba lor sa recupereze prejudiciul de la cineva care te-a lovit sau de la Petrom.

 

Cu stima,

Costel

 

P.S.- GOOD LUCK, BAFTA!

Edited by pavcostel

Share this post


Link to post

Eh, la fel am spus si eu ca ar fi normal. Acum, Dumnezeu cu mila. Cat o dura, nu stiu.

Cert e ca abia ce-am pus doua garnituri care sa fereasca, cat de cat, partea expusa la rugina.

 

Daca as incerca sa ma judec cu Petromul, aia din start s-ar descotorosi de 'meseriasul' care a dat durmu' la spalatorie. Ceva de genul "politica firmei interzice blabla, el nu a respectat politica firmei, noi l-am dat afara si nu ne asumam nici o responsabilitate". Sa presupunem ca as putea sa-l jupoi pe meserias, da' ce folos? Eu inca sper sa se rezolve repede si bine ;)

Share this post


Link to post

Hai sa fim seriosi. Cand ai intrat sa-ti speli masina pe pancarta spalatoriei scria : La nea" Mardare sau PETROM? Ai bonul de la spalare sau ai facut-o fara? Fa o reclamatie si la OPC sau pe site-ul ANPC vezi de dl Trandafir de la Constanta. Si intre timp du-te frate si la Casco deoarece daca in 48 de ore nu-i notifici despre producerea daunei: You can kiss your money Good Bye!! :tongue:

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Nu are cum sa nu fie procedura aceea... dar deh, ei s-au gandit la oameni nu la aparate animalice de frecat vopseaua.

Nu numai cei de la asigurari trebuie notificati. Si societatea de leasing trebuie sa stie.

Share this post


Link to post

Am trecut azi sa vad masina si parca ar fi o femeie cheala, nici nu-i zici ca-i kalos hatchback :(

 

Revenind la partile tehnice eu am observat 2 surubele(sau ce-or fi ele!) de culoare aurie care probabil erau prinse in aripioara dar la desprindere ele au ramas pe loc. O alta chestie e ca la mijloc are o banda adeziva(alba) de vreo 10 cm lungi pe 2 cm latime care e partial pe masina partial pe aripioara(presupun) :-?

Si mai e chestia din plastic din centru in care pare sa mai fie un surub(element de prindere) dar presupun ca nu o sa rugineasca...

 

Revin maine cu poze in detaliu!

 

@Immortal, vecine, maine pe la 15-16:00 esti acasa si treaz sa tragem in poze stricaciunea?

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

@mikey - totul s-a descris mai sus. Dare to look?  <img src= )">

 

@vanatorule: haide ma omule, tu te duci la spalatorie sa-ti iei bon? Io m-am dus direct in spate (deh, client fidel :) ) ), i-am dat lu' nenea 13RON (9,5 costul smulgerii + 3,5 ciubuc) si mi-am vazut eleronul zburand.

 

Cat despre "you can kiss your money bye-bye", practica ne omoara. Tine cont ca masina nu e a mea si e asigurata, iar ea dupa cei 2ani de leasing trebuie, in mod teoretic, sa arate ca iesita de pe fabrica.

Hmmm, voi prea incercati sa ma dezumflati :tongue:

 

PS: mike - la 15.00 imi sui funduletu'n masina si o tai la Expocar. Wanna come? :D

 

[edit]

Ca mi-am adus aminte - bre' vanatorule, care 48 de ore bre'? Asta'i la politie. Plus ca am informat Expocaru' de ieri :X

[/edit]

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Trebuie sa anunti Politia, asiguratorul CASCO si societatea de leasing. La prima termenul este de 48 ore. La restul depinde de contract. De obicei este tot 48 ore.

Succes astazi. :)

Share this post


Link to post

Mama ei de 'dreptate' :( ...

 

Am fost la Expocar, vorbit cu dealeru', care suna repede in service sa'ntrebe de eleron. "Nu e, dar facem comanda si aducem", "OK" zic. "Si cu asigurarea?". Dealerul m-a trimis fuguta la ASIROM ca sa ma'ntorc pana-n ora 17.00 sa apucam sa dam comanda azi.

 

Ei bine, odata ajung la asigurator, smecherul de la ghiseu a'nceput sa-mi citeasca contractul. Zice, "i'auzi ce scrie aici: avarii produse prin ciocniri, loviri, zgârieri, etc. incendii, blabla". Nu'mi citeste NIMIC despre exceptiile din contract, imi spune doar ca "de smulgere nu scrie nimic". Dupa ce mi'a 'tras' vreo 2-3 lectii de semantica, explicandu-mi de o impertinenta crasa cum ca SMULGERE nu e totuna cu LOVIRE, mi-a scris frumos cu pixu' pe PV "Nu face obiectul asigurarii".

 

Acuma sa explic ce e si cu 'smulgerea'. In procesul verbal de la politie, incercand sa fiu cat mai corect, concis si practic CLAR, am scris negru pe alb ca "peria a smuls efectiv (subliniez, EFECTIV) eleronul de la luneta".

Ei bine, daca asta nu-i totuna cu LOVIRE, CIOCNIRE si toate rahaturile lor din contract...

 

In alta ordine de idei, i'am si zis-o nesimtitului: "daca spuneam simplu "mi l-au furat, domne", facea obiectu' asigurarii, nu?" (s'apoi un "**'te'n gura", printre dinti).

Imi vine sa plang de nervi :spumelagura:

 

E 400Eu un eleron :(

Share this post


Link to post

Du-te la Opc, la ziar, peste tot pe unde te taie capu.

Da-i in judecata si pe aia de la spalatorie.

Share this post


Link to post

NU AM BON de la spalatorie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...