Jump to content

RaZoR-07

Membru
  • Content Count

    715
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by RaZoR-07

  1. RaZoR-07

    La Multi Ani

    Multumesc mult si... ne vedem mai tarziu.
  2. Pe langa asemenea intretinere evacuarea sparta a Matizului meu poate parea tuning.
  3. Schimba doar pcv deocamdata, cu manuta proprie. Te va costa mai nimic si 99% va rezolva problema turatiei variabile. De restul banilor vei cumpara cadouri de sarbatori.
  4. Surubul ala e sonda de marsarier. Verifica daca ti se aprinde becul alb din dreapta spate cand dai inapoi.
  5. Nu desfaci de tot geamul mic, doar scoti surubul de jos care fixeaza capatul inferior al sinei dintre geamuri. Oricum nu cred ca e necesar sa scoti de tot nici geamul mare. Cred ca e suficient sa-l scoti din sina macaralei si sa culiseze mai jos pe langa ea, inca 3-4 cm.
  6. Verifica si valva PCV si furtunele aferente.
  7. NUUUUUUUU Nu bati in axul volanului, nici cu ciocan, nici cu dalta, ca strici filetul. Scoti piulita lui, pui alta pe care o strangi doar 4-5 ture si bati in piulita. Poti bate direct in piulita originala, cu conditia sa folosesti o piesa din metal mai moale, in niciun caz dalta de otel.
  8. Demontat, izolat... n-ai zis nimic de curatat, degresat. Pregatirea suprafetei e foarte importanta. Ai facut testul ca sa vezi exact pe unde intra? Pe la grila de aerisire nu cred ca poate intra apa decat daca intri intr-o balta mai sanatoasa.
  9. Vino pe la intalniri si te punem in legatura cu furnizorul de piese si cu montatorul. Informatia te costa o BRRC FA. Nu astepta sa deschida altii discutia despre intalnire, deschide-o chiar tu. Noi le cam stabilim telefonic in ultima vreme.
  10. RaZoR-07

    La Multi Ani

    La Multi Ani Wolfman!
  11. Stie Guru... Daca ai alarma verifica senzorul de deschidere haion, aproape sigur este amplasat "inteligent" in calea puhoiului si garnitura de cauciuc este varza. Daca nu posezi asa ceva mai cauta pe acolo, ar putea fi ceva pe la cheder. O spalare cu jet in timpul careia sa stai inauntru, cu bancheta rabatata si portbagajul gol te poate lamuri.
  12. Pentru temporizare la stergatoare ai doua solutii. Mai cauta pe aici pe forum, le vei gasi pe ambele cu explicatii detaliate. Prima necesita maneta de comanda de SE, releu de stergatoare de SE si stergator luneta. Legaturile electrice se fac normal. A doua varianta necesita numai maneta si releul iar legaturile se fac altfel. Pentru inchidere centralizata si alarma recomand piese noi si montaj specializat ca sunt foarte susceptibile de interventii in garantie. Geamuri laterale fata cu actionare electrica, oglinzi cu actionare din interior sau chiar electrica, fete interioare de usi si multe altele gasesti la dezmembrari. Se potrivesc foarte bine si cele de Matiz II. Airbag-uri, servodirectie si AC gasesti tot la dezmembrari dar necesita montaj specializat.
  13. In tara asta e posibil aproape orice, dar asta nu.
  14. RaZoR-07

    La Multi Ani

    Cu si mai multa intarziere... La Multi Ani !
  15. RaZoR-07

    La Multi Ani

    La Multi ani VAXXI!!!!!!
  16. O sa fie si poze cu batranica... Momentan mai are de primit un strat de vopsea in urma expulzarii ruginii din zona rotilor spate. Fidel principiului "fiecare problema e motiv de upgrade" vopsirea zonei reparate am facut-o cu negru si i-am acordat ca bonus, in sfarsit, deschiderea din interior a haionului, ale carei piese le purta de doi ani in portbagaj.
  17. Ori ai observat abia acum, ori e de la cauciucuri, ori ai umblat si la altceva. Ideal ar fi ca dupa orice interventie pe traseul dintre volan si asfalt sa verifici unghiurile. Deci si dupa schimbarea cauciucurilor, mai ales ca au alte dimensiuni.
  18. Cu piese din dezmembrari iesi mai bine si te poti alege si cu oglinzi reglabile din interior. Eu am luat usa stanga echipata complet de pe un Matiz II, plus macara electrica si oglinda reglabila electric pentru dreapta, plus fete interioare si bandouri laterale pentru toate usile, plus macarale cu ax mai lung pentru geamurile spate, totul la pret mai mic decat daca as fi luat doar usa noua neechipata. Daca mai aveam si bafta de a gasi usa in culoarea necesara ieseam cu cheltuiala la jumatate. Nu mai stiu preturile exacte dar nu-s relevante, pentru ca au trecut vreo trei ani. Multumiri speciale hotilor care mi-au indoit usa pentru a doua oara, oferindu-mi oportunitatea de tuning. Si mii de scuze ca n-au avut ce fura.
  19. Inseamna ca al meu e diesel si eu bag ca fraierul benzina ? Poate tu vorbesti de seria de Ucraina, numai ca la aia am o vaga impresie ca si dieselul are tamburi... Iar cu coloana de directie sunt de acord, sunt diferite, dar ce se strica acolo e senzorul, care cred ca e la fel... mai mult, de fapt nici nu se strica, se rezolva cu o curatare relativ simpla a senzorului, doar demontarea/remontarea sunt ceva mai complexe. Revenind la obiectul discutiei, oricat am diseca problema, concluzia ramane aceeasi. In lipsa unui parcurs minim de X km pe an, nu merita sa iei diesel... X e pe undeva pe la 20.000, cu usoare variatii in functie de marca/model. Desigur, mai conteaza si preferintele utilizatorului si diverse oportunitati, dar criteriile matematice, tehnice si financiare tot la concluzia asta vor ajunge, in absenta unor modificari majore in plan legislativ sau tehnic. Matematica e mai putin probabil sa sufere schimbari.
  20. Vitezele se aduna la impact, insa la evitare laterala o parte din viteza care era orientata spre inainte se transfera la 90 de grade facand manevra de evitare mai eficienta... oricum in cazul de fata nu discutam de viteze care sa rastoarne masina... mai mult, franarea inaintea sau/si in timpul manevrei de evitare mareste instabilitatea si riscul de rasturnare... mai adauga in ecuatie niste amortizoare duse si ai pierdut controlul.
  21. De acord, in principiu, doar ca exemplul nu e bine ales... pe ala cu camera video il poti "acuza" de orice, numai de conducere preventiva nu. Si toti trei se fac vinovati de posesie inutila de creier si de ochi. Daca ar fi voia la mine i-as pica pe toti trei la psihologic, inclusiv pe ala care a tras dreapta. Cea mai apropiata masina in fata sa, pe acelasi sens, era suficient de departe ca sa poata face evitarea spre dreapta mentinand viteza, deci mai eficient, franand abia apoi si doar daca frana si ala din fata lui. Eficienta manevrei de evitare creste proportional cu viteza de deplasare, desigur doar pana la viteza la care autovehiculul respectiv pica testul elanului. Din punct de vedere legal, vinovat e cel care circula pe contrasens, asa cum arata ramasitele de marcaj de pe vremea hunilor. Mai mult, traficul de pe sensul sau i-ar fi permis sa se replieze fara vreun efort deosebit, dar nu a facut-o. Daca in tara respectiva este imputabila lipsa conduitei preventive sunt vinovati si ceilalti doi.
  22. Ai verificat? Poate e vreo fabrica de autovehicule pe fundatura aia... Si, mai ales, n-o mai contrazice. E pentru diversificarea reliefului, sa atraga turistii. Asa i-a bubuit mintea arhitectului. Si cu ce semnalizam "ïnainte"?
  23. cand au oprit productia au mai gasit prin magazie un delcou si-au mai pus-o de un E2 daca stia guru... la urma urmei, are dreptate omul... daca masina merge bine, ce conteaza un beculet obraznic?...
 

×
×
  • Create New...